Lekeler, Çiller Cilt rengi limon suyu

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Limonu direk sürmek çok riskli arkadaşlar illa limon kullancam diyosanız geceleri çok az limon yağı
sürün derim ben, o da sadece lekeli bölgelere. Sabah akşam bu toniği kullanırsanız da asla yeni lekelenme olmaz olanlar da zaman içinde yok olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz denediniz mi acaba:dua:

Siz denediniz mi acaba:dua:
Geç cevap için özür dilerim, biraz yoğundum. Evet kesinlikle ben de kullanıyorum. Limon yağı mucize gibi bir şey. Ama sürdükten sonra gümeşe çıkarsanız ters etki yapıyor. Mesajımdaki toniği de sabah akşam kullanıyorum. Çok basit ucuz ama etkili bir tonik. Boynumda doğumdan sonra oluşan anlamsız sivilce lekelerinden bu tonik sayesinde kurtuldum :KK25:

Geç cevap için özür dilerim, biraz yoğundum. Evet kesinlikle ben de kullanıyorum. Limon yağı mucize gibi bir şey. Ama sürdükten sonra gümeşe çıkarsanız ters etki yapıyor. Mesajımdaki toniği de sabah akşam kullanıyorum. Çok basit ucuz ama etkili bir tonik. Boynumda doğumdan sonra oluşan anlamsız sivilce lekelerinden bu tonik sayesinde kurtuldum :KK25:
Limonyagını hangi marka kullandınız herhangi bi aktardan aldıgımız olurmu?ayrıca direkt olarakmı sürdünüz cildinize yoksa seyreltiniz mi su ile toniginizin isminide paylaşırsanız memnun olurum ayrıca şimdiden teşk.ederim:21:

Sivilx

Cildin rengini açıyormu ? Açıyorsa kalıcı olarak mı açıyor?
Limon suyu direk olarak sürmek büyük bir sıkıntı vermiyor daha önce normal cildimin bir yerine sürmüştüm sürdüğüm yerdeki yağ kanallarını tıkadı vede kucuk bir tahris yaptı sadece o bölge yaglandi hallettim bende öyle ciddi bir zarar vermiyor hormonlar ters tepki yapıyor dengeyi bozuyor sadece toplarlaniyor hatta eskisinden iyi oluyor benim o bolgem çok berrak mesela gerçi madecassol krem de sürmüştüm oda yapmış olabilir

Limonyagını hangi marka kullandınız herhangi bi aktardan aldıgımız olurmu?ayrıca direkt olarakmı sürdünüz cildinize yoksa seyreltiniz mi su ile toniginizin isminide paylaşırsanız memnun olurum ayrıca şimdiden teşk.ederim:21:

Benim şu an kullandığım lokman hekim marka. Her aktarda var ama güvenilir bir marka olması önemli. Leke için parmağınızın ucuna damlatın ve lekeli bölgeye ovarak sürün. Ama güneşe çıkmayın. O yüzden ben gece yatarken sürüyorum nemlendiriciden yarım saat kadar sonra. Limon yağının faydaları

Toniği ise kendim yapıyorum çok basit. Bir şişe maden suyuna limon yağı damlatıyorum. Maden suyunun da cilt için faydaları malum. :KK39:
Onun da tarifi burada

LİMON YAĞLI EV YAPIMI TONİK

Gözeneklerin temizlenmesi ve ciltteki yağ oranının dengelenmesi açısından tonik çok önemli biliyorsunuz. Ben şahsen çok hassas bir cilde sahip olduğumdan piyasada satılan ürünlerle hep sıkıntı yaşadım. Alkollü tonikler alerji yaptı. Alkolsüzlerden ise hiç bir verim alamadım. Özellikle son dönemde boynumda oluşan sivilceler ise ayrı bir dert oldu. Farklı farklı yöntemler denedim tabii. Ama en verim aldığım formül mucize gibiydi, ev yapımı tonik :) Hem alerji problemim ortadan kalktı hem de boynumdaki sivilceler 1 hafta gibi bir sürede kayboldu.

