CinnetNur Dertlendi....

Bizimde kabullenme alisma ovulasyon nedir ogrenme stresle basetme derken 9-10 ay surdu canim. Benim sansim akrabalardan uzak olmak pek birsey diyemediler uzaktanda yetselerde. Rabbim tez zamanda nasip etsin insallah stresle nasil basedildigini bilmiyorum 😂 bi fikrim yok. Sadece bu ay nasilsa kontrol icin doktora gidicem diye gun sayiyodum pek gebelige odalanmamistim
Allah yavrucugunu sana bağışlasın kuzum benim.
Darısı bana ve isteyen tüm arkadaşlara olsun..

İyi akşamlar cağnım arkadaşlarım dostlarım..

Hayatımdaki manevi bazı sıkıntıları yoluna koyarken bazıları da böyle ukte kalıyor içimde.
Ehhh beee bayağıdır bu durumla ilgili konu açmıyorum yazmışsın ama 10 konunda 5i gebelik diyebilirsiniz.
Hergün durmadan düşündüğüm bu gebelik mevzusunu ayda 1 kere açmışım çok mu?

Hem buraya yazıp da rahatlamak, insanların önerilerine,fikirlerine göz kulak vermek iyi geliyor bana.

Aslında neden hergün çıldırmış gibi bunu düşünüyorsun başka işin mi yok? Farklı şeylerle meşgul ol, kitap oku, gez, toz diyeceksiniz. Stres yapma diyeceksiniz..
Diyeceksiniz de diyeceksiniz haklısınız canlarım. Fakat ben bu dediklerinizin alayını yapıyorum.

Mesela 9 aydır stres yapmayayım diye düşünürken "hamile kalamıyorum yaaa", ondan stres yapmamam gerektigi aklıma geliyor. Makara başa sarıyor.

Zaten biriyle görüşmeyiver 7sinden 70ine eee hani bebek yoooğkhhh mu? Sorularını bıçak gibi sokuyorlar beynine. He hanım teyze, hanım abla var ama ben saklıyorum.

Hele yaşlı teyzeler yok mu o yaşlı teyzeler "amaaağn guzum bahh genceciksin yapıver bi tane çocuk ileride istersin de olmaz ha" diye kulağımın kenarına sokuluyorlar.
Solumdaki şeytan dürtüyor desene sen de ona "ölüm var teyze ölüm Allah'ımızın verdiği nefesi boşa tüketme ileride almak istersin de alamazsın." diye..

Çocuk istemiyorum dedim olmadı, düşünmüyorum dedim olmadı, artık bülbül ötmüyor dedim olmadı, deliliğe vurdum olmadı.
Sanki insanlar bizim çabalayıp da olmadığını görüp inada inada üstümüze geliyormuş gibi.

Hele yaz geldiğinden midir nedir bilmem. Çevremdeki insanların bazılarında gönül yayları yerine beyin yaylarının gevsedigini düşünüyorum.
Çünkü durumumu defalarca anlattığım insan bile aradan 1 ay geçtikten sonra "bebek var mı?" diye yırtık dondan çıkar gibi ortaya çıkıyor.

Yani anlayacağınız bebek konusunu düşünmediğim tek bir zaman,alan dahi yok.
Fırsat da vermiyor zaten geberesiciler.

Eşim benim tek dayanağım.. Hayatım olmazsa olmaz ne yapalım kendimizi mi öldürelim diye her zaman teselli ediyor.
Zaten o da bana köstek olsaydı.
Şu kafayla donumu çalıya asıp kaçacak duruma gelirdim.

Sizler nasıl atlattınız bu süreçleri?
Bu kadar baskı bu kadar stres içerisinde çocuk yapmayı nasıl başardınız?

Şu durumda benim stressiz olmamın pek mümkünatı yok ..
5 aşılama 2 tüp bebe tedavisi ile atlattım cinnetcim.cok da cinnet getirdim yeri geldi.ahlama krizleri vs..
Kk da benimle aynı nedenlerle hamile kalamayanlar ile dertleşerek atlattim
Dua ederek atlattim
Stres sürecin ayrılmaz parçası.yani rahat ol kafana takma diyemem.cunku ben de beceremedim.stres zorlaştırır ama engel olmaz.ben artık o kafadayim.
Ve inanarak atlattım.

Kimin ne dediğine hiç takilmadim.gercekten.hamile kalabilmenin yoluna yöntemine baktım.

