• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkin hissetme ve değersizlik duygusı

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.350
3.500
133
Merhaba sevgili bayanlar.3 yıl önce çok zayıfladıgımdan dolayı bana tipimle alakalı bir şaka yapıldı ve ben tramva yaşadım. Bir başkası ise beni eroinmanlara benzetti. Geldiğinde çok güzeldin, şimdi eroin içenlere benziyorsun dedi. Bunların hepsi bende tramva etkisi yarattı. O gunden sonra brn kilo aldım. Fakat kısa bir süre terapi almama rağmen, kendimi çirkin ve Değersiz hissettim hep. Bilinçaltımı ve düşüncelerimi ne yaparsam yapayım değiştirmedim. Aynı ergenlere döndüm.Bu durumu nasıl atlatabilirim fikirlerinizi bekliyorum.

Benimde göz altlarım mosmordu hatta siyaha yakın bir renkte tam bir eroinman gibi görünüyordum ve bir çok kişiden bu sözü duydum ama travma etkisi falan yaratmadı olabilir yani insanız neticede.. kusursuz insan mi var ben sigarayı bırakıp kilo aldım geceleri uyumaya başladım ozaman düzeldi şimdi daha iyi görünüyor. Sende başkalarinin söylediklerine göre kendine değer biçme..

Ego değil de özgüven kazanmanız lazım.

Özgüven sadece iyi bir dış görünüşle kazanılmaz , güçlü yönlerinizi ön plana çıkarın bir kaç alanda iyi bir seviyeye gelmeye çalışırsanız insanların dedikleri umrunuzda olmaz, kendinizi değersiz hissetmezsiniz.

Bu dediklerimi de başkaları için değil kendiniz için yapın.

Özgüven sadece iyi bir dış görünüşle kazanılmaz , güçlü yönlerinizi ön plana çıkarın bir kaç alanda iyi bir seviyeye gelmeye çalışırsanız insanların dedikleri umrunuzda olmaz, kendinizi değersiz hissetmezsiniz.

Güçlü yönlerden kastınız kitap okuma, resim ve sanat kursları sanırım

cidden şaka gibi maalesef öyle geçti çünkü anksiyete, tramva ve depresyonla geçti
Sen bi ara botoks yaptırmıştın
Hatta burda fotolarin vardi,o sensin dimi
Herkes ne kadar guzel olduğundan bahsediyordu...ki bence de öylesin
Niye bir densizin lafina takıldın bunca yıl
Kim ki o?

Sen bi ara botoks yaptırmıştın
Hatta burda fotolarin vardi,o sensin dimi
Herkes ne kadar guzel olduğundan bahsediyordu...ki bence de öylesin
Niye bir densizin lafina takıldın bunca yıl
Kim ki o?
en yakınlarım eşimin abileri maalesef. Nasıl takılıp kaldım bilmiyorum.Zaman azalttı allaha şükür ama özgüven sıfır oldu. Çok teşekkür ederim canım

Ne hassas psikolojiniz varmış şaşırdım valla
Uzman desteği alın bence de
Hatta sadece bu konuyu çözmekle kalmayın
Ilerde duyabileceğiniz kötü yorumlarla nasıl başa çıkacağınızı da öğrenirsiniz hem
Maalesef bazı şeyler şaka diye düşünmedim ciddi algıladım cidden nahoş bir şekilde eleştirildim. Çocukluğumdan kalma bişeyler oldugunu söyledi uzmanlar her konuda böyle hassas değilim aslında

Maalesef bazı şeyler şaka diye düşünmedim ciddi algıladım cidden nahoş bir şekilde eleştirildim. Çocukluğumdan kalma bişeyler oldugunu söyledi uzmanlar her konuda böyle hassas değilim aslında
Ee o uzmanlar herhangi bi çözüm önerisinde bulunmadı mı?

en yakınlarım eşimin abileri maalesef. Nasıl takılıp kaldım bilmiyorum.Zaman azalttı allaha şükür ama özgüven sıfır oldu. Çok teşekkür ederim canım

Kıskanmışlardır
Kendileri kıllı maymun cinsindendir buraya yazıyorum

Güçlü yönlerden kastınız kitap okuma, resim

evet mesela…
Bir çok şey olabilir.

Back
X