Yöresel Tarif çirgindiş (çeçen,çerkez mantısı)

Yöresel Yemekler

zakkumya

Suskunum Sana!!!
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
163
0
46
Diğer
Aslında zor gibi gözüken fakat çok kolay,doyurucu hem de bereketi olan bi yemek... İnternette araştırdım ben çirgindiş diye biliyorum fakat çeçen mantısı ya da çerkez mantısı diyenlerde var...

İlk önce hamuru yoğurmamız lazım çünkü diğer işlemler yapılırken hamur beklerse daha bi lezzetli oluyor..göz kararı un su ve tuz ile hamurumuzu elde ediyoruz...Hamuru beklemeye aldıktan sonra tavuğumuzu normal herzaman haşladığımız gibi haşlıyoruz...İçine 1 tane tavuk bulyon atıyoruz..
Sonra hamurdan küçük küçük ceviz büyüklüğü yeterli olacaktır.Parçalar kopartıp koparttığımız paçalardan iki ekimizle yuvarlıyorum yuvarladığımız hamuru küçük küçük kesiyoruz...resimde ki gibi şekiller elde ediyoruz...

hamuru için;
un
su
tuz
diğer malzemeler;
tavuk(göğüs eti daha çok lezzet verir)
sarımsak
tavuk bulyon

Haşladığımız tavukları bir tabağa alıp içine elde ettiğimiz hamurlatı atıp haşlıyoruz...Bir yandan da 3 baş (tane değil ) sarmısağı soyup dövdükten sonra haşladığımız sudan içine döküyouz....
hamurları büyük bir tepsiye aldıktan sonra tavukları kenarına koyuyoruz sarımsaklı kaseyide tapsinin ortasına koyuyoruz...
Çeşit çeşit servis yöntemi var ama ben bunu kullanıyorum tadı daha çok çıkıyor:)
Yanlız lütfen biyere gitmediğiniz yada misafirinizin gelmediği bi gün yemenizi tavsiye ederim :)))
yemek bittikten sonra hamurları ve tavuğu haşladığımız sudan bir bardak içerseniz hem hazımsızlığa iyi gelicek hemde biraz olsun sarımsak kokusunu alıcaktır...AFİYET OLSUN
Resimler netten alıntıdır...

Eklentiler

• $tavuklisandalcorba_1251923331.webp
    $tavuklisandalcorba_1251923331.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 1.453
  • $cirgindis2.webp
    $cirgindis2.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 10.176
Son düzenleme:
konuyu görünce sok oldum cok sasrdım:66::66::66:
cecenim bende ve suanda evde cırdıngıs yapılıoy
biz gılnıs da derizzz:16:
gerçekten cok güzel bi yemek tavsiye ederim
bazen ilk defa yiynler pek hoslanmıyo ama sonra mubtelası oluyolar:34:

aaa ne güzel ben de şimdi yedim ama yerken aklıma geldi niye paylaşmıyorum diye o yüzden tam resimlerini koyamadım..Ben ilk yediğimde de bayılmıştım çok seviyorum:))
Afiyet olsun...

çatala 1 hamur, 2-3 parça et takacaksın, yerken yanında et suyu içeceksin ki hamzı güzel olsun, biz her hafta yeriz bunu nerdeyse
bayılırımmmmmmmmmm

Off olsada yesek..
yengem cerkez ve cok guzel yapar kendisi bunu. Gerci ben gilnis diye biliyordum ismini :1:

çok ilginç ilk defa duyuyor ve görüyorum böyle bi yemeği :31:
fena durmuyo ama denemek gerek, teşekkürler paylaşım için :34:

az önce yedim nefisti:) ben 2 kişi oldugumuz için tabaga koydum ama bide onu tepside yemekvar tabi
ben çerkez falan diilim hiç alakamda yok karadenizliyim hatta ama çerkez yemeklerine bayılıorum kızlarıda çok güzel olur:)

aslında zor gibi gözüken fakat çok kolay,doyurucu hem de bereketi olan bi yemek... Internette araştırdım ben çirgindiş diye biliyorum fakat çeçen mantısı ya da çerkez mantısı diyenlerde var...

Ilk önce hamuru yoğurmamız lazım çünkü diğer işlemler yapılırken hamur beklerse daha bi lezzetli oluyor..göz kararı un su ve tuz ile hamurumuzu elde ediyoruz...hamuru beklemeye aldıktan sonra tavuğumuzu normal herzaman haşladığımız gibi haşlıyoruz...içine 1 tane tavuk bulyon atıyoruz..
Sonra hamurdan küçük küçük ceviz büyüklüğü yeterli olacaktır.parçalar kopartıp koparttığımız paçalardan iki ekimizle yuvarlıyorum yuvarladığımız hamuru küçük küçük kesiyoruz...resimde ki gibi şekiller elde ediyoruz...

Hamuru için;
un
su
tuz
diğer malzemeler;
tavuk(göğüs eti daha çok lezzet verir)
sarımsak
tavuk bulyon

haşladığımız tavukları bir tabağa alıp içine elde ettiğimiz hamurlatı atıp haşlıyoruz...bir yandan da 3 baş (tane değil ) sarmısağı soyup dövdükten sonra haşladığımız sudan içine döküyouz....
Hamurları büyük bir tepsiye aldıktan sonra tavukları kenarına koyuyoruz sarımsaklı kaseyide tapsinin ortasına koyuyoruz...
çeşit çeşit servis yöntemi var ama ben bunu kullanıyorum tadı daha çok çıkıyor:)
yanlız lütfen biyere gitmediğiniz yada misafirinizin gelmediği bi gün yemenizi tavsiye ederim :)))
yemek bittikten sonra hamurları ve tavuğu haşladığımız sudan bir bardak içerseniz hem hazımsızlığa iyi gelicek hemde biraz olsun sarımsak kokusunu alıcaktır...afiyet olsun
resimler netten alıntıdır...

bizde buna gerniş deriş hatta içi patatesli olanı var bardakla falan keseriz onada haltımış deriz birde ortaya sarımsaklı su ımmm enfes :56:

Yapimi cok kolay ne zoru :) annem yarim saatte sipsak bitiriyor. Biz ceceniz gilnis diyoruz adina. Evlendigimden beri yiyemiyorum cok ozledim :( yapan biri cagirsa beni de :(

Bayıldım.... Ellerine emeğine sağlık arkadaşım , ramazandan sonra deneyeceğim inşaallah. Bende bugün patatesli çerkez mantısı yapacağım. Hamur işi mantılara bayılıyorum,birde kilo yapmasa ;)))

Back
X