- 6 Nisan 2013
- 3.545
- 1.688
Merhaba sevgili kk hatunlarıBu neşeli,heyecanlı yarışmanın içinde olmak istedim tekrar ve kolları sıvadım.Bugün sizlere çıtır soğan halkaları ve humus yapacağım(sanki kk da her gün tarif paylaşıyormuşum gibi) Hangi mezeyi yapsam diye hiç düşünmedim aslında humusu çok severim.Ara sıcağım da çıtır soğan halkaları olsun dedim.Hadi bakalım tarife geçeyim.
ÇITIR SOĞAN HALKALARI
2 adet büyük soğan
yarım su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Tuz,pul biber,karabiber
Galeta unu
Sıvı yağ (kızartmak için )
Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğruyoruz.Bir kapta yumurta,süt,un,tuz,karabiber,pul biber,kabartma tozunu çırpıyoruz.Yağımızı kızdırıyoruz.Soğan halkalarını önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
HUMUS
2 su bardağı haşlanmış, kabukları soyulmuş nohut
1 çay bardağı tahin
yarım limonun suyu
2 diş sarımsak
kimyon,tuz
su (çok katı bir kıvam olursa seyreltmek için)
zeytinyağı ,pul biber (üzeri için)
Nohut,tahin,limon suyu,kimyon,tuz,sarımsak robotta çekilir.Çok katı bir kıvamı olursa suyla seyreltebilirsiniz.Daha sonra tabağa alınır ve üzeri zeytinyağı,pul biber ile süslenir.
ÇITIR SOĞAN HALKALARI
2 adet büyük soğan
yarım su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Tuz,pul biber,karabiber
Galeta unu
Sıvı yağ (kızartmak için )
Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğruyoruz.Bir kapta yumurta,süt,un,tuz,karabiber,pul biber,kabartma tozunu çırpıyoruz.Yağımızı kızdırıyoruz.Soğan halkalarını önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
HUMUS
2 su bardağı haşlanmış, kabukları soyulmuş nohut
1 çay bardağı tahin
yarım limonun suyu
2 diş sarımsak
kimyon,tuz
su (çok katı bir kıvam olursa seyreltmek için)
zeytinyağı ,pul biber (üzeri için)
Nohut,tahin,limon suyu,kimyon,tuz,sarımsak robotta çekilir.Çok katı bir kıvamı olursa suyla seyreltebilirsiniz.Daha sonra tabağa alınır ve üzeri zeytinyağı,pul biber ile süslenir.
Son düzenleme: