• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri erkek

mrssunshinee

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
511
Puanlar
18
Merhaba kızlar, içime bir süredir dert olan bir problemi sizlerle paylaşmak, sizlerden de fikir almak istiyorum. Beyaz yaka olarak kurumsal bir yerde yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum. (Bunu belirtmemin sebebi mevcut ülke ekonomisinde maddi düzeyime ilişkin az çok fikriniz olması) Yakın bir arkadaşımın aracı olması ile farklı departmanda çalışan, yıllardır tanıdığım; fakat hiçbir muhabbetim olmayan biriyle flört etmeye başladım 7 ay kadar önce. Ben 36 yaşındayım o 42. Yönetici pozisyonunda, iyi eğitimli, bu yaşına kadar hayatında bir çok kadın olmuş, kadınları iyi tanıyan birisi. Benim gelirimin yaklaşık 2.5 katı kadar geliri olduğunu tahmin ediyorum. Flörtün ilk aylarında her hafta bir kaç gün ortalama ya da bir tık daha iyi mekanlara gittik. Ödeme yapmak istememe rağmen izin vermedi ki ben kendi hesabımı her zaman ödemekten yana olan biriyim. Bir kaç kez de ben ona ısmarladım yoğun ısrarım sonucu. Ardından son 3 aydır görüşmeleri çoğunlukla benim evimde yapmaya başladık. Haftada bir görüşüyoruz genelde iş yoğunluğu nedeni ile. Her görüşmede genelde şarap aldım ve minimal tarzda pizza, makarna, cupcake, meyve ikramında bulundum. Her defasında gelirken bir şey lazım mı diye sordu ben bir şey talep etmedim, bir ihtiyaç olmadığını söyledim. Eli boş geldi. Şimdiye kadar 2 kez kaliteli bir tekila ve şarap getirdi. Ev görüşmesine başladığımızdan bu yana 2 ya da 3 kez dışarda görüşmüşüzdür. Bana her geldiğinde neden zahmet ettin, amaç sohbet muhabbet mahcup ediyorsun beni tarzında klasik sözler söyledi. Ben yapı olarak misafirperver biri olduğum için açıkçası yaptığım masraflara takılmıyordum ta ki doğum günüm gelene kadar. 2 hafta önce doğum günümdü ve doğum günümde şehir dışındaydım. Önceki gün bana geldi ve sana küçük bir hediye aldım dedi. Bilinen bir markadan indirim kısmından (Online mağazadan baktım) 1450 TL’ye ipek bir fular almış. Ben hiç fular kullanmam üstelik. hediyeyi verirken takı pek takmıyorsun, kıyafet tarzında bir şey alsam da bedeni vs tam ayarlayamayabilirim dedi. İstersen çantana da takarsın ve senin sevdiğin bir renk dedi. Ben gerçekten bozuldum. Yaklaşık 250 bin TL geliri var ve benim ona gösterdiğim özeni biraz olsun göstermesini beklerdim. Şimdi bizi tanıştıran arkadaşım kesinlikle bu kişiyle olan bağımı koparmam gerektiğini söylüyor. İç sesim benim de öyle diyor. Bu maddi bir beklenti mevzusundan ziyade değer vermekle ilgili çünkü. Bir çiçek gönderseydi belki bu hediye yerine daha mutlu olurdum. Yaklaşık 2 haftadır yurt dışındaydım, yeni döndüm bu sürede çok fazla görüşemedik. Bugün ofiste yüzyüze görüştük ben herhangi bir tavır yapıp maddi beklentim varmış gibi görünmek istemem. Bu arada geriye kalan bir çok konuda iyi anlaştığım kibar, naif, iyi eğitimli biri. Bir kaç kez de benim için yapabileceği maddi manevi bir şey olup olmadığını sordu. Aklım çok karışık. Sizce görüşmeye devam mı etmeliyim? Yoksa araya biraz mesafe koyup zamanla bitirmeli miyim?

Yaaa bana çok cimri gibi gelmedi, ilişki başındaki heyecan kalmamış, samimiyet artınca normalde çok düşünceli biri değil demekki salmış sadece, buluşmaların eve dönmüş olması biraz sıkıntı bence, fuckbudy kıvamına gelmiş olabilir, erkekler yatırım yaptıkları kadınları değerli buluyorlar, daha sosyal ortamlarda takılmak vb belki biraz daha özen katabilir iliskiye,

Evınızde rahat ortamı sunmayın . Kocama bile gelirken bisey lazım mı die sorduğunda benım yok ama kafana göre takılabılırsın senin istediğin varsa diyorum oda hıc eli boş gelmedi saolsun hiç yoktan sevdıgım Cıkolatayı alır. Dışarda görüşün haftanın bir günü en azından

