Çıldırmak üzereyeyim arkadaşlar lütfen yardım edin...!

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
mrb arkadaşlar..
24 yaşındayım bu yıl biriyle tanıştım zaten aileler tanıdık gelip gitme olmasada. sözlendik .bi kaç aya nişanlanıcaz.düğün için erkek arkadaşımın atamasını bekliyorum memurluğa. bi yandan 2. ünv biticek seneye.ilk başlarda çok iyiydik hala öyleyiz ama benim tahammülüm yok.çok çabuk sinirleniyorum kendimi frenleyemiyorum bunaldım boğuluyorum.baştaa başım açık mevzusu konu oldu karşı tarafa erkek ark devreye girdi konu kapandı.şimdi nişan alışverişi yapılcak ailesi biz seni okuttuk görevimizi fazlasıyla yaptık hadi yavrum yüklen masraflara yapıo.abisi de evlendi kız tarafı zengin olmasına rağmen 1 kuruş bile harcamadı kızın çatalına kadar kv ler aldı.biz dört dörtlük fazlasıyla en kalitelisinden alıyoruz aman eksik olmasın fazla olsun.hele annem bundan da alalım nasıl isterse öyle alalım.vermişler 3 kuruş para üstünü tamamla alın bu kadar.bu yaştan sonra şurda çalışcam acıtasyonuda cabası.diyorum tamm destek ol ama ailenin görevidir çocuk okuyosa okuturlar bunu sana sürekli vurmaları yanlış bişi diye yine de onları haklı buluo.ömür boyu biz seni okuttuk görevimizi yaptık diye acıtasyon yaparlarsa tahammül edemem.nişan alışverişide burnumdan gelcek yani.ne yapsam nasıl davransam bilemiyorum...siz olsanız nasıl bir yol çizerdiniz???

çalışan çiftler kendileri karşılıyor nişan düğün masraflarını artık,kredi çekiyorlar,erkek arkadaşınız memurluğa atanmadan nişanlanmayın bence...

haklısınız ama ömür boyuu okuttuk bunu sen yap okuttuk şunu sen yap diyip durmaları düşüncesi boğuyo beni.bana kalsa bende istemedim erken dedik ama aileler küçük şehir laf söz olmasın dedi söz ayrı nişan ayrı dedi.bize pek sorulmadı malesef.

Niye abisini olurmamışlar mı sözlünüzün yaşı kaç acaba merak ettim ben bu tür olaylarda erkeğin tutumuna bakarım sonuçta bu konularda kimse kimseyi memnun edemiyor genelde öyle yada böyle alınıyor ama erkek sizi ezdiriyor mu tutumu nasıl ailesine karşı gelebiliyor mu en çok bu zamanlarda belli oluyor sanki

Öncelikle yetişkin çalışan insanların bu devirde kandi imkanlarıyla evlenmeleri daha doğru ama ama aile kardeşlerden birine yapıp
Diğerini ayırısa sorun olması kaçınılmaz.
O zaman haksızlık var ortada.
Ve bu ilişkiler nasıl başlarsa öyle gider.
Kapanma meselesi bence şimdilik kapandı, evlenince tekrar gündeme mutlaka gelecektir emin olun.
Sorunlu ve sıkıntılı başlayan ilişkiler evliliğide etkiliyor bunu unutma arkadaşım ve eğer tereddütlerin varsa baştan iyice düşün derim.
Mutsuzluk vesilesi haline gelecekse bu durumlar şimdiden ya önlemini al yada herkes yoluna gitsin.

