• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğa karşı şiddet uygulamıyın lütfennnnn!!!!!!

Gunka

Azerbaycanlı gelin
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
231
3
318
Arkadaşlar selamlar. Çok üzgünüm çok kötüyüm. Her dövülen çocuk gördükte ben ölüyorum resmen! Dün komşuma gittik bebeği doğmuş, bu onun 2-ci çocuğu. İlk çocuğuna karşı şiddet uyguluyordu bütün sinirini ondan çıkarıyor, kız çocuğun yaşı 4 fln olar.
Bir gün misafirlikte hemen kız çocuk oynuyordu, düştü başın vurdu masaya, zaten çoçuğun canı acıttı ağlıyordu, annesi geldi tokat atdı ve diyor-sana demedimmi otur yaramazlık yapma!!!
Ondan sonra uzun süre kendime gelemedim..Komşularım diyor bayan devamlı çocuğunu dövüyor hatta bir gün beton zemine kafasını vurmuş(((((( Yavrunun gözlerine bakamıyorum.
Hemen komşunun annesi de alt katta oturuyor ve bir bebeğe bakıyor parayla. Dün çocuklar yemek yemeye başladı, bayanın baktığı çocuk yemedi, bayan elinin arkasıyla çoçuğun yüzüne bi vurdu.Ben şoka girdim... Başkasının çoçuğuna nasıl eli kalka biliyor anlam veremiyorum??? Çocuğumu aldım çıktım o evden..
Dünden beri başım ağrıyor kendime gelemiyorum. Çoçuğun annesini tanısam haber vererdim malesef hiçkimseyi tanımıyorum bebeği sabah koyup akşam alıyormuş.
Bana bir akıl verin ne yapa bilirim. O çocuğun yerine benim yavrum da ola bilir. Benim yavrumun gözünün yaşı aktığında ben de ağlıyorum. Ona şiddet uygulayan olsa kendime hakim olamam her şey yapa bilirim.

Arkadaşlar lütfen sinirlerinize hakim olalım bebeklerimize çocuklarımıza şiddet uygulamıyalım! Onlar bu hayatda mahsum ve temiz bir varlıklarımızlar! Çok bayanlar 100 tedaviden keçiyor bebek sahibi olması için. Kimese Allah bebek rahatlıkla veriyor ona da böyle kötü davranılıyor. Kusura bakmıyın türkcem zayıf her halde anlata bildim derdimi.

İçim parçalanıyor..
Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim bu konuda aslında..
Arada totosuna bir iki şaplak yiyor kuzum...
Çok yanlış biliyorum..
Sonra o unutuyor (ya da biz öyle zannediyoruz) ben banyoya falan kaçıp ağlıyorum...
Ciddi anlamda stresli günlerimiz oluyor iş yerinde.. (Hastanede çalışıyorum)
Bu dönemlerde zaten delirdiğimi düşünüyorum..
Bu yüzden eşimden Allah razı olsun, daha çok ilgilenir öyle zamanlarda..
Tamam.. Kızıma sinirlenince "bir saniye annecim" deyip, başka bir yere geçip yatışmayı beceriyorum..
Ama her zaman olmuyor, beceriksizin tekiyim belki de aslında...

Ciddi anlamda öfke kontrol terapisi falan düşnüyorum..
Kendi sinirimden kendim bıktım...

Ama ciddi anlamda şiddet gören yavrucaklara... Rabbim'e havale ediyorum anne babalarını..
Belki ben de Allah'a havaleyim....

Çok dertliymişim bu konuda değil mi...

bazen ablamlar çoçuklar şımarınca popuşlarına geçiriyorlar ya da kızıyorlar. ben de onlara bağırıyorum. insan nasıl kıyıpta döver anlamıyorum. onların ateşi çıkınca ben ağlıyorum.. nasıl olur da kıyarlar :14:

Son düzenleme:

ben evladını toğrağa vermiş onun acısıyla sürekli kavrulan gözünün yaiı hiç dinmeyen bir anneyim..
eşimle bazen görüyoruz sokakta çocuğunu döven anneleri filan kanımız çekiliyor sanki..
yokluğunu acısı mı çekmişlerki varlığının kıymetini bilsinler..

çocuklara kötü muamele yapıldığını bildirin sosyal hizmetlere.

