Cimerde kimlik gizliliği lütfen bilgisi olanlar acilen yazsın

Her kuruma göre değişiyordur ama bildiğim kadarıyla Cimer şikayet edilenin üst birimlerine aktarıyor durumu. Onlar da duruma göre soruşturma başlatıyor. Yani oraya yazdığınız yazıdan sonra detaylı dilekçe, belge vs istiyorlar. Bunlara da hazırlıklı olun ve ne varsa yazın, çekinmeyin.
Resmi yazıyı ekte göndermiştim bakalım ne olacak

Ben de aynı durumu yaşayıp şikayet etmiştim gizleyerek dilekçem ellerinde beni çağırdılar😊 ne mobingler ne mobingler. Kurtuldum şükür

Malesef şikayet edilen kurum öğrenilebiliyor. Çünkü işyerim bir devlet kurumunu cimere bimere şikayet etti. Kurum artık işyerimize tavırlı.
Şikayet eden firmayı bulmuş, ama devlete bağlı kurumdu belki de ondan öğrenmiştir bilemem.

Malesef şikayet edilen kurum öğrenilebiliyor. Çünkü işyerim bir devlet kurumunu cimere bimere şikayet etti. Kurum artık işyerimize tavırlı.
Şikayet eden firmayı bulmuş, ama devlete bağlı kurumdu belki de ondan öğrenmiştir bilemem.
Dediğiniz gibi kurum olduğu için olabilir. Ama çevremdekiler de diyor şahıs öğrenemezler diye. Bir de öğrenebilselerdi ilk günden öğrenmiş olurlardı. Bizi sorguluyorlar kim şikayet etti diye.

Kim ettiyse etti. Düzeltin sorunu. Yok illa şikayet edeni cezalandıracaklar. Siz de rahat olun. Haklı değil misiniz? Haklı saklanıyor suçlu ortalarda kim şikayet etti öğrenmeye çalışıyor.
Aynen öyle oldu. Bütün bu saldırmaları haksız olduklarını bildikleri için zaten .Haklı olsalardı şikayete bir cevap yazıp gönderirlerdi, konu da kapanırdı. Bu delirmeleri yaptıkları yanlışın ortaya çıkmasından kaynaklanıyor. Bizim hakkımızı aramamız bile suç oldu. Öyle bir idareyle çalışıyoruz ki kendi yasaları olsa idam ederler.

Aynen öyle oldu. Bütün bu saldırmaları haksız olduklarını bildikleri için zaten .Haklı olsalardı şikayete bir cevap yazıp gönderirlerdi, konu da kapanırdı. Bu delirmeleri yaptıkları yanlışın ortaya çıkmasından kaynaklanıyor. Bizim hakkımızı aramamız bile suç oldu. Öyle bir idareyle çalışıyoruz ki kendi yasaları olsa idam ederler.
Son durum nedir merak ettim umarım sizin açınızdan bir sorun çıkmamıştır .

Son durum nedir merak ettim umarım sizin açınızdan bir sorun çıkmamıştır .
Bizi tek tek sorguladılar öğrenmek için öğrenemediler. Müdürlük vermemiş ismimi şükür ki. Ama bizim ekibe tepkililer hâlâ. Biraz daha uzatırlarsa bu şikayet konusunu, yeter artık sıkıldım resmen mobbing uyguluyorsunuz bize diyeceğim. Geri adım atmazlarsa bu sefer aleni dava açmayı düşünüyorum.

Bizi tek tek sorguladılar öğrenmek için öğrenemediler. Müdürlük vermemiş ismimi şükür ki. Ama bizim ekibe tepkililer hâlâ. Biraz daha uzatırlarsa bu şikayet konusunu, yeter artık sıkıldım resmen mobbing uyguluyorsunuz bize diyeceğim. Geri adım atmazlarsa bu sefer aleni dava açmayı düşünüyorum.
Öğrenemediklerine gerçekten çok sevindim .
Ne diyelim Allah yardımcınız olsun , şikayetin konusunu çözüme kavuşturmak yerine şikayet edenin peşine düştüklerine göre, bize mobing yapıyorsunuz demeniz bir şey değişmez sanırım . Biraz daha sabredin bakalım , belki unuturlar .

Merhaba hanımlar konuyu yüzeysel geçmek zorundayım çünkü hiçbir şekilde ifşa olmak istemiyorum, o yüzden detaya giremiyorum maalesef. Kurumumu cimere şikayet ettim. Idare aşırı derecede sinirli bu duruma. Adımı bildiğini söylüyormuş amirimiz, Ama başka bir personel isim soruşturup öğrenemeye çalışıyormuş. Amir bilseydi adımı direkt aratırdı diye düşünüyorum. Cimerle görüştüm adınız öğrenilemez dediler. Bu durumu yaşayan var mı cimerde çalışan ya da tanıdığı olan ? Sonrasında araya birilerini koyup adımı öğrenebilirler mi? Cevap yazarsanız çok sevinirim.
Malesef öğreniyorlar.

Malesef öğreniyorlar.
Müdürlük biliyormuş normalde ve söylemediler bizim idareye. Çünkü benim durumum farklı kanunen bizi çalıştıramazlar. Idare yanlış bir karar verdi, bir de üstüne resmi yazı yazdılar. Müdürlüğün söylememe sebebi, beni değil idareyi korumak aslında. Bu işin uzamasını istemiyor müdürlük. Çünkü söylerlerse bu iş davalık olacak ve neticede ben haklı çıkacağım. Emsal kararlar var bu dava konusunda, aynı durumu yaşayıp kazananlar var.

Bir veli eşimi şikayet etmişti.
Bizi arayip isim ile birlikte söylendi şikayet olduğu...
X kişisi sizin hakkımızda şikayette bulunmuş hocam diye..

Cimere gizli bir şekilde sikayet edehiliyorsun ama sikayet edilen kisi eli uzunsa ne hikmetse sikayet edeni buluyor. Belki konu sikayet eden kendi ile alakali bile değildir.
Offf offff nasil bir dünya?

Konunun geçmişini bilmemekle birlikte 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince kurumla ilgili şikayetlerin silsile yoluyla yapılması gerekmektedir. İlk olarak en yakındaki amirden başlanarak ve sıralı amirler takip edilerek şikayetler yapılmalıdır. Şayet şikayetiniz bu amirlerden birisiyle ilgiliyse şikayete konu amir atlanarak şikayet yapılır.
Eğer konuyla ilgili olarak amirlerinize şikayette bulunmamışsanız CİMER'e şikayeti öğrendikleri zaman kurumun kızması gayet normal bir durum. Ha siz kurum içinde gerekli yerlere şikayette bulunduktan sonra durum düzelmemişse şahsi kanaatimce CİMER'e başvurmak olağan bir şey.
Ben de kendi kurumumda CİMER kullanıcısıyım ve bize gelen gizli başvurularda kesinlikle başvuranın bilgilerini göremiyorum.

Bildiğiniz üzere bir şikayet sıralaması var problemlerinizi bir üstünüze (mevki), yanıt olmadığı sürecede onun üstüne/üstüne şeklinde hiyerarşiyi izleyerek yapmanız gerekliydi. Devlet memurlarının hepsinde böyle işliyor. Görev yaptığım ilde benzer bir durum söz konusu oldu şikayeti yapan öğretmenin sorunu çözüldü ama sonrasında hiyerarşiyi izlemediği için soruşturma açıldı ve kademe ilerleme cezası verildi.

Back
X