Davranış Bozuklukları çıldırmak üzereyim

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
merhaba 2 yasına yeni girmiş bir kızım var ama bir haftadır bizi canımızdan bezdirdi ben yarım gün calısıyorum ben işteyken babaannesiyle dedesi bakıyor ama bir haftadır onlarda ilallah dediler.istediği oluncaya kadar anne anne anne diye avazı cıktıgı kadar bagırıyor eger sokaktaysak ve eve girmek istemiyorsa kendini yere bırakıyor arabaların altna dogu atlıyor kesinlikle elimi turmuyor zaten sokakta.bugün beni 3 saat parkta mahsur bıraktı kesinlikle eve girmiyor apartmanı ayaga kaldırdı anne anne diye avazı cıktıgı kadar bagırdı beni aglattı sokakta a derece yani.asla dövmedik bagırmadık bu cocuk niye böyle oldu anlamadık acaba babaanne baktıgı içinmi sımardı krese mi versem dayanamıyorum lütfen yardım edin.tecrübelerinize ihtiyacım var

merhaba..
benim kızım da 15 aylık ama komşular tüm gün kızımı dövüorum sanıolar!!bağırıp yerlere atıo kendini,sabahın 7'sinde gezmeye gitmek istio ve istekleri akşama kadar bitmio..
ben oyun grubuna götürüorum haftada 6 saat gibi..2 yaşında da tam gün kreşe vereceğim..
babaanne bakımı bence herşeyi daha da güçleştirio ee tabi bi de 2 yaş sendromunuz başlamış..
uzmanlar inatlaşmayın,bırakın ağlasın dio??
kolaylıklar..

canım bence babannesi her istediğini yapmış olabilir.diyelim ki bir şeyi yapmasını istemediniz olmaz dediniz ve o aglamaya başladıktan sonra dayanamayıp yaptınız işte çocuk o zaman aglayınca yapıyorlar diye bagırarak aglamaya başlar...
tutarlı olmalısınız aglasa da istemediğiniz şeyi yapmayın.ama bu arada da sürekli hayır demeyin..hayır demek çocugun özerklik dönemine girmesine sebep olabilir..
dikkatini başka şeye çekmelisiniz..bir süre sakinleşmesini bekleyin onunla ilgilenmeyin.

aynı soun bendede var canım yalnız deılsın sabah uyanıyor adda aksam yatarken adda guduz bazen aksamlarıda cıkarıyorum ama dısarıdan zor eve alıyorum kapıdan gırerken bagrıltı kopuyor mutlaka bırde ses var kızda cıglıgı basınca yemın edıyorum benım kulaklarım cınlıyor yuh dıyorum basak bısey demıyorum cok sınırlı bunun babanneyle dedeyle alakası yok cocugunda okakadr ozenle ugrasıyorum ama yok dedıgı dedık kendını yere atıyor basını yere duvara vuruyor kızınca dıarı cıkmak bazen rezıllkı oluyor kucaga gelmıyor yolda yururken gırmıcegım dukkanlara ıetelıyor zorla sokuyor bazen elımden tutmak ıstemıyor hanımefendı kendı kendıne yuruyecek offf offf cok zormus cocuk yetıstırmek buarada 20 aylık artık

evet canım sanki benim kzımı anlatmıssın kendi kendine yürüyecek kendi merdivenleri cıkacak ödüm kopuyor düşecek diye eve güc bela soktum yine bugün.neyapcaz bu durumda gecicidir insallah seneye krese verecem ama bu sene erken diye düşünüyorum.

canımcım..hepımız atlattık o zamanları..ama bır kez ıstedıgı olmussa bırdaha yaptırıncaya kadar aglar bı sıpalar...sen neden 3 saat mahsur kaldın cancan...
ıstedıgı olmus kızının yıne...aglasada tavız vermemelısın..çokk zor ...bende kolay asmadım..3,5 yasında ama daha yenı yenı uslandı...çok çektırıyorlar ınsana..kolay degıl...kendını yere atsada ılgılenmıycen dıyor doktorlar...
yoksa hep atacak tatlım ya...
ama yınede hıç sınırlenme..çunku onlar bunu anlamıyor..

