Kisiliginizle alakası yok.oglum 20 aylık biz de aynı durumdayiz.tek fark hasta birini incitmeden uzak tutmak için elimizden geleni yapariz.cocugu hasta olan arkadaşlarınızın sizden önce kendi çocuklarını uyarması gerekir.Cocugu olan bayanlar,inanin çıkmaza girdim artik,2 yaşinda bir evladim var,sürekli peşinde koşmaktan yoruldum,daha somut bir örnek vereyim dün piknige gittik aman düşecek, aman araba ezecek, aman suya yuvarlanacak diye oturup karnimi bile doyuramadim...eşime göre aşırı kaygiliyim, endişeliyim, panigim ve pimpirikliyim.piknige gittigimiz arkadaşlarinda cocugu hastaydi, sürekli benimkini sevmek icin sıkıştirdi durdu,içim içimi yedi bizimkinede bulaşir diye,birsey desem arkadaslar darilir,eşim kirk yilda bir insanlarla buluştuk niye sorun cikariyorsun kafasinda.!o da oturmadi,mangala falan yardim etti o yuzden cocuk tamamen bana kaldi,sorun şu ben artik gezmekten tozmaktan hayata karışmaktan arkadaşlarla takilmaktan zerre zevk alamiyorum,sürekli cocugu kontrol etmekten kafayi yemiş durumdayim bu herkesin yaşadigi bir süreç mi yoksa bana mi has merak ediyorum,bi tavsiyeniz var mi?bu kişiligimi bu halimi nasil degiştirebilirim?coçukla beraber neden her şey bana bu kadar zor geliyor anlamiyorum..iştahsiz oluşu ayri bir dert bana,bu ataklari sendromlari ne zaman biter hic bir fikrim yok,cocuguyla hayati dolu dolu yaşayan mutlu bayanlar biseyler söyleyin tavsiyede bulunun akil verin lutfen
Bu da zaten cocuk buyutmenin en guzel yani degil mi . Siz tek basiniza yetiskinsiniz evet ama cocugunuzla cocuk olun onun gibi dusunmeye calisin istahsiz ise zorlamayin ztn acikinca yiyecektir. Arkadaslarla takilmak? Zevk alamamak maalesef bu cocuugunzla vakit gecirmenin yaninda dert bile olmamali. Takilacaksanis esinize birakin zevk alirsinz. Ultra yaramaz bir cocugum var ve ben bundan cok memnunum cok egleniyoruz. Bence cocugunuz oldugu icin ona aayak uydurmayi ve eglenmeyi deneyin ztn 2 yasinda bir bebeginizin sorumlulugu szdeyse ilk derdiniz bebeginizi memnun etmek olmali evet guvenligini saglarsiniz ama cocuguna bakarken korurken zevk almalisin eglenmelisinCocugu olan bayanlar,inanin çıkmaza girdim artik,2 yaşinda bir evladim var,sürekli peşinde koşmaktan yoruldum,daha somut bir örnek vereyim dün piknige gittik aman düşecek, aman araba ezecek, aman suya yuvarlanacak diye oturup karnimi bile doyuramadim...eşime göre aşırı kaygiliyim, endişeliyim, panigim ve pimpirikliyim.piknige gittigimiz arkadaşlarinda cocugu hastaydi, sürekli benimkini sevmek icin sıkıştirdi durdu,içim içimi yedi bizimkinede bulaşir diye,birsey desem arkadaslar darilir,eşim kirk yilda bir insanlarla buluştuk niye sorun cikariyorsun kafasinda.!o da oturmadi,mangala falan yardim etti o yuzden cocuk tamamen bana kaldi,sorun şu ben artik gezmekten tozmaktan hayata karışmaktan arkadaşlarla takilmaktan zerre zevk alamiyorum,sürekli cocugu kontrol etmekten kafayi yemiş durumdayim bu herkesin yaşadigi bir süreç mi yoksa bana mi has merak ediyorum,bi tavsiyeniz var mi?bu kişiligimi bu halimi nasil degiştirebilirim?coçukla beraber neden her şey bana bu kadar zor geliyor anlamiyorum..iştahsiz oluşu ayri bir dert bana,bu ataklari sendromlari ne zaman biter hic bir fikrim yok,cocuguyla hayati dolu dolu yaşayan mutlu bayanlar biseyler söyleyin tavsiyede bulunun akil verin lutfen
