Çin'de Korkunç Festival!

sağlık ve hijyen açısından düşünüsek köpek yemekle, koyun yemek arasında fark olsa gerek. Tabii psikolojik olarakta, zeki, öğrenen, koruyan, arkadaşlık eden bir hayvanın yenmeside farklı
kurbanda sokakların mezbaya dönmesi hoş mu tabii ki değil, önüme restaurantta et gelmesiyle, her yerde et görmek benim için farklı, kurbanda et yiyeymiyorum ben ya, yemeği bırak et görmek bile istemiyorum
Olaya kültürleri karıştırmadan geniş olarak bakarsak, en büyük işkence tavuklara yapılıyor herhalde
Pencere önüne yuva yapan serçeyi onca pisliğine rağmen kovalamazken yuvasını bozmazken, tavukları afiyetle mideye indiriyoruz:27::27:

Korkunç olup olmaması tabii ki kültürlerle alakalı ama benim için bu fotograflar korkunç:

$erty.webp

$190620141613179870582_2.webp

Hiç şaşırmadım yemedikleri bir şey yok ki. Yedikleri normal bir şey yok ki.
Bizim fabrikaya gelen uzak doğululara Türk usulü yemek yediremiyoruz, çoğuna en azından…
Lahmacun falan çoğu yemiyor, aslında Avrupalı falan bayılıyor ama adamların damak tadı tamamen köpek, böcek üstüne kurulu.
Deniz anası bile yiyorlarsa sözün bittiği yer.

Kurban bayrami cokca konusulmus, kimileri tarafindan normal gorulen birseyin neden kimileri tarafindan yadirgandigina kadar gelmis konu. Aslinda herkes kendince hakli. Ancak gozden kacirdiginiz, ama bu kurban konusuna asina olmayanlarin gozardi edemedigi bir nokta var kurbanda da.. Evet, et besin maddesi, hemen hemen herkesin, kurban bayramini onaylasin onaylamasin keyifle yedigi ve proteininden yararlandigi bir besin maddesi... Kasaptan temiz temiz alir gelirsin, evinde pisirir yersin, bunda bir veis yok. Kurban bayraminda olay cok daha farkli.. Bir anda boynuzlarindan cekistirilen, sokak ortasinda ya da bahcelerde ayaklarindan baglanip yerlere yatirilan, coluk cocuk herkesin gozu onunde cirpinan hayvanin boynunun vuruldugu, butun sokak, bahce, topragin kanlara bulandigi, sokaklarin gun boyunca kan koktugu, binlerce hayvanin can pazarinin seyredildigi bir bayram.. Kusura bakmayin ama, Kurban bayramlari bayramdan ziyade katliam goruntusunu daha cok andiriyor, yani goruntu maalesef bu. Siz hic kafasi olmadan yolda yikilana dek deli gibi kosan bir koyun gordunuz mu? Ben gordum. Siz de gormek isterseniz youtube da buna benzer onlarca video bulabilirsiniz. Siz hic bir devenin ayakta bogazlanirkenki cirpinislarini ve metrelerce oteye fiskiran kanlarini gordunuz mu? Youtube'da var, izlemesi bedava.. O yuzden, efendim o kurban bayrami idi, dini bayram, adet, insanlar et yedikleri halde nasil bu adete takinti duyarlar, komik filan demeyin. Sokak ortasinda kanlar icinde cirpina cirpina can vermenin de can almanin da gulunecek bir tarafi yoktur.

ah canım sen güzel şeyler için kafanı yorma. ispanyaya bak sadece zevkleri için işkence ile bogaları öldürenleri. bogalar yaralansa bile günlerce bekletiyorlar acı çekmesi için bundan zevk alıyorlar. you tube demişken besmele duyduğunda kendi yatan kurbanlıklara da bi bak istersen. sadece et yeme değil paylaşma fakirin de et yemesi .

