cildircaam artiik ya

O yaslarda cocuklar zaten birseye fazla konsantre olamiyorlar. Sürekli farli oyunlar, farkli seylere daliyorlar ve evet bu cok yorucu oluyor. Arada oyun parkina gidin, annenlere birak yada oyun grubuna yolla ki sende biraz nefes al.

Uyuttugunda basinda bekleme. Kitap oku yada ninni söyle "iyi geceler oglum" de cik odadan. Sonrada birak kendisi emzigi ile oynayarak uykuya dalsin. Telsiz'i acik tutarak zaten ne yaptigini duyarsin.
Tek basina su siralar birakamiyorum onceden yapiordum koyarim 10 15 dk icinde uyurdu. Simdi ya kalkip gitsem yanindan arkami onr donmez besikte kalkiyor ayagini vucudunu sarkitiyor. Yataga ek yer minderi getirttim yuksek ve yumusak ama yinede aklim kaliuor iste.

Bemimde oğlum 1 yaş 20 günlük bişeye yok dediğim zaman hemen gelir kucağıma yapışır ama almam kucağıma istediği kadar ağlayabilir. Sizin oğlunuz ağlayarak yaptırmaya alışmış istediğini. Burakın istediği kadar ağlasın canı yanarsa susmakda onun elinde. Ayrıca gözde erdoğanı takip etmenizi öneririm

Ben kaynanamdan tirmac almistim sirtima sarip yapiyodum isimi yorulunca besige birakiyodum off cok zor haklisin allah yardimcin olsun ama geciyo unutuluyo hepsi

Anlattiklarin o kadar normal ki ama sen cok bunalmissin. Evde internetin varsa youtube dan adem gunesin radyo programi arsivine bakmani oneririm sakinlesirsin inan.

Bebegine gelince 1 yasinda bi bebegin tabiki kucaginda durmaya sicagini hissetmeye ihtiyaci var, su donemde bence ac kalmayacak kadar yemek, hastaolmayacak kadar temizlik yeter, diger butun mesaini bebegine harca. Kendi kendine oy n kuramaz daha, birlikte oynayin disari cikin, kurabiye kek yapin, mutfakta biseylere ciss demek yerine atiyorum.bicak sana uygun degil ama istersen gel sunu yapalim diye ilgisini cekecek bisey bulun. Artik havalar da isiniyo o kadar cok sey var ki yapacak.

Banyoya gelince once giyinik olarak bi legenin icine su doldurup elleriyle oynamasina tesvik edebilirsin ocine oyuncaklar atarak. Bunu severse ayni oyuncaklari banyoda kullanirsin.

Anne olduysan keyif almaya bak, yavrun bi daha 1yasinda olmayacak..

kiz arkadasim neye cildiriyorsun.
bnim9.5 aylik kizimda seninki gibi.birde kiz cocugu dusun yani.bu gece ucte uyandim uyku gitti oynadim salladim karnini doyurdum neyse uyuttum.mutfaga gittim.bi ses geliyo emekleyerek gelmis kiz dedim bn seni uytmadimmi gece 6 7 defa uyanir uyku suresi cok kisa.mutfakta isyaparken dibimde yapisiyor hep kucak istiyo aliyom birak beni diyo.evin icinde hep maraton.ama sukur hic kizmam bagirmam ben sakin olunca onada yansiyor.hemen hemen hergun arabasiyla geziyoruz.cocuk parkini cok seviyo

