Cinsellikle İlgili Her Konuda Kendimi Suçlu ve Korkmuş Hissediyorum

Böyle hissetmen normal canım. Kadının başına birsey gelse damga hazır çünkü. .ister istemez toplum böyle düşünmeye itiyor bizi..Ama bunu yenmek lazım. Onlardan farklı olmuyoruz böyle düşününce

o dedikoduları üzerinden atamamış olabilirsin. milleti boşver. bizim millete göre sevgilisi olan kız yollu. sevgilisi olan erkek aslandır. ne alakaysa

Merhaba Bayanlar,

Sizlere bir sorum olacak.

Bir süredir cinsellikle alakalı her konuda kendimi suçlu veya korkmuş hissediyorum. Örneğin makyaj yaparken, ki normalde yapmıyorum ve yaptığım makyaj da en fazla rimel ve kalem, eğer diyelim ki fazladan birazcık ruj sürersem hemen siliyorum. Sokağa o şekilde çıkamıyorum sanki çırıl çıplak çıkıyormuşum gibi hissediyorum.
Aynı sıkıntı kıyafetlerimle de alakalı olarak var. Zaten açık saçık giyinmem, genelde hep normal kot pantolon ve kazak veya tişörttür, ama bu sene bir kere bile elbise giyemedim. Düz normal elbise! Kısa, dar, açık değil sadece elbise.
Erkeklerle zaten flört etmiyorum şu evrede, uzun süredir bir ilişkim var. Fakat eğer bir erkeğin bana baktığını hissedersem inanılmaz geriliyorum. Korku geliyor. İlişkimde tabi cinsel birleşme ile alakalı sıkıntılarım da var, her seferinde hayır deme ihtiyacı duyuyorum, direkt otomatik olarak. Neden dediğimi bile bilmeden.
Sorum şu, sizde daha önce böyle bir şey hissetiniz mi? Nasıl aştınız veya? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.

Seni çok iyi anlıyorum canım bende senin gibiyim çünkü. Açık giyinmeyi sevmem benim en açığım ; sıfır kol bluz dur. Elbise yi de anca özel günlerde giyerim etek hiç giymem. Çünkü insanların bana bakışları beni ciddi anlamda geriyor rahatsız ediyor. Sapık düşüncelerle bana bakılmasından nefret ediyorum. Şimdi kimse kendine çekmesin , kimse hoşlanmaz ama ben onları umursamayıp istediğim gibi giyinemiyorum. O kadar dikkat etmeme rağmen öyle laflar atılıyor ki etraftan sinirlerimi bozuyor,gerçi giyimle de tam alakası yok , yapacak olan her türlü yapacağını yapıyor , kış ortasında açık bir et parçam yokken bile neler neler yaşadım ..

Büyükşehirde olduğumu ekleyeyim.

Bence sorunun nelerden kaynaklandığının farkındasın bu sana çözmen için yol gösterecektir.
Yapamadığın şeyleri yapmalısın bence ruj sür dar gir biraz abart demiyorum da seni ne rahatsız ediyorsa onu uygula bence bir süre.

Bende de vardi cikinca herkes bana bakiyormus hissi yolda teksem cok hizli yururum mesela rujdan nefret ederdim kirmizi alir surmezdim ama simdi simdi yenmeye basladim cunku insanlar tarafndan bastirilmisiz ornek vereyinm insaat yapiliyor karisimizda isci..isinde gucunde ol be kardesim.. dikip gozunu bakiyor artik birgun dondum ve bagirdim sokakta neye ugradigini sasirdi cunku alismis sessiz kalmasina kadinlarin annemde diyor ki sussana bir sey yapar o gun bugundur daha sertt daha dik durmaya calisiyorum bakiyormu daha cok bakip ne var diyorum inan ozguvenim yerime geldi..arkadan bakiyorlar mesela donup kafami baktgni anladgmi sezdiriyorm o rahatsiz olsun..

böyle hadsizlere sessiz kaldın mı daha çok tepeye çıkıyorlar. Bugün yasadim yanından geçiyordum. laf attı 40 yaşında adam . kafami cevirip indirecem agzinin ortasına o olacak dedim dondu kaldı. tepkinizi gösterin.

kara-%C3%A7ar%C5%9Faf_283357.jpg

Kara çarşaf da giyseniz, bakan adam yine bakıyor. Cinsiyetinizin kadın olması yetiyor, ne giydiğinizi bile umursamıyorlar.
O yüzden elalem için kendinizden ödün vermeyin.

