Cimrilik ve hediye sorunu

Vallahi anlamadim buz gibi sogur insan 😒
Ay valla parası olup yemeyen insanları görünce yüzüm böyle oluyor karnı acıkmasın diye mıçmayacaklar 🤢

Eklentiler

• 20201221_214907.webp
    20201221_214907.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 17
Herşeyin azı karar fazlası zarar. Çok cimri yada çok har vurup harman savurandan uzak durulmalı. İkiside insanı aç bırakır.

Fırsatınız varken kaçın, kurtarın kendinizi.

Ona hediye gelen şeyi kullanmayacak diye size vermek istemesi bunu ister misin diye sorması siz istemeyince neyse satarim öyleyse demesi 🤦 Ama bunlar önceden az çok bellidir ya. Yılbaşında onun bana almayacağını bilsem ben almazdım çünkü böyle gunler karşılıklı hediyelesince anlamlıdır. Normal bir günde alınınca beklenmez ama tabi. Siz almayacağını biliyomussunuz sasiracagini da biliyomussunuz e neden hediye aldınız?

Bir üye vardı esantiyon flash bellek falan vermisti sevgilisi aklıma o geldi🤣

Şimdi eğer hep cimrilik yapıyorsa tamam ancak bu anlattığınız durumla cimri olduğunu soyleyemeyiz.

Gömlek hediyesi aldınız diye o da hediye almak zorunda değil. Kendisi de başka bir zamana hediye almayı düşünüyordur , yılbaşını hediye olarak düşünmüyordur.

Kulaklığı da gömlek karşılığı olarak değil işinize yarayacagini düşündüğü için teklif etmiş.

Üstelik pahalı bir ürünü , cimrilil olsaydı konu, teklif bile etmezdi.

Kısacası ilişkinin dinamiğine , geçen yıllara ve bu yılların bütününe bakmak lazım bu değerlendirmeyi yapmak için.

Cimri biriyle olamam ben ya sanmıyorum, erkeğe eli açıklık yakışıyor sevdigi kadın için, sen onun eşi olacaksın belki de... sevgililik bi derece de eşim olarak cimri birini hayal dahi edemiyorum.

Yarın öbür gün özel günlerinde benzer şekilde davranınca seni rahatsız edecek bi durum bu, farkında mısın? Doğum gününü yıldönümünü geçtim doğum hediyesi almadı diye bile rahatsız olacaksın durduk yere sana batacak çünkü 🤷‍♀️

15 senelik evliyim sanırım eşimi terslerdim is yerinden verilen esyayi hediye diye yutturmaya calissa.Bir cift terlik de alamıyor mu?Yok artık

Çok güzelmiş ama bana şu renkten al falan deseydiniz keşke. Ya da buna ihtiyacım yok ama madem ihtiyacım olan bir şey alacaksın, şuna ihtiyacım var deseydiniz pahalı bir şey söyleseydiniz falan. Alırsa da iki gün sonra terk ederdiniz. Nasıl içine otururdu ama:))) sahi böyle birini niye çekiyorsunuz?

Acilin cimri geldi 😜
Bana cok boyle kotu gelmedi ya.

Acikcasi ben sevgilime yilbasi hediyesi almadim hic, hani hoslanacagini bildigim bir seye denk geldi isem o sekilde hediye almisisimdir ama onun disinda tek ozel gun dogumgunudur. Simdi cocuklar falan var heves ediyorlar diyerek yilbasi hediyelesmesine gectik, ama oncesinde ben gereksiz bulurdum.

Kulaklik da sizi kandirmaya calisti ise hos degil, ama zaten sirketin hediyesi oldugunu bildiginize gore ben soyle dusundum, yer tutucu olarak o aklina gelmis ve size teklif etmis. Satarim demesine de takilmadim.

Ama adam sadece hediye konusunda degil, yediginde ictiginde giydiginde gezdiginde de cimri ise bir dusunmek lazim. Yani bu adamin hic mi parasina kiydigi bir hobisi bir sevdasi yok.
Ornegin yilbasi icin bence guzel vir yere yemege goturse hediyeden cok daha hos bir sey olur.

Cimrilikten ötesi var bu adamda. Ufak hediye düşünemeyecek kadar üşengeç. Daha hediyeye üşeniyor yarın birgün evlilik falan olursa nelere üşenir var sen hesap et.

Hem de ilk hediye alma durumunuzdaki davranışı bu 🙄 hem de parası varken 🙄 diyecek birşey yok 🤷‍♀️ cimribaşı bu cimrilerin bayrak sallayanı...

Ne düşüneceğim? Adam hem pinti, hem de görgüsüz.
27 yıllık kocam böyle kaba bir teklifle gelmez bana.
10 yıllık evliler konuşsun demiş bir arkadaş.
Eşimle 29 yıldır birlikteyiz yani neredeyse 3x10 yıl.

Daha birkac aydir birlikteyiz. Hediyelesme gerektirecek ozel bir gun ve durum olmadi o yuzden. Sadece cok basit kalp seklinde ufak bir hediye vermisti durup dururken.
Genel olarak cimri, bunu biliyorum ve beraber olmaya devam ederek bir sekilde bunu kabulleniyor gibi oluyorum. Bu olayda da cimriligi degil, dusuncesizligi uzdu beni.

Şimdi eğer hep cimrilik yapıyorsa tamam ancak bu anlattığınız durumla cimri olduğunu soyleyemeyiz.

Gömlek hediyesi aldınız diye o da hediye almak zorunda değil. Kendisi de başka bir zamana hediye almayı düşünüyordur , yılbaşını hediye olarak düşünmüyordur.

Kulaklığı da gömlek karşılığı olarak değil işinize yarayacagini düşündüğü için teklif etmiş.

Üstelik pahalı bir ürünü , cimrilil olsaydı konu, teklif bile etmezdi.

Kısacası ilişkinin dinamiğine , geçen yıllara ve bu yılların bütününe bakmak lazım bu değerlendirmeyi yapmak için.
Daha birkac aydir birlikteyiz. Hediyelesme gerektirecek ozel bir gun ve durum olmadi o yuzden. Sadece cok basit kalp seklinde ufak bir hediye vermisti durup dururken.
Genel olarak cimri, bunu biliyorum ve beraber olmaya devam ederek bir sekilde bunu kabulleniyor gibi oluyorum. Bu olayda da cimriligi degil, dusuncesizligi uzdu beni.

20 tl lik t shirtü kendisi seçip alıp verse amenna
bu isterse 100 bin tl olsun kabul edilemez
uzun vadede çok üzer bu insan
iyi düşünün

Gecen sene de boyle bir konu vardi cimri erkeklerin ortak ozelligi sanirim😀

Deneme süreçleri bunlar. İleriye dönük düşünün ya da düşünmeyin eğer size uygun olmadığını, günlerinizi çaldığını düşünüyorsanız ayrilmalisiniz.

Hem zaman kaybi oluyor ,hem de boşuna kalbi yoruyor.

Back
X