Çıldırmak üzereyim...

withoutnick

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
72
0
621
İstanbul
Burdaki mesajları okuyunca benim derdim biraz farklı kalıyor ama başlayayım anlatmaya önerilerinize ihtiyacım var arkadaşlar...

Çalışan bir bayanım 10 aylık bir bebeğim var ve eşimle aynı yerde çalışıyorum. Cumartesi günleride çalıştığım için eve hiç vakit ayıramıyorum temizlik sadece pazar günü yapıyorum. Onuda detaylı yapamıyorum. Zaten 2 gün sonra aynı pis görüntü ortaya çıkıyor. Hertaraf yıkanan asılan tekrar toplanan ütülenecek çamaşırlar. Kızın oyuncakları. Mutfakta zaten hergün saat9a kadar uğraşıyorum sonra kızla uğraş yatağa kendimi zor atıyorum. Milletin evine gidiyorum heryer tertemiz eve misafir çağırmaya utanıyorum. Eşim temizliğe bayan getirmemide istemiyo. Bebeğime annem bakıyo bizde bakıyo. Oda rahatsız zaten. NApıcamı bilmiyorum. Kendimede hiçbişekilde bakamıyorum. Eşimle ilgilenemiyorum. Dağılmış durumdayım lütfen yardım edin nasıl toparlanabilirim.kafamçokkarıştı

canım niye eşin yardım etmiyor? bir toz alamıyormu? yada yemek için bişiler doğrayamıyormu?hayat müşterek...

Organisasyonda hata yapiyorsundur belki canim!!

Herseyi birden bire yapayim derken isin icinden cikmak cok zor oluyor...benimde ikitane kizim var inanki evin altini üstüne getiriyorlar, suan calismadigim halde (dogum izinindeyim) yetisemiyorum bazen...

Fakat biraz planli programmli yapinca üstesinden gelmek daha kolay, mesela ütü günü, camasir günü, kiyi köse temizlik günü yapacaksin, isleri biriktirmek zaten basli basina yanlis, hemen yapman lazim, kaldikca pislik pislik üstüne geliyor tamamiyle isin icinden cikmak zorlasiyor...:teselli:

Hem is, hem cocuk zor oluyor tabiki, esin madem eve kadin getirmeni istemiyor sende ondan yardim iste, hayat müsterek öyle degilmi? Bir isin ucundada o tutsun o zaman:kahve:

Yipratma kendini canim, kolay gelsin:1hug:

eşinde hem karnım doysun hem çörek bütün dursun diyo yani

ya yardım edecek,yada basacak parayı yardımcı alacak olmaz öyle

seninde dinlenmeye kendine vakit ayırmaya hakkın var

aklıma tek gelen şey yardımcı
onada eşin izin vermiyormuş sebebini anliyamadım o ayrı
6gün çalışıyorsun çocukta küçük hangi birine yetişeceksink yardımcı tutmasan
en azından haftanın bir günü mutlaka biri gelmeli eşinlen konuş ve ikna et
hazır annende bebeğe bakiyormuş yardımıcının başını bekler kontrol eder
eşin halen kabul etmiyorsa ozaman sıraylan süpürge, toz bezini, ütüyü ver eline bir zahmet sana yardım etsin

Kızlar eşimi yardım ediyo yanlış olmasın :D ama sadece pazar günleri evi süpürme işi onda. İşleride biriktirmiyorum aslında haftada bir ütü çamaşır asma toplama 3 günümü alıyor. Pazar günleri dediğim gibi eşim içeriyi süpürüyor ben mutfak banyo tuvalet tozlar yer silme filan ama pazartesi günü banyo hemen batıyor. Saç tarama her taraf saç banyondan çıkınca her taraf ıslak halıya kızın maması döküldü hadi sil. halılarım hep leke zaten açık renkler. Odamda çamaşırlarımı bir düzeltip yerine atamıyorum. İşe giderken saçımı bile zor tarıyorum. İşten gel koşuşturma yemek hazırla o ara eşim kıza bakıyo yemek ye mutfağı topla eşim gene kızla ilgileniyo. Çocuk zaten saat 12,30dan önce uyumuyo dağıldım yani. Eve hergün düpürürüm diye küçük süpürge aldım ama yok yani onu bile haftada anca 2 kez açıyorum. Her temizlik yaptığımda daha kirlenmeden toparlıcam diyorum dağılmaya başlayınca tutulmuyo ucundan beni pasaklı zannetmeyin inanın koşturmayla yetişemiyorum.

