çıldırmadan nasıl önlem alabilirim?

merllins06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
489
1.449
113
35
merhaba,

son 6 aydır çok zor, çok stresli şeyler yaşadım. bir yandan hayat tecrübesi kazandım ama hiç hoş tecrübeler değildi. bir süredir yurtdısında yasıyorum bir yandan okul, finansal zorluklar derken en kötüsü çok kötü insanlarla karşılaştım. geldiğim yerde hiçbir şey beklediğim gibi gitmedi. türkiye'de bile yaşamayı ve kendimi korumayı kotarırken burada birkaç kez sağlam şekilde dolandırıldım:d psikolojik şiddete maruz kaldım vs.. şimdi yakın zamanda kurtulacağım bu durumlardan, daha iyiye doğru gidiyor herşey. en güzeli de ülkeme döneceğim 3 aylığına --gelirken hiç özlemem sanıyordum, oh iyi ki kurtuldum diyordum, bu da amansızca yurtdısına gitmek isteyenlere örnek olsun :) -

ama daha önceki tecrübelerimden biliyorum ki travmatik olayların, zor zamanların etkisi bir şekilde çıkıyor sonra üzerinden zaman geçince. zaten bu psikolojik rahatsızlıklara hem genetik hem de kişilik olarak yatkın biriyim. bu zamana kadar hiç antidepresan falan kullanmadım en kötü anlarda bile ama önlem almam gerektiğini hissediyorum şimdi.insan hisseder ya, ya da vücudu mesaj var verir tam olarak öyle bi durum.

antidepresan kullanmak istemiyorum ama dediğim gibi tedirginim de. (zaten yaygın anksiyete bozukluğum var) sizce psikiyatriste gitmeli miyim, bu zamanların acısı bi şekilde çıkar mı? yoksa şartlar değişince ve rahatlayınca hersey yoluna girer mi? benzer deneyimleriniz olduysa tavsiye verebilir misiniz? çok teşekkürler şimdiden.

Sizin dolandırılmanız yurt dışına gitmek isteyenlere nasıl bir örnek olacak? Yurt dışı bizi kıskanıyor muhabbet gibi aynı...

Kişi, çok ekstrem durumlar dışında kendi hatası veya dikkatsizliği ile dolandırılır. Neyse...

Psikiyatrist değil de psikologa gidebilirsin. İlaca da hemen yönelme derim.

Finrod Felagund Finrod Felagund elbette yurtdısında insanlar dolandırılıyor anlamında söylemedim. yaşadığım bütün genel tecrübelere dayanarak, yurtdısında sıfırdan bir hayat kurmanın da zorlukları varmış herşey o kadar göründüğü kadar tozpembe değil anlamında söyledim. dünyanın en gelişmiş üç şehrinden birindeyim mesela, ama suç oranları inanılmaz yüksek. istanbul'da bile bu kadar tedirgin olmazsanız yolda yürürken vs. vs..

tavsiyeniz için de teşekkür ederim bu arada.

dolandırılmak sizin saflığınız alışamamak da sizin ne bekleyip ne bulduğunuzla alakalı her yurtdışına gidene oluyor o yüzden otursun evinde herkes gibi bir anlam çıkarmayın bence. biraz daha gözü açık ayakları yere basan bir insan olmaya çalışın. önce psikologa gidin gerek görürse psikiyatra yönlendirir kafanıza göre ilaç kullanmayın zaten.

Bence Türkiye'de başlama antidepresana. Çünkü bu sefer şöyle olacak. Sevdiklerinin yanına alıştığın ortama döndün, hava güzel günlük güneşlik mis, üstüne bir de antidepresanın verdiği ekstra serotonin var. Bulutların üzerinde bir üç ay geçireceksin. Üç ayın sonunda vücudun dışardan gelen takviye serotonine bi nebze alışmış olacak. Tekrar yurtdışına dönerken ekstra bir yardımı olmayacak sana.