Merhaba Bayanlar,

Sizlere bir sorum olacak.

Bir süredir cinsellikle alakalı her konuda kendimi suçlu veya korkmuş hissediyorum. Örneğin makyaj yaparken, ki normalde yapmıyorum ve yaptığım makyaj da en fazla rimel ve kalem, eğer diyelim ki fazladan birazcık ruj sürersem hemen siliyorum. Sokağa o şekilde çıkamıyorum sanki çırıl çıplak çıkıyormuşum gibi hissediyorum.
Aynı sıkıntı kıyafetlerimle de alakalı olarak var. Zaten açık saçık giyinmem, genelde hep normal kot pantolon ve kazak veya tişörttür, ama bu sene bir kere bile elbise giyemedim. Düz normal elbise! Kısa, dar, açık değil sadece elbise.
Erkeklerle zaten flört etmiyorum şu evrede, uzun süredir bir ilişkim var. Fakat eğer bir erkeğin bana baktığını hissedersem inanılmaz geriliyorum. Korku geliyor. İlişkimde tabi cinsel birleşme ile alakalı sıkıntılarım da var, her seferinde hayır deme ihtiyacı duyuyorum, direkt otomatik olarak. Neden dediğimi bile bilmeden.
Sorum şu, sizde daha önce böyle bir şey hissetiniz mi? Nasıl aştınız veya? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.
Otomatik olarak hayır diyorsanız hazır değilsinizdir, bu çok da sorun değil bence, zaten hazır olmadan yaşamayın daha iyi... Erkek arkadaşınız ilişki için üsteliyorsa onunla açık olarak konuşun hazır olmadığınızı mutlaka.

Diğer konular daha önemli bence, toplumsal olaylardan etkilenmiş olabileceğinizi düşünüyorum. Kendinizle, bedeninizle, cinselliğinizle, kadınlığınızla barışamıyorsanız, bunun için bir psikologa-psikiyatriste başvurabilirsiniz. Yanlış anlamayın cinselliğinizle barışmanız başka, onu yaşamaya hazır olup olmamanız başka konular. Şuan cinsel ilişkiye hazır değilseniz elbette yaşamak için de hazır olmayı bekleyin ama kendi kadınlığınızla mücadele halinde olmanız birazcık destek almanızı gerektirebilen bir mesele olabilir bence.

destek almayı düşünüyorum. dönem kapanır kapanmaz doktor bakmaya başlayacağım şuan vakit ayıramam. buradan sordum çünkü netten aratınca hiçbir şey çıkmadı. bana sanki yaygın olabilirmiş gibi gelmişti. oysa neredeyse tek kelime yok. merak ettim acaba yaşayan bir biçimde aşan var mıdır diye. dikkatimi çekti çekeli iyice huzur etmeye başladı çünkü.
Bu arada bir uzman desteği alana kadar feminist literatürü okumaya ve anlamaya çalışmanı tavsiye ederim. Kulaktan dolma bilgilerle değil de doğrudan feminist felsefeyi kavramaya çalışırsan, okursan, belki kendin de aşabilirsin, kendinle ve kadınlığınla barışmana yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Şu ikisiyle başlamanı tavsiye ederim:
Simone de Beauvoir - Kadın “İkinci Cins” 1. Cilt: Genç Kızlık Çağı
Simone de Beauvoir - Kadın "İkinci Cins" 2. Cilt: Evlilik Çağı

Back
X