Arkadaşlar selamlar. Çok üzgünüm çok kötüyüm. Her dövülen çocuk gördükte ben ölüyorum resmen! Dün komşuma gittik bebeği doğmuş, bu onun 2-ci çocuğu. İlk çocuğuna karşı şiddet uyguluyordu bütün sinirini ondan çıkarıyor, kız çocuğun yaşı 4 fln olar.
Bir gün misafirlikte hemen kız çocuk oynuyordu, düştü başın vurdu masaya, zaten çoçuğun canı acıttı ağlıyordu, annesi geldi tokat atdı ve diyor-sana demedimmi otur yaramazlık yapma!!!
Ondan sonra uzun süre kendime gelemedim..Komşularım diyor bayan devamlı çocuğunu dövüyor hatta bir gün beton zemine kafasını vurmuş(((((( Yavrunun gözlerine bakamıyorum.
Hemen komşunun annesi de alt katta oturuyor ve bir bebeğe bakıyor parayla. Dün çocuklar yemek yemeye başladı, bayanın baktığı çocuk yemedi, bayan elinin arkasıyla çoçuğun yüzüne bi vurdu.Ben şoka girdim... Başkasının çoçuğuna nasıl eli kalka biliyor anlam veremiyorum??? Çocuğumu aldım çıktım o evden..
Dünden beri başım ağrıyor kendime gelemiyorum. Çoçuğun annesini tanısam haber vererdim malesef hiçkimseyi tanımıyorum bebeği sabah koyup akşam alıyormuş.
Bana bir akıl verin ne yapa bilirim. O çocuğun yerine benim yavrum da ola bilir. Benim yavrumun gözünün yaşı aktığında ben de ağlıyorum. Ona şiddet uygulayan olsa kendime hakim olamam her şey yapa bilirim.

Arkadaşlar lütfen sinirlerinize hakim olalım bebeklerimize çocuklarımıza şiddet uygulamıyalım! Onlar bu hayatda mahsum ve temiz bir varlıklarımızlar! Çok bayanlar 100 tedaviden keçiyor bebek sahibi olması için. Kimese Allah bebek rahatlıkla veriyor ona da böyle kötü davranılıyor. Kusura bakmıyın türkcem zayıf her halde anlata bildim derdimi.

böyle insanları bende çok görüyorum yolda izde ya :( Allah belalarını versin. çocuk o anlasa zaten yapmaz.. beyinsizler... kreşte çlşırken ordada dövüyorlardı gittim şikayet ettim müdüre beni kovdular :) herkez birbirini tutuyor. eğer o insan size yakın biyerdeyse sürekli görüoanız birkaç keez o anı video alabilirsinizz gizliden ve polise şikayet edebilirsiniz

Sirf bu yuzden ben cocuklarima bakici tutmadim
Ogluma ilk bir yil esimle donusumlu baktik,
sonrasinda krese verdim
kizima ise kv. bakiyor

Gorumcemin cocuklarina da kv. bakti
fakat gorumcem ve esi surekli cocuklarini doverler
kv.de de onlardan cesaret alip sinirlendiginde vuruyordu cunku artik arsiz olmuslardi o dayagi yemeyince durmuyorlar

Ancak kvde de kpder de esim ve benim bu konudaki tavrimizi bildikleri icin hic boyle bir sey yapamadilar benim cocuklarima ...
cunku gorumcemin cocuguna bizim yanimizda vursalar aninda esim de ben de tepki gosteriyoruz..

O nedenle cok cekiniyorlar bizden

Ne olursa olsun kucucuk cocuklara el kalkmamali...

Son düzenleme:
Minicik bir şey ve bilmiyor neyi neden yaptığını zaten bilse yapmaz bizi sinirlendiren şeyleri..
Hayat o kadar yoğun ki bir de eve gidip stres yüklü halimizle sabır göstermek son derece zor bir durum, bu kaçınılmaz bir gerçek ama şiddet uygulamak onun hayatında geri dönüşümü olmayan yaralar bırakır.
Bu durumda eğer şiddet meyilli ise anne babalar önce kendileri tedavi olmalı..
Ancak ve ancak sabır konusunda benim de ciddi olarak yardıma ihtiyacım var. Bir ton kitap okudum bunun hakkında ama kitaplardaki gibi değil gerçek hayat elbette.
Benim çocuğum da uyumayı sevmeyen bir çocuk. Örnek vereyim; gece 12 de yattı feryat figan..1,5 da uyandı 2 ye kadar salladım. 5 te uyandı 6 ya kadar..
Haftanın 3 günü minimum böyle. Gündüz uyuyor sanmayın 8 de kalkar. Ben de o kadar yorgunum ki geriliyor ister istemez. Ne yapmak lazım bu durumda? 2,5 yaşında kızım.

Minicik bir şey ve bilmiyor neyi neden yaptığını zaten bilse yapmaz bizi sinirlendiren şeyleri..
Hayat o kadar yoğun ki bir de eve gidip stres yüklü halimizle sabır göstermek son derece zor bir durum, bu kaçınılmaz bir gerçek ama şiddet uygulamak onun hayatında geri dönüşümü olmayan yaralar bırakır.
Bu durumda eğer şiddet meyilli ise anne babalar önce kendileri tedavi olmalı..
Ancak ve ancak sabır konusunda benim de ciddi olarak yardıma ihtiyacım var. Bir ton kitap okudum bunun hakkında ama kitaplardaki gibi değil gerçek hayat elbette.
Benim çocuğum da uyumayı sevmeyen bir çocuk. Örnek vereyim; gece 12 de yattı feryat figan..1,5 da uyandı 2 ye kadar salladım. 5 te uyandı 6 ya kadar..
Haftanın 3 günü minimum böyle. Gündüz uyuyor sanmayın 8 de kalkar. Ben de o kadar yorgunum ki geriliyor ister istemez. Ne yapmak lazım bu durumda? 2,5 yaşında kızım.

