• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri insan değişir mi ?

Bakin bende bir cimri koca sahibi olrak yasadiklarimi soyleyeyim. Inanilmaz bedavacidir. Surekli misafirlige gitmek ister benimle. Gidince insanlar dort dortluk agirlar. E ayni sekilde iadei ziyarette benim de agirlamam gerekiyor. Ama.... Cay yap yeter diyor. Hazirda birsey yoksa evde, kesinlikle disarda birsey aldiramiyorum. Anca mutfakta ksik sesle kavga ederim gidip bisiler alsin diye. Ve gider sadece iki tabaklik kurabiye falan alir. Kime nasil paylastiracagimi dusunurum. Zaten onu da misafir yemez, yine kendisi yer. Ben artik hic kimseye gitmek istemiyorum, kimse gelmesin diye. Ama o bunu hic mi hic anlamiyor. Asosyalsin sen diyor bana. Sebebini soyleyince de, ne alakasi var, misafir umdugunu degil, buldugunu yer diyor. Gel de delirme. Kuzenin ister mi acaba boyle bir eş? Burda yazilanlarin hepsini soyle. Belki akli basina gelir.

Bakin bende bir cimri koca sahibi olrak yasadiklarimi soyleyeyim. Inanilmaz bedavacidir. Surekli misafirlige gitmek ister benimle. Gidince insanlar dort dortluk agirlar. E ayni sekilde iadei ziyarette benim de agirlamam gerekiyor. Ama.... Cay yap yeter diyor. Hazirda birsey yoksa evde, kesinlikle disarda birsey aldiramiyorum. Anca mutfakta ksik sesle kavga ederim gidip bisiler alsin diye. Ve gider sadece iki tabaklik kurabiye falan alir. Kime nasil paylastiracagimi dusunurum. Zaten onu da misafir yemez, yine kendisi yer. Ben artik hic kimseye gitmek istemiyorum, kimse gelmesin diye. Ama o bunu hic mi hic anlamiyor. Asosyalsin sen diyor bana. Sebebini soyleyince de, ne alakasi var, misafir umdugunu degil, buldugunu yer diyor. Gel de delirme. Kuzenin ister mi acaba boyle bir eş? Burda yazilanlarin hepsini soyle. Belki akli basina gelir.

Canım nişanlılık döneminizde filan belli etmedimi hiç kendini?

Biz farkli sehirlerdeydik ve birbirimizi yeterince tanimadan, kisa surede evlendik.

Anladım o ara göremedin tabi zor gerçektende. Benim arkadaşımınkide elini cebine atmazdı mesela toplu yemek yen geriden gelirdi başkaları ödesin diye. Zorla birşey ısmarlatırdır herkese kötü bi huy umarım az birazda olsa düzelir

Ayy arkadaşım o ne ya. Napiyorsun peki ? Bu adam ko usmakla değişmez. Bir omur böyle yasayacaksin mecbur

Anladım o ara göremedin tabi zor gerçektende. Benim arkadaşımınkide elini cebine atmazdı mesela toplu yemek yen geriden gelirdi başkaları ödesin diye. Zorla birşey ısmarlatırdır herkese kötü bi huy umarım az birazda olsa düzelir
Ayni ayni. Arkadaslariyla yemege fideriz. O da aynen oyle yapar. Geriden gider kasaya. Cogu zaman odemis olurlar arkadaslari. Onun disinda da yari yariya oderler. Daha kimsenin hesabini odemisligi yoktur.