vallla benim kardeşimde öyleydi
annem bakıyordu babaanne değil yani
sokakta beni ağlatırdı eve girmezdi
gözünün önünden kaybolurdu polis getrimişti eve bir kere
ama şimdi en uslu en sevimli cana yakın kızı annemin :)

canım buna 2 yaş sendromu deniyor, internetten araştır derim 2 yaş sendromu diye arat, çocuklarda 2 ve 4 yaşında böyle şeyler olabiliyor, merak etme anormal bi durum değil, sadece senin başıan gelmiyor yani, korkmana ve endişelenmene gerek yok, zor bi dönem ama geçecek diye bak, internette bu konu ile alakalı pedagog yazılarını oku derim, faydası olacaktır.:hulya:

hepimiz için zor bir dönem..çocuk yetiştirmek şimdi çok sabır ve emek istiyor.

2 gündür kızımla zıtlaştım bende.evi çok dağıtıyor.anlaşarak arada bir dağınıklığı toplaması konusunda ikna etmeye.alıştırmaya çalışıyorum.ama nerdeeee..inanın bağırdım,kızdım,odadan kovdum.. sonuç olarak 2 gündür o benden 10 kat daha beter bağırıp,çağırıyor, herşeyde ağresif,inat davranıyor..kendini yere bile attı...normalde söz dinleyen ,sakin bir çocuktur..onunla konuşarak,anlatarak ikna ederim..oda dinler..bu dağınıklık haricinde tabi..çok yoruluyorum..2,5 yaşında..öğrenebilir diye düşündüm..ama böyle yapmak benim için çok yorucu oluyor bazen.bende bunalıyorum artık..tamam annecim,söz annecim,özür dilerim annecim..

ne kadar zıtlaşırsanız," hayır "derseniz,bağırıp çağırırsanız durum o kadar kötüleşiyor.sakin olmalı,,tatlı dille konuşarak,kandırarak ikna etmeli,,zorlamak asla çözüm değil..sonra huyu bozulan onlar,sinirden stresten çıldıranda biz oluyoruz..her iki tarafada bir faydası yok..sabır ve sükunet...bu arada iki gündür başım ağrıyor..sesim kısılmış..bağırdığıma pişmanım şimdi.hiçbir faydası olmadığı gibi zararıda oldu..kendime kızıyorum kızıma bağırdığım için.oda ağlayıp üzüldü zaten..

2 yaş sendromu imiş bu ama geçici kendilerini ispat etmeye çelışıyorlarmış sınırlarımızı bilmek istiyorlar sabır etmekten başka çare yok

Biliyorum zor anne için ama ben tam tersinden şikatetçiyim benim kızım hiçbir zaman bir kere hayır dediysem ısrar etmedi, ağlamadı, hep kabul etti. ben gözünün içine baktım dirensin diye ,tık yok
çok az şeye hayır dedim aslında ama onlarda hiç itiraz etmedi.
sizin anlattıkarınız çocuğun özgüveni ve kişilik gelşimi için gerekliymiş. Benim çocuğum sanki çocukluğunu hiç yaşamadı bu açıdan

arkadasim ayni durumdayim offfffff yaaa hicbir laftan anlamiyor psikolojik tedavi gordum duzeldim ama o ayni terapiye gittim 4 5 kez artik o sa... gitmeyecegim yeter konusacak birsey kalmadi bana diyorki cocugum anlamiyor deyine zekasinda birseymi var diyor hayir biliyorum ne yapiyim anlamiyor arkadaslar psikologlarda tozuttu galibaohaoldumsmile
cooooooook yiyor deli oluyorum anlatiyorum inada yiyor ellerim uyustu sinirden Allahim cocuk istemiyorum artik Allah korusun

valla bende inatligindan anneligi yasayamadim:sinifsinif:abisini yiyip yiyip bitiriyor bir ara mosmor geziyordu buyuk oglum bu cocuk anormal sinirli kiskancliktan istirirdi buyuk oglumu sabrim tukendi ilacida biraktim icmeyecegim

beni oğlum 20 aylık cok hareketli bir bebek ve buyudukce ıstekleri olmayınca bagırıp kendini yere atmaya başladı ben çareyi odasına götürüp yalnız bırakmakta buldum şimdi odana dediğim zaman özür dilliyor ve artık yapmıyor kızdıgım davranışları sadece odasına götürüp bırakıyorum ve yanıma gelme diyorum

merhaba sabr edin. her cocuk aynı degildir tabi ama... çocuklar fitrat olarak 2. yaşında 2yaş sendromuna girer . artık benliklerini keşfeder .. size bir şeyler yaptırıyor olabildigini fark eder . tek yapmanız gereken onu rahat bırakmak , engellememek ...makul olmayan istekleri olduğunda da kararlı ve sakin bir şekilde iatedigin kadar aglayabilirsin kızım istersen dışarıda da aglayabilirsin aglaman bitince konuşalım demek. ama kizmadan çok sakin ve kesinlikle ağladığı için kararliliginizdan vazgecmeyin.

