Hiç anlam veremıyorum arayanlara .
Ya senı terk etmiş .
Nasıl affedebıleceksın kı ?
Öyle düşünmeyelim, bakın bir soy ağacı uygulaması çıktı hepimiz e-devlete saldırıp kilitledik, büyük büyük dedelerimizi ninelerimizi göreceğiz diye. Bu garibanlar ana babasını merak ediyor bundan daha insani bir merak olabilir mi sizce? Belki hayatına devam edebilmek için ailesini görüp yüzlerine karşı beni neden bıraktınız diye sormaya ihtiyaçları vardır. Rabbim hiçbir canlıyı kimsesiz kılmasın. Kime benziyor, kardeşi var mı, amca teyze var mı, akraba kuzen var mı, neden bırakıldı, genetik bir hastalık var mı. Tüm hayatları bu sorularla geçiyordur. Burdaki konularda bile okuyorum, ne kadar kötü olsa da kimse annesinden babasından vazgeçmiyor, bakın altını çiziyorum kötü olduğunu bilseler de. Yurtlarda büyüyen çocuklar ise hiçbir şey bilmiyor. Psikolojileri gereği hep ailelerine birgün kavuşma hayaliyle büyüyorlar. Bu adamcağız da kendine bir hayat kurmasına rağmen unutamamış işte. Çocuğu da olmuyormuş. Kimbilir aklından neler geçti, bazen öyle oluyor kan verilmesi gerektiğinde bile ailemize güveniyoruz. İyi ki varlar Allah ailemizi başımızdan eksik etmesin. Adam ne hayallerle yola çıkmış, karşılaştığı manzaraya bakın. MİDEM BULANIYOR. Artık herkese kuşkuyla bakmaya başladık. Sapık zihniyetleriyle mahvettiler güzelim toplumu. Diyecek söz bulamıyorumGelmis adam kac yasina anasini mi ariyormus? Ben olsam beni terk edip giden anayi asla aramam. Ne olursa olsun. Kanallar da reyting icin boyle insanlari ekrana cikarip duruyor halkin iyice beyni durdu.
Dogurana degil bakip buyutene anne diyorum ben. Normal bir aile zaten evladini yurda terk edip gitmiyor. Kaldi ki yurtlarda buyumelerine ragmen ailevi bilgileri bulunuyor zaten. Oradaki cocuklar neden orada olduklarini cok iyi biliyorlar emin olabilirsiniz. Yalnizca belli bir yasa geldiklerinde kendileriyle bu bilgileri paylasiyoruz.Öyle düşünmeyelim, bakın bir soy ağacı uygulaması çıktı hepimiz e-devlete saldırıp kilitledik, büyük büyük dedelerimizi ninelerimizi göreceğiz diye. Bu garibanlar ana babasını merak ediyor bundan daha insani bir merak olabilir mi sizce? Belki hayatına devam edebilmek için ailesini görüp yüzlerine karşı beni neden bıraktınız diye sormaya ihtiyaçları vardır. Rabbim hiçbir canlıyı kimsesiz kılmasın. Kime benziyor, kardeşi var mı, amca teyze var mı, akraba kuzen var mı, neden bırakıldı, genetik bir hastalık var mı. Tüm hayatları bu sorularla geçiyordur. Burdaki konularda bile okuyorum, ne kadar kötü olsa da kimse annesinden babasından vazgeçmiyor, bakın altını çiziyorum kötü olduğunu bilseler de. Yurtlarda büyüyen çocuklar ise hiçbir şey bilmiyor. Psikolojileri gereği hep ailelerine birgün kavuşma hayaliyle büyüyorlar. Bu adamcağız da kendine bir hayat kurmasına rağmen unutamamış işte. Çocuğu da olmuyormuş. Kimbilir aklından neler geçti, bazen öyle oluyor kan verilmesi gerektiğinde bile ailemize güveniyoruz. İyi ki varlar Allah ailemizi başımızdan eksik etmesin. Adam ne hayallerle yola çıkmış, karşılaştığı manzaraya bakın. MİDEM BULANIYOR. Artık herkese kuşkuyla bakmaya başladık. Sapık zihniyetleriyle mahvettiler güzelim toplumu. Diyecek söz bulamıyorum
Gelmis adam kac yasina anasini mi ariyormus? Ben olsam beni terk edip giden anayi asla aramam. Ne olursa olsun. Kanallar da reyting icin boyle insanlari ekrana cikarip duruyor halkin iyice beyni durdu.
Okumuştum o romanıBöyle bir roman da vardı. Adını söylemeyim.
Düşüncesi bile çok kötü ki bir insanın bunu yaşaması. İnşallah gerçek değildir.