Ev yapımı Tonik :

Formül aslında çok basit ,

1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1/2 tatlı kaşığı limon yağı
Sodanın kapağını açın. 1 gece oda sıcaklığında gazının kaybolması için bekletin. Ertesi gün boş herhangi bir şişeye sodayı daha sonra elma sirkesi ve limon yağını aktarın. Bir pipet yardımıyla karışmalarını sağlayın. Toniğiniz hazır. Gazın tamamen kaybolmamış olması ihtimaline karşın ilk bir kaç gün şişenin ağzı açık kalsın. Toniğiniz oda sıcaklığında uzun süre dayanacaktır.

Özellikle sivilce problemi olanlar ve karma ciltler için limon yağı içeren ev yapımı tonik gerçekten mucize. Hem antiseptik özelliği hem de leke giderici özelliği sayesinde kısa sürede fark edilir sonuçlar yaratıyor.

Bu toniği sabah akşam temiz cilde pamuk yardımıyla hafif masaj yaparak sürün ardından nemlendirici uygulayın. Ertesi gün ne kadar tazelenmiş ve canlanmış olduğunuzu hemen fark edeceksiniz

Asla içinde ne olduğunu bilmediğim toniğe nemlendiriciye bir dünya para vermem. :KK12:

Sivilx

Cildin rengini açıyormu ? Açıyorsa kalıcı olarak mı açıyor?
Limon suyu direk olarak sürmek büyük bir sıkıntı vermiyor daha önce normal cildimin bir yerine sürmüştüm sürdüğüm yerdeki yağ kanallarını tıkadı vede kucuk bir tahris yaptı sadece o bölge yaglandi hallettim bende öyle ciddi bir zarar vermiyor hormonlar ters tepki yapıyor dengeyi bozuyor sadece toplarlaniyor hatta eskisinden iyi oluyor benim o bolgem çok berrak mesela gerçi madecassol krem de sürmüştüm oda yapmış olabilir

Benim hiç cilt problemim olmamasına rağmen boynumun sağ tarafında sivilceler çıktı bir dönem. Çıkmakla kalmadı bir de leke bıraktı. O dönem keşfettim limon yağını. Bir önceki mesajda linkte tarifi olan toniği yapmaya başladım. Çok kısa bir sürede boynumdaki bütün lekeler kayboldu. Hatta o coşkuyla koltuk altlarımda bile kullanmaya başladım. Limon suyu da çok faydalı evet ama sürdükten sonra yapış yapış bir his bırakıyor sinir oluyorum ben. Limon yağında öyle bir sorun olmuyor. Ama sonuçta sürüp güneşe çıkmamak lazım her ikisinde de. Madecassol tamamen bitkisel ve hücre yenileyici özelliği var. Benim de vücüdumda madecassol deymemiş yer yoktur sanırım. :KK33::KK200:

Benim hiç cilt problemim olmamasına rağmen boynumun sağ tarafında sivilceler çıktı bir dönem. Çıkmakla kalmadı bir de leke bıraktı. O dönem keşfettim limon yağını. Bir önceki mesajda linkte tarifi olan toniği yapmaya başladım. Çok kısa bir sürede boynumdaki bütün lekeler kayboldu. Hatta o coşkuyla koltuk altlarımda bile kullanmaya başladım. Limon suyu da çok faydalı evet ama sürdükten sonra yapış yapış bir his bırakıyor sinir oluyorum ben. Limon yağında öyle bir sorun olmuyor. Ama sonuçta sürüp güneşe çıkmamak lazım her ikisinde de. Madecassol tamamen bitkisel ve hücre yenileyici özelliği var. Benim de vücüdumda madecassol deymemiş yer yoktur sanırım. :KK33::KK200:

Madecassol süper bir merhem benimde bir çok bölgeme el attı bepanthol krem hakkında bilginiz varmı acaba açılmış gözenekleri daha da açarmı bu krem ?

