Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Ankara'da Şehir Hastanesi'nde takipliyiz. 5 yaşını geçsin öyle test yapalım dedi doktorumuz.
Her doktor farklımı söylüyor acaba şehir hastanesindeki doktor da 4 yaş demişti yanlış hatırlamıyorsam ama o doktor hastaneden ayrılınca üniversite hastanesinde devam etmeye karar verdik

Tam yüzde 3 altına düşmemiş oğlum ondan galiba. 8 ayda 4.2 cm uzamisti az buldu özellikle anne baba boyuna göre epey geride olduğunu söylüyor doktorumuz. Biraz daha bekleyelim 5 yaşına gelsin yapalım dedi ama bakıyorum 3 4 yaşındaki çocuklar tedaviye başlamış geç kalmaktan korkuyorum ben de sonuçta ilk zamanlar daha etkili oluyor tedavi

Geç kalmış sayılmazsınız bence kemik yaşı gerideyse birden boy atma ihtimali de var oğlumun ilk tahliller iyi görünüyor muhtemelen oğlumda birden uzayacak diye tahmin ediyorum benm erkek kardeşimde küçük görünüyordu birden attı şimdi 180 den fazla boyu

Kemik yaşı yaşıyla uyumlu çıktı

Ben 173 eşim 177 boyunda bize göre kısa buluyor doktor oğlumun boyunu. Şimdi okudum sizin doğum boy kilonuz normalmiş 39 haftada 46 cm doğdu benim oğlum erken doğmuş bebek boyundaydı. Sga deniyor buna haftasına göre küçük doğan bebek anlamında işte bu yaşta yaşıtlarını yakalaması gerekiyordu ama yakalayamadi

O zaman bence tedaviye başlaması gerekir siz tekrardan başka bir doktora daha gidin dediğim gibi üniversite hastanelerinde hocaya randevu bakın fazla değil muayene ücreti 504 tl ödedim ben

O zaman bence tedaviye başlaması gerekir siz tekrardan başka bir doktora daha gidin dediğim gibi üniversite hastanelerinde hocaya randevu bakın fazla değil muayene ücreti 504 tl ödedim ben
Türkiye'de değiliz şu anda Eylül'de döneceğiz 5 yaşını geçiyor o zaman geldiğinizde yapalım testi dedi doktor. Test zor muydu?

Türkiye'de değiliz şu anda Eylül'de döneceğiz 5 yaşını geçiyor o zaman geldiğinizde yapalım testi dedi doktor. Test zor muydu?
İki saat sürdü test damar yolu açtılar bir ilaç verdiler yarım saatte bir kan aldılar verdikleri ilaç uyku yaptı kustu aç karnına yapıldığı için de zorladı biraz sonuçları yarın göstereceğim ama e nabızda sonuçlar normal görünüyor ikinci testi isteyecek yarın büyük ihtimalle dr iki test yapılacak demişti buradan yazarım yarın son durumu

Sonuçlar normal çıktı 6 ay sonra tekrar görmek istedi herhangi bir tedavi başlanmadı sonuçlar normal olduğu için

Merhaba hanımlar deneyimli anneler fikir verirse sevinirim. Kızım 38 haftalık doğdu doğum boyu ve kgsu gayet sağlıklj ölçülerdeydi. 2 yıla kadar persentili sağlıklı ilerledi. Babası 1.82 ben ise 160 boyundayım. 2 yasından sonra persentili düşme eğilimine geçti ve çocuk doktorumuz 3 yaş muayenesinde bişeylerin ters gittiğini endrokrinle görüşmemiz gerektiğini iletti. Aynı hastanenin çocuk endr doktoruna götürdüm hemen kan tahlilleri istedi ve sonuçlarıyla gittik. Bu arada hastane çok bilindik bir özel hastane. Kan sonuçları çölyak vs temiz geldi birtek somotomedim değeri düşük geldi onun da 4 yaş altı çocuklarda yanıltıcı olcagını şimdilik takip etmemiz gerektiğini söyledi. El filmi de ortalama 2.5 yaş çıktı. 6 ay sonra tekrar gittik persentili bir değer düzelmişti ve eylülde tekrar cagırdı ve gittik. Hala persentili akranlarını yakalayamadığı için büyüme hormonu uyarı testini önerdi ve sonrasında gerek görülürse büyüme hormonu tedavisi başlancak dedi. Ben de bir devlet hastanesinden fikir almak istedim ve cereahpaşaya götürdüm çocuğumu. Tabi endkrne direk gidemediğimiz için çocuk dontoruna gittim. Bu hastane de tüm testlerine baktı ve kanları temiz yine o somotemedin değeri çok yüksek gelmedi ama referans aralığında geldi. En filmi de 3 yaş çıktı ki bu iyi bişey dedi büyüme kanalları açık öocuğun bizim hastanemizin değer aralıgına göre bu çocuğa büyüme hormonu başlanması mümkün olmadığı bu ilacın çok fazla yan etkisi olabilceğini iletti. Şimdi ben hangi tarafa inancagımı şaşırmış durumdayım. Biri geç olmadan varsa hormonal bozukluk tedaviye başlanması gerektiğini söylüyor. Diğeri bu aralıklarda tedavi gereksiz üç ay sonra tekrar gelin diyor. Çocuğum ekimde 4 yasında olacak boyu 96 cm

