Çıldırdım

nasıl ailen var senin Allah aşkına :KK20: evlilik yakınsa nikah çıkışı yap bari..yapamıyorsanda çık işten

ya dalga geçiyorsunuz..
ya da gerçekten çok pasif birisiniz.
dün okurken biraz kızmıştım ama "jöle kıvamı" tabirine..
hak veriyorum.
siz sınırlarını koyamayan, mağdur ve zayıf görünen birisiniz.
bu yüzden suistimallere açıksınız.

Konu hiç inandırıcı gelmiyor .
Nasıl böyle bır aile olabılır.
Başlarım ailene de patronuna da .
Ayrıl işten evdende ayrıl bune be .
Bir namusumuz vardı onuda ayaklar altına serdiler.

ya dalga geçiyorsunuz..
ya da gerçekten çok pasif birisiniz.
dün okurken biraz kızmıştım ama "jöle kıvamı" tabirine..
hak veriyorum.
siz sınırlarını koyamayan, mağdur ve zayıf görünen birisiniz.
bu yüzden suistimallere açıksınız.

neyi kınarsanız başınıza gelir.

okumazsınız olur biter...
Okumadan bu fikre nasıl varacağım?
Okumuş bulundum.
Üstelik diğer konunuza kendinize olan algınızı değiştirmeniz gerektiğine dair bir yorum da yapmıştım.
Biraz kendi kararlarınızı alın artık 28 yaşındasınız.
O işte çalışmak istemiyorsanız gidip çıkın
Babanız evden atacak değil ya?
Başka iş bakarsınız. Ailenize maaşınızı vermişsiniz size bakmak zorundalar sonuçta.

Kızlar çalıştığım yerin servisi yok. Sabahları beni patronun sağ kolu, son ses mehter müziği açan 45-50 yaşlarında usta başı alıyor. Daha önce o kişiyle ilgili yaşadığım sıkıntıları burada dile getirmiştim.
Ön koltuktayım. Arada bayağı mesafe var. İki defa elini bacağıma değdirdi . Hayırdır dedim bir bağırdım, çıldırdım. Yanlış anlıyorsun, vites değiştirirken elim çarptı dedi. Senin de kızın var üniversiteye giden, utanmıyor musun alnın secdeye değiyor dedim. Hala elim ayağım titriyor.

Akşam patron saat 10:20 aramış. Uyuyordum açmadım. Ben sana şirket hattı veriyorsam açacaksın dedi. Sabah fırçaladı.

Ailemle dün akşam konuşup herşeyi anlattım. Sen hal ve hareketlerine dikkat edeceksin dedi. Evlenene kadar işten çıkamazsın, evde boş boş oturuyorsun, sigortan işlesin. Asılmalar her yerde olur. Millet iş bulamıyor, sen işten çıkacağım diyorsun dedi babam.

Görüştüğüm kişi de ailenle konuş çık. Benim içim hiç rahat değil yalvarırım çık oraya geldikçe kan beynime sıçrıyor dedi. Gerekirse ben konuşurum dedi. Dedim babam müsaade etmiyor. Sana inanmıyorum hiç bir baba böyle söylemez dedi.

Annem sabah sakın fevri davranıp işten çıkıp istifanı verme eve gelip o çıkarsın tazminat alamazsın demez mi?

Erkek arkadaşım ile aram fena bozuldu.

Çıkmak zorundayım. Ama nasıl bilmiyorum.
O nasıl bir aile ??? :KK12: gerçekten inanamıyorum, erkek arkadaşınızın inanmaması normal... hemen yeni bir iş bulup oradan istifa edin.. Bi mağazada satış elemanlığı yapın, çok kolay girebilirsiniz... Sonra da ayrılın gitsin. Sakın orada durmayın.. Patronu da şoförü de yerin dibine batsın :sinirli:

kaç aydır bu işyerindesiniz,

işe gidip çalışmayın, patronu işçilerin yanında küçük düşürün, onlar sizi çıkarsın.

babanız cidden asılmalar her yerde olur mu dedi? kusura bakmayın da sizi taciz edenle aynı zihniyette demek ki. kendisi de bulsa bir fırsat kaçırmayacak. aileniz çok çok tuhaf. yani siz de onların sözüyle nasıl hareket ediyorsunuz anlamadım. benim başıma gelse aynı şey af ederseniz babam k.çını da yırtsa istemediğim yerde tek saniye durmam. konularınız bi garip cidden.

Kızlar çalıştığım yerin servisi yok. Sabahları beni patronun sağ kolu, son ses mehter müziği açan 45-50 yaşlarında usta başı alıyor. Daha önce o kişiyle ilgili yaşadığım sıkıntıları burada dile getirmiştim.
Ön koltuktayım. Arada bayağı mesafe var. İki defa elini bacağıma değdirdi . Hayırdır dedim bir bağırdım, çıldırdım. Yanlış anlıyorsun, vites değiştirirken elim çarptı dedi. Senin de kızın var üniversiteye giden, utanmıyor musun alnın secdeye değiyor dedim. Hala elim ayağım titriyor.

