Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhabalar bebegim 16 aylik, 4 aydan beri boy kisaligi icin endokrin takipliyiz bu ay sonu buyume hormonuna bakacaklar. Dusuk çıktığı takdirde tedaviye ne zaman baslanabiliyor iki farkli doktor biri 3 yasinda biri hemen baslayabilir dedi kafam karıştı. Deneyimleriniz ve bilgilerinizi paylasirsaniz mutlu olurm. Teşekkürler
Çok küçükmus çocuğunuz 2 defa test yapılıyor bence çok erken boy uzamasi nasıl

Kızım 10.5 yaşında boyu 1.33
%10 üzeri görünüyor. Aslında çok kısa değil. Tahmini boyu da 156 - 160 arası tedavi gerektirmiyor. Siz neden hormon tedavisi görmesini istiyorsunuz? Büyüme hızı mı çok yavaş? Anne baba çok mu uzun? Hormon testlerinde büyüme hormonu mu düşük çıktı?

Hadi gözünüz aydın umarım gönlünüzce bir sonuç çıkar :)

Bende ilk zamanlar beklenti içerisindeydim ama mucize olmuyor tabiki de üç ay düzenli kullandık ancak 2cm uzadı çocuk yavaş yavaş olan bir durum merak etmeyin uzun vadede sonucu göreceksiniz 😉
Sanırım her doktor kendi yol haritasını belirliyor misal bizimki az az gitmeyi tercih ediyor bazı arkadaşlarınsa çok yüksek dozları tabi durum böyle olunca uzama oranı da daha yüksek ve hızlı oluyor hangisi daha iyi bilemiyorum tabiki bu çok sabır isteyen bir süreç inşallah gönlünüzce sonuç alırsınız
Merhabalar cocugunuz hala kullanıyor mu iğneyi

Merhaba, bu başlıkta büyüme hormonu kullananların bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Oğlum 5 yaşında ve konuşma sorunumuz var. Turkiye dışında bir çocuk doktoruna gittik, çocuğumun hormon seviyelerini düzenlemek için bir tedavi başlattı. Bunların içinde büyüme hormonu da var. Çocuğumun fiziksel gelişiminde bir sorun olduğunu düşünmüyorum, boyu yaşıtları ile kıyaslandığında normalin bir tık üstü diyebiliriz. Bu hormonu kullananlar, zihinsel gelişim için bu igne kullanımına denk geldi mi? Bu konuda herhangi bir bilginiz var mı?

Slm benm de oğlum üç yaş 5 aylık 89 cm boyu hormon testi yaptırdık ama sonuçları henüz görmedi doktor growt hormonu 30 dk 2.44 growt hormonu 60 dk 11.2 growt hormonu 90 dk 4 growt hormonu 0 dk 0.994 growt hormonu 120 dk 1.99 bu değerlerden anlayan var mı sizin değerler nasıldı

Oğlum 5,5 yas 104 cm %10 persentilden , persentil altına düştüğünü öğrendim bugün ama hala test istemiyor ! Testler çok yıpratıcı, ağustosta bakacağım yine aynı şekilde uzama az ise test isteyeceğim dedi ben ise zaman kaybı olarak görüyorum . 8 ayda sadece 2,5 cm uzamış.

Oğlum 5,5 yas 104 cm %10 persentilden , persentil altına düştüğünü öğrendim bugün ama hala test istemiyor ! Testler çok yıpratıcı, ağustosta bakacağım yine aynı şekilde uzama az ise test isteyeceğim dedi ben ise zaman kaybı olarak görüyorum . 8 ayda sadece 2,5 cm uzamış.
Bizim doktorda aynısını yaptı önce uzama miktarına baktı 6 ay sonra gittik test yaptı ama biz daha öncesinden de aynı hastanede takipliydik sonra hocaya gittik çocuğunuz daha küçük geç kalmış olmazsınız merak etmeyin içiniz rahat etmiyorsa başka doktorada gösterin

Bizim doktorda aynısını yaptı önce uzama miktarına baktı 6 ay sonra gittik test yaptı ama biz daha öncesinden de aynı hastanede takipliydik sonra hocaya gittik çocuğunuz daha küçük geç kalmış olmazsınız merak etmeyin içiniz rahat etmiyorsa başka doktorada gösterin
Biz 2 yıldır takipliyiz, siz ne kadar süre takipli kaldiniz ve testin sonucu nasıl çıktı?

