cilt sorunlarım

setenaysetenay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
2.269
1.653
53
43
kızlar cildimi bir türlü düzeltemiyorum.gerçi böyle deyince herşeyi denedim sanacaksınız.birşey de denemedim ama istiyorum ki şöyle güzel bir cildim olsun.nivea kullandım pek bir işe yaramadı.bir ara da doğal diye yves rocher ürünleri aldım meğer doğal falan değilmiş bir hafta sonra iade ettim.doğal birşey kullanmak istiyorum.cildim kuru,hassas.kırışıklar da başladı.canlı gözükmüyor.la roche posay kullanmayı düşünüyorum.bir tek eczanelerde satılıyor.internetten alayım dedim ama hangi site güvenli bilemedim.bana önerisi olan var mı?bu tarz ürünlerin satıldığı sitelerden bana öneride bulunursanız sevinirim

Cildiniz çok çok kuruysa bepanthol merhem, değilse krem alın. Sürmeden önce avucunuzun içinde kayısı çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, buğday yağı, jojoba yağı vb. ekleyin karıştırın. Hangi yağlara ihtiyacınız olduğuna internetten arama yapıp karar verebilirsiniz. Bu uygulamayı cildinizi iyice temizledikten sonra mutlaka akşamları yapın. Cildinizin kuru olması nedenli temizleme sütü ve misseller solüsyon öneririm. Gündüz için de güneş koruyuculu hafif bir krem kullanırsanız sorunu çözebilirsiniz.

Ben dermokozmetik ürünlerimi internetten alıyorum. Eczaneler çok pahalı oluyor. Kendi kullandığım internet siteleri, dermoeczanem, botanikecza, n11 ve turuncukasa. Siz de bakıp karar verirsiniz. Ama malum internet bankacılığı. Ben önlem amaçlı sanal kart kullanıyorum.

Niye doğal bir şey olsun diye düşünüyorsunuz ki?
O zaman zeytin ağacı yetiştirip yağından saf sabun yapın, onunla temizleyin.
Yağı da nemlendirici niyetine sürün.

Nivea demişsiniz, onu sadece ellerime sürüyorum ben, her cilt tipi için ayrı ürün var. Kimi temizleme jeli ile temizler kimi temizleme sütü ile. Kimi krem kullanır kimi sıvı nemlendirici. Alkollü tonik var, alkolsüz var.

Hiç cilt analizi yaptırdınız mı?

Çok bilinçsiz davranıyorsunuz sanki.

Cildiniz çok çok kuruysa bepanthol merhem, değilse krem alın. Sürmeden önce avucunuzun içinde kayısı çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, buğday yağı, jojoba yağı vb. ekleyin karıştırın. Hangi yağlara ihtiyacınız olduğuna internetten arama yapıp karar verebilirsiniz. Bu uygulamayı cildinizi iyice temizledikten sonra mutlaka akşamları yapın. Cildinizin kuru olması nedenli temizleme sütü ve misseller solüsyon öneririm. Gündüz için de güneş koruyuculu hafif bir krem kullanırsanız sorunu çözebilirsiniz.

Yaglar tüylenme yapmaz mi??yüz sonucta..

Ben dermokozmetik ürünlerimi internetten alıyorum. Eczaneler çok pahalı oluyor. Kendi kullandığım internet siteleri, dermoeczanem, botanikecza, n11 ve turuncukasa. Siz de bakıp karar verirsiniz. Ama malum internet bankacılığı. Ben önlem amaçlı sanal kart kullanıyorum.

Memnun kaldiginiz ürünler hangisi..

çok sağolun aslında bunları da denerim ama kırışıklıklara da faydası olur mu acaba.kurtulmak istiyorum şu kırışıklıklardan.müdahale etmezsem gitgide çoğalacak gibi geliyor

teşekkür ederim

Akşam 9 10 gibi yüzümü keçi sütü sabunumla yıkarım %10luk glikolik asit sürer 10 dk beklerim, akabinde yüzümü sadece su ile yıkayıp c vitamini serumu sürerim, 15 dk emilmesini bekler üstüne pirinç kepegi yağımı sürerim,gözaltına da Nar çekirdeği yağı sürer yatarım

Glikolik asiti saf sürmüyorum lavanta suyu B3 ile karıştırdım eski tonik şişemde, gün aşırı sürüyorum

Memnun kaldiginiz ürünler hangisi..
Benim cildim karma olduğu için kullandığım ürünler size uygun olmaz. Ama içeriği iyi olan markaları önerebilirim. Avene nemlendiricilerinde eskiden paraben vardı artık yok. La Roche posay de iyidir. Aydınlatıcı bir ürün isterseniz Neostrata enlighten serisi çok başarılıdır. Bu markanın bionic eye diye bir göz kremi var. Morluklar için çok iyi. Bunların dışında ren diye bir marka var. Türkiye pazarına 1-2 yıl önce girdiler. Paraben sls falan yok ürünlerinde. İçeriklerinde Çiçek suları falan var. Bu arada önceki mesajımda söylemeyi unuttum turuncukasada outlet diye bir bölüm var. Orada stok fazlası ve dış ambalajı hafif hasar almış ürünleri çok indirimli satıyorlar. Ren marka 150 liralık kremi 50 liraya aldım. Bugün gelecek bakalım.

Ayrıca yaz kış güneş kremi kullanmalısınız. Bunun için solante diye yalnızca güneş kremi üreten bir marka var. Ben memnun kaldım. Bunun dışında bence toniğe çok para vermeyin. Gül suyu yeterli.

Ergenlikte sorunlu bir cildim olduğu için cilt bakımı ve makyaja meraklıyım. Eğer merak ettiğini başka şeyler varsa cevaplamaya çalışırım.