Yumurta kalitesini artırmak için ilaçlar eşin ve sen iciyorsun bir araştır istersen
1.eşin doktora gittimi sperm ileri hız ve kalite
2.sen doktora gittin mi yumurtan gelişip catliyormu
3.inş.en kısa zamanda hamile kalirsin
Ay canımsın duan için teşekkür ederim.
Eşim de hiçbir sıkıntı yok. Çok şükür.
Bende yumurtalık kontrolü yaptırdığımda her şey normal görünüyordu.
Tek anormal olan benim hormon testindeki bazı yüksek değerlerdi. Doktor onlar gebeliğe engel teşhis etmez demişti

5 aşılama 2 tüp bebe tedavisi ile atlattım cinnetcim.cok da cinnet getirdim yeri geldi.ahlama krizleri vs..
Kk da benimle aynı nedenlerle hamile kalamayanlar ile dertleşerek atlattim
Dua ederek atlattim
Stres sürecin ayrılmaz parçası.yani rahat ol kafana takma diyemem.cunku ben de beceremedim.stres zorlaştırır ama engel olmaz.ben artık o kafadayim.
Ve inanarak atlattım.

Kimin ne dediğine hiç takilmadim.gercekten.hamile kalabilmenin yoluna yöntemine baktım.
Öncelikle kayıplarından ötürü geçmiş olsun diyeyim.
Ah ne güzel canım benim ya.
Inşallah bende atlatırım diyorum. Stres yapmayayım diye düşünürken bile stres yapan insan ne kadar atlatır bilemem..

İyi akşamlar cağnım arkadaşlarım dostlarım..

Hayatımdaki manevi bazı sıkıntıları yoluna koyarken bazıları da böyle ukte kalıyor içimde.
Ehhh beee bayağıdır bu durumla ilgili konu açmıyorum yazmışsın ama 10 konunda 5i gebelik diyebilirsiniz.
Hergün durmadan düşündüğüm bu gebelik mevzusunu ayda 1 kere açmışım çok mu?

Hem buraya yazıp da rahatlamak, insanların önerilerine,fikirlerine göz kulak vermek iyi geliyor bana.

Aslında neden hergün çıldırmış gibi bunu düşünüyorsun başka işin mi yok? Farklı şeylerle meşgul ol, kitap oku, gez, toz diyeceksiniz. Stres yapma diyeceksiniz..
Diyeceksiniz de diyeceksiniz haklısınız canlarım. Fakat ben bu dediklerinizin alayını yapıyorum.

Mesela 9 aydır stres yapmayayım diye düşünürken "hamile kalamıyorum yaaa", ondan stres yapmamam gerektigi aklıma geliyor. Makara başa sarıyor.

Zaten biriyle görüşmeyiver 7sinden 70ine eee hani bebek yoooğkhhh mu? Sorularını bıçak gibi sokuyorlar beynine. He hanım teyze, hanım abla var ama ben saklıyorum.

Hele yaşlı teyzeler yok mu o yaşlı teyzeler "amaaağn guzum bahh genceciksin yapıver bi tane çocuk ileride istersin de olmaz ha" diye kulağımın kenarına sokuluyorlar.
Solumdaki şeytan dürtüyor desene sen de ona "ölüm var teyze ölüm Allah'ımızın verdiği nefesi boşa tüketme ileride almak istersin de alamazsın." diye..

Çocuk istemiyorum dedim olmadı, düşünmüyorum dedim olmadı, artık bülbül ötmüyor dedim olmadı, deliliğe vurdum olmadı.
Sanki insanlar bizim çabalayıp da olmadığını görüp inada inada üstümüze geliyormuş gibi.

Hele yaz geldiğinden midir nedir bilmem. Çevremdeki insanların bazılarında gönül yayları yerine beyin yaylarının gevsedigini düşünüyorum.
Çünkü durumumu defalarca anlattığım insan bile aradan 1 ay geçtikten sonra "bebek var mı?" diye yırtık dondan çıkar gibi ortaya çıkıyor.

Yani anlayacağınız bebek konusunu düşünmediğim tek bir zaman,alan dahi yok.
Fırsat da vermiyor zaten geberesiciler.

Eşim benim tek dayanağım.. Hayatım olmazsa olmaz ne yapalım kendimizi mi öldürelim diye her zaman teselli ediyor.
Zaten o da bana köstek olsaydı.
Şu kafayla donumu çalıya asıp kaçacak duruma gelirdim.

Sizler nasıl atlattınız bu süreçleri?
Bu kadar baskı bu kadar stres içerisinde çocuk yapmayı nasıl başardınız?

Şu durumda benim stressiz olmamın pek mümkünatı yok ..
Hiç takmıyorum adamına göre cvp veriyorum

Başkalarının dediği zerre umrumda değil, bir tane oğlum var korunmayı bıraktığımız ay oldu. sonra iki düşük geçirdim, artık tüp bebek deniycez. Eğer istiyorsanız önce eşinle ikiniz de muayene olun, sorun yoksa bekleyin varsa tedavi olun. Tüp bebek de yapabilirsiniz eğer tedavi zaman alıcıysa.

