Çocuğu okula giden anneler. ben şimdi ne yapayım

Geçen sene benzerini yaşadık. Sınıfta bir kız sürekli laf atıp tahrik ediyordu kızımı,vurma,itme vb temaslarda bulunuyordu,öğretmeniyle konuştum,öğretmeni farkında olduğunu,müdahale ettiğini hatta kızın annesiyle dahi konuştuğunu söyledi ama artık bıkmıştı öğretmeni çünkü kadın,benim kızım yapmaz kafasındaydı. Kadın asla kabullenemiyordu kızının durumunu hatta üste çıkmak için yalan dahi söylüyordu. Pedagogla görüştüm bende çünkü kızım okula gitmek istememeye başlamıştı. Sonra uzak durmasını soyledim ,öylede yaptık hatta öğretmenine,pedagoga bile söyledim asla aynı masada olmalarını istemiyorum,yoksa okuldan alacağım diye ki cidden alırdım. Aşırı derecede etkileniyor çocuklar. Uzak tuttularda rahatladık. Başka şikayetlerde alıyorlardı son zamanlarda zaten. Bu sene neyseki aynı okulda değiliz,güzel bir dönem geçiriyoruz.
Biz anaokulundaydık,1.sınıfta nasıl olur bilemedim ama çok fazla yanyana gelmemeleri mümkün olursa iyi olabilir.
Siz konuşmuşsunuz zaten bilirsiniz aile çocuğun bu halini kabullenmeyip üste çıkmaya çalışıyorsa işiniz zor. Onların okulla,rehberlik servisiyle işbirliği içinde olması gerekir öncelikle.
Canım ilkokulda daha zor.çocuk okuma yazma öğreniyor ve sürekli dikkati dağılıyor çocukların.benim kızım okul aşığı.kızımı okuldan soğutursa herhalde o zaman gözüm birşey görmez.

Bence 183 u ara kızın problemli bir aile hayatı var. Annesi üvey, kızıma annem beni dövüyor diye anlatmış. Fiziksel ve psikolojik şiddet görüyor de. Zaten böyle davranan bir çocuk psikolojik şiddet görüyordur. Gidip yerinde incelesinler durumu. Çocuk ne yaşıyorsa ortaya çıkar zaten.
Ay bir babaannesi var kadın telefondan yiyecekti nerdeyse beni.hiç bulaşmak istemiyorum.öğrermenine söyledim zaten bence şiddet görüyor dedim.

Okulun içine sınıfa kadar girebiliyormusunuz? Yasak nasıl alıyorlar içeriye?
Aile ile muhatap olmayın , öğretmenle okula gidip okulda görüşün bu meseleyi. Akşam saati öğretmeni aramanız uygun olmamış, onun da özel hayatı var.
Zor bir durum hem sizin çocuğunuz için hem diğer çocuk için.
Valla bizim okulda giriliyor.öğretmeni açıkladı bugün zaten kusura bakmayın açamadım filan dedi.yok artık aileyle muhatap olmam zaten öğretmeniyle görüşürüm.

Ama konu sahibi sınıf 2. Katta merdivenden iter veya camdan iter diye korkuyorum demiş. Acaba abartılı bir korku mu yoksa gerçekten böyle bir risk var mı? Bu noktadaysa durum böyle bir yaptırım bencillik olmaz diye düşünüyorum.
Evet canım abartmıyorum gerçekten korkuyorum.çünkü yapabilir.ama yine de içim el vermiyor.belki psikiyatr biraz işe yararda düzelir.

Yazık kız için cok uzuldum. Öz annesi nerede acaba. Bazen kadına sırf kötülük olsun diye erkekler çocuğun velayetini alıyorlar. Sonra o çocukların cekmedikleri izdirap kalmıyor.
Kız çok küçükken bırakıp gitmiş söylediklerine göre.ama hiç bir anne çocuğunu bırakıp gitmek istemez bence.birde o anneyi dinlemek lazım.

oglumunda vardi sinifinda sorunlu bir cocuk , hergün bir ariza cikaran , oglum gelir anlatirdi anne bugün x sunu yapti bu olayi cikardi diye . birgün dedim ki oglum sen o cocukla arkadas olmayi denesene diye . oglum dedi ki evet belki hic arkadasi olmadigi icin böyle yapiyordur diye. bir sabah gitmis arkadasina durup dururken demiski tenefüste oynayalim mi ? x cok saskin bir sekilde olur demis ve tenefüste birlikte oynamislar . oyun bittiginde x sormus yarin gene oynarmiyiz diye ? oglumda demis ki oynariz tabiki sen vurup carpmazsan hepimiz oynariz . ondan sonraki zamanlarda ufak tefek kakismalar oldu ama sorun cikmadi , daha sonralari da en yakin arkadasi oldu oglumun . bize gidip gelir bos zamanlarinda , keske benim annem sen olsaydin der , gözlerim dolar .

size basimizdan geceni anlattim , ilham olmasi dilegiyle ....