Bir de tam bilmiyorum ama burda verdikleri reçeteyi yurtdışında temin edememe şansın var. Bazı ilaçlara birebir muadil deseler de olmuyor. Muadile geçtiğinde birinin geri çekilmesiyle öbürünün alışma sürecini aynı anda yaşayabiliyorsun o da hoş değil.

dolandırılmak sizin saflığınız alışamamak da sizin ne bekleyip ne bulduğunuzla alakalı her yurtdışına gidene oluyor o yüzden otursun evinde herkes gibi bir anlam çıkarmayın bence. biraz daha gözü açık ayakları yere basan bir insan olmaya çalışın. önce psikologa gidin gerek görürse psikiyatra yönlendirir kafanıza göre ilaç kullanmayın zaten.

hanımefendi anlamadınız galiba. dolandırılma cümlesi ayrı bi cümle.

diğer cümlede türkiyeyi hiç özlemem kurtuldum sanıyordum ama insan özleyebiliyormuş o kadar büyük konusmamak gerek diyorum.

insanın yaşadığı şehri, sevdiklerini ve konfor alanını özlemesinden doğal ne olabilir bilmiyorum. tabi özlemeyebilir de. genelleme yapmadım zaten. niye bu kadar tepki verdiniz anlamadım:d sanırım gitmek istiyorsunuz siz de ısrarla. ben bu 'saf' halimle Londra gibi bi şehire gelip, yaşamaya başladıysam siz de yaparsınız bence. iyi şanslar ^^

Geçer inşallah yaşadığınız olumsuzluklar, maddi durumunuz nasıl bilmiyorum psikolog ücretleri bazen afaki olabiliyor.Devlet Hastanesinden randevu alın ve psikologla da görüşmek istediginizi belirtin.Doktor zaten ilaca gerek olup olmadigina karar verir ama üstteki üye çok güzel aciklamis ilaçlar sayesinde kendinizi birden çok mutlu hissetmeye baslayabilirsiniz, yurt dışına çıktığınızda bu ilaçları temin edemeyebilirsiniz.Yurt dışında yaşamak guzel bir durum; Türklerin kurduğu derneklere gitseniz belki size yol gösterecek vicdanlı insanlar vardır.

Gereksiz eleştirileri bosverelim şimdi, insanın doğup büyüdüğü ülkeyi ozlemesi kadar doğal bir şey yok sonuçta.
Durumunuza gelince, bence alışma sürecini atlattiginizda bunlar çok mühim olmayacak gozunuzde. Zaten Türkiye'de gecireceginiz zaman da terapi gibi gelecek size. Tavsiyem ilaca yonelmeyin. Ama terapi almak bir seçenek olabilir. İyi şanslar diliyorum yeni yaşamınızda.

merhaba,

son 6 aydır çok zor, çok stresli şeyler yaşadım. bir yandan hayat tecrübesi kazandım ama hiç hoş tecrübeler değildi. bir süredir yurtdısında yasıyorum bir yandan okul, finansal zorluklar derken en kötüsü çok kötü insanlarla karşılaştım. geldiğim yerde hiçbir şey beklediğim gibi gitmedi. türkiye'de bile yaşamayı ve kendimi korumayı kotarırken burada birkaç kez sağlam şekilde dolandırıldım:d psikolojik şiddete maruz kaldım vs.. şimdi yakın zamanda kurtulacağım bu durumlardan, daha iyiye doğru gidiyor herşey. en güzeli de ülkeme döneceğim 3 aylığına --gelirken hiç özlemem sanıyordum, oh iyi ki kurtuldum diyordum, bu da amansızca yurtdısına gitmek isteyenlere örnek olsun :) -

ama daha önceki tecrübelerimden biliyorum ki travmatik olayların, zor zamanların etkisi bir şekilde çıkıyor sonra üzerinden zaman geçince. zaten bu psikolojik rahatsızlıklara hem genetik hem de kişilik olarak yatkın biriyim. bu zamana kadar hiç antidepresan falan kullanmadım en kötü anlarda bile ama önlem almam gerektiğini hissediyorum şimdi.insan hisseder ya, ya da vücudu mesaj var verir tam olarak öyle bi durum.

antidepresan kullanmak istemiyorum ama dediğim gibi tedirginim de. (zaten yaygın anksiyete bozukluğum var) sizce psikiyatriste gitmeli miyim, bu zamanların acısı bi şekilde çıkar mı? yoksa şartlar değişince ve rahatlayınca hersey yoluna girer mi? benzer deneyimleriniz olduysa tavsiye verebilir misiniz? çok teşekkürler şimdiden.

Sağlığa etki etmemeleri için travmaları temizlemede neuroformat tekniğini araştırın bence. Sağlığına Format At kitabını okuyabilirsiniz. Bazı organlarda hastalıklar her şey iyiye döndükten sonra travmalar çözülürken ortaya çıkarmış. Yani her şey düzelse de temizlemekte fayda var.

Tabii her travma hasta edecek diye bir şey yok. Hasta edebilmesi için dramatik, şok etkisi yaratan (beklenmedik), ve ayrıca çaresiz ve yalnız hissettiren (eşe dosta anlatıp, sosyal destek görüp rahatlanılmayan) travmalar tehlikeliymiş.

Back
X