Cocugun hic bir sucu yok aslinda biliyormusunuz kizlar kendi kendini yipratan sadece benim.. Beyinen vucuden o kadad yorulmusum ki kendi kanima canima tahammul edemiyorum. Cocuk surekli uyusun sesi cikmasin mizmizlanmasin otursun oyun oynasin yesin icsin sussun istiyorum. Evi hergun temizleyim hergun gozume batiyor heryer.piril piril olsun ya bugun yapmis oluyum temizligi ertesi gun o ev gozume.batihor. Artik psikolojik olarak pis gorunuyor. Sinirlerime kendime hakim olamiyorum abdullah ne yapsa sanki gozume batiyor soyle bi bakiyorum dusunuyorum da ne hale gelmisim ya sinirsel olarak tamamen cokmus bi sekildeyim. ☹ ben niye boyle oldum anlamadim kizlar cok bunalmisim nefes alamaz bi hale gelmisim ben boyle degildim.. Yuruyus yasak eve tikili oturuuorum sadece is yapiyim cocuga.bakiyim telefonla.oyalaniuim bide abdullah musade ederse gokyuzunu goruyum nasil gecicek nasil atlaticam bu durumu kizlar. kayinvalidem evini temizler yemegini yapar cayini alir bacaklarini uzatir oturur. niye cunku cocuk yok cocuga bes dk bak desem 2. Dakkasi asagi almaya inerim ya cocuk durmuyor yada uykusu gelmis al gotur. ben esimle bas basa en son 3 4 ay olmustur disari cikali. onjn disinda hep cocukla zaten. ya ben onada razihim. parka gidelim oturalim cay ocelim bi yerlerde ama birini pesimize takmasa olmuyor. gidicegkmiz yere evdekj.yegeninide aliyor 11 yasinda ve ben.rahat edemiyorum. elinj tutsan kendi cocigun degilki askimm cocugun yaninda ayil olir yol boyu guzel bisey konusamam cunku o kizon agzi civik hemen gider kayinvalideme anlatir ne konusuldu ne yasandi. bu hafta gidiyorum babannemde kalicam ykksa kafayi yiycem eve tkkilk oturmaktan. oglumuda alip gidkcem gezicem kafami dagiticam. hafta sonu harikalar diyarina gezmeye godicektik esim goturcekti kayknvidem kizimida goturun gezsin oda biraz. esim tmm dedi bende 1 saat sonra hamileligkmi bahane ederek agrim var gitmek istemiyorum dedim ne isi varya ben kocamla bi.yere cocugumu alip gidemiycekmiyim. ev bugun harabe gibi hic bisey yapasim gelmiyor odami bile toplsmak istemihorum farkettjmki oglumj ihmal ediyorum hic bisey ne benden ne sagligimdan ne psikolojimden nede oglumdan degerli degil. esimin guvercinleri var demistim o onlarla vakit gecirmeyi tercih ediyor kv ama cocuk olmasinda her isimi kendim yaparim diyor sinir stres is guc cocuk bana kaliyor... bazen konusunca rahatliuorum burda anlatinca cunku kimse anlamiyor beni esim bile... tesekkur ederim dinlediginiz icin

kiz arkadasim neye cildiriyorsun.
bnim9.5 aylik kizimda seninki gibi.birde kiz cocugu dusun yani.bu gece ucte uyandim uyku gitti oynadim salladim karnini doyurdum neyse uyuttum.mutfaga gittim.bi ses geliyo emekleyerek gelmis kiz dedim bn seni uytmadimmi gece 6 7 defa uyanir uyku suresi cok kisa.mutfakta isyaparken dibimde yapisiyor hep kucak istiyo aliyom birak beni diyo.evin icinde hep maraton.ama sukur hic kizmam bagirmam ben sakin olunca onada yansiyor.hemen hemen hergun arabasiyla geziyoruz.cocuk parkini cok seviyo
Biz bundugjm yere yeni tasindik canim burda oyle park cocuk falan yok bide hamileligimden dolayi bi muddet yuruyua yasaklandi zaten dogumada bisey kalmadi.. anliycagin benim kurabiyemi alip gidebilcegim bi yer yok. bu.hafta babanneme gidicem iste evden uzaklasmak istiyorum

suhedacigim durumuna uzuldum senin yavrun gezmek istiyor temiz hava almasi gerek insan yuzu gormesi gerek..suan onlarin kisilikleri olusuyo destek olmamiz gerek.mesela harikalar diyarina yegen gitmesin diye cocugunu feda etmissin ben hicbiryere gidemesem cocugumla cop atar gelirim arabasiyla yakin marketleri gezeriz mahallede dolasiriz eve hapis bi cocuk ve anne cok uzuldum

anne olmak, çocuk büyütmek çok büyük sabır ve emek gerektiriyor, anlattıklarınızdan çok bunalmış olduğunuzu hissettim ve haklısınız. çünkü sizinde nefes almaya ihtiyacınız var ve bunu sağlamak eşinize düşüyor eğer etefınızda hiçbir tanıdığınız aile büyüğünüz veya yakın bir arkadaşınız yoksa. çocuğunuzun davranışları gayet normal aslında. cıvıl cıvıl ne güzel. ama siz çok yorgun ve bitkinsizniz belli ki. biraz destek almanız gerekiyor eşinizden. kendinize de vakit ayırmalısınız çocuğunuza daha verimli olabilmek için. çünkü büyüdükçe çocukların enerjileri daha da artıyor.

