Cinsellikle İlgili Her Konuda Kendimi Suçlu ve Korkmuş Hissediyorum

jenrachel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
182
95
123
İstanbul
Merhaba Bayanlar,

Sizlere bir sorum olacak.

Bir süredir cinsellikle alakalı her konuda kendimi suçlu veya korkmuş hissediyorum. Örneğin makyaj yaparken, ki normalde yapmıyorum ve yaptığım makyaj da en fazla rimel ve kalem, eğer diyelim ki fazladan birazcık ruj sürersem hemen siliyorum. Sokağa o şekilde çıkamıyorum sanki çırıl çıplak çıkıyormuşum gibi hissediyorum.
Aynı sıkıntı kıyafetlerimle de alakalı olarak var. Zaten açık saçık giyinmem, genelde hep normal kot pantolon ve kazak veya tişörttür, ama bu sene bir kere bile elbise giyemedim. Düz normal elbise! Kısa, dar, açık değil sadece elbise.
Erkeklerle zaten flört etmiyorum şu evrede, uzun süredir bir ilişkim var. Fakat eğer bir erkeğin bana baktığını hissedersem inanılmaz geriliyorum. Korku geliyor. İlişkimde tabi cinsel birleşme ile alakalı sıkıntılarım da var, her seferinde hayır deme ihtiyacı duyuyorum, direkt otomatik olarak. Neden dediğimi bile bilmeden.
Sorum şu, sizde daha önce böyle bir şey hissetiniz mi? Nasıl aştınız veya? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.

erkek arkadaşım şeker gibidir onda bir problem yok. ama toplum baskısıyla alakalı olduğundan eminim ayrıca haberler de etkili. ayrıca bundan 4 sene önce bir ilişkimde bu durumu doğuracak şeyler yaşadım. bir çocuktan hoşlanmıştım, yalnızca flört etmiştik ama çok geniş bir okul çevresi sağolsunlar (genelde erkekler) beni artık ne gördülerse bilinmez "yollu" olarak etiketlemişlerdi. bu beni bayağı sarstı. dikkat ettim o zamandan beri böyleyim. sebebin bu olduğunu düşünüyorum da içinden çıkmak için ne yapılabilir aklıma hiçbir şey gelmiyor.

Durum ilerlerse cinsiyetinizden utanacak hale gelebilir, sosyal fobi geliştirebilirsiniz. Çünkü dışarıdan (erkek arkadaş, aile) gelen bir durum yok, sizin kendi düşüncelerinizden, hislerinizden kaynaklanıyor. Destek almayı düşündünüz mü?

destek almayı düşünüyorum. dönem kapanır kapanmaz doktor bakmaya başlayacağım şuan vakit ayıramam. buradan sordum çünkü netten aratınca hiçbir şey çıkmadı. bana sanki yaygın olabilirmiş gibi gelmişti. oysa neredeyse tek kelime yok. merak ettim acaba yaşayan bir biçimde aşan var mıdır diye. dikkatimi çekti çekeli iyice huzur etmeye başladı çünkü.

Benim uni okuduğum şehirde her yer kahvehane,önlerinde 60 70 yaşında amcalar hatta dedeler...Ne giyersen giy yiyecekmiş gibi gözünün içine bakmaları öyle sinir bozucu ki bende tıpkı sizin gibi oluyorum çoğu kez..Öyle yerlerden geçerken falan hızlı yürüyorum etrafıma bakmadan..Hayır demeyi bilmeniz güzel bir şey bence.

Benim uni okuduğum şehirde her yer kahvehane,önlerinde 60 70 yaşında amcalar hatta dedeler...Ne giyersen giy yiyecekmiş gibi gözünün içine bakmaları öyle sinir bozucu ki bende tıpkı sizin gibi oluyorum çoğu kez..Öyle yerlerden geçerken falan hızlı yürüyorum etrafıma bakmadan..Hayır demeyi bilmeniz güzel bir şey bence.
sağolun, o konuda rahatım ve gayet anlayışlı demeyeceğim isteklerime saygılı bir erkek arkadaşım var şükür. ama tam da dediğiniz şeyi hissediyorum. daha önceleri hissetmiyordum bunu.

destek almayı düşünüyorum. dönem kapanır kapanmaz doktor bakmaya başlayacağım şuan vakit ayıramam. buradan sordum çünkü netten aratınca hiçbir şey çıkmadı. bana sanki yaygın olabilirmiş gibi gelmişti. oysa neredeyse tek kelime yok. merak ettim acaba yaşayan bir biçimde aşan var mıdır diye. dikkatimi çekti çekeli iyice huzur etmeye başladı çünkü.
Sizin adınıza çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Daha yaşınız çok genç, bu endişeleriniz iyice yerleşmeden önünü almak lazım. İhmal etmeyin lütfen.

