Çocuğu olamayan gelin dışlanır mı :(

5 yıllık bi ilişkim var. Akrabayız ama hem utandığım hemde daha okulum bitmediği için kayınvalideyle fln görüşmüyorum iş ciddiye binmesin diye.erkek arkadaşımın ailesinden bi tek eltim olacak kişiyle sohbet ediyorum ve bir iki kere onun çok ısrarı sonucu evine gittim. Ama telefonda konuşurken olsun evine gittiğimde olsun sürekli beni kıskandırma içerisinde. Sürekli kayınvalidesinin çocuğuyla olan fotolar gönderiyor k.v sinin ona doğum yaptığında nasıl ilgilendiğini fln anlatıyor uzun olur diye yazmıyorum ama beni kıskandırmak için o kadar çok şey söylüyor ki.. Bundan 2 ay önce erkek arkimin çocuğu olamayacağını öğrendim hipogonadizm hastası zaten yeterince bunalıma girdim bide eltimin bu yaptıklarını çekemiyorum. Hastalığını bi tek ben ve erkek arkadşımın annesi babası biliyor.Kayınvalidem benim akrabam oluyor eltim ise farklı bi mezhepten bizimle apayrı dünyada biri ve ilkokulu Bile bitirmemiş bende iyi bi üniversitede iyi bi bölüm okuyorum o yemek yapmasını bile beceremezken benim ondan üstün olarak sayacağm bi çok yönüm var evet önemli olan insan olmak onun karşısında asla kendimi üstün hissetmiyorum onada hissettirmiyorum ama o sürrkli beni kıskandırma peşinde.kendisi çok konuşkan diliyle kendini sevdiren bi insan bende çok sessiz sakin kendi halindé bi insanım. KayınValidem onu çok seviyor erkek arkim önceden torunu için gelinini seviyor iyi davranıyor derdi. Ve ben şu An çocuğumuz olamayacak diye sevilmeyeceğimi düşünüyorum eltimin beni kıskandırmasınada dayanamıyorum ne olur yardım edin ne yapmalıyım. Kayınvalidem tarafından sevilmeyeceğimi düşünmem doğru mu sizce. Bi yandan çocuğumuzun olmayacağını öğrenmem bi yandan bunları düşünmem resmen kafayı yemek üzereyim
Birincisi kadın senin eltin değil. Ortada fol yok yumurta yok. İkincisi kadın erkek arkadaşının çocuğu olmayacağını bilmiyor. Bilmediği halde neden seni çocuğuyla kıskandırmaya çalışsın. Büyük ihtimal seninle samimi olmaya çalışmış. Aile fotoğraflarını göndermiş. Ayrıca kayınvalidenin eltini sevmesi kötü bir şey değil ki, neden erkek arkadaşın bu tip bir savunmaya girmiş onu bile anlamadım. Bence sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun her iki anlamda da. Önce bir ilişkinizin adını koyun bakalım. Ondan sonra kayınvalidenin sana davranışlarına bak. Sonra karar verirsin. Boşu boşuna kafayı falan yeme yani.

Pardon da bu gereksiz yüklenme neden? Emin olun aynı durumda hangimiz olsak 'kesin biliyor da böyle yapıyor' deriz. Ahkâm kesmesi hep kolaydır zaten.

dilara1994 dilara1994 canım takma sen boş ver ettiyi, Bende sevsem çocuk olmasa bile evlenirim. Herşey çocuk demek değildir bana göre. Kader, mukadderat de geç. Zaten olacağı var ise mutlaka olur.

Simdiden eltinizi kiskanmaya baslamissiniz, kadin neden sizi kiskandirmaya calissin ki? Ayrica insani sevdiren ne egitimi, ne kültürü ne de cocugudur, insani sevdiren karakteridir. Eger eltiniz herkesce seviliyorsa onu kiskanmaktan cok iyi yonlerini ornek almaya calisin.

