Çocuğu okula giden anneler. ben şimdi ne yapayım

Bizim kızımın öğretmeni aşırı disipliniydi ilkokulda öde vlerini yapmayanlara ellerini açtırıp sopayla dövüyordu ben bundan rahatsız olmuştum eşimede söyledim o ise öğretmenin doğru yaptığını söyledi kızım eve gelir yemeğini yedikten sonra ödevini yapardım bu konuda beni hiç üzmedi sonra aşağa inip mahalledeki arkadaşlarla oyuna dallardı ama bende işi bırakmıştım onun için sınıftan yarısından çoğu üniversiteye gitti içinden polis,öğretmen,avukat ,istatistitikçi, vs çıkanlar oldu disiplin şart küçük yaşta bu yoksa zaten çocuğun yüksek öğrenim yapması zor çok zeki olsa dahi
Ödev konusunda bende çok disiplinliyim.gerçi ben her konuda disiplinliyim.yemek yeme uyuma saati şaşmaz bizde.

iremmerve acaba diyorum eşiniz de evdeyken babayı bi kahveye mi çağırsanız? üvey anne olmayacak tabiki.eşiniz babayı arasın bi kahvemizi içmeye kızınız ile konuşmaya buyrur gelirmisiniz diye. bu arada eşinizle eşim tatsız bir diyolog yaşamış biz bize konuşsak daha iyi olur deseniz. en azından babayı bilgilendirirsiniz. belki de şiddet görüyor baba işteyken. belki gözleri açılır babanın
Canım özellikle eşimi olaya dahil etmiyorum çünkü eşimin sinirli bir yapısı var.heleki mevzu çocukları olunca o benim kadar sakin ve soğuk kanlı olamaz maalesef.

Bırakın baglansin ne var ki? Biraz sevgi , ilgi görse, kendini değerli hissetse? Oğlumun arkadaşını kendi evladımdan ayirmiyorum. Ne zaman derdi olsa ilk benim kapımı çalması gerekse ona sırtımı asla dönmüceğîmi bilir. Kim bilir belki bir çocuğun doğru yolu bulmasına yardım edicez. Soranlarada öz 2 olsada , 3 evladım var derim . Bir anne şefkatiyle kız için yapabileceğiniz ne varsa yapın lütfen.
Bugün bir Veli'yle konuştum.o kıza biraz yakın davranmış kız bu sefer sürekli kadını bekler olmuş.okula babaannesiyle geliyormuş,o Veli'yi görünce babannneyi filan ittirip onun yanına koşuyormuş filan.yani biraz fazla bağlanıyormuş.öğretmene söyledim hediye filan alsam güzel güzel konuşsam diye.bu seferde çok bağlanır ve kızınızı sizden kıskanır dedi.

Aynı durumu yaşayan bir sınıf öğretmeniyim,
4.sınıf okutuyorum sınıfımda bahsettiğiniz kız öğrencinin davranışlarında bir erkek öğrencim var,her gün velilerden şikayet yağıyor diğer sınıflardaki öğrencilere bile şiddet uyguluyormuş,benim görmediğim zamanlarda...
çocuğu sürekli yanıma çağırıyorum,konuşuyorum kar etmiyor,,ailesini çağırıyorum Türkçe bilmiyorlar,çocukların çevirdiği kadar anlaşabiliyoruz,son olarak rehber öğretmenimize sevk edeceğim sıkıntısını en iyi o anlar, çünkü yöntemleri uyguladıkları testler farklı...
size tavsiyem kesinlikle öğrencinin velisiyle diyaloğa girmeyin,ben velilerimi mümkün olduğunca karşı karşıya getirmem tansiyon çabuk yükseliyor,kimse çocuğumda evet böyle bir problem var demiyor,öğretmeniyle konuşun onun fikirlerini alın,gerekli yönlendirmeleri yapacaktır eminim...en son çare pedagoga götürmelerini söyler zaten.
Aynı öyle birde erkek öğrenci vardı.onu başka sınıfa yolladı öğretmen.kız psikiyatriste gidiyormuş zaten.

Selam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.
sorunu veliyle değil de öğretmenle eğer yine olmazla müdürle çözmeyi deneseydiniz daha mı iyi olurdu acaba.Sınıfın kontrolü öğretmende.bir dahaki sorunlarla idareyle çözün tabi benim fikrim bu.

şu aşamada önce öğretmen sonra müdürle konuşup çocuğun özel eğitime ihtiyacı olup olmadığının belirlenmesi için ram a gönderilmesini talep edebilirsiniz. ve tabi kızınıza kendini korumayı.
bence çocukları etiketlememek gerek.neticesinde öbürü de çocuk ve özel eğitim kararını eğer gerekliyse idare verir diye düşünüyorum ama küçücük bir çocuğu bu sorunlu özel eğitim şart diye dilekçe yazmak gereksiz, bunu şu an buraya yazmak bile içimi acıttı inanın...

