Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğu Kreşe Giden Annelerin Paylaşım Alanı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Arkadasım saolasın guzel dıleklerıın ıcın allah ıma sukurler olsun kı kızım tahmın ettıgım gıbı zorlanmamıs ınsallah da boyle deavm eder cok tedırgındım ama rahatldım bı nebze ama yınede her gun acaba bugun nasıl gecececk dıye de dusunmeden yapamıyorum.. allah ım hepımızın gonlune gore versın ınsallah onlar bızım herseyımız ayrılmak zor ama hersey onlar ıcıın herseyın gonlumuzce olması dılegımle canım ...

Amin amin amin. biz bu gün ilk haftamızı tamamladık. öğretmeninden çok olumlu tepkiler aldık. bugün bir de ihtiyaç listesi göndermiş kırtasiye malzemeleri alacağız hafta sonu. bebek yağı ve losyonu da var. her gün giydiği kıyafet haricinde bir takım daha gönderiyorum ve akşam eve gelmden yarım msaat öne temiz elbiseleri giydirip kremliyorlar kolonyalıyorlar öyle gönderiyorlar. bir de o gün ne yedi ne kadar uyudu hangi etkinliklere katıldı onunla ilgili bir rapor gönderiyorlar. sistemleri çok hoşuma gitti . sizde de var mı bunlar? merak ediyorum. inşallah en güzel ortamlarda bakılıyordur yavrularımız. bu arada bu akşam ateşi 37.9. inşallah korktuğum başıma gelmez

Kızlarrr hangi kreşlere gidiyorlar şehir neresi onlarında isimlerini yazsak. bak ne güzel memnun kalmışsınız eğer aynı veya yakın yerlerde oturuyorsak oralara göndeririz

cok sevındım arkadasın haftanızın ıyı gecmıs olmasına .. bız daha ıkı gunluk gıttık :)) ama sımdılık sorun yok cok sukur umarım oylede devam eder .. yanlız sızın okulunuzun sıstemı cok guzelmıs bızım okulumuzda oyle yapmıyorlar.. hatta pazartesı ılk ısım benımde oyle rapor ıstemek olacak ama bunun dısında cok memnunum cok sukur cok guzel ılgılenıyorlar cok temız bır okul cok ılgılıler cok da temız bakıyorlar kızım daha kuuck oldugu ıcın altı bezlı altını asla ıslak bırakmıyorlar ... ve daha sayamadıgım bı suru sey ama tek eksık sanırım o raor konusu p.tesı konusacam bakalım ne olcak...
bu arada dıger arkadasım adını hatırlayamadım sımdı ama bızım ookulumuz ıstanbul gazıosmanpaşa özel biltan anaokulu ....

meraba kızlar benım oglumda gec konusma ve dvranıs bozuklugu var hangı doktora göturduysem erkek cocuklarında ılk cocuklarda tekl cocuklarda anne baba calısan cocukjlarda cocuklu ortam olmayan cocuklarda (kı hepsı bızde mevcut) görunuyo dedıler kreş farz oldu bızım ıcın haftada 2 gun 08:00 de verecegım 17:00 de alacagım ınsaaallah faydası olur kresı görmeye gıttık benım oglan gırdı top havuzuna cıkmıyo legolarla oynamaya basladı hemen oglum ınsanlara yabancı degıl alısacagını umuyorum 23 alık olana kadar bakmayan kımse kalmadı kı oda hiç yadırgamadı kayıt ıcın 6 adet foto saglık raporu ası kartı fotokopı kımlık kartı fotokopi tam gun cocuklarda pijama nevresım takımı yedek ıc camasırı yedek gıysı suluk ıstedıler 6 tane foto vesıkalık dıye düşünüyorum ama ben bu oglana nasıl vesıkalık cektırcem bılmem olmazsa normal bı fotoyu göturcem fotocuya vesıklaık yapsın inşaallah faydası olur haftada 2 gun yeterlımı acaba ayda 8 gun gıdecek 140 mılyon ödüycem :)