İpekçim aynı sıkıntıyı yakınım yaşıyordu.
Meğerse yavru gündüz annesini çok özlediği için , gece annenin ilgisini sağlamak için bu durumu yaratıyormuş.
Çok zor biliyorum yıpratıcı bir durum.
Benim oğlanda uyumazdı hala arada takılırım vampirim benim diye.
Diyeceğim sabır ve sevgi canım.
Ciddi ilgi ve kaliteli zaman.
O zaman tatmin oluyor çocuklar.
Birde çocuklarda gece terörü diye adlandırılan bir durum var onu bir araştır netten durum onuda anımsatıyor bana.

Son düzenleme:

çok acı.çok çok acı.bu yazıyı keşke okumasaydım.kendime gelemem artık.

Cocugunu doven anne ile komsu oldugunuza gore yakin oturuyorsunuz,soyle birsey yapabilirsin,bir sabah erkenden balkona cik bekle bebegi getiren aileyi gorursen bebegin dayak yedigini soyleyebilirsin.Kadinin kendi cocuklari icin de sosyal hizmetleri devreye sokabilirsin.

kızıma bir keresinde bağırmaya yeltenmiştim.bir el gelip boğazıma sarılmıştı.sesim çıkmamış bağıramamıştım.

arada sesimi sertleştirip tepki koyuyorum ama hep sabırlı olmaya çalışıyorum.olamadığım zamanlar babaya devrediyorum görevi, ilgilen ben bugun sinirliyim diye.

Allahım sen iyi insanlarla karşılaştır.

sosyal hizmetlere şikayet etmekle tehdit etsin birileri gelir çocuğu elinden alırlar desinler de aklı başına gelsin psikopatın

Ben çocuklukta annem tarafından çok amansızca şiddet gördüm. Kendisi öğretmen sevilen sayılan bir hanım ama evde faşist gibiydi. rahmete gitmiş ama annem olsa da özlemini çekmiyorum. Canımı çok acıtdı(( Şimdi her dövülen bebeklerin acısını kendi canımda his ediyorum((((((( Şansıma eşim tarafından da ara sıra şiddet görüyorum yani hayatım şiddet içerisinde geçiyor.Kimse böyle acı içinde yaşamasını istemiyorum!!! İnsanlığa karşı şiddete hayır diyorum!

gerçekten çok kötü bişey. kendi çocuğuna vuranada kızdım ama emanet çocuğa vuran kadının ellerini kırmak geldi içimden. ben olsam o bebeğin annesinin kim olduğunu öğrenip söylerdim. bi an benim çocuğum olsa diye düşündüm ve tüylerim ürperdi. bekleseniz sabah bıraktığında veya akşam aldığında uygun bir dille anlatsanız. çok üzüldüm çok yazık :26:

ben evladını toğrağa vermiş onun acısıyla sürekli kavrulan gözünün yaiı hiç dinmeyen bir anneyim..
eşimle bazen görüyoruz sokakta çocuğunu döven anneleri filan kanımız çekiliyor sanki..

Allahım sana sabır versin arkadaşım.
Kelimeler yetmiyor sana kalbimden geçeni ifade etmeye.

canım çok üzüldüm Rabbim sabır versin. ve yeni evlatlar versin onun acısı unutulmaz gerçi ama. işte böyle hiç bir zahmet çekmeden evlat sahibi olanlar kıymet bilmiyorlar. ufacıklar bir ikinicisi akılları ermiyorki. bizimle bir olurlarmı tabi söz dinlemicekler tabi yaramazlık yapıcaklar. benimde bebeğim olcak allahın izniyle daha şimdiden içim cızlıyo. ablamda kesinlikle vurmaz ama bazen sesini yükseltir yiğenime o bile dokunur bana ki o kadar akıllıdırki. derim sen bulmuşsunda bunuyosun diye. ileride o çocukların psikolojileri nasıl olur kim bilir. yazık çok yazık

Ben çocuklukta annem tarafından çok amansızca şiddet gördüm. Kendisi öğretmen sevilen sayılan bir hanım ama evde faşist gibiydi. rahmete gitmiş ama annem olsa da özlemini çekmiyorum. Canımı çok acıtdı(( Şimdi her dövülen bebeklerin acısını kendi canımda his ediyorum((((((( Şansıma eşim tarafından da ara sıra şiddet görüyorum yani hayatım şiddet içerisinde geçiyor.Kimse böyle acı içinde yaşamasını istemiyorum!!! İnsanlığa karşı şiddete hayır diyorum!

Çok üzüldüm canım. Bir anneyi böyle hatırlamak ne acı.
Eşimdende şiddet görüyorum demişsin.
Daha da üzüldüm şimdi. Çocuğun olsa ona da kalkar eli eşinin o zaman.
Katlanmak zorunda mısın?
Kendin için yapabileceğin bir şey yok mu?

Bakıcıdan dayak yiyen çocuğu görsem annesinin aldığı saatlerde o kapıda nöbet tutar elbet yakalarım aileyi.
Uyarmadan uyuyamam herhalde.
Yazık yavruya :((

Son düzenleme:
Amin canım.
Rabbim sana başka evlatlarda nasip etsin inşallah.

Back
X