çıldırmak üzereyim nolur yardımmm!!!

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Daha önce de bu konu hakkında yazmıstım artık dayanamıyorum hakısz mıyım lütfen yardım edin.

Konuyu kısaca özetliyorum;eşim babasının boş duran ve bi işe yaramayan arsasına 2 dönümlük arazide restoran yaptı babasının desteği ve kendi birikimiyle.Daha önce orayı kullanmak ve işletmek kimsenin aklına gelmemişti.3 tane abisi var yavas yavas niyetlerini belli ettiler.

İş eşimin tahminlerinden daha pahalıya patlayınca 3 abisinden 2si maddi olarak yardım etti.5 aydır oranın tadilatı devam ediyo ve eşim deli gibi çalışıyor yüzünü bile göremez oldum,ne tatilimiz var ne boş bi anımız.Parayı verir vermez oraya ortak olucaklarını söylemişler,eşimde ataerkil bi aile oldukları için abilerine karşı gelemez ve doğal olarak kabul etmiş.Aylardır çalışan işin basında olan emek veren benim eşim ama gelir 4 e bölünecek.Zaten ne getircek orası ki 4 e bölücekler bilmiyorum ama bi hevesle yaptıgımız yere şuan bütün ailesi ortak olmuş durumda.

Herşeyden geçtim ne zaman gitsem abisi orda kendı yapmıs gbi oturuyo akşama kadar,arkadaslarını agırlıyo ben yaptım benim yerim diye ,müşterilerle şimdiden içli dışlı oldu keyif çatııyo herkesle haşır neşir sanki kendi yeri gibi.Ben gittiğimde kendimi yabancı gibi hissediyorum.Bide espirileri artık beni öldücek duruma geldi hesabı eve yollarım falan diyo.Biz artık evde yemek yapmıycaaz burda yiycez diyo.Şal alsam üstüme şallar ekstra tarzında espiri yapıyo.

Yeni evlenen birine benim bildiğim iş açılır yardım edilir,babası destek olur.Verdiği parayı borç olarak veririler, parayı verip emeksiz zahmetsiz herkes kendine para kapısı actı benim kocam deli gibi çalışcak parayı ortak bölücekler.Ben bunları söyleyince kötü oluyorum eşim bile sen benim ailemi istemiyosun,beni ayrımaya calısıyosun görüşünde napıcam bilmiyorum,o kadar emeğimiz çalışmamız bunun için miydi?Bütün abileri iş güç sahibi ordan gelicek paraya muhtaç değiller ,bu açgözlülük değil de nedir yaa biri bana söylesin daha yeni açılmış dukkanın pazarlıgını yapmak nedir.

Bu işin basından beri ortak iş yapmasını hiçbir zaman istemedim ve onada söyledim ama bana ne sordu ne etti bildiğini okudu.Ne dersem diym ne yaparsam yapiym aile bölücü gibi görünüyorum.Susup olanları mı izliyim emek hırsızlıgını açgözlülüklerini mi izliyim,napıcagımı şaşırdım ama kaç gecedir uyku uyuyamıyorum nolur yardım edin Bekleyip sabrediyim diyorum,nasıl olsa bigün görür herşeyi belki akıllanır,aileyle iş olmıycagını anlar bana hak verir diyorum ama bi yanımda susma konuş diyo bi akıl verin.

(bu arada eşimde üzülüyo beni böyle gördükçe,hem yoruluyo çalışıyo,hemde ben sıkıyorum onu ama dayanamıyorum ona üzülüyorum,emeğinn karsılıgı 4 te 1 değil,düşündükçe bu fırsatçılıga bu hazıra konmaya dayanamıyorum ((

Canim benim k.babam 3 oqluna 1 araba verdi bnm 3 elti bi apartmanda oturuyoruz aile apartmani pazar qunu qeldiqinde hepimiz qiyinmis bir vaziyette herkes kendi isdediqi yere qezmeye qitme pesine duserdik yok biz qidelim bu hafda yok siz v.s ortaklikmi aman aman uzak olsun ac kalim ama qene ortak kimse olmasin herkes kendi yaqinda kavrulsun davanda haklisin peki hic eltilerine demiyomusun biz emek harcadik neyin ortakliqi bu diye? Para verdiyseniz borc hibe etmedinizya qibilerinden ama sen kendini yorma zaten en fazla 3 bilemedin 5 ay qider sonra kavqalar baslar okuz olur ortaklikda biter...

Haklısınız ve ister istemez insan tepki gösterir,
ama eşiniz mevzu ailesi olunca sizi anlayacak gibi durmuyor.
O yüzden kendisi yaşayıp kendisinin görmesi gerekecek bazı şeyleri
demek ki, sizin birşeyinizi eksik etmiyorsa ,bırakın kendisi görsün,
tabi ne olursa olsun size de zararı dokunacaktır, eşinizle vakit
geçirememek gibi en ufağından.
Umarım eşiniz kendisi görür akıllanır en kısa zamanda.

