çocuğa sadece anne mi bakar?

Yesil Gul

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2015
8
0
36
Merhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum var. Doğum yapana kadar çalıştım, doğum yapınca da bakacak kimsem yoktu bebeğime tek başıma baktım.

Sorun şuki eşim ilk günlerde yardımcı oluyordu fakat sonra sonra elini eteğini çekti. İlk babalık heyecanıyla mı öyle iyiydi bilmiyorum. Çok yoğun çalışıyor, yorgun oluyor tamam buna eyvallah. Ama arada bir bile olsa biraz da oğlumla ben ilgileneyim dediğini duymuyorum. Ve bu sebepten sürekli kavga ediyoruz.

Gerçekten çok yoruluyorum ve de bunalıyorum. Bu aylarda bilirsiniz ne kadar hareketli ve yaramaz olduklarını. Yani hem çocuk hem ev yetişemiyorum. Bulaşık yıkanacak eşime çocuğa bak diyorum bırak yarın yaparsın diyor. Yani hem çocuğa bakıp hem mutfak topla diyor. Benim de sinirim tavan yapıyor.

Arada sırada "ver bu seferde ben uyutayım" demesini beklemek, yada çocukla ilgili herhangi bi şeyi yapmasını beklemek çalışmayan bi anne için bencillik mi oluyor? Ev hanımı olduğum için bütün bakımı bana mı ait olmalı?

Ben sıkıldım artık bu durumdan. Ben mi çok şey istiyorum yoksa eşim mi lütfen bi akıl verin sürekli kavga ediyoruz çocukla ilgili. Sen annesin tabiki sen yapacaksın dediği zaman zoruma gidiyor. Fıtrat olarak asiliğim var, gereksiz yere mi sivriliyorum ben bilemedim.

Merhaba arkadaşlar. 15 aylık bir oğlum var. Doğum yapana kadar çalıştım, doğum yapınca da bakacak kimsem yoktu bebeğime tek başıma baktım.

Sorun şuki eşim ilk günlerde yardımcı oluyordu fakat sonra sonra elini eteğini çekti. İlk babalık heyecanıyla mı öyle iyiydi bilmiyorum. Çok yoğun çalışıyor, yorgun oluyor tamam buna eyvallah. Ama arada bir bile olsa biraz da oğlumla ben ilgileneyim dediğini duymuyorum. Ve bu sebepten sürekli kavga ediyoruz.

Gerçekten çok yoruluyorum ve de bunalıyorum. Bu aylarda bilirsiniz ne kadar hareketli ve yaramaz olduklarını. Yani hem çocuk hem ev yetişemiyorum. Bulaşık yıkanacak eşime çocuğa bak diyorum bırak yarın yaparsın diyor. Yani hem çocuğa bakıp hem mutfak topla diyor. Benim de sinirim tavan yapıyor.

Arada sırada "ver bu seferde ben uyutayım" demesini beklemek, yada çocukla ilgili herhangi bi şeyi yapmasını beklemek çalışmayan bi anne için bencillik mi oluyor? Ev hanımı olduğum için bütün bakımı bana mı ait olmalı?

Ben sıkıldım artık bu durumdan. Ben mi çok şey istiyorum yoksa eşim mi lütfen bi akıl verin sürekli kavga ediyoruz çocukla ilgili. Sen annesin tabiki sen yapacaksın dediği zaman zoruma gidiyor. Fıtrat olarak asiliğim var, gereksiz yere mi sivriliyorum ben bilemedim.
Kendi yapmıyorsa yapmasını beklemeyin.
Bebeğinizi eline verin az işim var diyerek çıkın odadan bir de öpücük atın tamamdır. sormayın dahi tutar mısın bakar mısın diye.
ha bu durumda da kavga edıyorsa ya da bebege kayıtsız kalıyorsa alın bebegınızı oturun oynayın ılgılenın asla ev işi yapmayın.. yemek bile..

bazı seylerden mahrum kalmadıkca anlamaz ınsan nımetını... bir de üstüne görevin diye yüzsüzlük yapar.

onun sen evde çok yoruluyorsun ver ben bakayim az demesini beklersen çok beklersin
iki dk tut geliyorum de git yap isini :)
once iki dk sonra bes dk alisir ama çocukla vakit geçirmeside lazim zaten,uzmanlarin bahsettigi kaliteli zamani diyorum yani ..

