Çirkeflesen ex eş..Esyalarımı alamıyorum

negerekvarya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2022
31
34
3
Selam.Eski konularimi bilenler olacaktır.. Bosandim ama henüz karar kesinleşmedi. Büyük bir ihtimalle "istinaf"'a gidecek dosya..Karşı taraf karara itiraz edecek..Geçenlerde eşyalarımı almaya gidecektim..Hersey hukuk yönünden uygun olsun dedi avukatım..eşyalarımı alabilme yönünden de avukatım karşı tarafın avukatiyla görüştü..Ben ex kisisiyle muhatap olmadım .avukatım durumu anlatmış ev tutacagimi eşyalarımı almak istediğimi..o eşyaları beraber aldık demiş (Babam aldı biz sadece beğendik evli bile degildik)madem bosanmayı çok istiyor karar kesinlessin acsin mal paylasimi davasi alsin demiş..sonra o eşyalar benim de hakkım eşyaları paylaşalım dosya kapansın anlaşalım maddi manevi birsey istemesin manasinda konusmus."ben zaten ölmüşüm kimseden korkum yok " demiş...Ben sinir krizine girdim..o eşyaları Babam aldığı halde biz yaptığımız halde nasıl böyle birsey söyler...faturalar hepsi elimde mevcut..ama simdi oraya gitsek elimizde bir belge olmadan biz suclu duruma dusucez haneye tecavüzden...nasıl bana ait olan eşyalarda hakkı olduğu savunur..hadi beni de düşünmüyorsun evladini da mi dusunmedin de boyle bir cirkeflik yaptin...avukatim da şok oldu..nasil boyle birsey soyler dedi.....Avukatım elinden geleni yaptı durumumu da anlatmis avukatina...ve kararın kesinleşmesi eşya davası en az bir sene daha sürer dedi..Ben ayrı ev buldum..Evladimla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum ama kendi eşyalarımı bile alamıyorum..İnsanlık yapıp arattik birde müsait mi o gün diye..Ben napicam.esya alacak durum zaten yok..ben nereye kadar daha böyle yaşayacağım çok yoruldum ..

İyi kötü geçmişini paylaştığı bir insana bunu yapmayı nasıl yakıştırıyorlar erkekler kendilerine. Üstelik çocuğunuzun da ihtiyacı var o eşyalara. Hem de parasını bile ödememiş. Söylerken utanması lazım. Araya kıramayacağı bir aile büyüğünü soksanız ne olur acaba? Makul bir şekilde dinler mi birilerini?

Çok üzüldüm.. Çocuğunuz var üstelik..
Dava süresince müşterek konutta kalmayı talep ettiniz mi ? Yoksa Mahkeme eşinize mi tahsis etti ?

İyi kötü geçmişini paylaştığı bir insana bunu yapmayı nasıl yakıştırıyorlar erkekler kendilerine. Üstelik çocuğunuzun da ihtiyacı var o eşyalara. Hem de parasını bile ödememiş. Söylerken utanması lazım. Araya kıramayacağı bir aile büyüğünü soksanız ne olur acaba? Makul bir şekilde dinler mi birilerini?
Deneyeceğim inşallah ise yarar

Anahtari değiştirmiştir o pislik
Değiştirsin çilingirle girerdim. Hep iyi insanlara var o dava polis hak hukuk. Çatır çatır hırsızlık yaparlar 1 hafta yatar çıkarlar.

Boşanırken mal paylaşımı yapılmadı mı? Bir arkadaşım eşyaların faturalarını falan koymuştu dosyaya. Neden siz çıktınız evden, çıkarken neden almadınız eğer taşındıysanız. Tam bir pislikmiş, işte iyilikten maraz doğar olayı bu. Babanıza aldırmanız da hata, ya karı koca birlikte alır ya iki tarafın aileleri alır.

