Erkek bebek diyeti icerigindeki sodyum yuksekligi nedeniyle dusuk riskini artiriyor o yuzden 3 kat fazla folic acid icilmesi tavsiye ediliyor. Folic acid iki diyette de yok cunku malum olan zaten ilan edilmez. Yani bu mutlaka icilmeli.
Ben icmedim bende birsey olmadi demek de dogru degil. Folic acid dusuk riskini yuksek oranda azaltiyor. Dusuk riski olmayan biri icin elbette fark etmeyecektir. Genetik hastaliklari DNA yi etkileyerek cok yuksek oranda azaltiyor. Spina bfida nin tek nedeni folic acid eksikligi. Yani ister kiz diyeti ister erkek diyeti, her ikisinde de folic acid sart. Hatta 1 yil onceden baslanilmasi en iyisi. bununla ilgili yazilari google da bulabilirsiniz.
Bizim ailede genetik egzama hastaligi var. Anneannem, annem ben kiz kardesim vs. Ben ilk kizimda evlenir evlenmez baslamistim, bebek dusundugumuz icin ve onda su an egzama yok. Ama ikinci kizimda ilk 3 ay hep istifra ettim hapi. Ve 6 ayindan beri egzamayla yasiyor..
Folic acid in faydalari ile ilgili sayisiz calismalar var. Her annenin yavrusuna ilk borcu folic aciddir. Kesinlikle ihmal etmemelisin.
Gonlundeki bebege kavusman dilegiyle.