Esine kendin icın deqil çocuk icin iyi olcgni anlat benim eşimde şimdilik ilgili komsumun eşi oyle idi taa ki birgun çocuk ile carsıya cıkmak isteyene kadar yawru annm gelmeden gelmem die apartmanı inletti adam kızıncada eşi iki kelime etti bugune kadar hiç başbaşa kalmdnz istemz tbi die adam şimdi vkt gecrmye baasladı oğlu ile

Yaparken iyi ama di mi ? Çalışabilir sen de çalışıyorsun. Hem de sen neredeyse 24 saat çalışıyorsun ve bir insan yetiştiriyorsun. O mızmızlanmasın diye ev temizliyorsun hergün farklı yemek yapıyorsun. O belli bir saatte işten gelip yayılıyor ama sen hala çalışıyorsun.

Çocuk ortak değil mi ? İşten gelince ilgilenmeli. Öyle yorgunluk falan bahane değil. Tek başına yapmadın. Ayrıca gerçekten babanın ilgisinden de mahrum bırakılmamalı.

Çocuk , ev , yemek kadının görevi değildir. Bu üstümüze yıkılan ''ortak görevler'' yüzünden iş hayatında erkeklerden daha geri plandayız.

Tüik verilerine göre kadınlar çocuğa günde 5 saat ayırırken erkekler 51 dakika ayırıyor. Kadınların iş hayatına katılmamasının en büyük nedeni ev hanımlığı.

Aslında anlatmak istediğim sadece ev işi değil. Eve gelir çocuğu biraz mıncıklar sonra hop tv karşısına yatar uyur.
Bazen yalnız bırakıyorum ikisini. Bi bakıyorum çocuğun ağzında emzik (normalde sadece uyuturken veriyorum), elinede abuk subuk bişey vermiş kumanda telefon gibi. Kendi de yine tv keyfi yapıyor. Çocukla birlikte oynaması falan ne mümkün... Yani çocuğun bezini sütünü almak onun görevi, geri kalan herşey benim olarak görüyor.
Gerçekten iyimser yazıyorum tek taraflı dinlediğiniz için objektif olamazsınız diye.

Ne demek senin görevin, ben de ev hanımıyım ne olmuş yani? babalığın işten geldiğinde yalandan öpücük kondurup, tv karşısında geceyi etmek olmadığını anlasınlar artık. Bizim evde verimli zaman geçirilir, tv kapatılır o vakit.. Bakmak konusuna gelince sütüne kadar ısıtılır, yemesine kadar hesap edilir. Evet haklısınız yakarmakta, değişmeli eşiniz, artık bu babalık anlayışı son bulmalı.

Aslında anlatmak istediğim sadece ev işi değil. Eve gelir çocuğu biraz mıncıklar sonra hop tv karşısına yatar uyur.
Bazen yalnız bırakıyorum ikisini. Bi bakıyorum çocuğun ağzında emzik (normalde sadece uyuturken veriyorum), elinede abuk subuk bişey vermiş kumanda telefon gibi. Kendi de yine tv keyfi yapıyor. Çocukla birlikte oynaması falan ne mümkün... Yani çocuğun bezini sütünü almak onun görevi, geri kalan herşey benim olarak görüyor.
Gerçekten iyimser yazıyorum tek taraflı dinlediğiniz için objektif olamazsınız diye.

Baslarda esim de boyleydi. Ben yemek ypmaya giderdim guya ilgileniyor. Sabrim tasti sonra. Bu mu baba olmak diye. O gun bugundur kendi tv keyfi yapipda ortada birakmaz. Siz soylemeden akillanmaz bunlar. Ayrica birgun birakip gidin. Haftasonu calismak zorunda kalmistim. 9 saat bas basa kldilar 2 gun. Oda baya ise yaradi. Herşeyi kendi yapmak zorunda kalinca farkina variyorlar zorlugunun.

Sen de ev işlerini bırak çocukla ilgilen canım. Yemek falan gecikirse çocuğa bakar :KK66: Sonra da alışır.

sonuna kadar haklısın cnm bir kişiye herşey kaldımı bunaltıyo ne yazıkki bende aynıyım senin gibi akşamları falan biraz oyna falan diyorum Allahtan şimdikızım biraz konuşmaya başladıda kalk baba diye durdurmuyo bide daha sevimli oldu mecburen ilgileniyo ....

