• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri insan değişir mi ?

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.406
498
Merhaba hanımlar.
Bir konu da fikirlerinizi öğrenmemiz lazım.
Bir cimri düzelir mi sonradan ?
Evlenince, çoluk çocuğa karışınca. Sorumluluk alınca.
Bu kişinin cimriligini şöyle ozetleyelim.
Kafe nedir bilmez. Hiç gitmemiş hayatında. Yemek yemeye gittiği zaman mecburen esnaf lokantası tarzında basit yerlere gidiyor tavuk dürüm yiyor sadece. Cepte para olsa da bu böyle . Zaten yılda iki kere gitmeyen biri.
Soruldugunda ben sevmiyorum öyle yerleri diye kestirip atıyor.
Sonra kahvaltiya gidiyorsunuz evine ilk defa sabah 10 da çay demliyorsunuz. Öğlen 2-3 gibi acikinca sabah ki çayı kaynatiyor. Sorunca da bu dinlenince güzel oluyor diyor.
Kış mevsiminde üşüyüp eve gidince kombi yanmiyor. Usudum dediginizde de battaniye getiriyor.
Hiçbir özel günde hediye almıyor.
Aldığında da (sadece bir kere hediye almış) kalpli küçük yastık almış. Üstünde seni seviyorum yazan bir karış olanlardan .
Sonra telefonunda dakikasi smsi hiç olmayan biri düşünün. Sevgilisine beni ara atan. Arayinca da niye beni aramiyorsun aşkım diyen.
Arkadaşına sigaram bitti işten cikta bana iki sigara getir diyen biri.
Sevgilisiyle bulusunca bakkaldan çekirdek alan her buluşmada çekirdek yiyen biri.
Evet bu insan düzelir mi?
Kuzenimin 1 buçuk yıllık sevgilisi. Kuzenim hediyeler alir. yanına giderken yemek yapar dışarıdan bir şeyler alıp oyle gider ve bu adam böyle.
Parası var diyor. Bu adam cimri değilde nedir arkadaşlar ?
Bunlar nisanlacak nasipse. İleride düzelir mi ? Böyle biriyle hayat geçer mi ?
Ki bollukta büyüdük biz. Gerek Eniştem gerek Teyzem kesinlikle eli açık insanlardır...

Neee ?
Sabah ki çayı bi daha mı kaynatıyo ?
Kışın bile kombiyi açmıyo ?
Sevgilisine beni ara diye ödemeli mi atıyo ?
Ben bile soğudum şimdi..
Bu onun en kibar halleridir yani sevgililik dönemi..

Ben zaten insanların yaşlandıkça daha pintileştiğini düşünürüm de bu arkadaş zaten pintiliğin dibine vurmuş şimdiden

Yok arkadaş bu adam degişmezzz. kalıbımı basarım. şimdi aşk gözünü kör etmiştir belki kuzeninin ama ilerde evlenirlerse sayet anlar oda. para olmayınca istediginin alınmaması çok problem olmuyor. ama para olup da avucunu sıkarsan zoruna gider. kendi adıma konuşuyorum. yinede kendi bilir kuzenin.

Değişmez. Teyzemin kayınpederi de böyle. Adamın onlarca evi arsası var. Ama komşuların verdiği kıyafetleri giyiyorlar ailecek teyzem de cocukları da. Kurbanda kesilen eti bir sonraki sene kurbana kadar yerler evde 6 kişi yaşıyorlar bir de.
Akşam hava kararınca yazsa yatarlar, kışsa karanlıkta otururlar.
Korkunç bir insan tipi. Kurtulsun kuzenin bu adamdan.

İleride değişir diyor.
Çoluk çocuk olunca.
Bir kere demiş ki denemek için kuzenim. Bi gelinlik beğendim 6 bin evlenirsek onu alalım. Yok oyle şey şimdiden başlamıştır demiş.
Amannn erkegin cimrisi hem de!!!Hayattan bezdirir insani ne degismesi.Hemen hizla terkedilesi bir tip...

Değişmez. Kuzenin tiksinmeli bu adamdan. Değil nişanlanmak...

Neee ?
Sabah ki çayı bi daha mı kaynatıyo ?
Kışın bile kombiyi açmıyo ?
Sevgilisine beni ara diye ödemeli mi atıyo ?
Ben bile soğudum şimdi..
Bu onun en kibar halleridir yani sevgililik dönemi..

Ben zaten insanların yaşlandıkça daha pintileştiğini düşünürüm de bu arkadaş zaten pintiliğin dibine vurmuş şimdiden

Utanmasa yediklerim bosa gitmesin diye micmayacak.Varyemez bunun adi.

Ben böyle bi insanın düzelip düzelmeyeceğinden çok bi kızın böyle bi adamın nesini sevebileceğini düşündüm ilk olarak açıkçası.

Cimrilik şu hayattaki en kötü huylardan biri. Can çıkar,huy çıkmaz.

Ooo. Bu ne yaa. Bir daha esime cimri demiycem. Beterin beteri vardir. Bu arada defismez. Ben esimden biliyorum. Hic degismedikleri gibi gittikce artiyor bu hastaliklari.

Hayatta düzelmez çok vahim acaba çok zor şartlarda mı çalışıyor ona dışarda yemek yemek hediye almak vs parayı çöpe atıyormuş hissine kapılıyor galiba

Evlenince düzelir diyenlerin maalesef çok konularını görüyoruz
Bin pişmanlar
Ama cimriliğin nesi düzelir, adamın huyu bu ve saklamıyor
Haa kuzenin evlenince de 1 çayı 3 öğün ısıtır içeriz yanına da sürekli çekirdeğimizi çitler , kombiyi yakmadan battaniyede pinekleriz diyosa evlensin, kontörü de unutsun işyeri telefonlarından geçinecekler gibime geldi..
Evlenince 1 kerecik aldığı minik kalpli yastığı da hediye niyetine göremez, maximum alacağı hediye maydanoz olur benden söylemesi

Back
X