Akrabaların bir çoğuyla bu durumları aştım.
Fakat sadece akrabayla da bitmiyor ki.
Arkadaş, komşu zart zurt amaan amann
Ben snirlenmeye basladim artik.😂😂
Canim bebek cocuk soranlarla bagini kopar senin cocuk istedgni ve olmadigini bildigi halde surekli bunu soranlar senin dostun olamaz.
Bak bnm arkdsmn annesi arksdma demis ki sadekahvem senin yanina geldiginde cocuklarini ballandira ballandira sevme cocuk konudunu acma bebekle ilgli bisey deme kizin kalbini kirma. Bunu bana hamile kaldgmda anlatti .
Seni sevenler hassasdavranmali. Ha sen biraz sanki kafandan da atmak istemiyor gibisin. Km ne dersedesin once kafada biter. Sen cocuk dusunmeyi seviyorsun.

Ay canımsın duan için teşekkür ederim.
Eşim de hiçbir sıkıntı yok. Çok şükür.
Bende yumurtalık kontrolü yaptırdığımda her şey normal görünüyordu.
Tek anormal olan benim hormon testindeki bazı yüksek değerlerdi. Doktor onlar gebeliğe engel teşhis etmez demişti
Hiçbir sıkıntı yoksa rahim filmi istiyor doktorlar genelde
Siz yaptırdınız mı

Başkalarının dediği zerre umrumda değil, bir tane oğlum var korunmayı bıraktığımız ay oldu. sonra iki düşük geçirdim, artık tüp bebek deniycez. Eğer istiyorsanız önce eşinle ikiniz de muayene olun, sorun yoksa bekleyin varsa tedavi olun. Tüp bebek de yapabilirsiniz eğer tedavi zaman alıcıysa.
Ikimizde de bir sıkıntı yok şimdilik en son bundan birkaç ay önce gittiğimde doktorlar bir yılı doldurmadan gelme demişti Sonra bir daha hiç kontrole bile gitmedim

Senin ev bir boş ķalsa olur o iş bence.
Bir de çok takılma, saplanma bu mevzuya. Bir tanıdığım yıllarca bebek, bebek diye gezdi. Sonra o malum deprem oldu. Çok korkmuş, güçlü hissetmiş sarsıntıyı. Depreme taktı. Deprem deprem derken hoop çocuğu oldu.

Ben snirlenmeye basladim artik.😂😂
Canim bebek cocuk soranlarla bagini kopar senin cocuk istedgni ve olmadigini bildigi halde surekli bunu soranlar senin dostun olamaz.
Bak bnm arkdsmn annesi arksdma demis ki sadekahvem senin yanina geldiginde cocuklarini ballandira ballandira sevme cocuk konudunu acma bebekle ilgli bisey deme kizin kalbini kirma. Bunu bana hamile kaldgmda anlatti .
Seni sevenler hassasdavranmali. Ha sen biraz sanki kafandan da atmak istemiyor gibisin. Km ne dersedesin once kafada biter. Sen cocuk dusunmeyi seviyorsun.
Ben genel olarak çocukları seviyorum ya

Takmıyorum derken bile kendi icimde taktığımı fark ettim..
Şöyle diyim insanların baskıları yada soruları benim kafamı takma derecemi etkilemiyo.
Ben yine kafaya takıyosamda özgür irademle takıyorum onlar etkisiz eleman. Buraya emoji koycaktım koyamıyorum gülücük:)

Senin ev bir boş ķalsa olur o iş bence.
Bir de çok takılma, saplanma bu mevzuya. Bir tanıdığım yıllarca bebek, bebek diye gezdi. Sonra o malum deprem oldu. Çok korkmuş, güçlü hissetmiş sarsıntıyı. Depreme taktı. Deprem deprem derken hoop çocuğu oldu.
Ev boşaldı da bu sefer benim zihnim boşalmıyor..

Benim görümcem bir yıl çocuk için uğraştı. Doktor bir sorun yok dedi. Memlekette stresli zamanlar geçiriyordu. İki haftalığına yanımıza geldi patatesimle oynadı deşarj oldu. Memleketine döner dönmez hamile kaldı. Ortamdan uzaklaşmak belki mantıklı olur. Bilmiyorum imkanınız var mı şöyle güzel bir tatile çıksanız. Terminatör teyzelerden uzaklassaniz...

Şöyle diyim insanların baskıları yada soruları benim kafamı takma derecemi etkilemiyo.
Ben yine kafaya takıyosamda özgür irademle takıyorum onlar etkisiz eleman. Buraya emoji koycaktım koyamıyorum gülücük:)
Kendi icimde ayrı cebelleşiyorum. Bunların sorularıyla sorgulamalarıyla ayrı.
Takıntılı insan oldum çıktım iyice
:olamaz:

Back
X