Cimri erkek arkadas

Ben bile geçen yıl yeğenim 1 yaşına girince abımin eşi Türkiyeden yeni dönmüştü ve çok kiyafet almisti yeğenime kiyafet almayin demişti bende bunun üzerine 50 dolarlık kart hediye ettim,işimin olmamasına rağmen. Bu yılda işimin olmamasına ragmen 55 dolarlık bir üst aldım. Sizinki baya baya cimri çok itici böyle insanlar gerçekten iiiyy

Kizlar yurtdisinda yasadigimiz icin miktarlara girmek istemedim ama 5000 tl kazanan birinin 50-100 tl yuklemesi gibi dusunun

Öyle bir havali konusuyorsunuz ki sanki burdaki insanlar eurodan ve alim gücünden anlamayacak kadar zeka sorunlari varmis gibi. Hayir yani 50 euro, 100 euro demek niye bu kar zor?

Ve evet bence bu normal miktarlar. Adam sirf parasi var diye mecbur degil 200-300euroyu harcamaya. Adamin hediyesini begenip begenmemek hadi kisisel tercih diyelim, adamin gözü önünde o karti kardesine vermek cidden cirkinlik.

Adami cimri görmekten daha cok ben sizi paragöz gördüm kusura bakmayin. Umarim tez zamanda adam bunu anlar ve siz layik oldugunuz 200-300 euroluk hediye alan baska birisini bulursunuz.

Öncelikle ikimizde calisan maaslari iyi olan avrupada yasayan iki genciz. Hatta beyefendinin maasi benden iki kat daha iyi. Simdi asil konuya gelmek gerekirse, bugun bana sana bir hediye aldim dedi, arabama birakmis, is dönusu acip baktigimda bir magazadan komik bi rakam denecek kadar bir parayi hediye kartina yukledigini gördum.

O miktardaki parayi ben 10 yasindaki kuzenime hediye olarak vermistim dogum gununde.

Hediyenin miktarina deger veren biri degilim fakat, kendim ona bir hediye baktigimda asla bu miktarda birsey dusunmedim. Cunku ona herseyin en guzelini en kalitelisini gucum kuvvetim yettigince almak isterim. Dolayisiyla ondanda bunu beklerdim.Simdi kizlar eger maddi gucu yok deseydim anlayisla karsilardim fakat onun kadar kazanan birinin bana bunu layik gormesi acikcasi benim gucume gitti.

Kendi maasim var, gormus gecirmis biriyim hani boyle bisey sadece bana cok komik geldi. Gecenlerde de bir kac kez boyle cimrilik lafi gecti ve sakaya vurup gecistirmisti

Bundan hoslanmadigimi ona nasil anlatabilirim kalbini kirmadan? Bu arada yarin 12 yasindaki kiz kardesiyle bulusucam gezicez. Acaba hediye kartini ona versemmi diye dusunuyorum? Ne yapsam?
Normalde tutumu nasıl mesela şık bir restorana götürür mü iyi gözlemle cimriyse ömür torpusu olur yol ver derim o zaman

Öncelikle ikimizde calisan maaslari iyi olan avrupada yasayan iki genciz. Hatta beyefendinin maasi benden iki kat daha iyi. Simdi asil konuya gelmek gerekirse, bugun bana sana bir hediye aldim dedi, arabama birakmis, is dönusu acip baktigimda bir magazadan komik bi rakam denecek kadar bir parayi hediye kartina yukledigini gördum.

O miktardaki parayi ben 10 yasindaki kuzenime hediye olarak vermistim dogum gununde.

Hediyenin miktarina deger veren biri degilim fakat, kendim ona bir hediye baktigimda asla bu miktarda birsey dusunmedim. Cunku ona herseyin en guzelini en kalitelisini gucum kuvvetim yettigince almak isterim. Dolayisiyla ondanda bunu beklerdim.Simdi kizlar eger maddi gucu yok deseydim anlayisla karsilardim fakat onun kadar kazanan birinin bana bunu layik gormesi acikcasi benim gucume gitti.

Kendi maasim var, gormus gecirmis biriyim hani boyle bisey sadece bana cok komik geldi. Gecenlerde de bir kac kez boyle cimrilik lafi gecti ve sakaya vurup gecistirmisti

Bundan hoslanmadigimi ona nasil anlatabilirim kalbini kirmadan? Bu arada yarin 12 yasindaki kiz kardesiyle bulusucam gezicez. Acaba hediye kartini ona versemmi diye dusunuyorum? Ne yapsam?
Kalbini niye kırmadan ? Karşındaki kırıyorsa sen de kır yoksa bir bakaraın hep alttan alan olmuşsun ben olsam ne kadar özenmişsin düşünmüşsün emek dolu bir hediye ya sağol derdim eşek değilse anlar

Öyle bir havali konusuyorsunuz ki sanki burdaki insanlar eurodan ve alim gücünden anlamayacak kadar zeka sorunlari varmis gibi. Hayir yani 50 euro, 100 euro demek niye bu kar zor?