Yani 1400 liraya bari fular almasaydı. Fular ne ya? Yılbaşı çekilişinde alakasız biri çıkınca alınacak hediyedir ancak.
Biraz tanıdığın, 7 aydır sevgilin olan birine basitin de basiti, üstüne hiç düşünülmemiş bir hediye almazsın.
1500-2000 bandında daha iyi bir şey alabilirdi isteseydi. Yani maliyet korkunç ama hediye daha korkunç bana kalırsa.
Ha ek olarak fazla verici olmamak lazım. Her geldiğinde mükemmel mezeler, rahat bir ortam sunmanız bana göre doğru değil. Restoran mı sizin eviniz? Fazla iyi olunca bir şey kazanmıyor insan emin olun. Aksine değer bilinmiyor.

Adam cimri bilmiyorum ama emin olduğum tek şey
Birinin size aldığı hediye sizin değerinizi göstermez. Ama o kişinin size verdiği değeri gösterir.
hediyenin fiyatı da değil başlı başına. Ama Düşünülmüş bir hediye değilse standart ve kendi maaşına oranla ucuz bir hediyeyse bilemiyorum :/

Fular alması bana hediye almayı bilmiyor gibi geldi. Hemen ayrılmak gibi bir hamle yapmak bu durumda bana doğru gelmedi. Bence biraz daha tanıyın baktınız gerçekten cimri o zaman yol verirsiniz. Birde sürekli eve davet edip onun için bir şeyler yaparsanız onu tanımakta gecikirsiniz.

Yaaa bana çok cimri gibi gelmedi, ilişki başındaki heyecan kalmamış, samimiyet artınca normalde çok düşünceli biri değil demekki salmış sadece, buluşmaların eve dönmüş olması biraz sıkıntı bence, fuckbudy kıvamına gelmiş olabilir, erkekler yatırım yaptıkları kadınları değerli buluyorlar, daha sosyal ortamlarda takılmak vb belki biraz daha özen katabilir iliskiye,
Evet bu yatırım yapılması konusunu eskiden kadınları metalaştıran bir şey gibi düşünürdüm lakin kendi tecrübelerim ve çevremden gördüklerim kesinlikle doğru olduğunu gösterdi.

Her şey tabi ki maddiyat değil ama belirli bir gelir grubuna ait birinin yaptığı harcamalara bakarak da düşünce yapısını öğrenebiliriz diye düşünüyorum. En basitinden güzel bir yerden alınan bir pasta bile o paradan daha fazla tutuyor. Ya da şık bir yerde dışarı çıkılan bir yemek o paranın kaç katı tutar. Fular kullanan biri olsanız hadi neyse diyeceğim de öyle biri bile değilmişsiniz. Demek ki ya gerçekten cimri ya da size değer vermiyor sadece almış olmak için bir hediye alıyor. Ayrıca ne olursa olsun gidilen yere eli boş GİDİLMEZ. İnsanlar bunun ayıp olduğunu neden anlamıyor anlamış değilim ya. Sen alacağın şeyi alırsın ondan sonra ekstra sorarsın geliyorum bir şey lazım mı diye. Bana eli boş misafirliğe giden insanlar çok çiğ geliyor bilmiyorum belki de böyle yetişmediğimdendir. Ama bu küçük detaylar karşımızdakinin kişiliği hakkında ipucu veriyor bence. Bu yaştan sonra adam kendini değiştirmeyeceğine göre sizin düşünüp karar vermeniz lazım böyle bir adamla yapabilir miyim diye

Tam cimri olmayabilir ama düşüncesiz olduğu çok kesin. Biraz daha bekleyin, gözlemleyin. Hediye çiçek özel günlerle mi sınırlı kalıyorsa devam etmezdim.
Çiçek dahi almadı doğum günümde yurtdışındaydım. Yurtdışına çıkmadan o fular hediyesi ile geldi küçük bir hediye aldım diye. Bu arada Eylül ayında ben yurtdışından dönerken ona kaliteli ve nispeten pahalı bir çikolata getirmiştim.

Fular alması bana hediye almayı bilmiyor gibi geldi. Hemen ayrılmak gibi bir hamle yapmak bu durumda bana doğru gelmedi. Bence biraz daha tanıyın baktınız gerçekten cimri o zaman yol verirsiniz. Birde sürekli eve davet edip onun için bir şeyler yaparsanız onu tanımakta gecikirsiniz.
Şöyle ki hayatına sayısız kadın girmiş ve uzun ilişkileri olmuş. O yüzden hediye konusunda tecrübelidir diye düşünüyorum. Ben de direkt son vermek istemiyorum maddi beklentim varmış gibi bir intiba bırakmak istemediğimden. Ev görüşmelerini bitireceğim ama.