Teyzemin kayınpederi bunun gözle gördüğüm örneğiydi.
Eşine elektrik Faturası çok gelmesin diye elektrik süpürgesini çalıştırtmazmış.
Fatura fazla gelmesin diye evde misafir olsa bile televizyon açtırmazmış.
Çok tutmasın diye Çamaşır suyu deterjan kullanımına karışırmış.
Mutfak alışverişinde herseye müdahale edermiş.
Eşi kalp Rahatsızlığı olmasına rağmen doktora götürmezmiş, ilaç masrafı olacak diye.
Evde buzdolabı oturma Takımı ve yatak odası olmasına rağmen, birisi birşeylerini atmaya karar verdiğinde 'atmayın bana verin' deyip evine 2-3 er dizermiş. Buzdolabını bile, sehpalar, yemek Takımları...
Hiçbir eşyayı atmadığı gibi sürekli eklermiş.
Bu adamın 6 dairesi, dükkanı ve bankada hatırı sayılır servette parası dışında emekli maaşı varmış hem de Almanya'dan emekli.
Eşini hastaneye götürmekten gocunduğu için kadın genç yaşta kalpten gitti, kendisi de evde hangi banka ne kadar faiz veriyor giye düşünüp durdu, sonunda da Alzheimer oldu. Şimdi %90 oranında Alzhemir tanısıyla özel bir klinikte yatıyor.
Aynı mantalite ile yetiştirdiği çocukları onun gibi cimri, sürekli yığma peşindeler.
Torunları da babalarından öğrendikleri gibi onlar da cimri.
Seçim kuzeninin.
Kabus gibi yaşama hazır olsun.

Tesadüfen gördüm bence değişmez. Kendinden kısan insan başkasına hiç harcatmaz. Allah korusun ilerde evlenseler kuzenine harcatmaz. Çoluk çocuk olsa hiç düşünemiyorum. Yokken tamam da varken de böylesi adam hiç çekilmez. Kuzenin nasıl dayanıyor gerçekten. :KK12:

Okurken bunaldım valla =/
Henüz sevgililik seviyesinde böyleyse ilerisini düşünemiyorum .
Bence arkasına bakmadan kaçsın ömür mü geçer ya .
Cimrilik en sevmediğim huydur .

Evlenince düzelir diyenlerin maalesef çok konularını görüyoruz
Bin pişmanlar
Ama cimriliğin nesi düzelir, adamın huyu bu ve saklamıyor
Haa kuzenin evlenince de 1 çayı 3 öğün ısıtır içeriz yanına da sürekli çekirdeğimizi çitler , kombiyi yakmadan battaniyede pinekleriz diyosa evlensin, kontörü de unutsun işyeri telefonlarından geçinecekler gibime geldi..
Evlenince 1 kerecik aldığı minik kalpli yastığı da hediye niyetine göremez, maximum alacağı hediye maydanoz olur benden söylemesi
Müneccime gerek yok kuzenin okusun yaşayacağı işte tam da bu :) olacakları hepimiz adına yazmış arkadaş süper :D

Uyanık adam.. Cimrilik yani bu adamınki gibisi asla düzelmez :KK43: Benim kız kardeşim böyleydi.. Dışarıda hadi bi kahve ısmarla deyince evde bedava boşver derdi :KK45:Evlendi, hala aynı :-) Bizimki hafif dozmuş bunun yanında :))

Okudukca şiştim valla böyle bi insanla ömür geçer mi ? Kesinlikle tahammül edilmez. Üstelik kuzeniniz rahat yaşamışsa, böyle hayat onu zorlar.

Cimri insan da düzelmez böyle gelmiş böyle gider. Evlenince de, 2 kişi olduk masraflar çoğaldı diyerek içtiği suya bile karışır.

