24 yaşında sözlüm.abisi okumamış kendi okumamış zaten.köy yerinde oturuyolar.çalıştığı halde 1 kuruş bile atmamış ailesine yüklemiş.benimki vicdan yapıo yaşlılarda 50 yaşındalar daha yok işte napsınlar onlarda beni okuttu haklılar.beni ezdirmiyo allah için giyim konusundada ezdirmedi ailesine karşı rest çekebiliyo haklıysam.bu konuda onu bir türlü ikna edemedim malesef.bende çalışmıyorum ama ailem okuttuk sen al demiyo annem yaa gidip gelip bişiler bakıyo damadı için.onlarda yüklemeye çalışıyo
Ailenin düşüncesi muhtemelen abi okumadı, o parayla evini yaptık, küçüğü okuttuk o kendi yapabilir.
Tanıdığım bir ailedede bu durum yaşandı , küçük oğlan okumadı evlendi, mecbur onun evini aldılar işini kurdular.Büyük oğlan okudu iş buldu ve tüm düğün masraflarını kendi karşıladı.
Size mantıklı gelmeyebilir tabii,nişanlınızı ikna edemediğinize göre ya bu insanları böyle kabul edeceksiniz, yada yol yakınken ayrılacaksınız.
Nişan alışverişinide hiçbir zaman anlamadığımı belirtmek isterim.
Büyükler nişan yapılmasını illa istiyorlarsada bohça istemiyebilirsiniz.
Bir tek nişan tuvaletiyle niye bitmiyor ki bu nişan alışverişi?
24 yaşında sözlüm.abisi okumamış kendi okumamış zaten.köy yerinde oturuyolar.çalıştığı halde 1 kuruş bile atmamış ailesine yüklemiş.benimki vicdan yapıo yaşlılarda 50 yaşındalar daha yok işte napsınlar onlarda beni okuttu haklılar.beni ezdirmiyo allah için giyim konusundada ezdirmedi ailesine karşı rest çekebiliyo haklıysam.bu konuda onu bir türlü ikna edemedim malesef.bende çalışmıyorum ama ailem okuttuk sen al demiyo annem yaa gidip gelip bişiler bakıyo damadı için.onlarda yüklemeye çalışıyo
Bir tek altın masrafına gelinle damadın karışmasına karşıyım, altın ailelerin hediyesidir çünkü.
Onun dışında bu devirde normal olanı masrafları sizin üstlenmeniz.
Abisine öyle yapmamışlar diyorsanız onu problem edecekse nişanlınız problem etsin, aile içi bir mesele.
Ailemde karışmadı, bende ses çıkarmadım. Kayınpederim övünerek "gelinime altını ben yapıcam" dedi, duyanda ağa falan sanır, ağırlığımca altın takılacak sanır. Yapmadı daha, yapacağınıda sanmıyorum. Nişanlım aldı 3 tane bilezik, durumu olsa yine alır biliyorum. LAfa gelince herşeyi alıyorlar ama icraate gelince elde var sıfır. Bu durumda insan istemedende olsa karışıyor :26:
Benim erkek arkadaşım bir ara ikimiz konuşurken kahramanlık yapmaya kalktı, "Altınları da ben almak istiyorum ailelerimiz hiç masrafa girmesin." dedi.
O kadar da değil dedim.
Diğer masraflar bize ait, çalışıyoruz, kimseyi masrafa sokmaya gerek yok.
Ama altın konusuna gelince, altın meraklısı değilim.
Altınsız-bileziksiz gelin de olurum, hiç problem değil.
Eşimle en güzel zamanlarımı gönlümce geçirmek varken kullanmayacağım altının borcunu ödeyelim diye kısıtlayamam kendimi.
Biz alıcaz, onlar takacaklar, saçma.
Böyle anlattım işte
Haklısın, ben böyle düşünmemiştim dedi ama düğün öncesi yine bir problem bekliyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?