Çocuk Hastalıkları çıldırmak üzereyim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.809
3.578
448
herkese selam, bebeğim tam 3,5 aylık doğduğundan beri çok kusuyor fakat çok fazla değil hatta hiç önemsemdim bugüne kadar özellikle kakasını yapmaya çalışırken kusuyor. 3750 g doğdu ilk ay 4500 ikinci ay 5500 üçüncü ay 6100g doktorumuz son ay az kilo almasını önce gündüz az gece eçok uyumasına bağladı yani nasıl oluyor anlamadım gündüz uyumuyor enerji harcıyor diyor gece 6 saat uyumasın uyandır emzir diyor gün içinde her ağladığında emzirme diyor neyse sonra kusmasını önceden de sylediğim halde bu ay kilo alımı az diye gaviscon verdi günde 3 defa veriliyor. başladık gaviscona günde 3 kere kaka yapan çocuk dörtgünde 1 e düştü her an kaka yapıcak diye bekliyorum çocuk kusmuyor ama çatlayacak.doktoru aradım yeniden deliricem kaka yapamıyor bırakayımmı iiiilacı dedim olmaz sakın reflü ciddi sorun kusmaması lazım dedi 2 tane ilaç daha verdi şimdi siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız şuan işteyim ve annemle konustum kızım ter içinde kalmış kaka yapmaya çalışıyor artık annem bile içim parçalandı verme şu ilacı diyor

Kusma konusunda bi müddet doktorunuzun verdiği ilaçlara devam edin.Bebeğiniz muhtemelen kabız olmuş bence anneniz 1 çay kaşığı zeytin yağı içirsin veya poposuna şırıngayla zeytin yağı biraz sıksın. Ben kızım kabız olduğunda bu yöntemi yaparım ve başarılı olur.
Uyku konusunda neden doktorunuz öyle demiş anlayamadım. Ama gündüz her ağladığında emzirme sanırım aşırı mı kilolu bebeğiniz yani aynıa göre fazla heralde.

cnmm öncelikle çok geçmiş olsun hiç anlamam bebek bakımından bekarım ama bildiğim kadarıyla(amcamın 10 tane torunu var) az miktarda kusuyorsa ve her emmeden sonra kusuyorsa bu çok da anormal birşey değil bence başka dr.a da danış...
mesela yeni yemek yemiş bir bebeği severken annem veya etrafdakiler hemen yeni yedi daha kusmadı sana denk gelmesin derler hep... her yemekyen sonra kusulur mu ya dediğim de de hatta bebeklerin %90 ı kusar derler hemen hemen her yemekten sonra derlerdi...

bence kesinlikle başka dr.a götür... küçücük çocuğun bünyesine tek dr.un lafına bakılarak hap verilmesine karşıyım... açıkçası bebeğe işkence gibi geliyor bana

Back
X