Kizinizin o kadar zarar gordugu birinin elinden cetveli almaya calismasi yanlis.gozu cizilmis cocugun.gozun cikabilirdide.o zaman da yanlislikla oldu mu diyecektiniz?zaten kimsenin cocugu birsey yapmaz.hep yanlislikla olur ya da ilk karsi taraf baslatmistir(lutfen yanlis anlamayin asla lafim size degil sizi kirmak amacli da soylemiyorum.benim de cocuklarim var ve okula basladiklarinda belki ben de boyle dusunecegim bilemiyorum)yalniz sunu 11 yillik ogretmenlik tecrubeme dayanarak rahatlikla soyleyebilirimki her cocuk herseyi yapabilir.benim cocugum asla yapmaz demeyin lutfen.bir de lutfen ogretmeninizi bilmemkim benim cocuguma vurmus kovalamis vs.. gibi nedenlerde okul disinda aramayin.bu ogretmenlerin en kizdigi sey.ogretmenlerinde ozel hayatlari var ve okul bitince benim kendime cocluguma cocuguma ait hayatim baslar.okul disinda velilerimden gelen hicbir telefonu acmiyorum.odev isteyecekse arkadasindan istesin,arkadasi ile sorun yasamissa ertesi gun soylenebilir,okula gelmeyecekse zatwn ertesi gun gorecegim geomedigini vs..bunlarin disinda sonuna kadar haklisiniz.maalesef her sinifta var oyle 1_2 sorunlu ogrenci.ama bir sure sonra inanin adlari cikiyor ve gunah kecisi oluyorlar.yapmadiklari seylerden de sorumlu tutuluyorlar.bazi arkadaslar ram demis ama o oyle kolay degil.rama yonlendirmek icin ailenin onayi ve imzasi gerekiyir.ayrica gerekli belgeleri ailenin goturup teslim etmesi gerekiyor.biyle bir ailenin de bunubyapacagini sanmam.ram icin once ogretmen rehberlik ogretmeni ile girusecek.donra rehberlikci cocukla gorusecek.sonra ogretmenine bir form verecek ogretmen onu dolduracak.sonra aileye form cerilecek aile onaylayip imzalayacak ve rama goturecek.ben boyle ogrencilere gorev veriyirum sinif baskanligi odev dagitma fotokopi cektirme vs..hoslarina gidiyor.gorevlerini yaptikcada ovuyorum tesekkur ediyorum.bir sure sonra o cocukbogretmeninin guvenini sarsmamak icin duzeliyor.siz yine ogretmenle konusun