Cilt tipi

Sumelody

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
108
0
26
İstanbul
Arkadaşlar ben yüzümdeki siyah noktalardan şikayetçiydim.Bu yüzden gözenekleri açtım ama kapatmam için tonik filan uygulamam lazım.Lakin siz de bilirsiniz ki her cilde farklı bir tonik gider.Cilt tipi içn testleri çözmeye çalıştım ama ikilemde kaldım açıkças.Sanırım cildimi iyi tanımıyorum Acaba hangi cilt tipi olduğumu nasıl anlayabilirim ?

** Gözenekleri kapatmak için tonikten başka bildiğiniz bir yöntem var mı ?

neutrogena'nin alkolsuz tonigiyle temizleyip gozenekleri kapatmak icin de buz gezdir yuzunde. ben oyle yapiyorum cok memnunum.

herhalde yağlı mı karma mı diye düşünüyorsunuz.
karma ciltte t bölgesi yağlı diğer kısımlar normal olur benim bildiğim.
gözeneklerim büyük, sık sık sivilce-siyah nokta belasıyla uğraşıyorum diyorsanız büyük ihtimalle yağlıdır cildiniz.
tonik olarak maden suyunu da gözden geçirin derim. hele bu günlerde dolaptan çıkarıp yüze sürünce ayrı bir güzel oluyor insanı serinletiyor :)

Cilt tipinizi belirlemek için, eczanelerde cilt analiz testi yapılıyor belirli günlerde, bunlara katılabilrsiniz ( genellikle ücretsiz olur ) , bunun dışında bir de cildiniz yağlı mı/karma mı anlayabilmek amacıyla küçük kağıt gibi bir şeyler var onu yanağınıza, alnınıza 30 sn. sureyle bekletip kağıtta oluşan yağ miktarına göre cilt tipinize karar veriyorsunuz, sanırım gratisten almıştım ama çok uzun zaman önce adı neydi bilmiyorum. Böylelikle cildimin karma olduğunu öğrenmiştim.

Cildiniz kuru ise kesinlikle alkol içermeyen cilt temizleme ürünleri kullanmalısınız. Nivea Pure&Natural yüz temizleme toniği %95 doğal içerikli ve alkol içermiyor, şu ana kadar kullanıp memnun kaldığım tek tonik. Tavsiye edebilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…