Asla size özel değil.Bende aynı şeyleri yaşadım.Sıcak yemek,sıcak çay,toplu ev,dilediğin gibi dinlenme, uyku hayal oluyor bunlar bir süre.Cocugu olan bayanlar,inanin çıkmaza girdim artik,2 yaşinda bir evladim var,sürekli peşinde koşmaktan yoruldum,daha somut bir örnek vereyim dün piknige gittik aman düşecek, aman araba ezecek, aman suya yuvarlanacak diye oturup karnimi bile doyuramadim...eşime göre aşırı kaygiliyim, endişeliyim, panigim ve pimpirikliyim.piknige gittigimiz arkadaşlarinda cocugu hastaydi, sürekli benimkini sevmek icin sıkıştirdi durdu,içim içimi yedi bizimkinede bulaşir diye,birsey desem arkadaslar darilir,eşim kirk yilda bir insanlarla buluştuk niye sorun cikariyorsun kafasinda.!o da oturmadi,mangala falan yardim etti o yuzden cocuk tamamen bana kaldi,sorun şu ben artik gezmekten tozmaktan hayata karışmaktan arkadaşlarla takilmaktan zerre zevk alamiyorum,sürekli cocugu kontrol etmekten kafayi yemiş durumdayim bu herkesin yaşadigi bir süreç mi yoksa bana mi has merak ediyorum,bi tavsiyeniz var mi?bu kişiligimi bu halimi nasil degiştirebilirim?coçukla beraber neden her şey bana bu kadar zor geliyor anlamiyorum..iştahsiz oluşu ayri bir dert bana,bu ataklari sendromlari ne zaman biter hic bir fikrim yok,cocuguyla hayati dolu dolu yaşayan mutlu bayanlar biseyler söyleyin tavsiyede bulunun akil verin lutfen
Gececek inan buyudukce senin davranisin normal ama yine de ortamlarda bulun cocugun sosyallesmesi için hastalik konusunda da haklisinCocugu olan bayanlar,inanin çıkmaza girdim artik,2 yaşinda bir evladim var,sürekli peşinde koşmaktan yoruldum,daha somut bir örnek vereyim dün piknige gittik aman düşecek, aman araba ezecek, aman suya yuvarlanacak diye oturup karnimi bile doyuramadim...eşime göre aşırı kaygiliyim, endişeliyim, panigim ve pimpirikliyim.piknige gittigimiz arkadaşlarinda cocugu hastaydi, sürekli benimkini sevmek icin sıkıştirdi durdu,içim içimi yedi bizimkinede bulaşir diye,birsey desem arkadaslar darilir,eşim kirk yilda bir insanlarla buluştuk niye sorun cikariyorsun kafasinda.!o da oturmadi,mangala falan yardim etti o yuzden cocuk tamamen bana kaldi,sorun şu ben artik gezmekten tozmaktan hayata karışmaktan arkadaşlarla takilmaktan zerre zevk alamiyorum,sürekli cocugu kontrol etmekten kafayi yemiş durumdayim bu herkesin yaşadigi bir süreç mi yoksa bana mi has merak ediyorum,bi tavsiyeniz var mi?bu kişiligimi bu halimi nasil degiştirebilirim?coçukla beraber neden her şey bana bu kadar zor geliyor anlamiyorum..iştahsiz oluşu ayri bir dert bana,bu ataklari sendromlari ne zaman biter hic bir fikrim yok,cocuguyla hayati dolu dolu yaşayan mutlu bayanlar biseyler söyleyin tavsiyede bulunun akil verin lutfen