Kurban bayrami cokca konusulmus, kimileri tarafindan normal gorulen birseyin neden kimileri tarafindan yadirgandigina kadar gelmis konu. Aslinda herkes kendince hakli. Ancak gozden kacirdiginiz, ama bu kurban konusuna asina olmayanlarin gozardi edemedigi bir nokta var kurbanda da.. Evet, et besin maddesi, hemen hemen herkesin, kurban bayramini onaylasin onaylamasin keyifle yedigi ve proteininden yararlandigi bir besin maddesi... Kasaptan temiz temiz alir gelirsin, evinde pisirir yersin, bunda bir veis yok. Kurban bayraminda olay cok daha farkli.. Bir anda boynuzlarindan cekistirilen, sokak ortasinda ya da bahcelerde ayaklarindan baglanip yerlere yatirilan, coluk cocuk herkesin gozu onunde cirpinan hayvanin boynunun vuruldugu, butun sokak, bahce, topragin kanlara bulandigi, sokaklarin gun boyunca kan koktugu, binlerce hayvanin can pazarinin seyredildigi bir bayram.. Kusura bakmayin ama, Kurban bayramlari bayramdan ziyade katliam goruntusunu daha cok andiriyor, yani goruntu maalesef bu. Siz hic kafasi olmadan yolda yikilana dek deli gibi kosan bir koyun gordunuz mu? Ben gordum. Siz de gormek isterseniz youtube da buna benzer onlarca video bulabilirsiniz. Siz hic bir devenin ayakta bogazlanirkenki cirpinislarini ve metrelerce oteye fiskiran kanlarini gordunuz mu? Youtube'da var, izlemesi bedava.. O yuzden, efendim o kurban bayrami idi, dini bayram, adet, insanlar et yedikleri halde nasil bu adete takinti duyarlar, komik filan demeyin. Sokak ortasinda kanlar icinde cirpina cirpina can vermenin de can almanin da gulunecek bir tarafi yoktur.

aslında tam bilmediğimiz konularda ya da araştırmadığımız konularda konuşmayı çok seven bir milletiz.
Kurban bayramının aslı nereden gelmiştir hiç araştırdın mı??
bir kere kurban kesmek Hristiyanlar zamanında da vardı.
Ancak o devirlerde insanın en kıymetli şeyi hayvanları olduğu için onu Allah yoluna harcamak kurban kesmekti.
Ancak şimdi etleri kesip dolaba koyunca bunun anlamı olmaz.
Bu durumda insan için en kıymetli ne ise onu Allah yoluna harcarsa kurban etmiş olur aslında.
Mesela bir araban var çok seviyorsun bunu satıp ihtiyacı olanlara dağıtırsan kurban kesmiş gibi olursun.

ah canım sen güzel şeyler için kafanı yorma. ispanyaya bak sadece zevkleri için işkence ile bogaları öldürenleri. bogalar yaralansa bile günlerce bekletiyorlar acı çekmesi için bundan zevk alıyorlar. you tube demişken besmele duyduğunda kendi yatan kurbanlıklara da bi bak istersen. sadece et yeme değil paylaşma fakirin de et yemesi .

Bunu da hiç görmedim, duymadım. Besmele duyunca yere yatan kurban..
Yani sonuçta can tatlıdır her zaman her canlı için.
Ölüm korkusu en imanlı insanda bile olur son anda..
Bu bana biraz şehir efsanesi gibi geldi..

Bunu da hiç görmedim, duymadım. Besmele duyunca yere yatan kurban..
Yani sonuçta can tatlıdır her zaman her canlı için.
Ölüm korkusu en imanlı insanda bile olur son anda..
Bu bana biraz şehir efsanesi gibi geldi..

you tubeden izleyebilirsin.

neresi korkunç bunun anlamadım? bu korkunçsa kurban bayramı da mı korkunçtur?

her hayvanın bir görevi var bazıları insan oğluna yenmesi için gönderilmiş. sence köpek yenilmek için mi ?
ayrıca biz kurbanı keserken dualar eşliğinde gözlerini kapatıp en az acı verecek şekilde kesiyoruz kanını akıtıyoruz. bunların bu köpeklere neler yaptığını izledin mi kafasından sıkıştırıp karnından bıçaklayıp az bişe kanını akıtıyorlar hayvan acı çekiyor o kanı yalamaya çalışıyor sonra onu tam ölmeden pişiriyorlar.
içimden etmediğim küfür kalmadı . s.*çıp kakasını yesin ş*erfsizler.