Veli ile çözebileceğiniz bir mesele değil bu öğretmen ve rehber öğretmenden destek almanız lazım. Siz rehber öğretmene gitmeden kafanıza göre Veli ile hallederim demişsiniz de elinize yüzünüze bulaşmış konu. Üstelik hem kızla hem ailesiyle kötü durumdasınız. Bırakın rehber öğretmen halletsin

Selam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.
Başka şube yok mu okulda?

Zaten hiçbirimiz oynamıyoruz onla diyo.geçen kızımın boya kalemlerini almış isteyince dövmüş.sürekli de tembihliyorum kızım konuşma onunla diye.öğretmenine soruyorum kızımın bi sıkıntısı varmı diye.yok hiç bir sıkıntımız diyo.çocuğunun sıkıntısını bile bile görmezden gelen bi insan cahildir bana göre.

Teneffüste olan biteni göremez ki öğretmen..

Selam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.
Bu tarz durumlarda aileden önce ogretmenle konusulmali. Oyle anlattiginiz gibi arkadaslarini rahatsiz eden ögrencim vardi. Annesi direkt bana geldi. Iki cocugu da yanima cagirdim. Guzelce konustum.Rahatsiz eden cocugu uyardim. Arkadasindan ozür diledi. Bir daha problem yasamadik. Bu tur durumlarda aileden once ogretmenle konusulmali ki problem cozulemeyecek hale gelmesin

oglumunda vardi sinifinda sorunlu bir cocuk , hergün bir ariza cikaran , oglum gelir anlatirdi anne bugün x sunu yapti bu olayi cikardi diye . birgün dedim ki oglum sen o cocukla arkadas olmayi denesene diye . oglum dedi ki evet belki hic arkadasi olmadigi icin böyle yapiyordur diye. bir sabah gitmis arkadasina durup dururken demiski tenefüste oynayalim mi ? x cok saskin bir sekilde olur demis ve tenefüste birlikte oynamislar . oyun bittiginde x sormus yarin gene oynarmiyiz diye ? oglumda demis ki oynariz tabiki sen vurup carpmazsan hepimiz oynariz . ondan sonraki zamanlarda ufak tefek kakismalar oldu ama sorun cikmadi , daha sonralari da en yakin arkadasi oldu oglumun . bize gidip gelir bos zamanlarinda , keske benim annem sen olsaydin der , gözlerim dolar .

size basimizdan geceni anlattim , ilham olmasi dilegiyle ....
Evet kızın gerçekten anne sevgisine ihtiyacı var.ama bu seferde çok bağlanıyormuş.bende bi yandan çok üzülüyorum o kız için.

Bizim kızımın öğretmeni aşırı disipliniydi ilkokulda öde vlerini yapmayanlara ellerini açtırıp sopayla dövüyordu ben bundan rahatsız olmuştum eşimede söyledim o ise öğretmenin doğru yaptığını söyledi kızım eve gelir yemeğini yedikten sonra ödevini yapardım bu konuda beni hiç üzmedi sonra aşağa inip mahalledeki arkadaşlarla oyuna dallardı ama bende işi bırakmıştım onun için sınıftan yarısından çoğu üniversiteye gitti içinden polis,öğretmen,avukat ,istatistitikçi, vs çıkanlar oldu disiplin şart küçük yaşta bu yoksa zaten çocuğun yüksek öğrenim yapması zor çok zeki olsa dahi
Canım ilkokulda daha zor.çocuk okuma yazma öğreniyor ve sürekli dikkati dağılıyor çocukların.benim kızım okul aşığı.kızımı okuldan soğutursa herhalde o zaman gözüm birşey görmez.

çok büyük ihtimalle evde şiddet görüyor ve ciddi bir anne sevgisi sıkıntısı var.. nerden biliyorum, küçük oğlum anasınıfına giderken böyle bir çocuk vardı.. sadece kız çocuklarının kafalarını duvara sürtüyordu.. baya baya kallafi işkence yöntemleri vardı çocuğun.. bir gün veli toplantısı oldu, çocuklar sınıftan bize doğru koştular.. herkes çocuğuna sarıldı, bu sorunlu olan çocuk da annesine koştu.. annesi elinin tersiyle çocuğu bir itti.. yani bu kadar senedir gerilim filmi izlerim hiç o kadar gerildiğimi hatırlamıyorum.. çocuk çok üzüldü, boynunu büktü tam yerine oturacakken bir kızın suluğunu aldı kızın kafasına geçirdi..

sizinle iletişiminden de anlaşıldığı gibi anne manyak.. okulda rehberlik yoksa (rehberlik olmayan okula da bir şey diyemiyorum) yönetim ile çözmelisiniz sorunu.. öğretmenin de yapabileceği çok bir şey olduğunu sanmıyorum..

ne diyoosunnnn cok üzüldüm yaaa. evet kesinlikle sevgi eksikliğinden. ama keşke konuşsaydınız o kadın denen mahlukla. aüvey annesi olabilirmi.öz anne böyle bişey samıyorum yapmazzzzz