Ben mi yanlış okuyorum?
Sorun sende değil ki, erkek arkadaşında. Allah acil şifasını versin, evlat isteyen herkese evlat versin inşallah ama bir çocuğunuzun olmayacak olmasının sebebi sen değilsin. Sen adeta bir suç yaratmış ve bunu tamamen üstlenmiş gibisin.
Tabii erkek arkadaşın da suçlu değil, çünkü dediğim gibi ortada bir suç yok sen konuyu o hale getiriyorsun.

Kendi oğlunun sağlık problemi yüzünden kimin seni dışlamaya ne hakkı var ki? Çare tükenmez, bugün çözümü yoktur 3 sene sonra tedavisi keşfedilir, gitsinler onlara kafa yorsunlar.

Ancak siz ilerde bir çocuğunuz olmayacağı fikrini kabullenemiyorsunuz, bu sizi mutsuz ediyor ve yapamayacağınızı düşünüp böyle bahaneler buluyorsunuz. Belki de içten içe ailenizin erkek arkadaşınızı istemeyeceğini ve dışlayacağını düşünüyorsunuz.

Bence sen eltiyi kiskanmismissin konuskan diliyle kendini sevdiriyo diye. Daha evlenmemissin ama ben den sana tavsiye eltiyle fazla samimiyet kurmaya gelmez olabildiğince uzak dur

Yani siz eltinizi ilk okul mezunu diye alaşağı edebiliyorsaniz oda sizi pektabi çocuğunuz olmuyor diye dışlar,hakkıdır.
Bu devirde ilkokul ancak olaganustu durumlarda bitirilmeyebiliyor.Bazi vatandaslar saglik ya da ekonomik durumdan, ya da ailevi bir durumdan okuyamadigi olabiliyor elbette.
Ama ne yazik ki cehalet orani daha cok okudukca azaliyor, gercek bu. Turkler maalesef kendini yetistirmeye pek caba sarfetmeyen bir millet. Arkadas onu demek istemis bence.

Sevilen biriymiş ne mutlu ona .

Benim eltimde çok sevilir . Ailenin kızı gibidir . Her işlerine koşar , çok konuşur :)

Ve öyle mutludur .

Ben öyle değilim .Çok sık gidip gelmem ...
Çokta bayılmazlar bana ;)

Bende böyle mutluyum .

Böyle elti ( kaldı ki siz daha elti değilsiniz) kıskançlıklarını hiç anlamam .
Sakın o kıskanıyor ben değil deme .

Aranızda tuhaf bir çekememezlik , kıskandırma , üstün görme (çocuk , eğitim ) başlamış . Onun tarafından olanı sen anlattın , senin yalancınım... senin tarafından olanda mesajında buz gibi aşikar.

Yapmayın . Hiç gerek yok . Kim kimi daha çok seviyorsa sever .

Bu devirde ilkokul ancak olaganustu durumlarda bitirilmeyebiliyor.Bazi vatandaslar saglik ya da ekonomik durumdan, ya da ailevi bir durumdan okuyamadigi olabiliyor elbette.
Ama ne yazik ki cehalet orani daha cok okudukca azaliyor, gercek bu. Turkler maalesef kendini yetistirmeye pek caba sarfetmeyen bir millet. Arkadas onu demek istemis bence.
Maalesef söylediklerinize katılmıyorum.
Ben bu forumda ne okumuşlar gördüm,gerçek hayatımda ne okumuşlar gördüm,dersimize giren ne proflar ne doclar,cehalet kafada bitiyor yalnızca.
Ve bu arkadasta okuyor olmasına rağmen cehalet ile eğitimin aracizgisinde kalmış bir "arkimiz"

Elton seni neden çocukla kıskandırsin ki zaten bilmiyormus çocuğunuzun olamayacağını. Bu yüzden bu saçma düşünceden sıyrılın yok ben çok iyi yemek yaparım yok uni. Mezunu olucam bilmem ne.
Diğeri de kv oğlunun çocuğu olmayacağını bile bile bunu kabul edip evlenen bir kızı öpüp basının üstüne koyar bence. Çünkü bunu kolay kolay kimse kabul edemez.
Son olarak da gerçekten bunalıma girdiysen çok seviyorum ölüp bitiyorum deme bence sen bunu kabul edemezsin. Ayrıca bunu neden kabul edesin ki.bunu iyice düşünüp karar ver. Neden 21 yaşında böyle bir karar alasin.