Veli talep etmeden,onay vermeden kimse kimsenin çocuğunu RAM'a yollayamaz arkadaslar. Okul, ogretmen mudur vs. kimsenin böyle bir yetkisi yok, kaldı ki sizin talebinizle olsun. Yarım imamlık yapmayalım. Incelenme için de önce veli talebi gerekir.

bence çocukları etiketlememek gerek.neticesinde öbürü de çocuk ve özel eğitim kararını eğer gerekliyse idare verir diye düşünüyorum ama küçücük bir çocuğu bu sorunlu özel eğitim şart diye dilekçe yazmak gereksiz, bunu şu an buraya yazmak bile içimi acıttı inanın...

ben ihtiyacı olup olmadığına müdür karar versin okulda rehberlik yoksa demişim siz idare demişsiniz. canınızı ne acıttı anlamadım.
dilekçe yazılması ile ilgili bir beyanımda yok.

Veli talep etmeden,onay vermeden kimse kimsenin çocuğunu RAM'a yollayamaz arkadaslar. Okul, ogretmen mudur vs. kimsenin böyle bir yetkisi yok, kaldı ki sizin talebinizle olsun. Yarım imamlık yapmayalım. Incelenme için de önce veli talebi gerekir.
Çocuğu ram a yönlendirmişler zaten.orasıda psikiyatriste yönlendirmiş.mutlaka Veli'nin bilgisi dahilinde olmuştur zaten.

ben ihtiyacı olup olmadığına müdür karar versin okulda rehberlik yoksa demişim siz idare demişsiniz. canınızı ne acıttı anlamadım.
dilekçe yazılması ile ilgili bir beyanımda yok.
Bence bu kötü birşey değil zaten.etiketlemek hiç değil.ihtiyacı varsa çocuğa daha iyi gelecekse gitmeli.orasıda bi eğitim kurumu sonuçta.

dance okulda rehberlik yok. konu sahibinin bile konuyu açtığında ram dam haberi yoktu. o diğer velinin de bildiğini sanmıyorum. elbet müdür yada öğretmene söylenip çocuğun ailesi ile iletişim kurulup anlatılması lazım ki veli talep edebilsin.

Çocuğu ram a yönlendirmişler zaten.orasıda psikiyatriste yönlendirmiş.mutlaka Veli'nin bilgisi dahilinde olmuştur zaten.
Sizin için yapmamıştım uyariyi. Burdan okuyup kendi kendine sorunlu olduğunu düşündüğü çocuk için görüşme yapmak isteyecek ve talepleri reddedilince yarim bilgileriyle hak arama kilifinda işi cirkeflige götürecek çok kadın var.

dance okulda rehberlik yok. konu sahibinin bile konuyu açtığında ram dam haberi yoktu. o diğer velinin de bildiğini sanmıyorum. elbet müdür yada öğretmene söylenip çocuğun ailesi ile iletişim kurulup anlatılması lazım ki veli talep edebilsin.
Okulda rehberlik görevlendirme şeklinde vardir. Okula haftanın bir günü yarim gün geliyordur muhtemelen. Ram meselesi çok hassas mesele. Önceden raporu olan çocuk için bile veli talep formu almak zorundayiz. Kesinlikle yönlendirme yapamiyoruz. O dilekçe olmadan gözlem dahi yazamayiz. Süreç konusunda haklisin. Fakat benim uyarım bunu ezbere kullanma potansiyeli olan bircok "prens/prenses" annesi icindi. Öyle çoklar ki. Nelerle karşılaşıyoruz bir bilsen.

Okulda rehberlik görevlendirme şeklinde vardir. Okula haftanın bir günü yarim gün geliyordur muhtemelen. Ram meselesi çok hassas mesele. Önceden raporu olan çocuk için bile veli talep formu almak zorundayiz. Kesinlikle yönlendirme yapamiyoruz. O dilekçe olmadan gözlem dahi yazamayiz. Süreç konusunda haklisin. Fakat benim uyarım bunu ezbere kullanma potansiyeli olan bircok "prens/prenses" annesi icindi. Öyle çoklar ki. Nelerle karşılaşıyoruz bir bilsen.

anladım doğrudur . alıntı yapıldığım mesajın üstüne okuyunca ne demek istediğini anlayamamışım:)

Peki o çocuğun yasadigi tranva? Bu kadar bencil olmayın. Şiddet gören bir ÇOCUK o da. Sizin çocuklarımızla ESIT
Uyumsuz çocuklar uyumlu çocuklarla esit degildir tabi ki.konu sahibinin yasadigi durum hoş değil.Travmasiyla ona uygun belirlenecek bir disiplin ve eğitim sistemi ilgilensin.En çokta ailesi.

Back
X