Boşanırken mal paylaşımı yapılmadı mı? Bir arkadaşım eşyaların faturalarını falan koymuştu dosyaya. Neden siz çıktınız evden, çıkarken neden almadınız eğer taşındıysanız. Tam bir pislikmiş, işte iyilikten maraz doğar olayı bu. Babanıza aldırmanız da hata, ya karı koca birlikte alır ya iki tarafın aileleri alır.
Bizde gelenektir...Bu bölgede yani..Evin bir kısmını kız tarafı yapar diğer küçük bir kısmını da erkek tarafı..evden neden almadığım gelince ex kişisi şiddet uyguladi bir gece yarısı kucağımda çocukla terk ettim evi..karakol hastane derken..sonra kişisel esyalarimin bir kısmını alabildim oda polisle giderek..onda bile olay çıktı düşünün artık. Ve boşanma gerçekleştikten sonra ayrı bir dava aciliyor dedi avukat..ancak bosanam gerceklesirse ki o eşyaların çoğunu biz yaptık zaten..paylaşılacak birsey yok ki ortada hersey belli bunu oda biliyo ama amaç huzur bozmak

Bizde gelenektir...Bu bölgede yani..Evin bir kısmını kız tarafı yapar diğer küçük bir kısmını da erkek tarafı..evden neden almadığım gelince ex kişisi şiddet uyguladi bir gece yarısı kucağımda çocukla terk ettim evi..karakol hastane derken..sonra kişisel esyalarimin bir kısmını alabildim oda polisle giderek..onda bile olay çıktı düşünün artık. Ve boşanma gerçekleştikten sonra ayrı bir dava aciliyor dedi avukat..ancak bosanam gerceklesirse ki o eşyaların çoğunu biz yaptık zaten..paylaşılacak birsey yok ki ortada hersey belli bunu oda biliyo ama amaç huzur bozmak
Yeni sevgilisi var demiştiniz, masraf yapmamak için eşyaların üzerine konmuş. Büyük ihtimalle kadınla birlikte bu şekilde masrafsız oturacak.

Öncelikle çok geçmiş olsun.. durumunuza üzüldüm. Evi terk eden eş birçok açıdan mağdur oluyor..
Evinizde olan eşyalar(kişisel mallarınız hariç) edinilmiş mal olarak değerlendirilir. Bu yüzden boşanma davasından sonra mal paylaşımı davasının konusunu oluşturur. Şu aşamada rızası haricinde eşyaları almanız mümkün değil.. Keşke boşanma davasında ev için tahsis kararı alsaydınız..Ancak kalan kişisel eşyalarınız var ise avukatınız mahkemeden talepte bulunabilir. Mahkeme karar verince kolluk kuvvetleri ile kişisel eşyalarınızı alabilirsiniz.
Eğer çilingir çağırıp eve girerseniz ve şikayetçi olursa başınız ağrır. Hakkınızda dava bile açılabilir..
babanızın aldığı eşyaları kullanması çok gurursuz bir hareket. İnşallah bir şekilde ikna olur ve siz de rahat edersiniz.

Durumunuza üzüldüm.Ama bu erkekler her halti yiyip, sonrada biz onları bosayinca kuduz köpek gibi napcakalrinizi bilemiyorlar.Maddi olarak da hem canımızı yakmak istiyorlar hem de kendilerini garantiye almak.Herkesin dini imani para, maddiyat olmis.
Boşanma sürecinden geçen tüm kadınlar benzer şeyleri yaşıyoruz.
Biz Boşanma davasini yeni açtığımda kızımla tatile gittim.Evden esyalarini alacak( kiyafet vs) diye kapının kilidini değiştirmeden gittim.Eve geldiğimde şok oldum.Mutfakdan beğendiği tencere, tava, bıçak vs kaliteli ne varsa alıp götürmustu.Tum evde altin, taki, para aramış, her yer dagilmisti.O gün daha da nefret etmiştim.
Hepsi aynı bunların.Sabirla hukuki olarak hakkınızı arayin.Allah yardımcınız olsun.

Başlığı çiftleşen diye okuduktan sonra utancımdan konuyu okuyamayan ben:eek::eek::eek:

Allah kulunun insafına bırakmasın kimseyi. Maalesef eşya davası açmadan vermez böyleleri.

Üzmeyin ama kendinizi para ile alınanı bir şekilde yerine koyarsınız, zor olur, güç olur ama başarırsanız ne tatlı olur. Bu da geçecek diye bakın.

Back
X