- 27 Ağustos 2018
- 32
- 10
- 88
- Konu Sahibi Akdeniz in Incisi
-
Çocukların ne kadar hızlı geliştiğine inanamazsınız. Ben 5 sene ücretli öğretmenlik yaptım ilkokulda. O süreçte 60 kişilik sınıfım vardı. 1. sınıfta tuvalete bile kendi gidemeyen öğrencilerim oldu. Ben de yardımcı oluyordum. Okuma konusunda ilk dönem hiçbir anlattığımı anlayamayan öğrencilerle birebir ilgilendim okul çıkışları. Yine de hiçbir işe yaramdığını düşünüyordum sonra birer birer aniden okumayı söktüler. Yani geriden de gelse çocuk bir anda yadınlanma yaşayıp her şeyi kavramaya başlayabiliyor. Siz küçük kaslarını geliştirecek etkinlikler yaptırın. Hamur oynatın bol bol. Mandal açıp kapatma yapın. Anlamadığını düşünseniz de anlatın. O anlattıklarınız onun kafasında bir anda yer buluyor siz bile şaşırıyorsunuz. İlkokul çağındaki çocuk çok farklı bir gelişim süreci gösterir. Yine de seneye incelediğinizde asla olmayacağını düşünüyorsanız o zaman okula başlamadan dilekçe verirsiniz.Oğlum 09.07.2020 doğumlu. Ama yaşıtlarından bi tık geriden öğrendi herşeyi. Tuvaletini vs. Bu sene kreşe başladık Ocak ayında. Ama öğretmeni bu Eylül'de de kreşe devam etsin diyor, çünkü arkadaşlarından hala geride.Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Seneye Eylülde ilkokul yaşı geliyor. Sorum şu, rapor vs alma yoluna gitmeden ilkokula gönderdiğimde eğer ki yapamazsa, öğretmen inisiyatif kullanıp anasınıfına yollabilir mi ? Yoksa illa rapor mu almak lazim. Sicilini bozacak bi durum mu bu rapor nasıl alınır? Başından geçen yada bilen varsa yazarsa çok sevinirim.
Bu sene değil zaten seneye diyorumBu sene 1. Sinifa 2019lular basliyor. 2020li cocugun yeri zaten anaokulu.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Peki sizce 6 yaş ilkokula gitmek herhangi bir çocuk için ideal mi? Biz 7 yaşında giderdik eskiden. Simdikiler oyun çağında okula gidiyorÇocukların ne kadar hızlı geliştiğine inanamazsınız. Ben 5 sene ücretli öğretmenlik yaptım ilkokulda. O süreçte 60 kişilik sınıfım vardı. 1. sınıfta tuvalete bile kendi gidemeyen öğrencilerim oldu. Ben de yardımcı oluyordum. Okuma konusunda ilk dönem hiçbir anlattığımı anlayamayan öğrencilerle birebir ilgilendim okul çıkışları. Yine de hiçbir işe yaramdığını düşünüyordum sonra birer birer aniden okumayı söktüler. Yani geriden de gelse çocuk bir anda yadınlanma yaşayıp her şeyi kavramaya başlayabiliyor. Siz küçük kaslarını geliştirecek etkinlikler yaptırın. Hamur oynatın bol bol. Mandal açıp kapatma yapın. Anlamadığını düşünseniz de anlatın. O anlattıklarınız onun kafasında bir anda yer buluyor siz bile şaşırıyorsunuz. İlkokul çağındaki çocuk çok farklı bir gelişim süreci gösterir. Yine de seneye incelediğinizde asla olmayacağını düşünüyorsanız o zaman okula başlamadan dilekçe verirsiniz.
O zaman 2026 yazı gelsin oyle bakin. Bu sene belki cok gelisecek akranlariyla denk olacak. Simdiden plan yapmayin bence. İlkokul rehberlikcileri, cocuk psikologlari, okula hazirolunusluk testi yapiyor. Yazin oyle bisey yapar ona gore karar verirsiniz. Suan erken karar vermek icin.Bu sene değil zaten seneye diyorum
Ama sınıf arkadaşları da o yaşta. Müfredat da onlara uygun zaten. Öğrenme metodu bizimki gibi değil artık onların daha rahat öğreneceği şekilde. Daha çok zamanınız var diyorum ya çocuk birden bire söküyor diye 12 ayda neler neler olur. Siz kalem tutturun bol bol. Çizim boyama yapsın çizgiler çizdirin oyuna çevirip. küçük kasları gelişsin yeter gerisi zaten öğretmenlerin işi.Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Peki sizce 6 yaş ilkokula gitmek herhangi bir çocuk için ideal mi? Biz 7 yaşında giderdik eskiden. Simdikiler oyun çağında okula gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?