Çildiriyorum

tabi ki çok normal. çok fazla müdahale etmeyin. ileride cinsel hayatını etkiler. benim oğlumda öyleydi. hala var. 3 yaşında sürekli pipisini inceliyor farklı geliyor. sadece dikkatini dağıtın. bir de çıtçıtlı atletlerden giydirin. kendisine zarar vermeyecek şekilde özgür bırakın.

Bu cocuk 1.5 yasinda. siz anal, fallik ve nerdeyse genital donemin ozelliklerini buraya toplamissiniz. anal donemde cocugun ilgisi cinsellik yonunde olmaz
Evet kpss egitim bilimleri calismis biri olarak biliyorum freud psikoseksuel donemlerini. konu sahibinin cocugu daha anal donemde. kendi bedenini tanimasi icin yasi cok kucuk. ve konu sahibinim sorununu freud donemleriyle aciklanmasinin da sacma oldugunu dusunuyorum en iyisi bi uzmana gorunmeli.

Yakın zamanda biriyle başbaşa bıraktınız mı hiç bir düşünün, umarım sandığım gibi bir şey yoktur. Bazen yaşlıların kurcalama falan gibi saçma sapan densizlikleri de olabiliyor.
Belki enfeksiyon kapmıştır, idrar yaparken yanma hissi vs. vardır. Kendi kendine açamayacağı giysiler giydirin veya çengelli iğne vs. bir şekilde tutturun.
Büyük oyuncak bebekler oluyor ya hani, onları inceliyor mu ona bir bakın isterseniz. Yine aynı bölgeye bakıp inceliyorsa bir şekilde merak uyanmış anlamına geliyor.

Çengelli iğne mi ? O kadarcık çocuğa bir yerini yaralasın, batsın diye mi ?

Evet kpss egitim bilimleri calismis biri olarak biliyorum freud psikoseksuel donemlerini. konu sahibinin cocugu daha anal donemde. kendi bedenini tanimasi icin yasi cok kucuk. ve konu sahibinim sorununu freud donemleriyle aciklanmasinin da sacma oldugunu dusunuyorum en iyisi bi uzmana gorunmeli.

Okurken ben de bunu düşünmüştüm ama dediğiniz gibi şu an anal dönemde çocuk.

Freud aciklamalari getirilmiş ama o işler öyle değil arkadaşlar yapmayın :)
Benim anlamadigim tuvalet eğitimi tamamlanmamis çocuk evde nasıl çıplak gezebiliyor?
Sizin her şeye izin veren anne olmanız iyi anne oldugunuz anlamına gelmez.
Bence biraz etrafınıza bakın, başka anneler ile görüşün, kendi annenize sorun.
Kucakta yemek yapınca bebeginize iyilik yapmış olmuyorsunuz. Her şeyin zamanı ve yeri var.
Yeni nesil annelik anlayışı çocuğa kul-köle olmak ve her dedigini yapmak, aman özgüveni kırılmasın diye her istediğine izin vermek üzerine kuruluyor ki 10 sene sonra göreceğiz ne kadar harika (!) çocuklar olacaklarını.

Benim anlamadığım çocuk o kadar kıyafeti nasıl çıkarıyor. Ya sıcak bir yerdesiniz bir iki parça giyiyor ya çok büyük kıyafetler giydiriyorsunuz ki çocuk 1.5 yaşında tümünü çıkarmayı başarabiliyor. Benim kızım 2.4 yaşında ve çoraplarını yeleğini ve üst pantolonunu anca çıkarabilir. Daha bunun çıtçıtlı badisi içindeki sıcak tutan daha dar olan taytı ve üstünde boğazı çıtçıtlı olup çıkaramadığı extradan bir üst daha var.

Kizlar 1.5 yasinda kizim.var.cok.ilgili bir anneyim..gun icinde onu asla.yalniz birakamam tv izletmem ve hep oynarim.yemegi bile.kucagimda yaparim..1 haftadir.surekli.cirilciplak.soyunmak.istiyor..dedimki hadi engellemiyim.izin veriyorum.resmen oturup vajinasinu inceliyor.o an tepki vermiyor ilgisini baska.yone kaydiriyordum..taki bugune dek..okadar.abartti ki bugun resmen parmagini sokacak o derece nasil.merakla inceliyor ve ilgisinide dagitamadim...kasiniyo desem rahatsiz degil...bu normalmii.valla aglicam.ha..artik.izin vermemeye karar verdim.kendimce.soyunmasina napayim yardim.edin
cimcimeye bak sen bazı çocukların farkındalıkları çok iyi oluyor.bu dönemde oyun gurubuna felan götürseniz belki dikkati dağılır

Benim kuzenimin kızı da sürekli memesini sıkıyor :oops: O yaşlardaki erkeklerin de elleri hep pantolonun içinde oluyor. Kuzenim de sizin gibi panikledi araştırdı ama normal olduğunu söylediler. Çıplak gezdirmeyin sadece banyo tuvalette açılması gerektiğini öğretin, geçici bir dönemmiş. Kolay gelsin

Burada ayar vermeniz gereken tek sey çocuğun ulu orta soyunmasi. bu ona gelecekte zarar verebilecek bir yanlis ogrenme. ama onun disinda odasinda yalnizken, banyodayken, tuvaletteyken çocuk tabi ki de kendine ait bir parçayı inceleyecek. bunda bir kötülük yok, hatta olayin normali bu. yapmaniz gereken sey atiyorum salonda soyunmak isterse bunu guzelce anlatarak engellemek, kızım bak hepimiz sadece yalnizken özel alanimizda soyunuyoruz deyip banyoya ya da yatak odasina yonlendirmek. orada istediği kadar incelesin.