Izlemiyor zaaten istemiyor. Disariyi daha cok istiyor terasli evimiz ama terasa cikincada oturmak istemiyor yurumek istemiyor kucakta oturmuyor herseye bagiriyor. Asla bagiran bir insan degilimdir ama bazen gercekten dayanamiyorum. Sabah olsun istemiyorum cunku sabah olunca sendrom dediginiz sey basliyor :) cok yoruldum oynmak istemiyor inaninki bi bes dk bizimle oynuyor sonra kendi kendine oynuyor logosu var egitici kitaplari var konusa bebekleri hayvanlari var. Sayi sayan harfleri okuyan muzik kutusu var ya herseyi var ama gelin gorunki alip alip atiyor istemiyor. Bizimle oynamak istiyor ama hizina yetisemiyorum. Yurumek istiyor belki bir saatten fazla elinden tutup destekli desteksiz yurutuyorum spor yaptiriyorum sarki soyluyoruz o baaabaaa aabaaaa annneemmmm seklinde uzun uzun melodili soyluyor sayi saymaya calisiyoruz bir iki uc dort bunlari dili dondugu kadar soyluyor yuzunun yerini ogrettim agzini gosterebiliyor henuz yada sorunca agzini aciyor. Aciyan bi yerini acidi diyerek eliyle gosteriyor. Suyunu kendi icer yemek yemek icin kasikla cebellesir. 6 aylikken yemek su icmek bunlari hep bardak tabak kasik catal olarak alistirdim. Eglenerek yapiyor. Cok aktivite ypiyoruz. Bir suru boyama kitabimiz ahsap boyalarimiz mum boyalarimi var yvas yavas almistim. Biraz oynayip sikilior hepsinden cok hiperaktif hareketli. Cokta tatli uyuz :KK200: o benim dunyam tek dalim tek askim ama bide huysuz munzur olmasa :KK70: sasirdim kaldim yetisemiyorm ve bazen cildiriyorum iste...

1 yaşındaki bebeğin eline o saydığım iz oyuncakları verip al oyna derseniz oynamaz ki o....bunu beklemeyin.o sizle oynamak sizle vakit geçirmek istiyor. 3 yaşındaki kızım bile kendi kendine oynamaz bazen bana sarar.daha yeni yeni oyun kurup oynuyor. .. işinizi bebege göre ayarlayıp onunla vakit gecireceksiniz. Yapacak bişe yok

Ya kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyor :oops:emeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis. :mad: oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak :KK24: yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum. :mad: sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken :KK61:
Havalar güzel dışarı çıkartın oksijen alsın biraz enerjisini atar .ama çokkk tatlıdır şimdi o

Evet. ben hic dinlenemiyorum kimse anlamiyor kimseye anlatamiuorum derdimi disardan gorseniz guluyorum cok eglenceli biri gorunuuorum ama icimde firtinalar kopuuor ben buraya yazana kadar bu kadar bunaldigimin farkinda degildim...

1 yaşındaki bebeğin eline o saydığım iz oyuncakları verip al oyna derseniz oynamaz ki o....bunu beklemeyin.o sizle oynamak sizle vakit geçirmek istiyor. 3 yaşındaki kızım bile kendi kendine oynamaz bazen bana sarar.daha yeni yeni oyun kurup oynuyor. .. işinizi bebege göre ayarlayıp onunla vakit gecireceksiniz. Yapacak bişe yok
Kendi kendone oynatmam zaten benimle oynar ama sikiljyor halie disari cikmak gezmek istiyor ama gelin gorunki kv kendi.gezer kendini gezdirir baba terasta guneslenir anne ogula avuc yalamak duser ben kendim hakedemiyorum tek basima bide.buralari bilmiuorum park falan yok

Evet. ben hic dinlenemiyorum kimse anlamiyor kimseye anlatamiuorum derdimi disardan gorseniz guluyorum cok eglenceli biri gorunuuorum ama icimde firtinalar kopuuor ben buraya yazana kadar bu kadar bunaldigimin farkinda degildim...
canim ev isleriyle yipratma kendini evin ne kadar temiz toplu diye kimse sormaz sana bu cocuga neler kattin denir ayni sehirde olsak ver cocugunu ben gezdirecegim gercekten o kadar uzuldum yani esin ve cocugunla beraber gezin yaninda hwlen gelsim takma

Bu benim askimm

Eklentiler

• 9ea7675e1ddfc9341d142bbecb6e0d86.webp
    9ea7675e1ddfc9341d142bbecb6e0d86.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 44
Ya gelsin tamam bisey demiyorum ama ne zaman ciksak pesimize takiyor kv.

Ya kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyor :oops:emeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis. :mad: oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak :KK24: yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum. :mad: sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken :KK61:

canım şöyle söyleyim benim kızım dogum gunun haftası ınanılmaz değişiklik gösterirdi , uyumak ıstmezdi benim dedğim olacak diye diretirdi ama ben biraz katı kurallı disiplinli ve bir kere yok dediğimi birdahaki sefere asla yapmam , baktı yuz yok babadan yardım istedi o da benden korkusundan yanaşamadı ve şuan kızım büyüdü çok şükür hala benim kurallarım ilk günkü gibidir.

yerse ...