Ve evet bence bu normal miktarlar. Adam sirf parasi var diye mecbur degil 200-300euroyu harcamaya. Adamin hediyesini begenip begenmemek hadi kisisel tercih diyelim, adamin gözü önünde o karti kardesine vermek cidden cirkinlik.

Adami cimri görmekten daha cok ben sizi paragöz gördüm kusura bakmayin. Umarim tez zamanda adam bunu anlar ve siz layik oldugunuz 200-300 euroluk hediye alan baska birisini bulursunuz.
Simdi 50 euroya hediye almış olsa arkadaşın hoşuna bile gider emek vermiş zaman harcamış benim için diye(ben öyle düşünüyorum) ama madem bir emek yok miktar kesinlikle en az 200 euro olmaliydi çünkü resmen basından atmış hediye işini.

Eşim, kalbimi kırmamak için elime para vermez. Ben evin köşelerinde para bulurum ara sıra. Sordugum zaman da :"benim param değil,haberim yok" der.

Bundan sonrasını sen düşün.

O karta 1 milyon dolar yüklemiş olsaydı da nahoş olacaktı.

Uzak dur derim ben.
Ay ne tatlı bir es :) düşünceli

Hediye kartı ihtiyaç sahibine verilebilir, yeni evlenecek birine verilebilir yada doğum hediyesi olarak verilebilir ama sevgiliye verilemez sevgiliye gerçekten hediye verilir bir toka dahi olsa seni düşünerek aldığını hissedebilirsin kart neymiş aynen kardeşine ver o kartı anlasın yaptığını anlamıyosada hiç çabalama ilerde çok daha fazla üzülürsün

Çok mu aradın diye sorarlar. Çok kazanan degil belki ama yine de adam akıllı bir hediye almalıydı madem hediyeden bahsediyor

Belki de alışveriş yapti, kasada ödeme yaparken insanlar giderayak alsın diye kasaya konulan hediye kartını gördü, aklına geldiniz ve aldı
Neden derin anlamlar yüklüyorsunuz ki?
Özel gün değil birşey değil. Görünce alası gelmiştir almıştır. Eski sevgilim de buluşmaya eli boş gelmemek için bana ekşi sulugöz sakizlarindan alırdı.
Piyasa değeri 10 kuruştu onzamanlar:)
Sigarası 9,75ti, kendine sigara alırken bana da 25 kuruşa petito alırdı:cool:
Hic de aklıma gelmedi bu adam cimri mi diye düşünmek...
Sizin durumda olsa olsa odundur, hediye kartına para yükleyip verdiği için. Ama dediğim gibi çok yüksek ihtimalle giderayak,öylesine aldığı birşey olmuştur.
Bence düşünmeye bile değmez. O hediye kartıyla da kardeşine birşey alırsınız, çok harcamak istemiyorsanız.
Ama ben olsam gidip kendime birşey seçer, çirkin kartın güzel hatırası olarak kullanirdim

Cimri erkekten uzak dur derler. Ve tabii hediye kartı vermek sevgilikte anlamlı değil bence de. Ne yapabilirsin sen ona gayet ozenli ve pahalı bir hediye alıp onu utandırabilirsin tabii anlarsa. Ondan gormek istedigini sen ona yasatarak ne bekledigini gosterebilirsin. Işe yarar mi bilmiyorum cunku cimrilik bir huy ve kolay değismez sanirım.

Simdi 50 euroya hediye almış olsa arkadaşın hoşuna bile gider emek vermiş zaman harcamış benim için diye(ben öyle düşünüyorum) ama madem bir emek yok miktar kesinlikle en az 200 euro olmaliydi çünkü resmen basından atmış hediye işini.

Hayir burda hediye kart olayi sik veriliyor. En azindan kisi istedigi seyi alir diye. Ne kadardir beraberler bilmiyorum. Eger sevgilisi halen daha konu sahibi yeterici tanimadigini his ediyorsa, ondan dolayi karti almis olabilir.

Ki sizin düsüncenizde tuhaf geldi bana, sirf kart diye niye 200 euro olsun? Niye hediyenin miktari önemli oluyor? Cimrilik sey oluyor mesela restorana gidildi ve adam sadece en ucuz seylere izin veriyor. Sürekli bir para muhabeti yapiyor felan.

Konu sahibi hediyenin miktarimi begenmedi diye adami kiz kardesi önünde rencide etmek istiyor. Yani sirf kartin miktari sizin dediginiz gibi 200 euro degil diye. Normalmi bu sizce?