Canım cok guzel yazmıssın her seyı detaylı cok guzel anlatmıssın aynen dedıgın gıbı ıstenılen evraklar herseyı cok guzel acıklamıssın ama haftada 2 gune gelınnce ortama alısan cocuk dıger gunler evde cok sıkılır tekrer gıtmek ıster bana kalırsa evdekılere saracak bu sefer canı sıkıntısından madem dıyorsun cok uyum saglayabılen bır cocuk kı hemen de gormussun oynamaya baslamıs goturdugunde ben sana tum hafta ver cocugun duzenını bozma derım tam alısacak ortama sonra ertesı gunu evde sonra bı kac gun sonra tekrar derken cocuk afallar bence tabı sen bılırsın sana kalmıs ama ben boyle dusunuyorum canım.. umarım hakkında en hayırlı kararı verırsın .. bırde haftada sadece 2 gun ıcın ayda 8 gune 140 tl cok geldı bana belkı 300 belkı daha fazla vereceksın ama hem tum hafta butun ay olmus olacak hemde cocuk duzenını bılır bence...hakkınızda en hayırlıısı olması dılegımle canım benım ....

merhaba canım,
Eğer çalışıyorsan neden iki gün kreşe vermeyi düşünüyorsun ki 140 kreşe üstünü de bakıcıya mı vereceksin. bak oğluşunun durumunu çok güzel anlatmışsın ve çocuğu 2 gün alıştırıp aldıkça huyu daha da değişir yani çocuk eve mi kreşe mi adapte olması gerektiğini şaşırır bence. biz 1 haftadır kreşteyiz ama bir düzen oldu evde. geliş gidiş saatleri yeme içme uyuma saatleri belirginleşti.

Eğer tüm hafta giderse çocuğun daha fazla şey öğrenir hem orada arkadaşları birşeylewr öğrenirken neden oğluşun evde sıkılıyor olsun çok güzel etkinlikler var...

bir daha düşün istersen sevgiler:)

cevabın ıcın tesekkurler canım bizim psikolojık danısman böyle önerdi oglumun takıbe gerek var gelişim sorunu var çünkü ,tanı koyulamıyor buda benı ıcten ıce erıtıyor.hatta yarım gun dedılerde ben 2 tam gün verdim kresten inşaallah olumsuz tepkı gelmezse davranıslarla ilgili belkı sayıyı artırabılırım canım

canım ben hemşireyım nöbetlı calısıyorum ayda 8 nöbet 4 nöbetımde eşim bakıyo onun hafta ıznıne geıtırıyom doktor anıden senden uzaklasmasın dedı küser dedı bi ara otizm den bıle şüphelendıler ismine bakmıyo her zaman degıl ama cogunlukla kumandayı getır dedıgımde getırmıyo ben konusunca kafasını cevırıyo tanı koyulamadıgı ıcın kreste takıp edıcez inş. orda bu davranısları yapmaz

Yusuf Emir bu akşam hiç durmadan 11'e kadar aralıksız neredeyse ağladı. uykusunu alamadığı için yaptığını tahmin ediyoruz bir yeri ağrımıyor ama uykuya da geçmiyor çok tuhaftı şimdi uyuyor ve öyle derin ki emdiği parmağını ağzından çıkarmış ve eli havada asılı kalmış düşünün onu bile sağa sola yatıracak gücü yok:) böyle devam edersek eşim kreş maceramız uzun sürmez diyor. sabah 07.15 kalkış öğlen 13.00 14.30 öğle uykusu akşam yatıl 23-24 arası.... çocuk dediğin akşam erken yatar benimkinde bu alışkanlık oturmadı gitti 2 yaşını da geçtik.

