• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkin hissetme ve değersizlik duygusı

Herkes kilo vermeye çalışıyor. Bizim insanımız tuhaf zayfsan zayıfsın diye, kilo alınca da ordan vuruyorlar. Başkalarının mutsuzluğundan beslenen o kadar çok insan var ki. Bir uzman desteği ve kendinize olan güveninizle ancak çözersiniz. Bir yerde okumuştum İnsanların söyledikleri ancak siz izin verirseniz hayatınızı etkiler. Çok doğru geliyor bu laf. Siz önemsemeseniz bu sorun olmayacak.

Hicbirimiz mukemmel degiliz ki. Hepimiz kusurlarimizla seviyoruz kendimizi.
Eminim cok guzelsin ama kendi guzelliginin farkinda degilsin.

** travma 😊😊

Kendinizi hangi kiloda ve hangi görünüşle iyi hissediyorsanız öyle kalın.

insanlar şaka kisvesi altında patavatsızlaşabiliyor. Ben de çok zayıflamıştım bir ara , iğrenç görünüyorsun diyen bile oldu. Size ne diyip geçtim ciddiyim. Çünkü aynaya baktığımda kendimi çok beğeniyordum.

sağlığınızı bozmadığı sürece istediğiniz kiloda kalabilirsiniz bence.

İşte insanlara “öylesine.” söylediğimiz cümleler böyle yıkıcı etkiler yapabiliyor, birbirimize iyi gelmemiz gerekirken, birbirimizi ne hale getiriyoruz. Kendini sevmeye odaklan. Meditasyon yapabilirsin düzenli olarak, bir süre sonra olumlu düşünce kalıbına da alışırsın.

Özgüven bence ailede kazanılan bir kavram.
Mesela görsellik olarak açık ve net güzel degilim öyle kaygılarım da pek olmadi.
Güzelliğin insana artı sağladığına eminim.
Şu var bu benim ozguvenimi etkilemez.
Özgüven anne babanın kritik dönemde nasıl davrandigi ile alakalı.
Anne baba çöp gibi davranmissa çocuğa çocuk isterse kraliçe olsun kendini değersiz hisseder.
Ben kendimi fiziki yönden eleştirsem annem çok kizar.
Çünkü hep bizi prenses gibi görüyor ve asla kabul etmez.
O yüzden bence önce siz kendinize değer verin.
Birey olarak kendinizi sevin gerisi gelir.

Terapiye devam etmelisin. Benim bi çözümün yok malesef. Ben bu tarz şeyleri 24 satten fazla kafaya takmam takamam umrumda olmaz gereken cevabıda yapıştırırım ama.

Merhaba sevgili bayanlar.3 yıl önce çok zayıfladıgımdan dolayı bana tipimle alakalı bir şaka yapıldı ve ben tramva yaşadım. Bir başkası ise beni eroinmanlara benzetti. Geldiğinde çok güzeldin, şimdi eroin içenlere benziyorsun dedi. Bunların hepsi bende tramva etkisi yarattı. O gunden sonra brn kilo aldım. Fakat kısa bir süre terapi almama rağmen, kendimi çirkin ve Değersiz hissettim hep. Bilinçaltımı ve düşüncelerimi ne yaparsam yapayım değiştirmedim. Aynı ergenlere döndüm.Bu durumu nasıl atlatabilirim fikirlerinizi bekliyorum.
Sende sıkıntı Yok insanlar kötü seni gördüğünde halini hatrini soracak yere direk çok zayiflamissin ay çok kilo almışsın.diyen insanlarda suç Emin ol dünyanın en güzeli ol onlar yine kusur bulur boleleri bu sefer huyuna laf atarlar merak etme en güzel yol o insanlardan mrb mrb dışında bağlantıyı kesmek.bir insana da eroin içenlere benziyorsun denmez yanı.onunla samimiyeti kes.gecmisin hatrina görünce selam ver.

Adınızda ve soyadınızda a, j, s, ş harfleri toplamda kaç adet?
Toplamda en az 2 adet yoksa değersiz hissetme potansiyeliniz yüksektir.

Bu durumda kök çakra meditasyonu, çok çakra olumlamaları iyi gelir.
soyadı değişiyor ama .bekarlık soyadını mı evlilik soyadını mı baz alacağız?

bir tane psikologun bununla ilgili bi alistirmasi vardi, bir tane gunluk alip bir ay boyunca her gun kendinle ilgili sevdigin, guzel bir ozelligi oraya yazmak. 2. ayda ise her gun 2 ozellik yazmak ve boyle boyle arttirmak.
bizim beynimiz nasilsa oyle dusunmeye devam ediyor, hep bildigi yollara gidiyor, baska sekilde dusunmek icin onu alistirmak gerekiyor. hayatinizin buyuk bir kismini kendinizi degersiz olarak dusundunuz, simdi diger kalan kismini bunun aslinda gercek olmadigini, sadece bir dusunce oldugunu, o icinizdeki ses aslinda sizin degil etrafinizdakilerin sesi oldugunu yavas yavas kendinize ogretmeniz gerekiyor sanirim. bu hemen olacak bir sey degil, uzun bir surec. bunu degistirmek istemeniz, farketmeniz bile cok guzel. umarim kendi degerinizi gorebilirsiniz

bir tane psikologun bununla ilgili bi alistirmasi vardi, bir tane gunluk alip bir ay boyunca her gun kendinle ilgili sevdigin, guzel bir ozelligi oraya yazmak. 2. ayda ise her gun 2 ozellik yazmak ve boyle boyle arttirmak.
bizim beynimiz nasilsa oyle dusunmeye devam ediyor, hep bildigi yollara gidiyor, baska sekilde dusunmek icin onu alistirmak gerekiyor. hayatinizin buyuk bir kismini kendinizi degersiz olarak dusundunuz, simdi diger kalan kismini bunun aslinda gercek olmadigini, sadece bir dusunce oldugunu, o icinizdeki ses aslinda sizin degil etrafinizdakilerin sesi oldugunu yavas yavas kendinize ogretmeniz gerekiyor sanirim. bu hemen olacak bir sey degil, uzun bir surec. bunu degistirmek istemeniz, farketmeniz bile cok guzel. umarim kendi degerinizi gorebilirsiniz
Tramva bazı İnsanlara hafif gelebiliyorBenim böyle bir olguya takılıp kalacağım hayatta aklımın ucuna gelmezdi. Terapi desteği aldım. Bu konuyu açmamdaki esas amaç böyle farklı yöntemleri de emekti aslında. Bu dediğiniz tekniği mutlaka deneyeceğim. Zaman bana umarım ki istediğimi verecektir.

Back
X