Hediyeden öte, size emek harcamaması beni düşündürürdü. Bir plan yapmamış, haftasonu sapancaya vesaire otele gidilebilirdi. Eve gelip yiyip içip takılıyor. Yani biraz umursamıyor olabilir mi?
Bizi tanıştıran arkadaşım da sizin gibi düşünüyor. Umursamaz olduğunu ben de düşünüyorum. Biraz karambole geldi doğum günüm ve sonrasındaki hafta yurtdışındaydım. Henüz döndüm.

Bu arada bir kez yanlış mahsuru yoksa ne kadar maaş alıyorsun diye sordu ve borcum vs varsa ya da herhangi bir ihtiyacım olursa destek olabileceğini söyledi. Ama keskin bir şekilde reddettim. Kendisinden bir maddi beklentim olmadığını ve cömert biri olduğumu biliyor. Üzüldüğüm nokta şu ki doğum günü kişiye özel spesifik bir şey. Hani şimdi değer vermiyorsa ne zaman bana verdiği değeri gösterecek?

Son düzenleme:
Bizi tanıştıran arkadaşım da sizin gibi düşünüyor. Umursamaz olduğunu ben de düşünüyorum. Biraz karambole geldi doğum günüm ve sonrasındaki hafta yurtdışındaydım. Henüz döndüm.
Maddi olarak söylemeyin, doğum günümde özel bir şey yapmadın, hiç bir şey planlamamışsın, çok kalbim kırıldı deyin. Hediyenin fiyatına laf ederseniz çiğ durur.

Yılbaşı akşamı bir şey yaptınız mı? Ya da başka özel bir zamanda? Bir haftasonu kaçamağınız oldu mu? Arkadaşlarıyla tanıştınız mı? Birinin doğum gününe gittiniz mi?

İç sesin sana doğruyu söylüyor ama durumu tam adlandıramadığın için vicdan yapıyorsun. "Acaba paracı gibi mi görünürüm?" korkun, maalesef karşı tarafın en büyük avantajı olmuş.

Bu adam "kadınları iyi tanıyan" biri olduğu için, senin gururlu, kendi hesabını ödeyen, misafirperver ve talepkar olmayan yapını daha ilk aylarda çözmüş.

Seninle ilgili yaklaşımı şu: "Bu kadın zaten her şeyi hallediyor, ben efor sarf etmesem de ilişki yürüyor. Neden yorulayım?"

Senin evinde yediği yemekler, içtiği şaraplar ve gördüğü hizmet, onun için "Bedava Lüks Tatil" modunda. Gelirken "Bir şey lazım mı?" diye sorması nezaket değil, senin "Yok canım ne zahmeti" diyeceğini bildiği için oynadığı güvenli bir oyun.

Geliri 250 bin TL olan birinin 1450 TL'lik hediye alması sorun değil. Sorun şu:
"Bedenini tutturamam" demek; "Seni 7 aydır incelemedim, risk almak istemedim, uğraşmadım" demektir.
Senin hiç takmadığın bir aksesuarı (fular) alması; seni özel bir birey olarak değil, "hediye alınması gereken herhangi bir kadın" olarak gördüğünü, görevi savdığını gösterir. İndirim reyonu da cabası. Bu bir hediye değil, bir "görev savuşturma" eylemi.

Sürekli sözlü olarak "Beni mahcup ediyorsun" deyip eyleme gelince elini cebine atmaması (ya da emek vermemesi) klasik bir taktiktir. Sözle gazını alıyor, eylemle konforuna bakıyor.

Ben bu olayı;"STRATEJİK TEMBELLİK VE 'AZ BAKIM GEREKTİREN İLİŞKİ' KONFORU" olarak okudum. Olayı "para beklentisi" zemininden çıkarıp, "gösterilen özenin karşılıklılığı" zemininde değerlendirirsen, devam edip etmeyeceğine dair en doğru kararı kendin verebilirsin.

Şöyle ki hayatına sayısız kadın girmiş ve uzun ilişkileri olmuş. O yüzden hediye konusunda tecrübelidir diye düşünüyorum. Ben de direkt son vermek istemiyorum maddi beklentim varmış gibi bir intiba bırakmak istemediğimden. Ev görüşmelerini bitireceğim ama.

Hayatına çok fazla kadın girmiş birini bu konuda yanlış seçim yapması gerçektende doğru değil. Ama yinede hemen ayrılmayın bazı arkadaşlarin dediği gibi 14 Şubat'ı bekleyin.

Back
X