Normalde forumlarda fazla yazan biri değilim arkadaşlar ama bu konu içimi çok yaktığı için ben de yaşadığımı ve düşüncemi paylaşayım. 1 yıl önce bir ilişkiye başladım ve tanıştıktan 6 ay kadar sonra da evlenmeye karar verdik. Nişanlanıncaya kadar görüştüğümüz süre içerisinde kafamda hala oturmayan bazı noktalar vardı acaba cimri miydi, tutumlu muydu? Cimri olduğunu kabul etmese de tutumlu olduğunu söylerdi hep. Bana doğru düzgün bir hediye almadı sevgiliyken diyebilirim. halbuki ben ona hediye alırken en iyisini almaya özen gösterirdim. Ailesini ziyarete giderken yine gayet göz dolduran hediyelerle vs gittim. Ama o benim ailemi ziyarete geldiğinde pişmaniye gibi saçma sapan hediyelerle geldi. Neyse evlenme teklifi yaparken küçük de olsa pırlanta bir yüzük almıştı ve ben de nasıl olduysa atlamışım hemen mutlulukla. Kendimi de şöyle kandırıyordum 'cimri olsa pırlanta almazdı'. Neyse nişandan 2 hafta sonra benim fikrimi almadan işten ayrıldı ki düğün tarihi bile koymuştuk ertelemek zorunda kaldık. bu arada artık işsiz olduğu için ben üzülüyordum ve elini cebine attırmamaya çalışıyordum. Erkeklik gururu incinmesin diye içtiğimiz çay, kahve ufak şeyleri onun ödemesine izin veriyordum ama yemekleri falan ben ödüyordum. Bu süre zarfında yine bana çok fazla hediye almadı. bir kez çiçek yolladı iş yerime o kadar. . Ben o işsizken- ki hiç tasvip etmemiştim benden rızamı almadan öyle bir zamanda işinden ayrılmasını yine de yanında durdum ve ona tüm gücümle destek oldum. Maddi desteğimi kabul etseydi maddi olarak da destek olmaya hazırdım. 4 aylık bir işsizlikten sonra iyi bir şirkette iyi bir pozisyonda iş buldu ve evlenelim artık dedi. Biz de hazırlıklara başladık. İkimizin de bekar evi var ama mesela benim kullandığım en yeni eşyalar bile 5-6 yıllık. Onunkiler de ha keza öyle ki ikimizde de atılması gereken ikinci hatta üçüncü el bir sürü ev eşyası vs. var. Tutturdu ikimizin eşyalarından bir ev yapalım eşya almayalım sadece yatak odası tk alalım. Başlarda bu fikre karşı çıktım çünkü salon takımı ihtiyacımız olduğunu düşünüyordum. Benimkiler zaten ikinci eldi. Onunkiler ise birkaç yıllık ama yeni bir yuva kuracak genç bir çift için son derece demode ve çirkindi. Ama işsiz geçirdiği sürecin onu yıprattığını göz önünde bulundurunca bu isteğimden geri adım attım ve yeni eşya almayalım sadece yatak odası tk alalım fırın ihtiyacımız olacaktı bir fırın alalım bir de eve bir gömme dolap yaptıralım dedim. Onun evinde oturacaktık yani kira değildi. En son ailecek bize(ailemin evine) geldiler ve düğünü planladık. Ben evi girmeden önce boyatalım dedim (çünkü duvarları yeşildi ve duvarda hiç sevmediğim bir renktir yeşil) O günün ertesi günü nişanlım beni aradı ve benden ayrılmak istediğini, bizim birlikte mutlu olamayacağımızı söyledi. Ailesine de benim ona çok masraf çıkardığımı ve var mı yok mu onu hiç düşünmediğimi söylemiş. Kısacası cimri insan aynı zamanda narsist ve bencil oluyor. Senin onun için yaptığın fedakarlıkları tek bir şeye takılıp bir anda silip atabiliyor. Seni, hakkın olan birşeyi bile isteyemez hale getiriyor. Herkes için çok normal olan bir şeyi senin için çok ulaşılamaz yapabiliyor. Bunu bugün yapmasa yarın yapar yada öyle bir noktaya getirir ki seni, Sen kendin ipleri koparırsın. Eğer cimriliği tolere edemeyecek bir yapın olduğunu düşünüyorsan hislerine bu konuda güvenmeni tavsiye edebilirim. Ben nişanlanmadan önce hislerime güvenmiş olsaydım bugün ortada bırakılmış olmayacaktım.

Bu konuda bence haklı olan bir taraf yok. İkinizde haksızsınız.
Hediye olarak bir çekirdek tanesi yada bir adet leblebi almış olsa ve siz bunu beğenmeseniz kesinlikle o haklı olurdu. Fakat hediye kartı nedir ya... içinde milyon dolar olsa ne yazar, kroluktan başka bişey değil.
Fakat gel gelelim sizin takıldığınız noktada miktar kısmı. Yani kartta yüklü miktar olsa sizin için sorun olmayacaktı sanırım...

Hediye karti hediye etmek bana cok avrupai geldi. Erkek arkadasiniz orada buyumusse bilmeyebilir. Genel tutumuna bakarak cimri olup olmadigina karar verebilirsiniz. Kartin uzerine de para ekleyerek istediginiz bir seyi alabilirsiniz. Kendisine de soylersiniz su kadar ekledim aldim diye. Esek degilse hatasini anlar:anneadayı:

Back
X