24 yaşında sözlüm.abisi okumamış kendi okumamış zaten.köy yerinde oturuyolar.çalıştığı halde 1 kuruş bile atmamış ailesine yüklemiş.benimki vicdan yapıo yaşlılarda 50 yaşındalar daha yok işte napsınlar onlarda beni okuttu haklılar.beni ezdirmiyo allah için giyim konusundada ezdirmedi ailesine karşı rest çekebiliyo haklıysam.bu konuda onu bir türlü ikna edemedim malesef.bende çalışmıyorum ama ailem okuttuk sen al demiyo annem yaa gidip gelip bişiler bakıyo damadı için.onlarda yüklemeye çalışıyo

Bir tek altın masrafına gelinle damadın karışmasına karşıyım, altın ailelerin hediyesidir çünkü.

Onun dışında bu devirde normal olanı masrafları sizin üstlenmeniz.

Abisine öyle yapmamışlar diyorsanız onu problem edecekse nişanlınız problem etsin, aile içi bir mesele.

24 yaşında sözlüm.abisi okumamış kendi okumamış zaten.köy yerinde oturuyolar.çalıştığı halde 1 kuruş bile atmamış ailesine yüklemiş.benimki vicdan yapıo yaşlılarda 50 yaşındalar daha yok işte napsınlar onlarda beni okuttu haklılar.beni ezdirmiyo allah için giyim konusundada ezdirmedi ailesine karşı rest çekebiliyo haklıysam.bu konuda onu bir türlü ikna edemedim malesef.bende çalışmıyorum ama ailem okuttuk sen al demiyo annem yaa gidip gelip bişiler bakıyo damadı için.onlarda yüklemeye çalışıyo

Ailenin düşüncesi muhtemelen abi okumadı, o parayla evini yaptık, küçüğü okuttuk o kendi yapabilir.
Tanıdığım bir ailedede bu durum yaşandı , küçük oğlan okumadı evlendi, mecbur onun evini aldılar işini kurdular.Büyük oğlan okudu iş buldu ve tüm düğün masraflarını kendi karşıladı.
Size mantıklı gelmeyebilir tabii,nişanlınızı ikna edemediğinize göre ya bu insanları böyle kabul edeceksiniz, yada yol yakınken ayrılacaksınız.
Nişan alışverişinide hiçbir zaman anlamadığımı belirtmek isterim.
Büyükler nişan yapılmasını illa istiyorlarsada bohça istemiyebilirsiniz.
Bir tek nişan tuvaletiyle niye bitmiyor ki bu nişan alışverişi?

kendisi bana yatsıtmadan halletse banane derdim bana gelipte alışverişte makul ol bu kadar para vereceklermiş ona göre al derse o zaman bende dahil oluyorum malesef.bizim ilişkimiz yeni sayılır daha laf söz olmasın die nişana kadar vardık aileler saolsun.kalıcı bir işi yok özelde çalışıyor şimdilik.yüklencek durumda değil onlara gelince var bize gelince pinti.benimki sesini çıkarmadığı için oluyo bu.haklısınız beni okuttunuz borçluyum size gibisinden davrandığı için yüklendiler.

Ailenin düşüncesi muhtemelen abi okumadı, o parayla evini yaptık, küçüğü okuttuk o kendi yapabilir.
Tanıdığım bir ailedede bu durum yaşandı , küçük oğlan okumadı evlendi, mecbur onun evini aldılar işini kurdular.Büyük oğlan okudu iş buldu ve tüm düğün masraflarını kendi karşıladı.
Size mantıklı gelmeyebilir tabii,nişanlınızı ikna edemediğinize göre ya bu insanları böyle kabul edeceksiniz, yada yol yakınken ayrılacaksınız.
Nişan alışverişinide hiçbir zaman anlamadığımı belirtmek isterim.
Büyükler nişan yapılmasını illa istiyorlarsada bohça istemiyebilirsiniz.
Bir tek nişan tuvaletiyle niye bitmiyor ki bu nişan alışverişi?

