• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri Görümceler!!!

Kybele64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
261
78
48
Ankara
mrb arkadaşlar herkese iyi akşamlar,şuan kafam karışık ve nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.sizlerin fikirlerini bekliyorum.sorunum şu eşim ve ben öğretmeniz.eşim ailesinde tek okuyan ve meslek sahibi olan.yaz tatili için eşimin ablalarının yanına gittik 1 haftalığına bize dedilerki denize gidelim ve gittik.benzin parasının yarısıda dahil olmak üzere bütün alışverişi bize yüklediler ve hiç oralı olmadılar.yani sonuçta misafir olarak gittik ama siz çift maaşlısınız die hiç ellerini ceplerine atmadılar.görümcemin biri çalışıo sadece ev kredisi ödüyo ama gayette her istediğini alır.aynı şekilde diğeri de güya ev kredisi ödüyorum die sürekli yakınır parasızlıktan ama kendine ve çocuklarına alacaklarına para bulur.daha bi sürü şey var ama uzatmak istemiyorum.şuan hiçbiriyle konuşasım gelmiyo.sakın yanlış anlaşılmasın cimri biri değilim yada yenen içenn parasının peşinde de değilim ben muameleye sinir oldum.yani bizi salak yerine koyar gibi bi tavırları var.ve arayıp sormak dahi istemiyourm.ama eşimle aram açılabilir bu konuda diede korkuyorum.gerçi eşimlede konuştuk o da çok sinir oldu yaptıklrına ama eşim ablalarına karşı çok saf hemen unutuyor yapılanı ama ben unutamıyorum.sizce nasıl bi tavır sergilesem?(aramızda 8 saatlik mesafe var.yılda 2 defa falan gidioruz.)biraz uzun oldu kusura bakmayın.şimdiden çok teşekkürler:)

mrb arkadaşlar herkese iyi akşamlar,şuan kafam karışık ve nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.sizlerin fikirlerini bekliyorum.sorunum şu eşim ve ben öğretmeniz.eşim ailesinde tek okuyan ve meslek sahibi olan.yaz tatili için eşimin ablalarının yanına gittik 1 haftalığına bize dedilerki denize gidelim ve gittik.benzin parasının yarısıda dahil olmak üzere bütün alışverişi bize yüklediler ve hiç oralı olmadılar.yani sonuçta misafir olarak gittik ama siz çift maaşlısınız die hiç ellerini ceplerine atmadılar.görümcemin biri çalışıo sadece ev kredisi ödüyo ama gayette her istediğini alır.aynı şekilde diğeri de güya ev kredisi ödüyorum die sürekli yakınır parasızlıktan ama kendine ve çocuklarına alacaklarına para bulur.daha bi sürü şey var ama uzatmak istemiyorum.şuan hiçbiriyle konuşasım gelmiyo.sakın yanlış anlaşılmasın cimri biri değilim yada yenen içenn parasının peşinde de değilim ben muameleye sinir oldum.yani bizi salak yerine koyar gibi bi tavırları var.ve arayıp sormak dahi istemiyourm.ama eşimle aram açılabilir bu konuda diede korkuyorum.gerçi eşimlede konuştuk o da çok sinir oldu yaptıklrına ama eşim ablalarına karşı çok saf hemen unutuyor yapılanı ama ben unutamıyorum.sizce nasıl bi tavır sergilesem?(aramızda 8 saatlik mesafe var.yılda 2 defa falan gidioruz.)biraz uzun oldu kusura bakmayın.şimdiden çok teşekkürler:)
abartılacak bşy yok.. huzur bozmaya da degmez.. bidahakine ona göre davranırsınız, zaten yılda 2 kez görüyomuşsunuz

Şu çift maaş olayını da anlamıyorum sanki millete kazanıyorsunuz,millet bütün gün evde totosunu büyütür sen çalışırsın bir de maaşında gözleri kalır siz çift maaşlısınız diye sanki senin elini kolunu bağlayan var sen de çalış :63:

Bedava veriyorlar çünkü çift maaşı :) bi de zengin olunuyor çift maaşlı olunca.
Benim görümcem yapıyor bunu. Hatta maaşıma gelen zammı hesaplıyorlar. :)

Uyuz oluyorum böylelerine ya :KK62:Sizin ki daha da vahimmiş sabır diliyorum :)

aynen en sinir olduğum şey.bunlarda aynı çift maaşlısınız diyip ellerni biz varsak asla ceplerine atmazlar.zamları da çok güzel takip ederler.

mesafelı olun
kımsenın bıseyını sureklı odemek zorunda degılsınız bı yerden sonra bunaltır ıyıce