Aynen canım kadın resmen beni çığrımdan çıkarttı.nerdeyse kızın babasını başka bişey için aradığımı ima etti.zaten ondan sonra ip koptu bende.yani yine ben whatsap gurubundan filan yazmak istemedim rencide etmemek için ama yok bağzılarına insanlık yaramıyo.

iremmerve acaba diyorum eşiniz de evdeyken babayı bi kahveye mi çağırsanız? üvey anne olmayacak tabiki.eşiniz babayı arasın bi kahvemizi içmeye kızınız ile konuşmaya buyrur gelirmisiniz diye. bu arada eşinizle eşim tatsız bir diyolog yaşamış biz bize konuşsak daha iyi olur deseniz. en azından babayı bilgilendirirsiniz. belki de şiddet görüyor baba işteyken. belki gözleri açılır babanın

Evet kızın gerçekten anne sevgisine ihtiyacı var.ama bu seferde çok bağlanıyormuş.bende bi yandan çok üzülüyorum o kız için.
Bırakın baglansin ne var ki? Biraz sevgi , ilgi görse, kendini değerli hissetse? Oğlumun arkadaşını kendi evladımdan ayirmiyorum. Ne zaman derdi olsa ilk benim kapımı çalması gerekse ona sırtımı asla dönmüceğîmi bilir. Kim bilir belki bir çocuğun doğru yolu bulmasına yardım edicez. Soranlarada öz 2 olsada , 3 evladım var derim . Bir anne şefkatiyle kız için yapabileceğiniz ne varsa yapın lütfen.

Bizim kızımın öğretmeni aşırı disipliniydi ilkokulda öde vlerini yapmayanlara ellerini açtırıp sopayla dövüyordu ben bundan rahatsız olmuştum eşimede söyledim o ise öğretmenin doğru yaptığını söyledi kızım eve gelir yemeğini yedikten sonra ödevini yapardım bu konuda beni hiç üzmedi sonra aşağa inip mahalledeki arkadaşlarla oyuna dallardı ama bende işi bırakmıştım onun için sınıftan yarısından çoğu üniversiteye gitti içinden polis,öğretmen,avukat ,istatistitikçi, vs çıkanlar oldu disiplin şart küçük yaşta bu yoksa zaten çocuğun yüksek öğrenim yapması zor çok zeki olsa dahi
Siz şaka mı yapıyorsunuz ??? Benim çocuğum meslek sahibi olacak diye dayak yicek ama ben de bunun gerekli olduğunu düşünücem (!)

Neyi savunduğunuzun farkında mısınız ?

Eğitim- öğretim bu değil siz yanlış anlamışsınız.

Önce insan yetiştirmek gerekir ki, dünya her geçen gün kötü bi yer olmasın diye , şiddetle kim nereye varabilir?

Önce insanlık, bu şart öyle okuyacaksa varsın bu çocuklar işsiz kalsın değmez Gül gibi çocukluğunun harcanmasına .

Siz şaka mı yapıyorsunuz ??? Benim çocuğum meslek sahibi olacak diye dayak yicek ama ben de bunun gerekli olduğunu düşünücem (!)

Neyi savunduğunuzun farkında mısınız ?

Eğitim- öğretim bu değil siz yanlış anlamışsınız.

Önce insan yetiştirmek gerekir ki, dünya her geçen gün kötü bi yer olmasın diye , şiddetle kim nereye varabilir?

Önce insanlık, bu şart öyle okuyacaksa varsın bu çocuklar işsiz kalsın değmez Gül gibi çocukluğunun harcanmasına .
artık o zamanda değiliz ama bunları benim çocuğum yaşadı şimdiki durumda hiçbir veli kabul etmez

Aynı durumu yaşayan bir sınıf öğretmeniyim,
4.sınıf okutuyorum sınıfımda bahsettiğiniz kız öğrencinin davranışlarında bir erkek öğrencim var,her gün velilerden şikayet yağıyor diğer sınıflardaki öğrencilere bile şiddet uyguluyormuş,benim görmediğim zamanlarda...
çocuğu sürekli yanıma çağırıyorum,konuşuyorum kar etmiyor,,ailesini çağırıyorum Türkçe bilmiyorlar,çocukların çevirdiği kadar anlaşabiliyoruz,son olarak rehber öğretmenimize sevk edeceğim sıkıntısını en iyi o anlar, çünkü yöntemleri uyguladıkları testler farklı...
size tavsiyem kesinlikle öğrencinin velisiyle diyaloğa girmeyin,ben velilerimi mümkün olduğunca karşı karşıya getirmem tansiyon çabuk yükseliyor,kimse çocuğumda evet böyle bir problem var demiyor,öğretmeniyle konuşun onun fikirlerini alın,gerekli yönlendirmeleri yapacaktır eminim...en son çare pedagoga götürmelerini söyler zaten.

Back
X