Edit: aa pardon ben sizi konu sahibi sandım. O yüzden cildiniz kuru cilt falan diye konuştum kusura bakmayın :KK51:

Niye doğal bir şey olsun diye düşünüyorsunuz ki?
O zaman zeytin ağacı yetiştirip yağından saf sabun yapın, onunla temizleyin.
Yağı da nemlendirici niyetine sürün.

Nivea demişsiniz, onu sadece ellerime sürüyorum ben, her cilt tipi için ayrı ürün var. Kimi temizleme jeli ile temizler kimi temizleme sütü ile. Kimi krem kullanır kimi sıvı nemlendirici. Alkollü tonik var, alkolsüz var.

Hiç cilt analizi yaptırdınız mı?

Çok bilinçsiz davranıyorsunuz sanki.
evet analiz yaptırmadım.yanlış haklısınız ama bir ilçedeyim ve merkeze gittiğimde inanın hiç zamanım olmuyor buna.çocuklar da var .niveanın jel temizleyicisini toniğini ve yoğun nemlendiricisini kullanmıştım.ama nivea zararlıymış cilde.doğal ürün istiyorum çünkü ürünlerin kanserojen etkileri var.ewg.org diye bir site var her ürünün analizi yapılmış,zarar seviyesine göre puanlar verilmiş,oraya baktığımda birçok ürünün zararlı olduğunu görüyorum.la roche posay bu konuda daha iyi geldi.bakıyorsun çok pahalı bir ürünün puanı yüksek olabiliyor.ürünleri oraya baktıktan sonra almak lazım

Yağlar tüylenme değil yağ butonları yapabilir kimi ciltte. O yüzden tüm yüze uygulamadan önce cildin küçük bir bölümünde denenmeli. Özellikle göz altı ve göz kapağında yağ bezesi oluşabilir. Bu yüzden tamamına sürmeden mutlaka 1-2 gün küçük bir yerinde test edin derim.

Cilt analizini de eczanede yaptırırsanız size ürün satmaya çalışacaklardır. Bu durumda onlar için en iyi ürün en yüksek yaptıklarıdır. Hastanelerin cilt doktorları da bizim gibi böyle incik cincik araştırmaz. La Roche posay avene gibi bir markayı kullan der geçer. İkisi de başıma geldi oradan biliyorum.

sağol canım ben
Benim cildim karma olduğu için kullandığım ürünler size uygun olmaz. Ama içeriği iyi olan markaları önerebilirim. Avene nemlendiricilerinde eskiden paraben vardı artık yok. La Roche posay de iyidir. Aydınlatıcı bir ürün isterseniz Neostrata enlighten serisi çok başarılıdır. Bu markanın bionic eye diye bir göz kremi var. Morluklar için çok iyi. Bunların dışında ren diye bir marka var. Türkiye pazarına 1-2 yıl önce girdiler. Paraben sls falan yok ürünlerinde. İçeriklerinde Çiçek suları falan var. Bu arada önceki mesajımda söylemeyi unuttum turuncukasada outlet diye bir bölüm var. Orada stok fazlası ve dış ambalajı hafif hasar almış ürünleri çok indirimli satıyorlar. Ren marka 150 liralık kremi 50 liraya aldım. Bugün gelecek bakalım.

Ayrıca yaz kış güneş kremi kullanmalısınız. Bunun için solante diye yalnızca güneş kremi üreten bir marka var. Ben memnun kaldım. Bunun dışında bence toniğe çok para vermeyin. Gül suyu yeterli.

Ergenlikte sorunlu bir cildim olduğu için cilt bakımı ve makyaja meraklıyım. Eğer merak ettiğini başka şeyler varsa cevaplamaya çalışırım.

Edit: aa pardon ben sizi konu sahibi sandım. O yüzden cildiniz kuru cilt falan diye konuştum kusura bakmayın :KK51:
sağol canım ben de konu sahibi olarak aldım mesajını.

Akşam 9 10 gibi yüzümü keçi sütü sabunumla yıkarım %10luk glikolik asit sürer 10 dk beklerim, akabinde yüzümü sadece su ile yıkayıp c vitamini serumu sürerim, 15 dk emilmesini bekler üstüne pirinç kepegi yağımı sürerim,gözaltına da Nar çekirdeği yağı sürer yatarım

Glikolik asiti saf sürmüyorum lavanta suyu B3 ile karıştırdım eski tonik şişemde, gün aşırı sürüyorum
glikolik asit eczaneden mi alınıyor

glikolik asit eczaneden mi alınıyor

Ben doa kimya sitesinden alıyorum,ölü derini yavaş yavaş soyacak alttan yeni deri gelecek bu şekilde, haftada bir karbonatı avcunda hafif ıslayıp peeling de yap, ölü deri atılsın, cildinde ölü deri çok olduğu için ve nemsiz kaldığı için donuk

Son düzenleme:

Evet yapan yağlar var. Özellikle B vitamini içerenler. Buğday yağı gibi. Yağı merhem ya da kremle karıştırarak kullanma nedeni de kıllanma ve sivilce oluşumunu engellemek zaten. Doğrudan sürdüğünüzden çok çok az miktar kullanabilirsiniz. Bir ya da iki damla yeterli amaca ulaşmak için. Damlalık kullanmak işinizi kolaylaştırır. Kremle birlikte olması hem homojen dağılmayı sağlar, hem bu tip etkilere sebep olmaz.

Yazmayı unuttuğum bir diğer ayrıntı.. Sadece yüzünüze değil boynunuza ve elinize de sürün. Yaşlanmaya en duyarlı olan bölgelerdir bunlar. Asla ve asla gündüz kullanmayın. Lekelenmeye sebep olursunuz.

Bu arada yağlar için ben de doa kimyayı tercih ediyorum

Back
X