Freud aciklamalari getirilmiş ama o işler öyle değil arkadaşlar yapmayın :)
Benim anlamadigim tuvalet eğitimi tamamlanmamis çocuk evde nasıl çıplak gezebiliyor?
Sizin her şeye izin veren anne olmanız iyi anne oldugunuz anlamına gelmez.
Bence biraz etrafınıza bakın, başka anneler ile görüşün, kendi annenize sorun.
Kucakta yemek yapınca bebeginize iyilik yapmış olmuyorsunuz. Her şeyin zamanı ve yeri var.
Yeni nesil annelik anlayışı çocuğa kul-köle olmak ve her dedigini yapmak, aman özgüveni kırılmasın diye her istediğine izin vermek üzerine kuruluyor ki 10 sene sonra göreceğiz ne kadar harika (!) çocuklar olacaklarını.
Merhaba anneligimi baya sorgulamissiniZ benim.coxugumun her dedigine evet dedigimi.nerden cikardiniz.. Tam.tersi sinirlarim.var ve uzman olarak adem gunes ideolojisinde cocok yetistiriorum 10 dan fazla.kitabini okudum.ve arsivlerini takip.ediyorum..bu konuda tikandim.. Cocuk 0-2 yas arasinda guvenli baglanma.doneminde..adem.gunes guvenli baglanmayi okuyun litfen...

Benimde yeğenim pipisiyle oynuyodu eli sürekli ordaydı 2 yaşındaydı oda.
Ama bir görsen varya o kadar itici olmaya başlamıştı ki.
Doktora gittik dediği şey şu oldu.
Panik yapmayın vücudunu tanımaya başladı o yüzden kendini inceliyor.
Sakin ol canım despot olup yasaklar koyarsan ilgisini daha çok çekecektir.

Benim kizim da oyle. Ciplak kalsin hemen baslar. Anasi gibi libidolu olacak heralde :D ciplak birakmiyorum. Altini temizlerken de dikkatini baska yone cekiyorum.
Azarlayarak engelleyerek kafasini karistirmanin luzmu yok.

tuvalet egitimi veriyor olsaniz anlarim ozel bolgesini inceleme istegini,ben bu yaz ogluma ogrettim cisi kakayi ve 2 ay kadar eli pipisinde gezdi,korkutmadim sonra anladi ordan cis geldigini ve birakti cok sukur ama hala bile ciplak kesinlikle birakmiyorum evde.
yazin cok sicaklarda bikac kez ciplak birakmistim ve resmen cocukta aliskanlik oldu,bin pisman oldum ve net bi sekilde tavrimi koydum,kendini yirtsada cikartmak yok ustunu basini diye.
cok normal vs. diyenleri de anlamiyorum,1,5 yas cocugu icin cok normal degil bu davranis,kesinlikle ustunu cikartip ciplak dolastirmayin evin icinde zaten havalar soguk.
birde kucaktan indirmeyerek surekli ilgi gostererek ona iyilik etmis olmuyorsunuz ki,siz yemek yaparken neden kucakta? verin eline yalandan plastik bi bicak o da kessin dograsin,verin yer bezi,dokulenleri silsin..
1,5 yasindaki cocuk artik yurur,kendini az bucuk oyalar yada oyalamayi oynamayi ogrenmeye baslar surekli ilginiz ustunde olmasi da normal degil.

Merhaba anneligimi baya sorgulamissiniZ benim.coxugumun her dedigine evet dedigimi.nerden cikardiniz.. Tam.tersi sinirlarim.var ve uzman olarak adem gunes ideolojisinde cocok yetistiriorum 10 dan fazla.kitabini okudum.ve arsivlerini takip.ediyorum..bu konuda tikandim.. Cocuk 0-2 yas arasinda guvenli baglanma.doneminde..adem.gunes guvenli baglanmayi okuyun litfen...
Kucağınızda yemek yapmanızdan ve tuvalet eğitimi yokken evde çırılçıplak olmasından çıkardım her dediğine evet dediğinizi.
Zira ikisi de normal hayatta normal annelerin yapmayacağı şeyler.
Hayır diyebiliyorsanız bunlara demekle başlayın.
Her gün yeni bir psikolojik ekol çıkar. Bugün adem güneş, yarın bilmem kim. Her cocugunuzu doneminin ekolune göre mi yetistireceksiniz?

bende dediginiz pedagogun kitaplarini hatmettim,cumartesi gunleri canli yayinlarini takip ediyorum,is yaparken eski radyo programlarini hala dinlerim ama cocugu ciplak gezdirin mahremiyetini bilmesin dedigini hic hatirlamiyorum,aksine mahremiyete cok onem veren bi pedagog,gerci kiziniz bunun icin cok kucuk ama yinede simdiden sinirlarini bilmesi gerek.
2 yas anneye guvenli baglanma yani tutarli olmaniz lazim,devam ettiremeyeceginiz hicbir seye izin vermemeniz lazim.
ciplak gezmesine izin verdiniz o zaman 2 gun sonra pismanlik duymayacaksiniz cunku onu cinsel bolgesini kesfetmeye siz tesvik ediyorsunuz boylelikle..
tavir net olmali,hayir dendi mi bitti bunun pazarligi yok,el kadar olsa da yok..
Adem hocada gayet bu gorusu savunuyor.

Back
X