nişan salonda olcak.nişan bohçasıda istiyolar malum.çocuklarının işi de yok ayrıca şimdilik geçici 3 kuruşluk bi yerden çalışıyo.hem nişan olsun böle gezilmez diyolar hem dört dörtlük olsun stiyolar setinden takısına hemde böyle yapıyolar bende çözemedim.en son dedim naparsanız yapın bana yansıtma ama ben ne kadar alcaksam sende o kadar yapcaksın.kısmıcam kendimi dedim kapandı şimdilik bakalım.ailesii bir ömür okuttuk seni diyip duygu sömürüsü yapcak eminim.ipleri ele alıp arayı yapmam lazım

erkek arkadaşınız tam anlamıyla ayakları üzerinde duramıyor.
siz aileden maddi destek bekliyorsunuz fakat oğlumuzu okuttuk diye geri çekiliyorlar. buna karşılık kendinizi kısmadan alışveriş yapmak ta istiyorsunuz. burada iki seçenek çıkıyor bence ya kendinizi maddi olarak güçlü hissedinceye kadar beklemek ya da beklenti ve isteklerinizi azaltmak yoksa mutsuz ve huzursuz geçer en güzel günleriniz.

böyle şeylerde taviz verme, hani ailenin durumu olmasa diğer evladına da yapmamış olsa anlarım. aynı durum bizde de yaşanmak üzereydi, abisi arayıp demiş ki kardeşim siz ikiniz de çalışıyosunuz maaşlısınız benim maaşım yoktu babam ondan yardım etti elele verin birlikte yapın. yok öyle bi dünya, dedim ki seni de aynı baba büyüttü onu da o da okusaydı maaşlı olsaydı eşi de akşama kadar yatacağına çalışsaydı çalışmıyolarsa benim problemim mi herkesin kendi hayatı banane çalışır çalışmaz ama evlat ayrımı yapamazlar. nitekim nişanlım da öyle dedi zaten ona ne yaptılarsa bana da aynısını yapmak zorundalar diye.

bunu benim öz babam da yüzüme vuruyo..çirkin bişey ama onların üstüne yıkılıp kalmak da doğru değil..

Çok benzerlerini yaşamış biri olarak neler yaşadım söyleyimmi? Herşeyi nişanlım aldı, nişan alışverişinden, düğün salonuna kadar herşeyi o karşıladı. Kız istemede babası gerine gerine "geline altınları ben yapıcam zaten" dedi, hani nerde altın? Daha konusunu açan yok, ki düğüne 1 ay kaldı. Eğer nişanlın ailesine maddi açıdan resti çekemiyorsa çok üzülürsünüz. Benimki çekemiyordu, hem masrafı zaten nişanlım yapıyordu hemde ailesine para veriyordu. Ayrılığın eşiğinden döndük, bende restimi çektim. Madem ailen diğer kardeşlerinin yanında olduğu gibi bizim yanımızda olmuyor, evlendikten sonrada olmasınlar, senin 10 liranı bile yedirmem artık onlara dedim. Nişanlın seni tutuyorsa, sana alıyorsa ve harcamayı o yapıyorsa, alışverişe falan ailesini karıştırma. Baş başa gidin ne gerekliyse alın:34:

Bir tek altın masrafına gelinle damadın karışmasına karşıyım, altın ailelerin hediyesidir çünkü.

Onun dışında bu devirde normal olanı masrafları sizin üstlenmeniz.

Abisine öyle yapmamışlar diyorsanız onu problem edecekse nişanlınız problem etsin, aile içi bir mesele.