ağlamak da iki türlü
1-duygusal yoksunluk içinse size sarılmak için ya da size ihtiyacı içinse aglatmayin

2-istediği olsun diye iktidar mucadelesi içina yukarıdaki yöntem geçerli

pedagog adem gunein tüm kitapların tavsiye ederim hayatınız kolaylaşacak ve pamuk gibi bi çocuğunuz olacak

kolaylıklar

Ah bu çocuklar...
Bende dün çıldırmak üzereydim gerçekten. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bi yere arkadaşlarımla oturmaya gittik. Babası bende durmuyo anne anne diye ağlıyor diye oğlumu da götürmemi istedi. Neyse oğlumu da götürdüm. Oğlum 2 yaş 3 aylık bu arada. Gittiğime gideceğime pişman oldum. Hiç sözümü dinlemedi, benimle inatlaştı. İstediği bişey olmayınca avazı çıktığı kadar bağırıp ağladı. Evdeki oyuncakları benim benim diye kimseye vermedi oysaki onun değil. Oyuncakları her yere fırlattı. Erken çıktım bu yüzden. Eşim aldı bizi ona da kızdım zaten bi çocuğa bakamıyosun diye. Eve gelince de geçtim bir odaya kitap okudum, bişeyler dinledim. Oğlum ve eşimden uzak kalmak istedim bir an için. Artık sabır falan kalmadı bende ya. Bebekken de böyleydi sürekli ağlardı olur olmaz her şeye. Geceleri 15 dk da bir yarım saatte bir uyanırdı. Bir saat sonra kalksın diye dua ederdim. Şimdi bile geceleri 2-3 defa uyanır. Memeden keseli 3 ay oldu. Artık deliksiz bir şekilde uyuması gerekir ama hala uyanır. Ve yatakta zıplayarak ağlar. Ya süt ister, ya arabam nerde diye ağlar, ya da uyumayacam odaya gidelim diye ağlar. Buna da şükür diyorum artık. Ama gerçekten çok yoruldum...

Of bu erkek anaları ne çekiyoruz böyle!! Bende üzülüyordum ki sadece benim oğlan mi böyle şeyler yapıyor diye. Daha bu sabah Yüzümü tırmaladı, suratımda iki şerit yol var Isırmaması için uyardım diye.. Daha önce de dudağımı patlatmış burnumu çatlatmıştı yandaki şekli almama az kaldı yani! Gayet sabırlıyım. Kırdığı bardağı çanağı vs hiç anlatmiim.. Hayır kelimesine karşı bi zaafı var tv de bile duysa delleniyor o nedenle onu kaldırdık muadillerini deniyoruz. Her şeyi atıyor hatta kendini bile yerden yere atıyor! Dede neneyle çok alakalı diyemeyecem.. Bizim dede nene ilk önce hoşlandı sonra neneyi bezdirip dedenin de kafasına bastonunu geçirdikten sonra olaylar değişti. Sakinleşene kadar kimse ilgilenmiyor. Tabi o süreçte kafamız kazan sinirlerimiz sütlaç oluyor ama Napalım?! Durulacağı zamanı bekliyoruz.. Anne olmak zor meslek! Sabır sabır ya sabır !!!

çocuklar bizden daha sefaf dusuncelidirler arkadaslar beyinlerine çok seri çalısır onlara sevkatinizi verin ama iplerinizi asla vermemelisiniz. verdiğiniz dakkada sizin en hasas noktanızı yakalayıp o noktanızı kulanarak isteklerini yerine getirmeye başlarlar. sizi hem sevmeli hemde kormalıdır.

puffy2306 beni ilk tuna ısırdığında bende onun kolunu canı çok değil ama acısını hisedecek kadar sırımıştım sonrada eger birdaha yaparsan bende yaparım demiştim oda son olmuştu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…