Hangi guzel seyler icin kafami yormayim canikom?:37: Bir canlinin kan golunde herkesin ve dahi cocuklarin gozu onunde bogazlanmasi gibi guzel seyler mi? Yoksa 600 kiloluk hayvanin tek bacagindan vince asili halde kesim yerindeki kan golune, diger hemcinslerinin arasinda kesime getirilmesi gibi guzel ve seyretmesi pek keyifli haline mi? Hangisi daha guzel geliyor sana? Hangini izlerken daha cok keyif aliyorsun? Hem biz burada kurban bayramindan bahsediyorduk, Ispanya bunun neresinde? Onlar da da mi kurban bayrami varmis? Yoksa ben burada "Ispanya'daki boga gureslerini tercih ederim" gibi bir laf mi etmisim? Ne alaka? Baska bir ulkenin yaptiklarini hatirlatinca hersey daha mi masum oluyor? E Cin yeter o zaman, zaten konu da ordan baslamamis miydi?
Video seyretmesini seviyorsun anlasilan, al bunlardan basla o zaman izlemeye..
https://www.youtube.com/watch?v=8_rRT1WmguA
https://www.youtube.com/watch?v=3bFz4OojZKI

bu çinliler yakında kendi dışkılarını da yerlerse şaşırmam..
Adamlar cenin yiyor ya neymiş gençleştiriyormuş..

aslında tam bilmediğimiz konularda ya da araştırmadığımız konularda konuşmayı çok seven bir milletiz.
Kurban bayramının aslı nereden gelmiştir hiç araştırdın mı??
bir kere kurban kesmek Hristiyanlar zamanında da vardı.
Ancak o devirlerde insanın en kıymetli şeyi hayvanları olduğu için onu Allah yoluna harcamak kurban kesmekti.
Ancak şimdi etleri kesip dolaba koyunca bunun anlamı olmaz.
Bu durumda insan için en kıymetli ne ise onu Allah yoluna harcarsa kurban etmiş olur aslında.
Mesela bir araban var çok seviyorsun bunu satıp ihtiyacı olanlara dağıtırsan kurban kesmiş gibi olursun.

Ne alaka? Nerden geldigine neden bu kadar takildiniz? Hristiyanlar yapiyorsa iyi birseydir dememizi mi bekliyorsunuz? Arastirmaniz da yarim kalmis anlasilan, biraz daha gerilere gitseydiniz ilk kurbanin Hz. Ibrahim (Abraham) e indigini de ogrenmis olurdunuz, o da bir Musevi peygamberidir, Hristiyan degil.. Kurban kesmek muslumanliga Yahudilikten gecmis bir adettir yani.. neyse bak bu vesile ile ogrenmis oldun, bilmedigi konularda konusan bir kisi eksilmis oldu bu milletin icinde...:52:

Ne alaka? Nerden geldigine neden bu kadar takildiniz? Hristiyanlar yapiyorsa iyi birseydir dememizi mi bekliyorsunuz? Arastirmaniz da yarim kalmis anlasilan, biraz daha gerilere gitseydiniz ilk kurbanin Hz. Ibrahim (Abraham) e indigini de ogrenmis olurdunuz, o da bir Musevi peygamberidir, Hristiyan degil.. Kurban kesmek muslumanliga Yahudilikten gecmis bir adettir yani.. neyse bak bu vesile ile ogrenmis oldun, bilmedigi konularda konusan bir kisi eksilmis oldu bu milletin icinde...:52:

Bence bazıları sadece paragraf olarak yanlı yerlerden aldıkları için tam araştırma gurubuna girmiyor bu. Verdiğim örnek de kurban kesmeyi İslami bir hurafe olarak görenler içindi.
Kimin ne kadar araştırdığı kendinedir ki bu da zaten konuşmalarda belli oluyor.
Bilmem ne diye Google dan tek kelimelik araştırmalar yapılıp da konu hakkında alim gibi konuşmanın gereği yok.

Çok kalabalıklar ve pirinç haricinde yetişen bir şey neredeyse yok. Bazı tür kedi ve köpekleri yiyorlar. Bizim kurban bayramında sanki herkes çok mu uygun kesiyor? Bu tmamen kültür farkı. Dağda ki domuzları avcılık adı altında öldürmekle onların yaptığı arasında fark yok ama kültürümüz bu. Bir hayvanı öldürmek öldürmektir, öldürdükten sonra o hayvana işkence yapmışsın yapmamışsın çok mühim değil. Çinlilerin yaptığı elbet yanlıştır ama çuvaldızı kendimize batırmalıyız.

vayyy dert düşsün emi garnınıza zıhım yiyesiceler baska yiyecek bişey bulamadılar ellaaam ki!!!!!!!!!!:KK20:

Back
X