eğer kuzeninizde cimriyse yada cimri olabilcekse evlilikleri çok zevkli olabilir nerden kıssak ne kadar biriktirsek kimden ne çarpsak şeklinde sürekli düşünmeyle ilerler yok olamıcaksa zor hatta berbat adam karısını çok müsrüf görcek kadın adamın cimri oldugunu bile bile evlendiğini sonradan çark etcek... benim eşim tutumludur sevgiliyken bende çok aca mı demiştim cimrimi falan mesela bana zırt pırt hediye almazdı senede bi kere ama aldıgında hatrı sayılır bi para öderdi , uzaktık pek görüşemiyoduk ama görüştügümüzde çok iyi yerlere götürürdü ama bende bunlar az ve öz oldugu için cimrimi diye bişey uyanmıştı? şükür diil... ödemeli attıgını hiç bilmeme öğrenciyim diye bana kontor yuklerdi yani bu adamın hiç yapmaması sıkıntı hani aklına falan gelmiyo desem çayı iki kere ısıtmak aklına geliyo...
benim kayınpeder ve kaynana inanaılmaz cimri ama ikiside öyle olduklarından sorun yok , mesela kaynana hiç yastık alamaz eskiden annesinden kendi kaynnasındna kalma yada eskimiş kıyafetleri minik minik keser onlarla yastık doldurur:)) ben ilk gittiğimde boynum tutuldu .... eşime verdiği çeyiz 1987 senesinden kalma bez şeker çuvalının içine kullanılmış silikon doldurmuşta vermişti beni,m yastıgımda net 50 kg eşiminkinde net 75 kg yazıyodu.... bir yıl sonra gördüm yastıkları bana geldiğinde söyledim ama olmazki bu ne yani dedim çok kaliteliymiş çuvalları 20 sene saklamış atmaya kıyamamıs bana ceyiz olarak vermiş .... yatıklarımın yüzü benden 2 yaş büyüktü resmen bayramlarda yastıkların elini öpsem yeriydi.... kombi faturaları kışın ennnnnnnnnnn soguk zmanı 45-50 tl gelir akşam namazında yakarlar yatarken 10 gibi kapatırlar bitti bide yaşlılar üşüyolar yakmıyolar kışın bana geldiler 15-20 günlüğüne bana diyolarki hem bizde yancaktı hem burda yanıyo ne gerek var ıkı yerde yanmasına....kaynana ben nişanlandıgımdan beri aynı ayakkabıyı giyyodu yaz kış bi tane ayakkabısı var eşime dedimki anneni götür güzel bi ayakkabı al dedim almışlar geldi bana diyoki benim ayakkabım yeniydi sadece boyası yoktu ..... yanı daha anlatsam şoklara girersin.... onlarınki artık spor gibi olmuş nerde ne yapsak ... hiç çekilmez bak benden söylemesi konuşmalarının yarısından çoğu şu ne kadar kazanmış bu ne kadar harcamış bana geldiklerinde krize giriyolar niye mantar yemeği yaptın mantar pahalı niye her hafta muz alıyosun hergün bulaşık makinasımı çalışır 2 günde bi çamaşır makinasımı çalışır niye oturma odasıyla mutfagın ısıgı aynı anda yanıyo bi gün dayanamdım el feneriylemi geziyim evde dedim , yemeklere kıyma koymayı lüks görüyolar lüzumsuz , .... tatil desen hak getire onu bilmiyolar zaten bu soylediklerim belki yaşlı insanlar olabilir ama kafa aynı kafa......
kuzenin tüm bunlarla baş edebilcekmi ben 15 günde sıkılıyorum bi ömür çekebilcekmi düşünsün....

çok yakınımda böyle biri oturuyor son yıllarda iyice tanıdım karı koca böyleler ben çocuklarına çok uzuluyorum çocuk çok canım çekti simit alalım der almaz yağmurda soğukta arabası olduğu halle okuldan eve yürütür çekilecek türden değil bazı şeyleri yaparken söylerken niçin söylediği yaptığını anlıyorsun zaten bana hepten sinir geliyor o yüzden arkasına bakmadan kaçsın değişmez o

para mevzusu yapan erkek kadar itici bir varlık daha yoktur bu ne ya değişmez açık ve net 29 yaşına kadar düzelmemişte bu yaştan sonramı düzelcek doğasına bırakın bence çünkü bi cacık olmaz :KK14:

Back
X