Akşam patron saat 10:20 aramış. Uyuyordum açmadım. Ben sana şirket hattı veriyorsam açacaksın dedi. Sabah fırçaladı.

Ailemle dün akşam konuşup herşeyi anlattım. Sen hal ve hareketlerine dikkat edeceksin dedi. Evlenene kadar işten çıkamazsın, evde boş boş oturuyorsun, sigortan işlesin. Asılmalar her yerde olur. Millet iş bulamıyor, sen işten çıkacağım diyorsun dedi babam.

Görüştüğüm kişi de ailenle konuş çık. Benim içim hiç rahat değil yalvarırım çık oraya geldikçe kan beynime sıçrıyor dedi. Gerekirse ben konuşurum dedi. Dedim babam müsaade etmiyor. Sana inanmıyorum hiç bir baba böyle söylemez dedi.

Annem sabah sakın fevri davranıp işten çıkıp istifanı verme eve gelip o çıkarsın tazminat alamazsın demez mi?

Yani babana çok şaşırdım. Normal bir babanın kendi seni oradan çıkarmalı ve o hadsizlere de haddini bildirmeliydi. Şikayet et derdim ama şartlarını bilemiyorum. Erkek arkadaşının ya da babanın değil senin ne düşünüp istediğin önemli olan. Ayrıca erkek arkadaşın o adamın seni taciz ettiğini biliyor mu?

Şu izin alma durumundan bi vazgeçin önce. Adam arkaya oturmanıza izin vermiyor. Ne münasebet? Yallah o zaman kardeş desenize.

Baban işten çıkmanıza izin vermiyor. Niye? Siz çalışıyorsunuz o işte. Çıkar başka ararsınız.

Bazı şeylerden taviz verilmez. Gurur gibi, beden mahremiyeti gibi, iş özgürlüğü gibi. Kontrolü elinize alın biraz.

O ne biçim baba? Ne biçim anne? Bakışlarından rahatsız olsan "çık işten kızım" demeleri gereken yerde..tovbe ya rabbim daha neler göreceğiz.

Sizi kaç yasinda insansiniz kendi kararlarınızı kendiniz veremiyor musunuz? Hele de böyle bir durumda!

Ayrıca calissaniz da calismasaniz da aileniz size bakmak zorunda. Isterseniz 50 yaşında olun. Sizi para kapısı olarak görüyorlar yalnızca. Çok çok cok üzüldüm halinize.Hadi işten kurtulursunuz eninde sonunda da o aileden nasıl kurtulacaksınız onu bilemiyorum.

Taciz meşrulastirilamaz. Erkek arkadaşınız inanmamakta çok haklı anne babanız normal bir tepki vermemis .üzüldüm sizin adınıza çok dikkatli olun , sert bir üslup takının belki dişli cazgır derler korkarlar .Ama bunu yapan adam kendi adı çıkmasın diye sizede zarar verebilir dikkat edin nolur

Gidin şikayet edin şirketi , hem tazminatınızı alırsınız hem issizlik maasınızı. O arada da duzgun bır yer bulur orada calısırsınız. Babanızın da asılma her yerde olur tepkisi beni çokca korkuttu .. 29 yasındasınız ayrı eve cıkın , sevgılınızle uyuysuyorsanız evliliği düşünün . Bu şekilde baskıyla bastırılmakla nereye kadar ? Ailenizin sizi sağılmalık görmesi çok üzücü

Baban gavatin onde gideni. Bunlar seni satip parani da yerler. S.çarim onlarin yapacagi ana babaliga. Bunlarin yaninda yasamaya daha ne kadar devam edeceksin? Tek goz oda dahi olsa baska eve cik. Her halukarda tacize ugruyorsunuz, bari paranizi serefsizlere yedirmeyin. Bu nedir ya. Insan katil olur. Ise de artik servisle gitmeyin. Kendi imkanlarinizla gidin. Babana verecegin parayi minibuse otobuse taksiye ver daha iyi. En azindan taciz edilmezsin. Sevgiline de boyle herseyi anlatmaya devam edersen, terkedileceksin haberin olsun. Artik birsey anlatma adama.

Mobbing ve tacizden dolayı istifa ettiğine dair bir dilekçe yaz. Patronuna da verirken tüm yasal haklarını arayacağını söyle. Tacize katlanmak zorunda değilsin. Başka iş mi yok?

Baban olacak kişi,o iş yerine gelip o neslin babanı dinleyen herifin ağzını burnunu kırması lazım..
Asılma olur ne demek,hangi baba evladına böylesine ucuz bir cümle kurar..

neyi kınarsanız başınıza gelir.
kınamadım ki..
üzüldüm aksine pasif olma ihtimalinize.
dalga geçiyor olmanızı tercih ederdim inanın..

mavi boncuk dağıtıyorsunuz hafif meşrepsiniz demedim!
aciz görünüyorsunuz. sesini çıkartmaz diye düşünüyorlar sizin için.
adam öne otur diyor oturuyorsunuz,
patron sen ver diyor para veriyorsunuz. ne münasebet para yoksa o iş her neyse yapılmaz bu kadar basit.
işinizle ilgili kararı siz vermelisiniz babanız değil!

Back
X