Sov tabii. Programi izlemedim ama koskoca adamla paylasirlar zaten biyolojik aile bilgilerini. Kime gitse ogrenirdi bugune kadar. Kala kala esra erola mi kalmis? Nefret ediyorum su programlardan,zaten milletin buyuk kisminda kafa yoktu,evlilik programlariyla,kayiplari sapiklari gosteren programlarla iyice delirdilerBana da sanki adam zaten bu gerçeği biliyormuş gibi geldi.
Şov olduğunu düşünüyorum ben.
Dogurana degil bakip buyutene anne diyorum ben. Normal bir aile zaten evladini yurda terk edip gitmiyor. Kaldi ki yurtlarda buyumelerine ragmen ailevi bilgileri bulunuyor zaten. Oradaki cocuklar neden orada olduklarini cok iyi biliyorlar emin olabilirsiniz. Yalnizca belli bir yasa geldiklerinde kendileriyle bu bilgileri paylasiyoruz.
Adam ne hayallerle cikti sizce? Annesi babasi normal bir aileydi ,cok mutlulardi da cocuk olunca cocugu mu begenmediler diye dusunmustur? Yok oyle bir sey.
Haksizlik tabii,allah boyle gunu gostermesin kimseye. Cocugum deyip buyutuyor o anneler bu evlatlari. Sonra anam da anam diye tutturuyorlar sinir oluyorum. Al sana ana. Al sana dede,baba.Annemde hep der doğuran değil büyüten annedir diye doğurmasına hayvanlarda doğuruyor ama çoğu insana göre daha sahip çıkıyorlar..
Bakan anneye haksızlık bence
Tabii ki haklısınız, götürüp kendi eliyle teslim eden aileleri kastetmiyorum. Ama bence, yıllar sonra ailesine kavuşup yeni baştan yuvayı kurma derdinde değiller demek istiyorum. Asıl dertleri o değil yani. Belki psikolojik bir zorunluluk hissediyorlar. Eksik kalmışlık duygusu. Nefretlerinden bile baskın geliyordur. Elbette ki "büyüten" annedir. O konuda sonuna kadar size katılıyorum. İşte etrafımda birkaç örnek gördüm, kişi ne kadar rahat konfor içinde huzurlu yaşasa da, ille biyolojik ailem diye tutturuyor. Belki bu tür sapkın haberler, gerçeğin kirli yüzünü algılamalarına yardımcı olur ne diyeyim.Dogurana degil bakip buyutene anne diyorum ben. Normal bir aile zaten evladini yurda terk edip gitmiyor. Kaldi ki yurtlarda buyumelerine ragmen ailevi bilgileri bulunuyor zaten. Oradaki cocuklar neden orada olduklarini cok iyi biliyorlar emin olabilirsiniz. Yalnizca belli bir yasa geldiklerinde kendileriyle bu bilgileri paylasiyoruz.
Adam ne hayallerle cikti sizce? Annesi babasi normal bir aileydi ,cok mutlulardi da cocuk olunca cocugu mu begenmediler diye dusunmustur? Yok oyle bir sey.
Çok merak ettim romanın adını,bana özelden yazabilir misiniz?Böyle bir roman da vardı. Adını söylemeyim.
Düşüncesi bile çok kötü ki bir insanın bunu yaşaması. İnşallah gerçek değildir.
Elif Şafak bir kitabından bahsediyor sanırım "baba ve pic"Çok merak ettim romanın adını,bana özelden yazabilir misiniz?
Size aynen katılıyorum,neyse daha açık yazmayayım banlanmak var çünkü.Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim,o Esra Erol'un zerre vicdanı olduğuna inanmıyorum ben.İnsanları sürekli ağlatıyor ve bundan zevk alıyor gibi.Zaten eşinin ailesinin kökeni de tekin insanlar değil.Neyse...Bu tip haberlerin sürekli gündeme getirilip servis edilmesindeki amaç başka ne yazık ki. Senelerdir hemen her gün olan şeylerle ilgili bugünlerde kamuoyu oluşturuluyor, bugünlerde ses çıkartılıyor. İnsanların duygularıyla oynayıp, hazır da toplum galeyana gelmişken yasa değişiklikleri yapacaklar. Kendi amaçlarına hizmet yani. Ne halkı ne çocukları ne kadınları düşünen yok. Esra Erol da zaten kendilerinin bir numaralı uyutucularından. Adam sanki bilmiyor mu oraya çıkarken ya da hangi insan evladı, vicdanı olan hangi insan birine bu gerçeği pat diye canlı yayında açıklar reyting için. Her halükarda samimiyetsizler. İşleri güçleri para, güç. Mağdur yine mağdur, kimsenin de ellerinden tuttuğu yok.
Benim kanım tek kelimeyle dondu bu haberi duyduğumda.Fakat çok tuhaf geldi bir yandan da,iki öz kardeşin dünyaya getirdikleri çocuk nasıl sağlıklı olur ki?Gerçekten anne baba öz kardeş miymiş bunlar?Tamamen öz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?