Bizde hemen hemen üç sene kilo alımıda düşüktü boyuda az uzuyordu şimdi kilosu boyuna göre fena değil ama boy baya geride testin sonucunda sanırım sorun yok gibi doktora henüz göstermedik 10 gün sonra gideceğiz doktora tüm sonuçlar çıkmadı henüz ikinci defa test yapılacak sanırım doktor o şekilde bilgi verdi

Son düzenleme:
Bizde hemen hemen üç sene kilo alımıda düşüktü boyuda az uzuyordu şimdi kilosu boyuna göre fena değil ama boy baya geride testin sonucunda sanırım sorun yok gibi doktora henüz göstermedik 10 gün sonra gideceğiz doktora tüm sonuçlar çıkmadı henüz ikinci defa test yapılacak sanırım doktor o şekilde bilgi verdi
Kaç yaşında çocuğunuz?

3 yaş beş aylık 36 haftalık doğdu 3.200 gram boyu 48 cm di ilaç kullanırken hamile kaldım etkisi var mı diye düşünüyorum kötü hissediyorum kendimi:(
Ben hiçbir ilaç kullanmadım hamilelikte, oğlum 49,5 cm doğdu doğduğunda da boyu kısaydı. Hep geriden geliyordu fakat suan ciddi fark var yasıtlarıyla.

Bizdede öyle 3 ay büyük arkadaşımın kızı oğlumdan aradaki fark çok fazla kardeşimiymiş gibi başını okşuyo oğlumun:)üniversite hastanesine gittiniz mi

Bizdede öyle 3 ay büyük arkadaşımın kızı oğlumdan aradaki fark çok fazla kardeşimiymiş gibi başını okşuyo oğlumun:)üniversite hastanesine gittiniz mi
Şehir hastanesinde takipliyiz, en başından beri aynı doktor kontrolündeyiz. Başka bir doktorla daha görüşmeyi düşünüyorum . Bizim ki fazla rahat geliyor bana.

Şehir hastanesinde takipliyiz, en başından beri aynı doktor kontrolündeyiz. Başka bir doktorla daha görüşmeyi düşünüyorum . Bizim ki fazla rahat geliyor bana.
Bizde ilk 3 kontrole şehir hastanesine gittik sonra üniversite hastanesine geçtik randevu alıp en kısa zamanda oradan da görüş alın el filmi çekilmiydi kemik yaşı için biz 6 ay önce gittiğimizde yani 3 yaşındayken kemik yaşı 16 ay çıkmıştı bu iyi bişey kemik yaşı uyumlu olsaydı ya da ileri olsaydı o zaman sorunmuş

İyi akşamlar oğlum 57 aylık 5 olacak yazın takipli 2 senedir ama daha test yapılmadı. 102 cm 16 kg. 39. haftada doğdu ama 46 cm di karnımda büyümesi yavaşladığı için sezaryene karar verildi. Sonrasında da yaşıtlarını yakalayamadi. Tedavi görenlere iğne konusunu soracaktım. Zorlanıyor mu çocuklar, direniyorlar mi? Acısı var mı onu merak ediyorum.

İyi akşamlar oğlum 57 aylık 5 olacak yazın takipli 2 senedir ama daha test yapılmadı. 102 cm 16 kg. 39. haftada doğdu ama 46 cm di karnımda büyümesi yavaşladığı için sezaryene karar verildi. Sonrasında da yaşıtlarını yakalayamadi. Tedavi görenlere iğne konusunu soracaktım. Zorlanıyor mu çocuklar, direniyorlar mi? Acısı var mı onu merak ediyorum.
Ankara'da Şehir Hastanesi'nde takipliyiz. 5 yaşını geçsin öyle test yapalım dedi doktorumuz.

Back
X