Psikiyatriste gidene kadar beklemeyin bence, kadınlarla, kadın hakları ile toplumsal yapıyla ilgili kitaplar alın okuyun, internette de çok kaynak var bu sorunlar üzerine. Sorununuzun kökeni belli ne yazık ki, bizim toplumumuzdaki mahalle baskısı ve erkeğe herşey mübah, kadına yasak anlayışı. Kadını sürekli herşeyin müsebbibi gören anlayış. Nasıl istiyorsanız öyle giyinin, başı dik kendine güvenerek katılın hayata. Kendinizi yetiştirip bu tarz insanlara verecek cevaplarınız olduğunda bu sorununuz da çözülecek, öyle insanlar da size 'yollu' demeye cesaret edemeyecekler.
Bilgi güçtür.

Kendinize güvenin..

Bizim dememizle olur mu bilmiyorum ama şu meşhur elalemi takmayın kafaya bu kadar. Okuldaki üç beş hadsiz sizi bu kadar derinden etkileyememeli ..

Zor da olsa buna İzin vermeyin biraz dik durun

Normal değil ama aşılmayacak şeyler değil tabi. Böyle yaşanmaz ama sonuçta cinsellik yaşayacaksın bir gün. Haberler ve toplumun gidişatı etkilemiş olabilir şu durumda etkilenmemek imkansız bence. Ben de etkileniyorum. Bi de suçlu taraf kadın oluyor hepten sinirleniyorum o zaman. Güven ortamında değiliz yani bunu herkes de biliyor. Dişiliği unuttu millet resmen. Zaten fazla makyaj yapmam ama birazcık bile fazla kaçsa, özel bir nedeni yoksa ben de siliyorum. Aynaya bakıp "bu da fazla güzel oldu, olmasın bence" deyip geri alıyorum :D Çünkü bilmiyorum bazıları aldıkları nefesten, havadaki oksijenden bile tahrik oluyor. Zaten açık saçik giyinmem ama son zamanlarda bi baktım, dar pantolon giymez olmuşum. Eskiden olsa giyerdim, "ya giydiğim yakışıyor şimdi, yakışıyorken giyeyim" derdim ama şimdi yok. Güzeli saklar olduk, kadınlıktan uzaklaşır olduk ve bunun sonu iyi değil. :duduk:

Ben de kesinlikle toplumda kadın olmanın ayıp olarak görüldüğüne inanıyorum. Daha çocukluktan başlayan ergenlikle iyice artan bir baskı var. Malesef kimse bana da ne kadın olmakla ilgili ne de cinsellikle ilgili bilgi vermemisti. Kulaktan kulağa saçma bilgilerle büyüdüm pek çok kişi gibi. Ya da ergenlikte vücudumuz değişmeye başladığında kimse bunun normal olduğunu söylemedi aksine 12-13 yaşındayken sagimizi solumuzu kapatmayı öğrettiler.

Kadın olmanın ayıp, erkek olmanın ise iyi olduğunu öğrettiler. Karakter olarak da öyle en azından bizim için öyleydi. Mesela en güzel fizik küçük göğüstü çünkü kadinligi belli etmiyordu ne kadar erkeğe benzersen o kadar iyiydi... Hep saklamak, saklanmak, duyguları bastırmak, cinsellik gibi gayet normal ihtiyaçları yok saymak, günah demek öğretildi. Malesef sizin yaşadıklarınızı farketmese de az veya çok herkes yaşıyor toplumda. Sonra gelsin depresyonlar gitsin vajinimuslar... Ben de çok kızgınım bu konuda.