Cilt soyucu kremlerle ilgili bilginiz var mı acaba

Cewaplar için teşk.ederim cnm blogun u takip etmek isterşm ben gğnde en az bir şise iöiyorum bazen buzluga bırakıyorum yüzümde buz halinde gezdiriyorum :eğlence:

Madecassol süper bir merhem benimde bir çok bölgeme el attı bepanthol krem hakkında bilginiz varmı acaba açılmış gözenekleri daha da açarmı bu krem ?

Bepanthol benim de çok sık kullandığım bir losyon. Sanki cildin aspirini gibi. Ben pek gözenek problemi yaşamadım şahsen. Madem siz de madecassol hayranısınız
Bepanthol+madecassol e viatmini+avitamini+kayısı yağı bu beşliyi deneyin derim ben. Ben resmen bu karışımla aşk yaşıyorum nelere iyi geldiğini anlatsam sayfalar yetmez. Zaten ilk bu sitede görmüştüm yıllar önce zaman içinde kullandıkça tarifi biraz geliştirdim.
:KK200:
Ölçüler burada

EV YAPIMI ÇOK AMAÇLI ONARICI KREM

Ev Yapımı Onarıcı KremEv Yapımı Onarıcı Krem
Bütün kadınların ortak dileğidir pırıl pırıl, lekesiz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak. Ancak çevre koşulları, hava kirliliği, sağlıksız gıdalar, zararlı güneş ışınları derken hepimizin cildinde dönem dönem lekelenmeler ve çeşitli problemler baş gösteriyor. Hele ki 35 yaş sonrası, cilt elastikiyetini katbetmeye başlıyor ve arzuladığımız sağlıklı görüntü için hepimiz kozmetiğe avuç dolusu paralar harcıyoruz. Ve “ONARICI KREM” arayışına giriyoruz.

Piyasada bulunan kremler hem fiyatları hem de içerikleri açısından benim gözümü oldukça korkutuyorlar son dönemde. Özellikle hassas bir cilde sahip olduğumdan geçtiğimiz kış yüzümün sağ tarafında “soğuk yanığı” denilen bir problem yaşadım. Dermatoloji reçetesiyle kullandığım pahalı kremler ve ilaçlara rağmen tam anlamıyla bir düzelme de olmadı maalesef. Ve ben alternatif tedavi yöntemlerine yöneldim ister istemez.

Bu dönemde bir arkadaşımdan duyduğum bir tarif vardı. Madecassol merhem ve bepanthen krem ile yapılan. Zaten ayrı ayrı olarak her ikisini de kullandığımdan çok etkili olduklarını biliyordum. Her zaman olduğu gibi net üzerinde yapılan kısa bir gezinti sonucu yerli ve yabancı sitelerde çeşitli tariflere ulaştım

İnternet üzerinden bir tarif bulduğunuz zaman -işte tam da bana göre bir tarif- diyorsunuz ama iş uygulamaya geldiğinde sonuç hüsran olabiliyor Genellikle siteler ve blog yazarları, aynı YANLIŞ ! tarifi kopyala yapıştır yöntemiyle sayfalarında paylaşıyorlar ki bu durum okuyucu açısından biraz endişe verici bence.

Ben de cilt bakımı konusunda uzman olan bir arkadaşımdan da destek alarak okuduğum tariflerin ortak noktalarını baz aldım ve biraz da mantık süzgecinden geçirerek kendi tarifimi oluşturdum Yaklaşık altı aydır gece/gündüz ve göz çevresi kremi olarak kullanıyorum ve cildimdeki iyileşmeye kendim bile inanamıyorum…

EV YAPIMI ONARICI KREM:

Malzemelerimiz oldukça kolay bulunan ve hesaplı malzemeler. Mucize, hepsi bir araya gelince gerçekleşiyor

