Evet canım 14. Haftaya kadar yapılıyor ikili test ense kalınlığını ölçecek seprun var mı diye test yapacak bir sıkıntı cıkmazsa beşinci ayda bir test yapacak bir de doktoruna sor istersen birEnse kalınlığı ikili testmi
Ense kalinligi diye özel bisi yapmadı bana doktor?
Evet canım 14. Haftaya kadar yapılıyor ikili test ense kalınlığını ölçecek seprun var mı diye test yapacak bir sıkıntı cıkmazsa beşinci ayda bir test yapacak bir de doktoruna sor istersen bir
Ense kalınlığı ikili testmi
Ense kalinligi diye özel bisi yapmadı bana doktor?
Evet canım 14. Haftaya kadar yapılıyor ikili test ense kalınlığını ölçecek seprun var mı diye test yapacak bir sıkıntı cıkmazsa beşinci ayda bir test yapacak bir de doktoruna sor istersen bir
11-14 haftalık testi diye de bilinen ikili test trizomi 21( Down sendromu ) ve trizomi 18 adı verilen kromozom anomalilerinin tespiti için yapılan bir tarama testidir.Bu anomaliye sahip bebekleri erken gebelik aylarında saptamaya yardımcı olur.Tanı koymak amaçlı değildir.Sadece riski belirler.Riskin yüksek olması bebekte anomali olduğunun kanıtı değildir.Riskin düşük olması da bebeğin tamamen sağlıklı olduğunu garanti etmez.
Duyarlılığının üçlü teste göre daha yüksek olduğu iddia edilmektedir.Down sendromu ve trizomi 18in %90 oranında tanı konmalarına yardımcı olur.Üçlü teste göre daha erken dönemde yapılması da avantajdır.
İkili test iki bölümden oluşur.İlk yapılan bebeğin ense derisinin arkasındaki sıvı kısmın kalınlığının ölçümüdür.Bu Ense Kalınlığı ölçümü (NT:Nuchal Translucency) diye isimlendirilir.Bu test ile yapılan ikinci bir işlem ise anneden alınan kan ile gebelik hormonu olan B-hCG nin serbest kısmı (free B-hCG) ile PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A) ölçümüdür.
İkili test incelemesinde en büyük problem Ense Kalınlığı ölçümü standardizasyonudur. İki ayrı hekim değişik ölçebilir ve sonuçlar da değişik çıkabilmektedir. Bu testte insan faktörü (ölçümün doğruluğu) maalesef belirleyici olabilmektedir.
Ikili test yaptrdm ense kalınlığı yapmadı dedim
Kandami ckiyo bu ense kalinli onu çözemedim 3lu test yapmdi dktrm bana 4 lu yapck antalyadaymİkili testte ense kalınlığı çnemliymiş canım en iyi ikili test veriyormuş diğer testleri yapmıycam bir de beşinvi ayda bir test taptırcam dedi bana sen hangi şehirdesin canım
İkili testte ense kalınlığı çnemliymiş canım en iyi ikili test veriyormuş diğer testleri yapmıycam bir de beşinvi ayda bir test taptırcam dedi bana sen hangi şehirdesin canım
Bebegin anne karnında ölçüyor ense kalınlığını sonra kan vetiyorsun ikili test o sen nadıl yaptırdın ikili testi canım
Yok canım ultrasyonda bebeğin belirli bir şeklini yakalıyor durdugu anda ölçüyor sonra anne kan veriyor kan sonucuyla ölcüyü degerlendiriyor
Rabbim anali babali büyümeyi nasip etsn cnm
Valla doktr Ultrasnda bakarken yapdi ise blmyrm.ben bitek.kan verdim ikili test icin snuclarmda ck gzl ckti
Anladım canım ölçmüştür belkiok sevindim iyi çıkmasına imş darısı bize olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?