bende de aynı durum var.Yani çok dikkat ediyorum kıyafetlerime bakıyorum pek uzun üstlerim var ki popomu kapatsın :/ Koyu renk ya da mesela kırmızı ruj sürersem işte kısa üst giyersem falan etraftaki insanların bakışları üzerimde olacakmış gibi hissediyorum erkekler ya laf atarsa diye tedirgin.Özellikle bir kaç arkadaşımın başına gelen şeyleri duyduktan sonra iyice korku oluştu bende.Bir tek erkek arkadaşımla iken rahat ediyorum o varken istediğim gibi makyajımı yapıyorum ya da giyiniyorum o yokken hep bi temkin :(

Ben iç bi iç anadolu şehrinde doğdum sonra başka bi anadolu şehrinde 4 yıl üni.okudum.Evlenip görece daha rahat bi şehre geldim.Eskiden özellikle üni okurken ben de çok tedirgin olurdum çünkü cidden bakışlar çok rahatsız ediciydi.Erkeklerin suratına bakmadan yürürdüm hızlı hızlı.Ama şu an yaşadığım şehir daha rahat.
Siz zaten sorunun kaynağını bulmuşsunuz aslında bu çok iyi.Zaman bulunca destek alırsınız umarım faydasını görürsünüz.
O tarz insanlar her yerde var malesef.Bu tip oksijen israflarının düşüncelerini önemsemeyin.Zaten hayatınızda yerleri yokmuş.

erkek arkadaşım şeker gibidir onda bir problem yok. ama toplum baskısıyla alakalı olduğundan eminim ayrıca haberler de etkili. ayrıca bundan 4 sene önce bir ilişkimde bu durumu doğuracak şeyler yaşadım. bir çocuktan hoşlanmıştım, yalnızca flört etmiştik ama çok geniş bir okul çevresi sağolsunlar (genelde erkekler) beni artık ne gördülerse bilinmez "yollu" olarak etiketlemişlerdi. bu beni bayağı sarstı. dikkat ettim o zamandan beri böyleyim. sebebin bu olduğunu düşünüyorum da içinden çıkmak için ne yapılabilir aklıma hiçbir şey gelmiyor.
Ben hep böyleyim. Evde bir güzel giyinip makyaj yapıyorum. Sonra bu renk çok dikkat çeker bu pantolon çok dar ruj çok kırmızı diyerek süreyi uzatıyorum. Okadar pis bir ortam varki sokakta. Kendi kendime güzel geliyorum ama bana dışarıda bakacak olan gözle sözle taciz edecek lerin gözü ile bakıp çıkıyorum malesef. Ama tatilde böyle bir sorunum olmuyor. Yasadığınız semt etkiliyor olabilirmi

Bu ne biliyor musun? Tacize tecavüze uğramış kızlarımızın seslerinin, senin ruhundaki yansıması.

hepinize teşekkürler öncelikle yorumlarınız için çok doğru söylüyorsunuz. çok daha rahat bir ülkede olsaydık, biz bakımlı ve güzelken bir erkek yanaşsa, ve hayır diyip sakince gönderebilme lüksüne sahip olsaydık böyle olmazdık. sanki bir kere göze battım mı başıma bir iş gelecek hiç olmadı mimleneceğim gibi hissediyorum. mantıken bunun saçma ve ezikçe ( yani hayvanlara karşı) olduğunu farkındayım gayet feminist de bir insanımdır (= fakat korkum ve endişem çok mantıkdışı bir biçimde keskin önüne geçemiyorum. şu terapist işini erkene almak gerekiyor anlaşılan.
mahallede sorun yok, üstelik üniversiteye gidiyorum ki bizim okuldaki kızların yanında ben en süslendiğim halimle bile sade kalırım. edebiyat fakültesi ve gençler arasında inanılmaz bir rekabet var belli ki (= yargılamak için demiyorum, geçenlerde hava daha soğukken yarım tişört giymiş full makyaj bir kız gördüm şimdi ben azıcık ruj sürsem dahi onun yanında ne kadar fark edilirim? maşAllah bayanın fiziği de güzeldi, böyle insanlar var aslında çevremde. ama herhalde bir korku içimde derine inmiş, mantıken düşününce saçma olduğunu bilmeme rağmen yenemiyorum.

Back
X