Zaten kazancımız az birde annem önceden temizliğe gidiyodu. Şimdi ona ayıp olur diye temizlikçi istemiyoruz. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kızım biraz büyüse en azından onun la uğramaz oda peşimde gezinirken işlerimi hallederim ama şimdi kendi kendine duramıyo hemen peşime ağlıyo daha emeklediği için peşimde gezdiremiyorum sürekli ilgi istiyo.

eşinde amma iş yapıyormuş...madem evi süpürüyor haftada 3 e çıksın bu..birde toz alsın 2-3 günden bir..yemeklik şeyler doğrasın,soğan,biber,patates falan gerisinide sen yap..kendi dağınıklığını mutlaka toparlasın..banyodan sonra banyoyu silsin mesela..traş olurken kıllarını temizlesin..

Ya haklısın ama oda işi ağır yoruluyo diye bişi diyemiyorum ama aslında bende çalışıp aynı yorgunluğu çekiyorum ama süreklide söylenip duran bi kadın olmak istemiyorum.

hafta içi akşamları fırsat buldukça,ufak tefek işlerini yapabilirsin...
kendini fazla yıpratma,bu arada eşinden yardım iste,
en azından akşamları bebekle ilgilenirken,
sen ortalığı toplar,ertesi günün yemeğini yaparsın...
bebek olunca dağınıklık oluyor ama biraz daha pratik olursn ve
günlük yapmaya çalışırsan pazarları da bir kaç saatini kendine ayırabilirsin...
sevgiler...

Son düzenleme:
canım bak benimde iki oğlum var . çok planlı olucaksın mesela işten gelirim hemn mutfağa girerim bu arada yemeği gece herkes uyuyunca yada ,hem evdekilerle ilgilenip hem ocakta yemeğim pişer..yemek yeyince hemn mutfağa girerim ,mutfağı toplarım ,sonra hem evdekilerle ilgilenip gene ev işleri yaparım . çamaşır atarım ,wc giderim ihtiyaçtan ,ordan çıkmadan heryeri bi ovalarım ,yatak odasına girerim ,üstümü değiştirmeye iki dakkada çamaşırları katla ,ütülenecekleri ayırıırm ,eğer yerlerde göze batan bişiler yoksa gene şarzlı süpürgeyle elimde bi tur atarım bu arada hem oğluma ders çalıştırıp ,hem küçük oğlumla ilgilenir hemde işlerimi yaparım .. canım karışık oldu biraz ama çalışınca işlerde karışık ama düzenli oluyo... benimde tatilim pazar günü tek ve iki çocukla sabah erkenden kalkarım dip köşe heryeri temizler ,ütü ,halı ,kapı ,koltuk ,aklına ne gelirse akşama kadar yaparım .. e hafta içide okadar batmaz ama sürekli toplaman lazım evi temizlemek marifet değil düzenli tutmak mesele belirli prensip edinmen lazım bulaşık yıkamadan uyumam gibi falan ..bi kere işin ucunu kaçırırısan işin içinden çıkmaz hale gelirsin moralin bozulur.. yereki iste sen özen eminim yaparsın zaten çocuğa annen bakıyormuş.. çok karışık ve uzun oldu umarım anlatabilmişimdir canım...

Çocuğa annem bakıyoda ben eve girer girmez gidiyor annem yani ben evdeyken bana bir faydası yok maalesef. Bende asla bulaşık bırakıp yatmam ama diğerleri olmuyo maalesef.Bazen ağlayasım evden kaçasım geliyo valla.

annende rica etsen kızın mutalaka günde bi yarım saat bir saat uyuyordur
o sırada en azından yemek yapsa
sen geldiğinde yemeğinhazır olmuş olur ve sen direk evlen ilgilenebilirsin

Çocuğa annem bakıyoda ben eve girer girmez gidiyor annem yani ben evdeyken bana bir faydası yok maalesef. Bende asla bulaşık bırakıp yatmam ama diğerleri olmuyo maalesef.Bazen ağlayasım evden kaçasım geliyo valla.

üzülme canım..arkadaşında dediği gibi temizlemek marifet değil,derli toplu olmak marifet..kullanmadığın odalar varsa açma oraları...haftada 1 süpürürü ,toz alırsın..ev süpürmesine gelice zaten bütün gün evde yoksunuz..annende tek kişi..o kadar da kirletmiyordur herhalde...yemek ve bulaşık seni oyalar herhalde..yada canım şöyle yap..her gün 1 iş yap..mesela buğün süpürme+bulaşık+yemek , yarın toz alma+yer silme+bulaşık ( birde yemeği 2 günlük yaparsan da rahat edersin) , sonra çamaşır+ovalama+yemek gibi...........her işi 1 güne sığdırmasan......

canım anne neden bir işin ucundan tutmuyor...en azından toz alsın..yorucu değil,arkadaşın dediği gibi 2 çeşit yemek yapsın..çok ta vaktini almaz ki..hiç mi bişi yemiyor bu kadın bütün gün

Back
X