Hoş değil bir tarafa böyle yüklenilmesi, o konuda size hak veriyorum. Ama eşinize bunu unuttuğu için kızmanız yersiz. Kardeş bunlar, niye unutmasın ki. Unutulmamak için fazla basit bir mesele. Her hatada kardeşten soğuyup uzaklaşılsaydı, ortada kardeşlik diye bir şey kalmadı. Görümcelerinizden hoşlanmadığınız belli, isterseniz bu yaşananları unutmayadabilirsiniz. Ama eşinize sürekli bu konuyu hatırlatıp da kardeşlerine karşı doldurmayın. Bir dahakine gitmezsiniz, ya da tedbirli gidersiniz olur biter. Büyütülecek bir şey yok. Sonuçta kardeşler, birkaç gün tatilde birbirlerine paraları geçmiş diye olay yapmak da gereksiz.

ya çok büyük bi dert değil ama sinir oluyosanız taviz vermeyin derim mesela aa şunu alalım mı dediler ya onu alırsak diğer gün istedimiz diğer şeyi alamıcaz sonra alırız vs falan diyin

bence bıhadakıne kalmamak en ıyısı olur
rahat edemedım vs yakına tatıle gıdıp gunubırlık ablalarına ugranabılır
ya da bısılerı alalım dedıklerınde esınıze donup alabılır mıyız bılmıyorum tarzında bır laf soyleyın esınızde anlar herhalde

Bir seferlik bir şeyi çok dert etmeyin bence. Devamlı aynı şekilde sizden isteyip dursalar sorun olur ama bir tatilde böyle olmasını çok büyütmeyin gözünüzde. Keşke daha anlayışlı olsalar. Kardeşim bekar ve çalışıyor. Tatile gittiğimizde yine de ben müze gezi paralarını filan verdim yine de.kardeş de olsa tek kişiye yüklenmemek lazım, anlayışlı olmak lazım. Sizinkiler biraz anlayışsızlık yapmış ama lafını edip kalplerini kırmaya gerek yok devamlılık sergilemiyorsa.

Bu arada benım gorumcemde cok cimridir bana gelince daha doğrusu
ve eşimle görüştüğümüzde ciddi masraf çıkarır kendi de aynı maaşı aldığı halde
daha geçen gün abi bana araba alır mısın dedi
gözlerim faltaşı gibi açıldı
abiside güldü bisiklet alayım istersen dedi

Mesafeli olmanızda fayda var
Yada borcumuz var alamıyacagız diyin buda bir çözüm önerisi olabilir.

Yapılan muameleye ben de biraz sinir oldum.
Eşiniz unutabilir kardeşler sonuçta para hesabı olmaz, ama böyle de her seferinde kardeş diye sineye çekilmez ayıptır.
Belki sizin de kendinizce masraflarınız var ve fazla verecek durumunuz kısıtlı?
Yılda az görüşmeniz büyük bir avantaj, eğer bir şey isterlerse 'Gerek yok ona' diye kestirip atarsınız, ısrar ederlerse 'Ben onu şimdi zaruri buldum, çok istiyorsan kendine alabilirsin' diyebilirsin.
Bırak eşin alırsa alsın onlara.
Eses07 Eses07 'ye katılıyorum, otele gidin.
Hatta diyin ki, 'Bence biz otele gidelim, masrafı daha az oluyor.'

Hemen tatil programiyla birlikte kisi başi belli bir para toplarsiniz .Birde kimsenin hakki kimseye gecmesin derseniz olur Şayet biz 20-30 kisi oluyoruz .Herşeyde alıniyor tatilde .Kısi başı 5 tl topladik mesela .
Bizde kahvalti ve aksam yemeği veriyor kaldığımiz yer .Arada abur cubur ,karpuz ,çay vs için bitince birdaha toplanabilir.
Dert etmeyin kendinize .Olan olmuş.

Kalabalık tatil çok keyifli oluyor .Teyze kuzen abla anne görümcek:KK70:
Arabalar ayrı olaymış iyiymiş.

Bence abartıyorsunuz. Kardeşiniz için alışveriş yapsanız oda gözünüze böyle batacak mı. Hiç sanmam. Ne güzel kaç kisiye güzel bi gün ısmarlanmış oldunuz niye böyle düşünmüyorsunuz ki. Biz hangimizin ailesinde biri olursa olsun beraber bişey yapıyorsak yemek yemek olsun çay içmek olsun sinema olsun herneyse o an cebimizde yeterli para varsa kimseye el artırmayız. Seviyoruz insanları mutlu etmeyi. Tavsiye ederim guzel bi duygu. Zaten senede iki defa Gittiği yerde insanları mutlu edin ne olacak ki. Hayatı boş yere çekilmez yapıyorsunuz kendiniz için

Back
X