İyi olacak Deryam sıkma sen canını ben zannetmiyorum siz üzerine çok düştüğünüz içinde olabilir belki.
Kreşin iyi geleceğini düşünüyorum.
Bizde dün doğum gününü kutladık dualar ediyorlar masada bir güzeldiki herşey.Öğretmeni beni büyüledi vallahi.Hepsi herşeyi yapıyor.Maşallah ya.

gördüm canım fotoları cok güzel sıcak bı ortam oldugu cok bellı biz kresle konusmaya gıttıgımızde benım afacanın ögretmenı kucagında yiğitten daha küçük bı cocugu öpe öpe gezdırıyodu içimi rahatlattı inş. bizde faydasını görürüz canım bi konusmayın baslasın sıpa hiç susturmuycam alacam bu ugnlerın acısını

canım gülşahım bu kres ögretmenlerının bransı ne oluyo acaba sorarsam abes kacarmı ne mezunular cocuk gelişim falan okuyorlarmıki ben dedım zaten konusmadıgı ıcın verecegım dedım yoksa bakıcak kişi var dedım biraz salladım ama her anının dolu dolu gecmesini istiyorum gercı cocuklu ortamda ister istemez gelişir heralde

ben okul öncesi öğretmeniyim siz gülşah hnma sormussunuz ama ben cevaplayayım sorunuzu.cocuk gelısımı mezunu olmayan bırı kreslerde ogretmenlık yapamaz zaten ama su var genelde lıse mezunlarını kreslere alıyorlar cunku daha dusuk maasla calıstırıyorlar unıversıte mezunu bı ogretmen kreste calısmayı tercıh etmez sanırım ımkanları cok ıyı degılse tabı.ama su konu ne yazıkkı var hala ogretmenler sınıfı stajyerlere bırakıp cıkıp gıdebılıyorlar yanı cay ıcıp muhabbet edıyolar bazı yerlerde.ama bunu sıızn bılebılmenız mumkun degıl eger cocuk kendını ıfade edemıyorsa tabı.

cok tesekkur ederım canım benım ıcın sormak farz oldu ozaman benım ıcın egıtım daha önemlı bakıcıklıktan oglumun sorunu var malum

oğlum daha 18 aylık bende en azından 2,5 yaşından sonra vermek istiyorum daha sosyal olması için ama şu an uyuma problemimiz var hala ayakta sallanarak uyuyor bu beni çok düşündürüyor aynı durumda olupda kreşde sorun yaşayan varmı acaba şu an endişelenmek için çok erken ama yinede düşünüyorum

benım oglum normalde ayakta sallanarak uyuyor ama 2. günde kreşin kendısı uyumaya basladı onu hiç sorun etme birazcık kuzucuklar annelere naz yapıyor ögretmenıne soruyorum nasıl uyuyor cıkarttıgı giysisini yüzüne örtüyormuş öylece uyuyp kalıyormuş

25,5 aylık nisa beren adında dünyalar tatlısı bir kızım var. 24 aylık olduğu gün haftada 3 yarım günden kreşe başladık. ve hiç uyum problemi yaşamadık. kreşin en küçüğü benim hanım ve herkesin sevgilisi durumunda:)2 haftadır da uyumu güzel olduğu için 5 yarım güne çıkardık. zorla yemek yiyen kızım çatal kaşığını tamemen kendi kullanıyor ve yemeklerini yiyor. benim için bulunmaz bir nimet zonguldak neşe erberk anaokulu:)hatta olursa tam güne çıkarmayı düşünüyorum. bir taraftanda çok yüklenmek istemiyorum. kreş uyumu çocuktan çocuğa değişen bir şey bence. her bebek aynı derecede uyum göstermiyor. 3 yaşından önce kreşe vermeyi düşünmeyen ben şu anda ne kadar da ii yapmışım diyorum.hem orda evdekinden çok daha fazla şey öğreniyor.konuşması ble çok ilerledi:)

ikizlerim 6 aylıkten itibaren kreşteler..hem onlar mutlu memnun,hem de biz...3-4 yaş sosyalleşmek için çok geç..bakıcıya güvenmem..ama kreşteki öğretmenler eğitimli insanlar...3-5 çocuğa baktım diye kendini bakıcı ilan eden eğitimsiz bir kişi çocuğa ne verebilir ki diye düşünenlerdenim...
haftanın 5 günü gidiyorlar..altları alınıyor,yediriliyorlar..annenin istekleri doğrultusunda bakımları yapılıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…