Evet. Sadece onun bu zmanlarinda nasil sabirli olmam gerektogini ve nasil davranmam gerektigomi bilmiuorum
benimki de 14 aylık ama erken yürüdü 10 aydan beri koşturuyor. çok meraklı ve hareketli. ama ben rahat bi anneyim ağlayınca hemen koşmam yanına düşünce almam yerden(tabi tehlikeli bir durum yoksa) kalk ayağa yok bir şey derim.
bence sen fazla ilgili olduğun ve fazla aktivite yaptığın için çocuk kendi kendine oynamayı öğrenememiş. ben ilgiyi gereken zamanda gerektiği kadar vermek taraftarıyım ki çocuk kendi başına da idare etmeyi öğrensin.
bir şey yapmasını istemediğimde de cevabım net: hayır! kaşır durur o gelir bi daha yapar kızarım güler ama ben sabırla o ağlasa da bağırsa da kendini yerlere de atsa tavrım değişmez. sonra dötün dötün gelir yanıma sarılır. ben de sarılırım başka bir şeye ilgisini çekerim.
ve benim oğlumun çok oyuncağı da yok. ben zaten hiç almadım hep gelen hediyeler oldu. ben bol bol kitap aldım bi de oyun kutuları var ayda 1 ondan alıyorum 1 ay içerisindeki şeyler yetiyor zaten sürekli aynı şeyleri ve hepsini aynı anda görünce sıkılır.
senin yapacakların şöyle ki önce tüm oyuncaklarını kaldır. birkaç gün onları görmesin sadece aktivite felan yap. sonra ona güvenli bir alan oluştur düşse de canının acımayacağından emin ol ve oyuncakları her gün 2-3 tane çıkar farklı farklı. oynarken de ortamdan uzaklaş ama 5er dk.da bir burdayım diye seslen. bırak biraz ağlasın. baktın çok ağlıyor git yanına ben burdayım şu işi yapıyorum seninle birazdan beraber oynayacağız de sakinleştir ve yine bırak.
böyle böyle bir zaman sonra kendi oynamaya alışcak. ama sen buna sebat etmelisin.
düştüğü zaman mesela veya diosn ya elini kıstırdı baktın tehlikeli bir durum yok hemen kucağına alma, tepki gösterme git yanına bak ilgi göster ama abartma. bir şeyin yokmuş hadi bakalım oyuna devam gibi konuşabilirsin.

o
benimki de 14 aylık ama erken yürüdü 10 aydan beri koşturuyor. çok meraklı ve hareketli. ama ben rahat bi anneyim ağlayınca hemen koşmam yanına düşünce almam yerden(tabi tehlikeli bir durum yoksa) kalk ayağa yok bir şey derim.
bence sen fazla ilgili olduğun ve fazla aktivite yaptığın için çocuk kendi kendine oynamayı öğrenememiş. ben ilgiyi gereken zamanda gerektiği kadar vermek taraftarıyım ki çocuk kendi başına da idare etmeyi öğrensin.
bir şey yapmasını istemediğimde de cevabım net: hayır! kaşır durur o gelir bi daha yapar kızarım güler ama ben sabırla o ağlasa da bağırsa da kendini yerlere de atsa tavrım değişmez. sonra dötün dötün gelir yanıma sarılır. ben de sarılırım başka bir şeye ilgisini çekerim.
ve benim oğlumun çok oyuncağı da yok. ben zaten hiç almadım hep gelen hediyeler oldu. ben bol bol kitap aldım bi de oyun kutuları var ayda 1 ondan alıyorum 1 ay içerisindeki şeyler yetiyor zaten sürekli aynı şeyleri ve hepsini aynı anda görünce sıkılır.
senin yapacakların şöyle ki önce tüm oyuncaklarını kaldır. birkaç gün onları görmesin sadece aktivite felan yap. sonra ona güvenli bir alan oluştur düşse de canının acımayacağından emin ol ve oyuncakları her gün 2-3 tane çıkar farklı farklı. oynarken de ortamdan uzaklaş ama 5er dk.da bir burdayım diye seslen. bırak biraz ağlasın. baktın çok ağlıyor git yanına ben burdayım şu işi yapıyorum seninle birazdan beraber oynayacağız de sakinleştir ve yine bırak.
böyle böyle bir zaman sonra kendi oynamaya alışcak. ama sen buna sebat etmelisin.
düştüğü zaman mesela veya diosn ya elini kıstırdı baktın tehlikeli bir durum yok hemen kucağına alma, tepki gösterme git yanına bak ilgi göster ama abartma. bir şeyin yokmuş hadi bakalım oyuna devam gibi konuşabilirsin.
oyun kutulari ne canim onu mersk ettim bende 10 aylik kizim icin istiyorum egitim oyun seti ama ne

Back
X