Cimerde kimlik gizliliği lütfen bilgisi olanlar acilen yazsın

timeless0606

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
314
897
103
Merhaba hanımlar konuyu yüzeysel geçmek zorundayım çünkü hiçbir şekilde ifşa olmak istemiyorum, o yüzden detaya giremiyorum maalesef. Kurumumu cimere şikayet ettim. Idare aşırı derecede sinirli bu duruma. Adımı bildiğini söylüyormuş amirimiz, Ama başka bir personel isim soruşturup öğrenemeye çalışıyormuş. Amir bilseydi adımı direkt aratırdı diye düşünüyorum. Cimerle görüştüm adınız öğrenilemez dediler. Bu durumu yaşayan var mı cimerde çalışan ya da tanıdığı olan ? Sonrasında araya birilerini koyup adımı öğrenebilirler mi? Cevap yazarsanız çok sevinirim.

cimerlere cevap yazan bi birimde çalışıyorum. kişi bilgilerini gizlerse eğer, hiçbir şekilde öğrenilemez. bunun için gizli zaten. ha başka yollardan deneyip yaparlarsa da o zaman vatandaşa güven vermelerinin hiçbir mantığı yok.

Merhaba hanımlar konuyu yüzeysel geçmek zorundayım çünkü hiçbir şekilde ifşa olmak istemiyorum, o yüzden detaya giremiyorum maalesef. Kurumumu cimere şikayet ettim. Idare aşırı derecede sinirli bu duruma. Adımı bildiğini söylüyormuş amirimiz, Ama başka bir personel isim soruşturup öğrenemeye çalışıyormuş. Amir bilseydi adımı direkt aratırdı diye düşünüyorum. Cimerle görüştüm adınız öğrenilemez dediler. Bu durumu yaşayan var mı cimerde çalışan ya da tanıdığı olan ? Sonrasında araya birilerini koyup adımı öğrenebilirler mi? Cevap yazarsanız çok sevinirim.

Dun de ayni sey oldu cimer sikayetlerinde siz kurumu ayri bir yere sikayet etmezsinizki
Sizin kuruma sevk edilir
Ihbar secmediyseniz isim gozukur
Bazen ust kurum gizler ama genelde arayinca soyluyorlar
Eger cimerden cok sikayet geliyorsa hic orali olmazlar. Eger yilda 1 2 sikayet geliyorsa korkarlar ve durumu duzeltmeye calisirlar.
Cok nadir durumlarda bakanliklardan geri donus yapilir
Vatandaslarimiz herseyi yazmaya aliskin o yuzden konuyu bilmeden bsy diyemem

Devlet kurumu mu?

Benim öğrenmişlerdi şikayet ettiğim olaya bakmak için mahalleye görevliler gelmişti o Kişilerin şikayet ettiğim kişilerle tanıkları varmış direk gidip adımı verdiler. Hatta sonra bizim eve gelip bi daha böyle şikayet etme fln dediler. Ben de kovmuştum onları. Bu yaptığınız yasak sizi de şikayet edersem atılırsınız demiştim. Herhangi bir husûmete karşı kimlik açıklanmaz. Mesela bi kurumda bi amir şikayet edilmişti adam şikayet edeni çok aradı ama bulamadı. O kurum amirine vermedi kimin ettiğini. Ama bu suç.

Dun de ayni sey oldu cimer sikayetlerinde siz kurumu ayri bir yere sikayet etmezsinizki
Sizin kuruma sevk edilir
Ihbar secmediyseniz isim gozukur
Bazen ust kurum gizler ama genelde arayinca soyluyorlar
Eger cimerden cok sikayet geliyorsa hic orali olmazlar. Eger yilda 1 2 sikayet geliyorsa korkarlar ve durumu duzeltmeye calisirlar.
Cok nadir durumlarda bakanliklardan geri donus yapilir
Vatandaslarimiz herseyi yazmaya aliskin o yuzden konuyu bilmeden bsy diyemem
ıhbar diye bir seçenek yoktu ama şikayet içeriğinde yazmıştım gizli kalsın diye

cimerlere cevap yazan bi birimde çalışıyorum. kişi bilgilerini gizlerse eğer, hiçbir şekilde öğrenilemez. bunun için gizli zaten. ha başka yollardan deneyip yaparlarsa da o zaman vatandaşa güven vermelerinin hiçbir mantığı yok.
Umarım öyle olur cimerde çalışan kişi öğrenemezler dedi inşallah öyle olur

Konunun ne olduğu önemli küçük ve genel bir sey ise uğraşmaz kimse. Ama isimler yazdiysaniz, konu önemliyse ve iddaalariniz ispatsız kalırsa sıkıntı olur evet.