Baslarda esim de boyleydi. Ben yemek ypmaya giderdim guya ilgileniyor. Sabrim tasti sonra. Bu mu baba olmak diye. O gun bugundur kendi tv keyfi yapipda ortada birakmaz. Siz soylemeden akillanmaz bunlar. Ayrica birgun birakip gidin. Haftasonu calismak zorunda kalmistim. 9 saat bas basa kldilar 2 gun. Oda baya ise yaradi. Herşeyi kendi yapmak zorunda kalinca farkina variyorlar zorlugunun.

aynen bırakıp gitme iyi oluyo nasıl oluyomuş ben tüm gün ve gece çekiyorum diyorum benim psikolojimi düşünebiliyomusun diyorum biraz daha düzeldi söyleye söyleye...

yok canim o tamamen esinle ilgili bir durum benim esimde yogun calisiyor ben ev hanimiyim falan esim cok ilgikidir evdeyken esim evdeki vaktini hep onlara ayirir hatta ben carsi pazar avm bazej arkadaslarimla bulusurum babaya emanet ederek
ya siz bastan alistirmadinuz yada esinizin fotratinda yok
yani cocuk olduktan sonra neden bizim tum hayatimiz drgisirken onlarin degismezin canim biz anneysek onlarda baba

Ben bu konuda çok hassasım. Baba ilgisi, sevgisi görmedi m hiç bu benim hayatımı çok kötü etkiledi bu yüzden bebek düşününce eşimle bu konuda konuştuk yoksa ben istemiyorum dedim. Bakalım doğunca nasıl olucak

bence iki önemli sorununuz var 1. Size hiç destek olmaması 2. Çocuğuyla az zaman gecirmesi.bunlara çözüm bulun yemek yapmayin çamaşırları ni yikamayin 1. si icin. 2.si daha önemli en çok sevgi bekledikleri dönem. Bu konu da geniş bir araştırma yapın ve tv falan açmayın .benim eşim de günün yarıdan fazlasini iste geçiyor ama cocugun altını o alırdı aksamlari.uykusu gelirdi uyumak istemezdi çocuğunu ve beni ozledigini soyler hala.kac yasina geldi benden fazla arkasinda kosturur.park ta fazla arkasında onunde kosturuyor bizimki de düşer bişey olur diye fazla korumaci.

Gündüzleri ben bakıyorum .aksam eşim eve geldimi mesaim bitti canım, birazda sen bak babası deyip kucağına veriyorum. Esprili bir şekilde öperek. Eşim yatana kadar ilgileniyor. Oda yoruldumu ablasınin biraz ilgilenmesini istiyor. Böylece kimse yorulmuyor bizde. bu arada çalışmıyorum fakat bebek bakmak zor olduğu için ailede hepimiz birbirimize destek oluyoruz. Bebeğim 3 aylık kızım 8 yaşında

Çocuk , ev , yemek kadının görevi değildir. Bu üstümüze yıkılan ''ortak görevler'' yüzünden iş hayatında erkeklerden daha geri plandayız.

Tüik verilerine göre kadınlar çocuğa günde 5 saat ayırırken erkekler 51 dakika ayırıyor. Kadınların iş hayatına katılmamasının en büyük nedeni ev hanımlığı.

Hanimefendi lutfen beni yanlis anlamayin bende calisan bir bayanim fakat bu isler kadinin gorevi degilse kimin gorevidir sizce?
Cocuk bakmak cocuk yetistirmek demektir.Bu kadinin sorumlulugu degil mi?
Kadin calissin,calismasin ev islerinde yardimci tutabilir, esinden destek,yardim isteyebilir.Zaten calisan bir kadininda esi gerek ev isleri,gerekse cocuk bakiminda esine yardimci olmalidir fakat bu isler kadinin gorevi degildir demek bana gerceklerden oldukca uzak geldi.

Sevgili konu sahibi,cocugunuzun baba ile az da olsa zaman gecirmesi cok onemli.Oncelikle bunu saglamaya calisin. Herseyi mukemmel yapmaya calismak.sadece kendinizi yipratmaniza sebep olur.Yetistiremediginizde ev islerini birakin,madem esiniz destek olmuyor yardimci tutsun size.Onu da yapmiyorsa duzenden sonrabkarisikliga fazla dayanamayip, uzaktan seyretmek yerine yardimci olmayi deneyebilir.

X