Ailemde karışmadı, bende ses çıkarmadım. Kayınpederim övünerek "gelinime altını ben yapıcam" dedi, duyanda ağa falan sanır, ağırlığımca altın takılacak sanır. Yapmadı daha, yapacağınıda sanmıyorum. Nişanlım aldı 3 tane bilezik, durumu olsa yine alır biliyorum. LAfa gelince herşeyi alıyorlar ama icraate gelince elde var sıfır. Bu durumda insan istemedende olsa karışıyor :26:

Ailemde karışmadı, bende ses çıkarmadım. Kayınpederim övünerek "gelinime altını ben yapıcam" dedi, duyanda ağa falan sanır, ağırlığımca altın takılacak sanır. Yapmadı daha, yapacağınıda sanmıyorum. Nişanlım aldı 3 tane bilezik, durumu olsa yine alır biliyorum. LAfa gelince herşeyi alıyorlar ama icraate gelince elde var sıfır. Bu durumda insan istemedende olsa karışıyor :26:

Benim erkek arkadaşım bir ara ikimiz konuşurken kahramanlık yapmaya kalktı, "Altınları da ben almak istiyorum ailelerimiz hiç masrafa girmesin." dedi.
O kadar da değil dedim.
Diğer masraflar bize ait, çalışıyoruz, kimseyi masrafa sokmaya gerek yok.
Ama altın konusuna gelince, altın meraklısı değilim.
Altınsız-bileziksiz gelin de olurum, hiç problem değil.
Eşimle en güzel zamanlarımı gönlümce geçirmek varken kullanmayacağım altının borcunu ödeyelim diye kısıtlayamam kendimi.
Biz alıcaz, onlar takacaklar, saçma.
Böyle anlattım işte (:
Haklısın, ben böyle düşünmemiştim dedi ama düğün öncesi yine bir problem bekliyorum açıkçası.

yaa bu aileler harbiden sorunlu hep erkek tarafı sorun çıkaran taraf sanki kız tarafı hiç para harcamaz.benimde kardeşim var annem beni evlendirirken bile erkek evlendirio sanırsın ordan burdan buldu buluşturdu en iyisini yapıyo.kardeşime olsa neler neler yapar.durumun olmaz yapamazsın kötüdür baya ki öyle de değil.anlarız.ama şunu yaparız bunu yaparız ooo ayıpsın o bize aitt karışma diyipte kenardan izleyen ailelerede sitemliyim yani

Benim erkek arkadaşım bir ara ikimiz konuşurken kahramanlık yapmaya kalktı, "Altınları da ben almak istiyorum ailelerimiz hiç masrafa girmesin." dedi.
O kadar da değil dedim.
Diğer masraflar bize ait, çalışıyoruz, kimseyi masrafa sokmaya gerek yok.
Ama altın konusuna gelince, altın meraklısı değilim.
Altınsız-bileziksiz gelin de olurum, hiç problem değil.
Eşimle en güzel zamanlarımı gönlümce geçirmek varken kullanmayacağım altının borcunu ödeyelim diye kısıtlayamam kendimi.
Biz alıcaz, onlar takacaklar, saçma.
Böyle anlattım işte (:
Haklısın, ben böyle düşünmemiştim dedi ama düğün öncesi yine bir problem bekliyorum açıkçası.

aynen öyle ya, benim nişanlımda "babam duymasın, ona birşey söylemeyin" falan filan. kendisi alacaksa 1 tane bile alsa mutlu olurum ben, evlenince zaten bütçemiz ortak olacak. Ama kayınpederim gelip diğer oğlu ev aldığı için ona para vereceğini söyledi," bu yazda düğün var ama neyseeee" diyerek resmen bizi önemsemedi. Ne bayram hediyesi, ne gelin evi ziyareti hiçbirşey görmedik. Tamam herşey para pul değil elbette ama görgü denen birşey var, kızım neye ihtiyacınız var maddi olarak pek imkanımız yok ama manevi olarak hep yanınızdayız dese onada eyvallah. Madem hiç birşey görmedik en azından verdiği sözü tutsun. Nişanlımada söyledim, baban onca kişinin içinde söz verdi, onca şahit var yukarda Allah var, düğüne 1 ay kalmış daha ortada takı makı yok dedim. Senlik bir durum yok, verilen sözler tutulsun dedim:19: Almayacaksada gelip aileme almayacağını söylesin, böyle havada kalınca çok kötü oluyor.

Back
X