Maalesef söylediklerinize katılmıyorum.
Ben bu forumda ne okumuşlar gördüm,gerçek hayatımda ne okumuşlar gördüm,dersimize giren ne proflar ne doclar,cehalet kafada bitiyor yalnızca.
Ve bu arkadasta okuyor olmasına rağmen cehalet ile eğitimin aracizgisinde kalmış bir "arkimiz"
Ne demek istediginizi anladim, ben de onun icin "kendini yetistirmek istemeyen millet" vurgusunu yapmistim zaten. Fakat bir kadin okumayi birakip evleniyorsa onun kronik cahil kalma ve kendi gibi dusunen nesiller yetistirme olasiligi cok buyuktur. ( cehalet= ogrenmekten kacan, kendini yetistirmeyen demek istiyorum yanlis anlasilmasin)

Ne demek istediginizi anladim, ben de onun icin "kendini yetistirmek istemeyen millet" vurgusunu yapmistim zaten. Fakat bir kadin okumayi birakip evleniyorsa onun kronik cahil kalma ve kendi gibi dusunen nesiller yetistirme olasiligi cok buyuktur. ( cehalet= ogrenmekten kacan, kendini yetistirmeyen demek istiyorum yanlis anlasilmasin)
Aslında burda çok büyük kitlelere yazıyoruz. Ben sizin ne demek istediğinizi çok çok iyi anladım sizinde beni anladığınızı düşünüyorum. Lakin okuyanlar "ben okumadiiim bana cahil demek istedi" olarak algılayabilir.
O yüzden yukarı da düzeltme gereği duydum :)

kendimi asla üstün tutmuyorum tutsam erkek arkimle beraber olmam çünkü oda ilkokul mezunu sadece benim üstün yönlerim olduğu halde onun beni kıskandırmaya çalışmasını anlamıyorum bilmediğinden de emin deilim çünkü dediğim gibi kayınvalidesiyle arası iyi ve söylemiş olabilir. Bilmeyen bi insanın beni bu kadar kıskandırma çabasını anlamıyorum zaten açık açık kıskandırıyor. Erkek arkim bile farkında .
Bence sen ayrıl erkek arkadaşından. Çok saçma bir ilişki içinde olduğunu düşünüyorsun gibime geliyor. Ayrıca bilincaltinda üstün olduğunun farkindasin.
Bilincaltinin sesini dinle ve karar ver bence bu ilişkiyi yurutmeli misin. 21 yaşında bir unide okuyan genç kız neden çocuk isteme hissini baskılar.
Neden ısrarla sürekli uni ve ilkokul kelimelerini kullanıp durur. Emin olmadığı konularda keskin yorumlarda bulunur. Cocuksun daha canım.
Boşver evlenmeyi falan yok eltiymis yok kvmis bunlar uzaktan hos gelir okulunu bitir önce ayrıca seninle benzer hayat görüşü olan biriyle evlen zira bu aile ile fazla da mutlu olamayacaksin gibime geliyor.

Akraba evliligi yapma...uzak dur

baska adammi yok akrabanla

evleniyosun....diger yazdiklarina yorum bile yapmiyorum saçma bana göre.....

Aslında burda çok büyük kitlelere yazıyoruz. Ben sizin ne demek istediğinizi çok çok iyi anladım sizinde beni anladığınızı düşünüyorum. Lakin okuyanlar "ben okumadiiim bana cahil demek istedi" olarak algılayabilir.
O yüzden yukarı da düzeltme gereği duydum :)
Haklisiniz, o hassasliga dikkat etmek onemli, hayatta istedigim en son sey okuyamamis insanlari uzmek bundan emin olabilirsiniz, cok tesekkur ederim.

Çok iyi bölümünüzde ''erkek arkadaşım , değil'' gibi kelimeleri yazmayı öğretmiyorlar sanıyorum.
Sizin üslup ve muhabbetinize bağlı olarak belki de elti adayınız böyle bir tepki veriyordur?!
Olamaz mı olabilir...

Back
X