Konunun ne olduğu önemli küçük ve genel bir sey ise uğraşmaz kimse. Ama isimler yazdiysaniz, konu önemliyse ve iddaalariniz ispatsız kalırsa sıkıntı olur evet.
Konu büyük aslında isim yazmadım ama idare dedim. Ve idare isim öğrenmeye çalışıyor. Haksızlık yapılmıştı bunu şikayet ettim.

Konu büyük aslında isim yazmadım ama idare dedim. Ve idare isim öğrenmeye çalışıyor. Haksızlık yapılmıştı bunu şikayet ettim.
Kurum içi işleyişe ilgili bir şikayet ise eğer isminiz açıklanır. Çünkü zaten siz bir çalışan olarak cimeri kullanamazsınız. Sikayetlerinizde silsile yöntemi ile kurum içi adımları kullanacaksınız. konu önemliyse vatandaş da sikayet etse eğer sonuç çıkmazsa şikayet edilenin talebiyle şikayet sahibi hakkında savcılık işlem başlatır 657 sayılı kanunda konuyla ilgili yasal düzenleme var. Orta düzeyde yöneticilik yaptığımda hakkımda asılsız iddialarda bulunan 32 kişiyi adliye kapılarında ilgili yasalar gereği surundurmuslugum vardır. ☺

Korkutmak istemem ama benim bildiğim isminiz çıkıyor. Bir de yaptığınız şey hiyerarşiye aykırı oluyor, önce kurum içinde şikayetlerinizi yapmanız lazım diye biliyorum.

benım adımı ogrendıler
ben noterde baskatıplık yaptım bır donem orda noterımızı sıkayet ettım bır yanlısı oldu haksızlık yaptı dayanamadım sıkayet ettıkten sonra da ıstıfa ettım e noterler eskıden hakimlik yapmıs oluyorlar malum... arkaları saglam
ısmımı zorlanarak bulmus yaklasık 3 hafta kadar ugrasmıs benı aradı :D kımlıgımı gızlı tutun dıye ozellıkle belırttıgım ıcın cımerden ogrenememıs onlar saklamıs ogrendıgı yer yazılı dılekce verdıgım yer ıs ahlakından yoksun katibe ulasmıs ondan ogrenmıs

yanı gızlı kalsın dedıgınızde gercekten gızlıyorlar fakat aradakı calısanların ıs ahlakından emın degılız oda şansınıza ...

Korkutmak istemem ama benim bildiğim isminiz çıkıyor. Bir de yaptığınız şey hiyerarşiye aykırı oluyor, önce kurum içinde şikayetlerinizi yapmanız lazım diye biliyorum.
Şimdi bilmeyenler cimeri falan bir sey sanıyor. Bir de öyle bir yansıtılıyor ki inanılmaz. Millet komşusunu, bankasını vb şikayet ediyor. :) Tumturaklı laflarla anlatıyorlar. Bir mail ya da telefonla dönüş yaparak insanları rahatlatiyorlar sadece. Milli eğitim bakanlığı kendine ait olan vatandaş şikayet hattını kapattı. Nedeni öğretmenleri korumak falan değil. Asılsız şikayetler yüzünden şikayet edenlere karşı dava açmaktan biktilar.

Şimdi bilmeyenler cimeri falan bir sey sanıyor. Bir de öyle bir yansıtılıyor ki inanılmaz. Millet komşusunu, bankasını vb şikayet ediyor. :) Tumturaklı laflarla anlatıyorlar. Bir mail ya da telefonla dönüş yaparak insanları rahatlatiyorlar sadece. Milli eğitim bakanlığı kendine ait olan vatandaş şikayet hattını kapattı. Nedeni öğretmenleri korumak falan değil. Asılsız şikayetler yüzünden şikayet edenlere karşı dava açmaktan biktilar.

valla bundan 2 sene önce düzce Atatürk Devlet hastanesini yaşlı bir amcaya kötü muamele etikleri ve hastanenin aşırı pis olmasından dolayı şikayet ettim..
1 2 hafta içinde hasta haklarından arandım...
baya paniklemişler görünüyorlardı...

yani bence de yaptırım yok ama en azından insanlar salak değil yetkili mercilere nasıl ulaşacaklarını biliyorlar kısmını idrak edebiliyorlar artık....

Back
X