Civciv :( acil

Pazarda satılmasa direk öldürürler. Bazı ülkelerde erkek civcivleri canlı canlı kıyma makinesinden geciriyorlarmış. Alırsanız en az iki tane alın onlar beraber koyun koyuna yatıyorlar. Bir de özel civciv yemi alın, bulgur içinde şişip öldürüyor. Ben iki tane almıştım. Büyüyünce bahçeli evi olan bir akrabamıza verdik, onların bir sürü tavukları vardı, onlarla beraber baktılar.

O civcivler kuluçka makinasından çıkmadır zaten.annesi olan civcivi kolay kolay satmazlar.büyüdükten sonra satarlar.yalnız tek duramaz civciv.yanına bir tane daha alırsanız ses çıkarmaz fazla.yalnızlıktan ötüyordur sürekli.ayrıca da babam üstüne bir şey örterdi iyice sarardı sıcakta hemen uyurdu.

Bugun minik pamuk civcivimi bebegimi yolladim köye baska civcivlerin icine katildi insalaah mutludur suan:( ama icim buruk özledim insalah o mutludur...bugun hep koynumdaydi yawrum mutfa geliyodu yanima kosa kosa cok ihtiyaci vardi ama simdi daha mutludur dogasinda insalah

Ğ
Bugun minik pamuk civcivimi bebegimi yolladim köye baska civcivlerin icine katildi insalaah mutludur suan:KK43: ama icim buruk özledim insalah o mutludur...bugun hep koynumdaydi yawrum mutfa geliyodu yanima kosa kosa cok ihtiyaci vardi ama simdi daha mutludur dogasinda insalah
mutludur merak etme
Ayy olsada öpsem sıksam şimdi

Hallam biz cocukken tavuk fabrikasinda calisirdi. Ne zaman erkek civciv ciksa posete doldurup oldururmus fabrika ya da pazara satiyorlarmis . Bizim ev bahceliydi Kore yaza gitmeden 15 tane getirirdi bizde bakar buyutur koye gotururduk. Bu sekilde cok can kurtardik. Hatta bir Kere 200 tane getirirdi kendi arabamizla gidecektik. Koyde bayagi verdik herkese. Tabi ki 90% erkek civciv cikardi. Eger iki den fazla olmazsa agliyorlar Boyle. Ben 6 sene once gittigim de cocuklar da bu deneyimi yasasin diye aldik. Ama onlar hic dokunmadan kutuda besledik arada haliya saliyorduk . Komsumuzun koyune saldik hala anlatirlar ne kocaman horoz oldular diye. Adlarini bizim ikizlerin adini vermisler.

Insallah ķoyde yaşar yeni arkadaşlarıyla. Bende elektrikli lamba takinyakın diyecektim kutusuna. Ben çocukken o şekilde çok civciv büyüttüm. Lamba takınca üşumuyorlat altında uyuyorlar sıcacık. Tek degildi benimkiler.
Bu defa pazardan almıştık o zamanlar daha küçük tüm sona kuruluydu evde kişiydi hatırlamıyorum tekti civciv sobaninnyaninda bakmamızı rağmen olmuştu çok anlamıştım hayatimdakinilk ölüm vakasiydi hic unutmam. :(

Back
X