1 tüp madecassol merhem
1 tüp bepanthen/bepanthol krem
12 adet evicap/e vitamini kapsül
7 adet avicap/a vitamini kapsül
50 ml.lik şişenin 1/4 ü kadar kayısı yağı
Tarifin hazırlanışına geçmeden önce şunu belirtmeliyim ki bütün bu malzemelerin toplam maliyeti 30/35 tl civarında. Ayrıca vitamin kapsüllerin tamamı kullanılmadığı için 2. tertip maliyet daha da düşüyor

EV YAPIMI ONARICI KREM Hazırlanışı :

İlk olarak temiz bir porselen ya da cam kaba madecassol merhem ve bepanthen kremi sıkıp tahta ya da plastik bir karıştırıcı ile iyice karıştırıyoruz. Ben bildiğimiz tahta çay karıştırıcısı kullanıyorum.
Daha sonra 12 adet E vitamini kapsülü bir toplu iğne yardımıyla delerek karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.
Ardından 7 adet A vitamini kapsülü de aynı şekilde delerek karışıma sıkın ve karıştırın.
Son olarak ta çeyrek şişe kayısı yağını karışıma ekleyip karıştırın.Çok amaçlı, ev yapımı, onarıcı, yenileyici, nemlendirici kreminiz hazır ☘

Bu onarıcı krem tarifini hem gündüz hem gece kremi olarak göz çevresi dahil bütün yüzünüze ev yapımı tonik sonrası uygulayabilirsiniz. Bütün cilt tipleri için uygun olduğu tüm aile tarafından test edilmiştir Etkisini gözlemleyebilmeniz için bir hafta boyunca sabah akşam sadece sol elinize uygulayın ve bir hafta sonunda her iki elinizi de karşılaştırın ve farkı gözlerinizle görün derim ben
Kullandığımız malzemeleri detaylandırmadan geçmek olmaz tabii ki: Madecassol merhem tamamen bitkisel ve hücre yenileyici özelliği olduğundan, lekeleri tedavi ederken aynı zamanda ciltte anti-aging etkisi yaratıyor. Bepanthen krem de malum yoğun nemlendirme özelliğine sahip, bana göre bir nevi cildin aspirini. E ve A vitaminlerinin ise kozmetik bakımda yeri büyük. Cilde olan yararları nedeniyle içinde bu vitaminler olmayan bir kremi piyasada bulmanız mümkün değil ki biz zaten tarifimizde bol miktarda kullandık Bu tarifin en can alıcı noktası içerdiği A C E VİTAMİNLERİ nedeniyle bana göre kayısı yağı. Cildi nemlendiren ve elastikiyetini arttıran bu yağı doğrudan yüzünüze sürebileceğiniz gibi bu ve bunun gibi karışımlarda da güvenle kullanabilirsiniz. Kayısı yağının yoğun miktarda C vitamini içermesi sebebiyle ben tarife ayrıca C vitamini eklemeye gerek duymadım bu arada.

Yazı biraz uzun oldu ama tarifi yapmanız en fazla 10 dakika, cildinize katacağı ışıltı ise ömür boyu… Eğer denerseniz sonuçları ile ilgili mutlaka yorum bırakın, merakla bekliyorum…

Cilt soyucu kremlerle ilgili bilginiz var mı acaba

Bu forumlarda okudum hep, olumlu/olumsuz yorumlar. Ben cilde bu kadar derin müdahale taraftarı değilim ama illaki gerekiyorsa mutlaka dr. kontrolünde olmalı. Bence kendi kendinize denemeyin çok fena şeyler yaşayan arkadaşlar duyuyoruz hep. ☝️ Yukarıda bahsettiğim tarife bakın siz de, hücre yenileyici ve onarıcı muhteşem bir şey. Soğuk yanığını bile tedavi ediyor o kadar söyliyim:KK68:

Cewaplar için teşk.ederim cnm blogun u takip etmek isterşm ben gğnde en az bir şise iöiyorum bazen buzluga bırakıyorum yüzümde buz halinde gezdiriyorum :eğlence:

Rica ederim, yoğunluktan biraz geç cevap veriyorum kusuruma bakmayın. Maden suyu candır direk yüzünüzü yıkayıp kendi halinde kurumaya da bırakabilirsiniz sabahları.
Bloguma her daim beklerim, kendim uygulamadığım hiç bir tarifi paylaşmıyorum sonuçta. İşte bunlar hep tecrübe ve doğal olanı kullanma arzusu.
:KK39:

Ya cildim yağlandı 1 ay önce 2 tane gözeneğim açıldı 8 gundur sebamed kompakt sabun kullanıyorum eski cilt tipime yavaş yavaş dönderiyor yağı alıyor dengeliyor fakat 2 tane gozenegim kapanmadilar

Slmlar Bordoruj, cilt lekeleriyle artık baş edemediğim dönemde sayfanı ziyaret ettim, güzel tarifler var not aldım hemen, özellikle güneş lekeleri için ne önerirsin? Pharmaseries leke önleyici gece ve gündüz kremlerini kullandım bir yıl etkisini göremedim malesef, ürünler bitti yeni olarak ne alsam karar da veremedim, çok marka ve çeşit var ve faydası olur mu bilemiyorum, Bu arada 35 yaşımdayım ve 2 yıl öncesi oluşan lekelerim var, yine dermokozmetik bir ürün mü yoksa evde kendi yaptıklarım yeterli olur mu acaba

Slmlar Bordoruj, cilt lekeleriyle artık baş edemediğim dönemde sayfanı ziyaret ettim, güzel tarifler var not aldım hemen, özellikle güneş lekeleri için ne önerirsin? Pharmaseries leke önleyici gece ve gündüz kremlerini kullandım bir yıl etkisini göremedim malesef, ürünler bitti yeni olarak ne alsam karar da veremedim, çok marka ve çeşit var ve faydası olur mu bilemiyorum, Bu arada 35 yaşımdayım ve 2 yıl öncesi oluşan lekelerim var, yine dermokozmetik bir ürün mü yoksa evde kendi yaptıklarım yeterli olur mu acaba

Merhaba Proing, Geç cvp için özür dilerim şu aralar taşınma telaşındayım da :)) Blogumdan da görmüşsündür ben hazır kozmetik ya da medikal taraftarı değilim pek. Tabii ki bazı durumlar var ki doktor yönlendirmesi gerekebilir o tarz durumlar hariç. Kızımın parfümünü bile evde yapıyoruz :) Lekeler için kendim yapıp uyguladığım tariflerden bu başlık altında bahsetmiştim. Ben limon yağlı toniğin çok faydasını gördüm. Bu tonikten sonra gece yatmadan önce e vitamini kapsülü iğneyle delip içindeki yağı tüm yüzüne ve boynuna sürmeni tavsiye ederim. E vitamini cildin olmazsa olmazı. En az 10 gün nemlendirici ya da gece kremi yerine bunu uygula mutlaka.Tüylenme yapar deniliyor ama bende kesinlikle öyle bir durum olmadı. Bir de çok sıcaklarda makyaj yapılmamalı bence. Bir de lekelenmeler çok belli noktalarda ise yine geceleri parmağının ucuna aldığın 1 damla portakal yağı ile lekenin üstüne masaj yapabilirsin. Ayrıca maya ile maskeyi de deneyebilirsin haftada 1 . Maya yaşayan bir organizma olduğu için hücre yenileyici özelliği var ve mucize gibi. Bunlar benim lekeler için uyguladığım ve sonuç aldığım doğal yöntemler. Sana da fayda edeceğini umuyorum. Sadece biraz sabırlı ol. Eğer yine de lekelerinde azalma olmazsa bir cilt doktoruna gitmeni tavsiye ederim.

tüm tarifindeki gliserin veya limon yağı nın markası lokman hekime nette rastlamadım mümkünse resim koyabilir misin ?

Back
X