çocuğunuz persentil dışında değil ama yine de içinizin rahat olmasını istiyorsanız büyüme hormonuna baktırın. Cerrahpaşadaki doktorlar daha güvenilirdir.

çocuğunuz persentil dışında değil ama yine de içinizin rahat olmasını istiyorsanız büyüme hormonuna baktırın. Cerrahpaşadaki doktorlar daha güvenilirdir.
Cerrahpaşa yaptırsanız da büyüme hormonu başlancak seviyede değil bu çocuk dedi. Bizim hastanemiz bu seviyede bir çocuğa büyüme hormonu kararı vermez demek istedi. Bakalım ben de üç ay bekleme kararı aldım üç ay sonra tekrar cerrahpaşaya götüreceğim kızımı

Cocukların değerlerinde zaman zaman değişme oluyor. Kızınızın boyu persentil içinde kemik yaşı da küçükmüş yani büyüme potansiyeli var. Yüzme kursuna götürün, erken uyutun, uydugu odanın karanlık olmasını ve cocugun çok yorgun yatağa gitmemesini sağlayın, yediklerini takip edin ve yatmadan en az 1 saat önce yeme içme bitmiş olsun. Son 1 yıldaki değişim nasıl? 2 yasında 3 ve 3.5 yasında boyu kaçtı?

Geçen sene bu olayla karşılaşınca hemen jimnastiğe başlatmıştık kışın. Bu sene de evet yüzmeye yazdırdık okula da başladı zaten okulunda da dans ve jimnastik alıyor özellikle okulu da hareket imkanı olcak bir okul olarak seçtim. Okuldan sebep evet dediğiniz gibi erken uyumaya başladı zaten buna da dikkat ediyorum. Yemesi cok iyi değil zaten malesef yemek aşırı seçmez ama porsiyonları falan ufaktır. Süt kefir içmez. Eti zor yer. Geçen seneki dönemlerde balıgı çok yemezdi balık yagı takviyesi alırdık. Yine ben boy uzatıcı besin gruplarını mutlaka gün iiinde yedirmeye özen gösteriyıorm. Bakalım 3 ay sonra bi karşıalştırma olacak. 2 yaşı hatırlamıyorum ama 1 yaşa kadar hep ilerdeydi. 1 yaştan sonra boy akran ortalamasındaydı. 2 yaştan sonra düşme eğilime girdi 3 yaş kontrolünde 90 cm çıkınca çocuk doktoru endrkrin görmesi lazım ded sürecimiz öyle başladı. Üç ayda bir kontrol etti ve etlülde gittiğimizde çocuğum 3 yaş 10 aylıkken yani 96.6 cm cçıktı. Aslında bir yılda ortalama 7 cm uzaması gerekirmiş bunu yakalamış gibi duruyor ama yine de akranlarına normal olarak yetişemedi. Ordaki endrokrn doktoru uyarı testi önerdi. Cerrahpaşa bu ölçülerle gerek olmadığını üç ay sonra tekrar boy kg bakmamız gerektiğini önerdi. Cerrahpaşada da tüm kan ve el filmi trstlerine bakıldı

Yemeğinin üzerine biraz daha düşün, miktar azsa yediklerinin kalitesini artırın. Mesela pankek yiyorsa badem/fındık unu ekleyin, tahin ekleyin 1 yumurta ve ek yumurta sarısı ekleyin, zeytinyağı, süt yogurt ekleyin. Balık veya tavuğu köfte şeklinde yapın. Tabi en iyisi bunları en az işlemden geçirerek yemeleri ama bir de farklı şekillerde deneyin. 3 yastan 4 yasa boyu güzel uzamış. Zaten doktor takibindesiniz. Eğer büyüme hormonu eksikliği varsa çocugun boyu hiçbir şekilde uzamıyor bu da detaylı testle anlaşılıyor. İnşallah kısa sürede yakalar kızınız

Evet haklısınız teşekkürler. Bu konuda çeşitlendirme yapmam lazım haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…