• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Coca Cola'nın düzinelerce bilim insanını fonladığı ortaya çıktı

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.179
18.339
823
haber.sol.org.tr/dunya/coca-colanin-duzinelerce-bilim-insanini-fonladigi-ortaya-cikti-132280
Coca Cola'nın düzinelerce bilim
insanını fonladığı ortaya çıktı
Coca-Cola'nın gazlı içecekler-obezite
ilişkisini reddeden araştırmalar
yapılması için milyonlarca dolar
harcadığı öne sürüldü.
Cuma, 09 Ekim 2015 21:23

Coca-Cola'nın içlerinde İngiltere'de
hükümetin sağlık danışmanlığını da
yapan düzinelerce bilim insanı ile
finansal bağları olduğu ve bu
araştırmacıların obezite ve gazlı
içecekler arasındaki bağı reddeden
çalışmalar yaptıkları iddia edildi.
İngiliz Times'a göre, insanların spor
gibi faaliyetlerde gazlı içeçekler
tüketmelerini öneren European
Hydration Institute'un (EHI)
kurulması için £ 4.860.000
harcandı. Gazete Loughborough
Üniversitesi'nde spor bilimi
alanından emekli profesör Ron
Maughan'ın (EHI bilimsel danışma
kurulu başkanı) Coca-Cola'dan £
1.000.000 aldığını iddia etti.
Ayrıca Coca-Cola'nın Ukactive,
İngiliz Beslenme Vakfı'nın, Hull
Üniversitesi, Homerton Üniversite
Hastanesi, Ulusal Obezite Forumu,
İngiliz Diyetisyenler Birliği, Obezite
Haftası 2013 gibi kuruluşlara mali
destek sponsorluk veya araştırma
fonu sağladı iddia edildi.

Iddialar doğru mu değil mi çıkar kokusu ama Gazlı içecekler obeziteyi körüklemese de sürekli tüketmek sağlığa zararlı.

içeriği belli olmayan, içince ağzı boğazı yakıp geçen, rengi siyah, adı hiç duyulmamış bu kola denen lanet nasıl hayatımıza girmiş acaba?

Doktorlar çok önce depresyon için hastalar verirlermiş
içeriği belli olmayan, içince ağzı boğazı yakıp geçen, rengi siyah, adı hiç duyulmamış bu kola denen lanet nasıl hayatımıza girmiş acaba?

Reklamların ve insanoğlunun merakı sağolsun:-)
bunun altında çok derin çalışmalar var abla. bu haberde olduğu gibi ciddi emek vererek afrikanın bilmem ne kabilesine kadar tüm dünyaya yayıyorlar hayret.

Doktorlar çok önce depresyon için hastalar verirlermiş
ilaç olarak yani öyle mi? bunu duymamıştım daha önce. hangi özelliği depresyona iyi geliyormuş acaba?

bunun altında çok derin çalışmalar var abla. bu haberde olduğu gibi ciddi emek vererek afrikanın bilmem ne kabilesine kadar tüm dünyaya yayıyorlar hayret.

ilaç olarak yani öyle mi? bunu duymamıştım daha önce. hangi özelliği depresyona iyi geliyormuş acaba?
Firma sağlam maddi güce sahip, başka markalarda öyle değil mi? Isim yazamıyorumda, bu renkli gazlı içecek yanında iyi gider denen şeyler hani, 3 yaşındaki bebeler biliyor artık, dışarı çıkınca anne gidelim diye tutturuyor. Tüm Dünya'ya yayıldılar, ben kızmıyorum yine de, biz yapıyoruz böyle, hem öğkk diyoruz, yemem içmem protesto ederim diyoruz, 3-5 hafta sonra ohhh şifa niyetin deyip tüketiyoruz.
Markan yoksa üretmiyorsan Boşluğu doldururlar.

Firma sağlam maddi güce sahip, başka markalarda öyle değil mi? Isim yazamıyorumda, bu renkli gazlı içecek yanında iyi gider denen şeyler hani, 3 yaşındaki bebeler biliyor artık, dışarı çıkınca anne gidelim diye tutturuyor. Tüm Dünya'ya yayıldılar, ben kızmıyorum yine de, biz yapıyoruz böyle, hem öğkk diyoruz, yemem içmem protesto ederim diyoruz, 3-5 hafta sonra ohhh şifa niyetin deyip tüketiyoruz.
Markan yoksa üretmiyorsan Boşluğu doldururlar.
cidden iyi reklam yapıyorlar. hem bu kola mevzuunda hemde bahsettiğin ürün hakkında. ramazana, tatile, bayrama seyrana her şeye uygun reklamları var. her telden çalıyorlar. hasta ziyaretine kola götürenleri biliyorum o kadar sindirmişiz artık :)
her ülkenin kültürüne göre yaklaşıyorlar.

....ve biz ne yazık ki çok çabuk unutuyoruz.

Back
X