• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri insanlar, garip tipler...

Bu tarz insanlar sizin çevrenizde fazlaca var mı yoksa ben mi acayibim bilemedim.

Kirası borcu kredisi vs. olmayan 2 maaş ve 3 ev kirası alan bankada parası olan bir insan neden kırılmış ve bantlanmış gözlükle gezmekte ısrar eder mesela? Tüm bu maddi duruma rağmen çocuklarından üstüne niye para ister bi de?

Ya da bir insan 2.500₺ maaşı varken ve maaşını düzenli alamıyorken niye aylık 3000₺ ye denk gelen kredi çekip araba alır ve sonrasında param yok diye kendini acındırıp boyuna sizden geçinmeye çalışır?

Bunlar ilk aklıma gelen örnekler..

Sizin de çevrenizde özellikle çok yakın olduğunuz daha doğrusu olmak durumunda kaldığınız insanlar varsa nasıl bir tavır koyuyorsunuz nasıl başa çıkıyorsunuz yazabilir misiniz?
Beni ilgilendirmez banane ki ... Para isterse de vermem olur biter.

Parası varmış da niye gözlüğü kırık, bantlı diye oturup düşünmem.

Bir tanıdığımız var aylık 80 bin küsür geliri var ama domatesin ucuzunu arar. Olabiliyor bize ne ki...

Bende bir abi var bu duruma yakın. Hatta onun için bir konu da açmıştım. Evet sen zordasın ama üzgünüm demeyi tercih ediyorum.
Ama genel bakış açım senle aynı. İnsanlar değişik. Bugün çalışmazsam borçlarımı nasıl öderim diyen bir adam duydum. 80 bine sıfır araba almı. Ayda 20 bin ödemeye gücü var. Bi dünya evi falan var gayrimenkuller gırla. Ama zor durumdayım diyordu. Var işte böyle dengesizler de...
bunun 4-5 model üstü var,adam diyorki iş yok işçi çıkarcam çok borcum var diyor ama hepsi palavra.Yani bunu bize dese ne olur ne olmaz Allah görüyormu görüyor.
varlıkta olupta yardım etmeyeni Allah'a havale ediyorum.

Bu tarz insanlar sizin çevrenizde fazlaca var mı yoksa ben mi acayibim bilemedim.

Kirası borcu kredisi vs. olmayan 2 maaş ve 3 ev kirası alan bankada parası olan bir insan neden kırılmış ve bantlanmış gözlükle gezmekte ısrar eder mesela? Tüm bu maddi duruma rağmen çocuklarından üstüne niye para ister bi de?

Ya da bir insan 2.500₺ maaşı varken ve maaşını düzenli alamıyorken niye aylık 3000₺ ye denk gelen kredi çekip araba alır ve sonrasında param yok diye kendini acındırıp boyuna sizden geçinmeye çalışır?

Sizin de çevrenizde özellikle çok yakın olduğunuz daha doğrusu olmak durumunda kaldığınız insanlar varsa nasıl bir tavır koyuyorsunuz nasıl başa çıkıyorsunuz yazabilir misiniz?
2 ornek ayni kisi mi? Birinin kredi borcu var, birinin yok.

ilgilenmiyorum. para isteyene vermem -genelde- kimseden de para istemem. kafam rahat.

var babam.pintilikte sınır tanımaz.kombi yakmaz arabanın anahtarını çevirmez benzin gitmesin diye yemez içmez otobuse binmez birkim yapar ama yok der hep kenardada hiç parası yoktur her daim.maaşıda iyi sayılır.örnek annem pekmez satın alır komşusundan babamada tahin alda yiyelim der oda hanım tahinsiz daha güzel oluyor der yalan olsa severek yer para gitmesin diye.aah canım babam paranı yesen yaşasan ne var sanki.