Erkekler nasihatten anlamazlar canım.
Ancak okkalı bir kazık yiyecekler ki anlasınlar kimin ne olduğunu.
Bırak , hiç karışma , artık bu iş bu noktaya gelmiş.
Zamanla ağır gelecektir zaten ona yaşanacaklar.
Orada komi muamelesi göre göre anlayacak yaptığı hatayı, yapılan haksızlığı.
Şimdi senin kötü olmana gerek yok.
Bırak yaşayarak öğrensin, bir kere de tam öğrensin.
Sen muhattap olmamaya çalış kimseyle.
Emin ol yakında eltinlerde gıcık vermeye başlarlar, hatta sonunda onlar restoranı sahiplenirlerde sizi çırak çıkarırlar.
Bu işker böyledir.

bencede ne yazıkkı ıyı bı kazık yemeden ekndıne gelmez sen kendını boşuna yıpratma ne desen aileyı ıstemeyen gelin olucaksın

Ortak iş yapılmaz.. bunu daha önce de yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam.. Ama ille de yapmak istediyse kardeşleriyle, yapacak hiçbir şey yok.. Üstelik bahsedilen arazi aslında kardeşlerin hepsine ait.. Ortak bir arazi söz konusu.. Bu nedenle daha baştan ortak başlanmış, hesaba katılmadan... Arazi kardeşlerin payları ödenerek kendilerinden alınsaydı dediklerinizde çok haklıydınız. Veyahut, iş başlamazdan evvel tüm kardeşler bir araya gelip arazi için konuşmuş olsalardı, ya da arazi dörde bölünüp eşiniz "Ben payıma düşene yatırım yapmayı düşünüyorum" deseydi.. o zaman yine çok haklıydınız...

Sıkıştığı yerde kendi yatırımı için abilerinden "borç" adı altında para da isteyebilirdi, kimse de ortak olamazdı o vakit...

.. Yapılacak bir şey yok... Aslında zaten herşey ortak başlamış.. Eşinizin aklına fikir geldikten sonra yapılması gereken yukarıdakilerden biriydi... Ortak alana iş kurulduysa, ortaklık zaten başlamıştır...

Merak etme canım yakında o da anlar hata yaptığını
Ama şuanda sanırım onunda elinden bişey gelmiyor
Sonuçta bir şekilde mecbur kalmış aldığı borçtan dolayı
Şuanda sen ne dersen de ,kötü olacaksın
En azından biraz sabret bir bekle bakalım
Zaman herşeyin ilacı...

genelde bu işler böyledir...baba arsası olduğu için diğer kardeşlerin de orası bizim de hakkımız deyip ortaya çıkmaları çok bilindik bi olay... başıma gelmedi ama gelenleri çok duydum...

bence yapmanız gereken sabırla sinir olmadan beklemek...eşinize kardeşlerin şöyle yapıyo böyle yapıyo diye açıklamaya anlatmaya çalışmayın yanlış anlaşılırsınız... eşiniz çalışmaktan vs şikayetçi değilse bırakın çalışsın kimse kimsenin rızkını yemez...ama siz de geri durmayın uğraşın eşinize destek olun ortak mı olmuşlar olsunlar yarın eşiniz gerçeği kendisi görecektir. çalışmak kötü bişi değil aksine oturup başkasının emeğinden geçinen insanlar mutsuz olmaya mahkumdur... emekleriniz boşa gitmez yarın kime ne olacağı belli değil mal gidiyo canımız gidiyo yorulup karşılığını alamıyoruz başkaları yiyo diye düşünmeyin Allah onları ıslah etsin zamana bırakıp eşinize destek olun buna benzer konularda sabrın sonunun selamet olduğunu onlarca kez yaşadım.... eşimin yanından ayrılmadım,sonra haklı çıksam da mutlu olan biz olduk...dua, sabır ve eşinizle birliğinizi bozmayın

Aslında eşinizin kardeşleriyle olan ortaklıgı sonradan degil baştan başlamış çünkü ortada babaya ait olan bir arsa var ve o arsa üzerinde bütün çocukların hakkı var eşiniz keşke en başta kardeşlerine payını vererek arsayı satın alsaymış en azından şimdi bunlarla uğraşmaz olurdunuz.Ortak işe her zaman karşıyımdır herkesin kesesi ayrı olmalı.

bence en mantıklısı karışma,

karışırsan kötü gelin olursun,

eşin de belki ona ailesini kötülediğini düşünüp 'nasıl böyle birşey diyebilirsin, onlar benim ailem!' diyebilir

sonra eşin ve ailesinin arasında sıkışıp kalırsın...nasıl olsa bir yerde onlar için (tabi söylemeselerde) 'el kızıyız'...

sabret, bekle, ve gör...

eşin kısa zamanda kimin ne amacı var kim iyi kim kötü görecek,

bırak görsün, yaşasın, kendi tecrübesini kendi yapsın ailesinle

ve gerekirse akıllansın...

sen niye kötü olasın ki...

zaten bir insanın gerçek yüzü ya uzun seyahatlarda, ya ticaret işlerinde ya da aç susuz olduğu zaman çıkar ortaya...

Kendisi hem emek hem para koymuş
2 abi para vermiş
Diğeri hiç bi katkıda bulunmamış ama hepsi aynı paya sahip
Neyin kafasındalar bunlar ?
İyi bari babalarına da bi pay versinler oldu olacak

Zaten akrabayla iş yapma da kimle iş yaparsan yap derler
Bi yolu var aslında
Eşin abilerinden kaç para aldıysa onu ödeyip, bunu sizden borç almıştım ödüyorum demeli
Tek başına işletmeli
Ama sanmıyorum aile yapısına ters bir durum diye bunu göze alamaz gibi duruyor

İyide arsa babalarinin tabiki ortak olacaklar ama esit oranda degil. Herkes koydugu sermaye ve emek oraninda ortak olmali.. Sirket ana sozkesmesinde pay oranlari vs. Belirtildimi?

Bence biraz sakin ol yapacak bi seyin yok. Esin kendisi gormeden anlamayacak. Bosa kotu sen olma. Ama bu kadar da fewri olma, adamin babalarinin arsasi sonucta,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…