Çocuğa kayınvalidenin bakması

kockadini28

Geldi yine yürüyen yıkık
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2019
65
97
38
Merhaba sevgili kk ailesi
Diğer konularımı okuyanlar bilir kayınvalidemle ilgili birtakım problemler vardı ama sonradan eşimin konuşması ve benim hamile olmamla birlikte kayınvalidem geri adım attı ve şu an aramız iyi diyebilirim.Gelelim asıl konuya şu an 4 aylık hamileym ve çalışıyorum.Bebek doğduktan bir süre sonra çalışmaya başlamam lazım çünkü ev için kredi çektik ve eşime yardım etmem lazım.Kayınvalidem sakın bakıcı felan düşünmeyin ben ne güne duruyorum ben bakarım torunuma diye söylüyor eğer böyle bir şey söz konusu olursa mecburen evi de yakın almak zorunda kalacağız.Bu konuda tecrübeli olanlar fikirlerini söylerlerse çok mutlu olurum :)

Bence bunu düşünmek için çok erken hamilemiziniz tadini cikarin. Bebek doğunca herkesden sakinacaksiniz ozamsn karar vermekte zorlanip biraz ara vereceksiniz calismaya :)
Evet katılıyorum.ayrıca bizdeki kayınvalide de bakmıyor. Ben o yüzden çalışamıyorum mesela

Bence bunu düşünmek için çok erken hamilemiziniz tadini cikarin. Bebek doğunca herkesden sakinacaksiniz ozamsn karar vermekte zorlanip biraz ara vereceksiniz calismaya :)
Şu an kirada oturuyoruz ev almayı düşünüyoruz o yüzden bir an evvel karar vermem lazım eşim seçimi bana bıraktı ama bende karar veremiyorum

Kv yi tanımadan yapacağımız her bir yorum boş olacak.

Eğer sana saygı duyan, seni seven, açığını aramayan bir kadınsa torununa baksın tabiki isterse.

Ama sırf çocuğa baktığı icin kendi kurallarını uygulatmaya kalkarsa... o zaman çok zor.

Risk almaya deger mi bilmiyorum. Ama gelirim iyiyse ben güvenilir bir bakıcı tercih ederim. Ve bazı günler , heves ettiği icin kv ye de bırakıp bir yerlere bir yemeğe giderim.

Aranızdaki ilişkiyi ve karakterini göz önünde bulundurarak verebileceğiniz bir karar bu herşeyden önce..
Benim annem bakıyor oğluma mesela, kayınvalidem de ihtiyaç duyduğumuz ani durumlarda.. hiç gözüm arkada değil.. ikisi de gözü gibi korur çünkü..
Bakıcıya hiç vermedim, tecrübem olmadığı için yorum yapamam.
Her ikisi de bakarken, ne yedi, ne içti, naptılar diye endişe etmem..

Diğer konularımı okuyanlar bilir kayınvalidemle ilgili birtakım problemler vardı ama sonradan eşimin konuşması ve benim hamile olmamla birlikte kayınvalidem geri adım attı ve şu an aramız iyi diyebilirim.Gelelim asıl konuya şu an 4 aylık hamileym ve çalışıyorum.Bebek doğduktan bir süre sonra çalışmaya başlamam lazım çünkü ev için kredi çektik ve eşime yardım etmem lazım.Kayınvalidem sakın bakıcı felan düşünmeyin ben ne güne duruyorum ben bakarım torunuma diye söylüyor eğer böyle bir şey söz konusu olursa mecburen evi de yakın almak zorunda kalacağız.Bu konuda tecrübeli olanlar fikirlerini söylerlerse çok mutlu olurum :)
Normal ve mantıklı bi şey

Ben bakıcılarla çok sıkıntı yaşadım. "Bakamam, evimden soğuyorum" diyen bir kvdem var. Çocuğuna bakacak annen ablan vs yoksa seve seve kabul et. İyi bakarsa hoşuna gitmeyen davranışlarını alttan al, yabancıya çocuk bırakmak o kadar zor ki :KK43:

Şu an kirada oturuyoruz ev almayı düşünüyoruz o yüzden bir an evvel karar vermem lazım eşim seçimi bana bıraktı ama bende karar veremiyorum
Canım bence çocuğuna kendin bak iki sene kadar ...Çocuğunun o günleri bir daha gelmeyecek her şey para değil biraz büyüyüp kreşe gelecek yaşa gelsin o zaman çalışırsın. Verirsin akşama kadar kreşe çocuğunu...Şimdi evi yakın alırsan bir ömür yanında olacak kv ve her şeye karışacak..

Canım bence çocuğuna kendin bak iki sene kadar ...Çocuğunun o günleri bir daha gelmeyecek her şey para değil biraz büyüyüp kreşe gelecek yaşa gelsin o zaman çalışırsın. Verirsin akşama kadar kreşe çocuğunu...Şimdi evi yakın alırsan bir ömür yanında olacak kv ve her şeye karışacak..
Bende aynı fikirdeyim bide çevremde çok görüyorum mesela bir çocuğu iki kişi büyütünce çocuklarda afallıyor senin yapma dediğin bir şeyi kayınvalide veya anne kıyamayıp yaptırabiliyor bu seferde otorite eksikliği oluyor

Back
X