Vardır kendilerince sebepleri bilemezsinnn
iş yerinde oda arkadaşım öyledir.
ama nedenini uzun zaman sonra anladım

yoksul bi ailede büyümüş köy çocuğu
babası okuyup hayatını kurtarsın diye 7 yaşında vermiş yatılıya, gece acıkırdık ekmek bulamazdık mutfaktan gider ekmek çalardık katıksız yerdik diyor. kolay şeyler değil arkadaşım...
dayak yerlermiş bir parça peyniri fazla aldıkları için, falan filan..
para istemesi hoş değil o da ayrı

ve tutumlu olmak hayat felsefesi olmuş, o nedenle boşver vardır bir sebebi de geç :KK66:

banane derim hepsine,
bantlı gözlük takana saygı duyarım kapitalizmin kölesi olmamış, tüketim çılgınlığına kapılmamış, hala kullanılabilir durumda olan her şeyi değerlendiriyor aferin.
ayrıca sağlık sorunu dışında kimseye borç vermem banane bana mı sordu bişey alırken, ne halt ederse etsin.

Ben bankadayken çok tanık oluyordum zengin insanlar üçün beşin daha fazla hesabını yapıyordu (hepsi için demiyorum)

Çevremde ne kadar" gelirinin yetmediğinden dert yanan insan" varsa hepsi benden lüks yaşıyor.
Nasıl yaşadıkları umrumda olmadığı gibi borçlarıda umrumda olmaz.

ev sahibim. 5 tane lüks evi var, benimki lüks değil. hepsinden kira alıyor. bankada paraları, altında lüks arabaları, çocuklarınında aynı şekilde. karısı anlattı bunları. üstündeki manto renk değiştirmiş derecede eski, ayakkabısı eski ve yırtık. görsen dilenci sanıp para verirsin.

Bana ne der geçerim. Para vermem olur biter. İnsanların parasını nasıl harcayacağına karışamam. İstediği kadar zengin olsun, elalem ne der diye bantlı gözlük kullanmaktan niye vazgeçsin ki.

Evet var malesef :sinirli: biz odeyemeyiz biz yapamayiz diyorlar , sonra baktim kendi keyfinlerine gelince keselerin agizlari aciliyor.... Ne oldu hani odiyemezdiniz yapamazdiniz !! Insani kulanmasini pek iyi bilirler ay sinirim zıpladı birden..

Var anneannem.
Buyuk teyzem.
Varyemezler.
Anneannemin agzinda disi yok yaptirmiyo bile bankada para biriktircem diye
72yasinda
Kira,maas aliyo
Ayrica dayima odetiyo evin faturalarini,gidasini
O maas ve kirayi biriktircem diye yirtiniyo
Ve evlat ayrimi yapiyo ayrica.
Yemeyenin malini yicekler haberi yok.

Ama hicde rahati yok.
O bi gercek.

Öncelikle insanların evine giren çıkan parayı, mal varlığını nereden biliyorsunuz anlamıyorum. Maaşına kadar, neyinin ne borcu varmışına kadar nasıl bu kadar bütçe biliyorsunuz? Kendileri mi söylüyor? Ben başkasının kesesinin derdine düşmüş, bir bir sayacak kadar elalemin parasının hesabını yapan insanları çok itici buluyorum, o yüzden dikkatimi çekti.
Keseniz bir değilse, kimin ne kazandığını da ne verdiğini de, ne kadar mala sahip olduğunu da bilemezsiniz. O işler her zaman göründüğü gibi olmuyor. O adam bantlanmış gözlükle geziyorsa kimbilir sebebi neden...belki de tek sebebi canı öyle istiyordur, burada da kimseye laf düşmez.

Sizi ilgilendiren tek ama tek konu sizden para istenmesi. İstemezseniz vermezsiniz bir şey, olur biter.

cimri değildim ama artık cimriyim sonuna kadar
3 kuruş isteseler çıkarıp vermem
sevdiklerim hariç
hatta bazen param olduğunu bile unutuyorum o derece alışmışım yok olmasına :KK12:

oo dedikodu alırım bir dal..

normalde sana ne falan yazardım da kafamı dağıtmam gerek o yüzden ben de azıcık yardırayım :27: Cimri insanı sevmiyorum ben ya.. benim bir tanıdığım var, kadın merkez bankasından hallice bakıyorsun ama bayramda 2 -3 çocuğa harçlık vereceğim diye ölüp ölüp diriliyor.. emarını devlet hastanesinden randevu alıp çektiriyor, yoksul insana haksızlık yahu.. ne bileyim ya cimriliği sevmiyorum, cimri insanla görüşmemeye çalışıyorum gerçi en yakın arkadaşlarımdan biri de çok cimri ama onu seviyorum yapacak bir şey yok :27:

Back
X