Çocugu kaç yaşına kadar anne yıkamalı

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Merhaba büyük çocuğu olan anneler

Benim 7 yaşında bir oğlum var. Banyosunu bn yaptırıyorum.

Kaç yaşından sonra kendisi yapmali

Merhaba. Benim buyuk oglum hep utanirdi banyo yaptırırken 6 yasından itibaren boxerini çıkarmamaya başladı banyo yaparken 8 yaşındada kendi yıkanmaya başladı. Ama bu tamamen onun karariydi

Merhaba. Benim buyuk oglum hep utanirdi banyo yaptırırken 6 yasından itibaren boxerini çıkarmamaya başladı banyo yaparken 8 yaşındada kendi yıkanmaya başladı. Ama bu tamamen onun karariydi
Benimki benden utanmiyor da hamileligimin son zamanlarında babası yıkıyordu o zaman iç çamaşırını çıkarmazdı.

Kararı kendine bırakmami söylüyorsunuz yani teşekkür

Yani ille siz yikayacaksaniz iç çamaşırı olabilir ustunde.. Kendide yikanabilir artik, sizde dışardan direktif verin surani ovala surani iyi yıka diye..

Benim oğlumda 8 yaşına girmeye yakındı kendisi istedi utanıyormuş benden ara sıra babaya diyorum o yaptırıyor bir kese atıyor

Benim çocuklarım da 7 yaşına geldiklerinde kendileri yıkanmaya başladı, ama onların değil benim söylememle:) 1-2 defa yanlarında durup saçlarını vücutları nasıl yıkayacaklarını söyleyerek yıkandılar.

Canim bence simdiden orasinin mahrem oldugunu ve anne babanin da zorunlu bir hal olmadigi muddetce gormemesi gerektigini anlat. Boxeriyla yika. Sonra kendini nasil yikamasi gerektigini ogret..
Canım nasıl banyo yapılacağını biliyor.

Sıpa yalnız kalmaktan korkuyor tek başına odasına bile gidemiyor

oğlum bizim evde altı yaşında kendisi banyo yapmaya başladı. çalıştığım için çocuklarıma babaannesi bakıyor. babaannesi daha doğrusu dedesi de yaklaşık sekiz yaşına kadar banyo yaptırdı, tek yapması onların içine sinmiyordu.

ama asıl sorun çocuğunuzun yalnızlıktan bu kadar korkması. ben de öyleyimdir, bu zamana kadar hiç gece evde yalnız kalmadım. hatta odamda bile yalnız yatmadım, eşim olmadığı zaman oğlumla birlikte yatıyordum. niye bu kadar çok korkuyor benimkisinin nedeni çocukluğumda korku filmini çok izliyordum

4 yaşından beri boxer la yıkanıyor oğlum . Özel bölgelerini öğrensin diye alıştırdık. Oraların temizliğide ona ait yıkanırken :)
Haftada bir ben çitiliyorum :):)
Diğerlerinde kendi duş alabiliyor onlarda müdahale etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…