Cimrilik ve hediye sorunu

Ona hediye gelen şeyi kullanmayacak diye size vermek istemesi bunu ister misin diye sorması siz istemeyince neyse satarim öyleyse demesi 🤦 Ama bunlar önceden az çok bellidir ya. Yılbaşında onun bana almayacağını bilsem ben almazdım çünkü böyle gunler karşılıklı hediyelesince anlamlıdır. Normal bir günde alınınca beklenmez ama tabi. Siz almayacağını biliyomussunuz sasiracagini da biliyomussunuz e neden hediye aldınız?

Bir üye vardı esantiyon flash bellek falan vermisti sevgilisi aklıma o geldi🤣
Oda bir şey mi ayrılınca yiyip içtiklerinin fiyat listesini çıkarıp gönderen vardı

Bu adamla yola devam edersen bir ömür boyu özel günlerin böyle geçer.dogum günü sevgililer günü anneler gunu yılbaşı...evlenirken alyans dışında cöp almaz.sonra her geçen gün kendini değersiz hisseder kinlenir başkalasir mutsuz olursun.gonlu zengin cömert erkekler de var hayatta.

Ayrılın net. Hediye almaması hadi neyse diyelim de ona verilen hediyeyi size vermek istemesi odunluk seviyesinin kat kat üstü 😞 hediyenin hediye edildiği nerede görülmüş. Üzgünüm size değer vermiyor. Cimri olursun da sevgililere yapma be arkadaş. Çekilecek gibi değil, bu kadar iyimser olmayın.

Ben de hediye almayı çok severim ama benim eşimin hediye anlayışı biraz farklı. Beğeneceğim şeyler tahmin etmekte çok beceriksiz. Çok para vererek bu meseleden kurtulmaya çalışır. Pahalı teknolojik alet değerli takı pırlanta falan. Doğum günlerimde hep pahalı şey alır. Bekarken hoşuma giderdi. Ama bütçeler birleşince rahatsız olmaya başladım.
O an ihtiyacım olmayan bir şeye bir anda aile bütçemizden o kadar para harcanmasına sinir oluyorum. Mesela gidip uygun fiyatlı hep giydiğim markaların birinden bir kazak alsan tişört alsan daha makbule geçer diyorum. Bu sefer olay sen bir şey iste ye döndü. E o zaman anlamı yok ki.
Biz de hediyeleşmeyi bıraktık. Şimdi kafamız çok rahat. 🤣🤣

Hediye almaması ona gelip kullanmayacağı hediyeyi size hediye etmesi değil de bunu sorması garip geldi

Yani şirketin hediye ettiğini de biliyormuşsunuz sormaktaki amacı ne kullanmazsa boşa gitmesin mi

Buz gibi soğurdum kendisinden. Hediye benim için çok önemli ama asla maddi anlamda değil
Sebepsiz yere sevdiğim insanlara hediyeler alırım sürekli ama bu aldıklarım hep aramızda geçen özel anları hatırlatacak türden şeyler olur. Hayatımdaki insandan da düşünceli hareket beklerim doğrusu
Olmaz, çok kırılırsınız. Zamanla bu yaptıkları size çok batacak benden demesi

Sığır 🐃 böyle bir insanı sevebilmek sevgilim diyebilmek için de etrafında hiç insan kalmaması lazım 🤦🏻‍♀️

Sizin de ön bilgi olarak yazdığınız gibi, çok cimri biriyle birlikte olduğumu düşünürüm ve soğurum. Cimrilik en itici özelliklerden biri bana göre.

Hediye almaması ona gelip kullanmayacağı hediyeyi size hediye etmesi değil de bunu sorması garip geldi

Yani şirketin hediye ettiğini de biliyormuşsunuz sormaktaki amacı ne kullanmazsa boşa gitmesin mi
Bu konuyu onunla konustum bugun. Ben onu sana yilbasi hediyesi olarak vericem demedim, benim kullanmayacagim birseydi, ihtiyacin varsa sen al diye dedim diyor simdi.

Peki benim merak ettigim bu iliskiye devam etme motivasyonunuz nedir? Yani ikili iliskilerde karsilikli ihtiyaclarimizin karsilanmasi gerekir, bu iliski sizce sizin olmasi gereken ihtiyaclarinizi karsiliyor mu?
Seviyorum. evet karsilanmayan ihtiyaclarim var ve bunlar cogunlukla bir sekilde maddiyat iceren seyler. Onun disinda da kafami karistiran bazi seyler vardi basta ama onlarla ilgili kuskularimi ortadan kaldirdi. Su an icin sevme ve sevilme ihtiyacimi karsiliyor. Uzun vadede belki yeterli gelmemeye baslayacak, ama su an yetinmeye calisiyorum.

Seviyorum. evet karsilanmayan ihtiyaclarim var ve bunlar cogunlukla bir sekilde maddiyat iceren seyler. Onun disinda da kafami karistiran bazi seyler vardi basta ama onlarla ilgili kuskularimi ortadan kaldirdi. Su an icin sevme ve sevilme ihtiyacimi karsiliyor. Uzun vadede belki yeterli gelmemeye baslayacak, ama su an yetinmeye calisiyorum.

Aslinda bir iliskiden ne bekledigimizi bilmek gerekiyor once, kulturel olarak bizde kadinlar genelde kurtarici rolu ustleniyor ve iliski icindeki ihtiyaclarini hep yok sayiyor. Ve standartlarimiz o kadar dusuk ki cogumuz dovmemesini, aldatmamasini iyi kocalik olarak goruyoruz. Halbuki zaten hayatimizdaki insan iyi biri olmak zorunda, yoksa ortada bir iliski yok demek oluyor.

Zaten en basinda duygusal ihtiyaclarin karsilanmasi geliyor. Bu iliskideki kisinin sizin hayatinizda olmasinin herhangi bir duygusal yarari var mi sizin icin? Size kendinizi iyi hissettiriyor mu, sevme/sevilme ihtiyacinizi karsiliyor mu, bir hayati beraber goturdugunuzu hissettiriyor mu, size kendinizi cekici hissettiriyor mu, en onemlisi hayattaki yukunuzu sizinle paylasiyor mu?

Yoksa surekli bahanelerle kendini kandirip iliskiyi ilerletmeye calisan taraf siz misiniz?

Bu sorularin cevabi sizde.

Back
X