Canım aynılarını yaşıyorum benimde 22 aylık doğduğundan beri rahat hiçbirşey yapmisligim yok yemeğe gidemiyoruz mana sandalyesinde durmuyor başka yere gidiyoruz gezmeye bizim zit yönümüzde kendi istediği tarafa gitmek istiyor sürekli koşmak yürümek istiyor yani arkadaşlarım buluşmak istiyor onunla bi yere gidemem diyorum.yorum yapacak kişiler kendi çocuklarıyla kıyaslarlar seni çocuk bu tabi öyle olcak derler ama ben çocuğuyla uyum içinde her yere giden aileleri görüyorum benim ablam otobüs yolculuğu yapabiliyordu .çocuğu çok uyumluydu .bizimki otobüsü birbiribe4 katar.indir bizi derizCocugu olan bayanlar,inanin çıkmaza girdim artik,2 yaşinda bir evladim var,sürekli peşinde koşmaktan yoruldum,daha somut bir örnek vereyim dün piknige gittik aman düşecek, aman araba ezecek, aman suya yuvarlanacak diye oturup karnimi bile doyuramadim...eşime göre aşırı kaygiliyim, endişeliyim, panigim ve pimpirikliyim.piknige gittigimiz arkadaşlarinda cocugu hastaydi, sürekli benimkini sevmek icin sıkıştirdi durdu,içim içimi yedi bizimkinede bulaşir diye,birsey desem arkadaslar darilir,eşim kirk yilda bir insanlarla buluştuk niye sorun cikariyorsun kafasinda.!o da oturmadi,mangala falan yardim etti o yuzden cocuk tamamen bana kaldi,sorun şu ben artik gezmekten tozmaktan hayata karışmaktan arkadaşlarla takilmaktan zerre zevk alamiyorum,sürekli cocugu kontrol etmekten kafayi yemiş durumdayim bu herkesin yaşadigi bir süreç mi yoksa bana mi has merak ediyorum,bi tavsiyeniz var mi?bu kişiligimi bu halimi nasil degiştirebilirim?coçukla beraber neden her şey bana bu kadar zor geliyor anlamiyorum..iştahsiz oluşu ayri bir dert bana,bu ataklari sendromlari ne zaman biter hic bir fikrim yok,cocuguyla hayati dolu dolu yaşayan mutlu bayanlar biseyler söyleyin tavsiyede bulunun akil verin lutfen
bende dun parktaydim bizim çocuk kaydıragin en yuksek planına çıktı .kayabiliyor sıkıntı yon zaten aşağıda ben tutuyorum .orada ki başka anne ay dedi çok yuksek Nasıl kaycak ben izin vermezdim dedi .kayabiliyor zaten tutuyorum dedim.çocuk kayarken havalanıp uçacak hali yok ya gelcek dibime düşecek.böyle insanları gördükçe kendimi evhamlı olarak görmüyorum .kendini kirletmesine toprak kumla oynamasina izin veriyorum şahsen bizde oyla büyüdük.hala bir toprak parçası kalmışken su dünyada oynasın çocukFazla evham iyi değil.
Birgün parktayız. Veliler ve çocuklar vs... Benim küçük oğlum 1.5 yaşlarında falan. Parkta oyun oynuyor. Gözlerim devamlı üstünde, bende bankta oturuyorum. Oğlum olduğu yerde düştü. Kadınlar ayyy ayyy diye bağırdı. Oğlum onların ayyy demesinden korktuherneyse istifimi bozmadım. Oğlumu izledim. Ayağa kalktı bacağı toz oldu silkeledi, oyununa devam etti. Kadınlar kendi aralarında bik bik konuştular. Onlara göre kötü anneyim. Koşup çocuğuma yetişmedim diye. Ama her düştüğünde annesi yanında olmayacak ki. Sonuçta yüksek bir yerden düşmedi ki, olduğu yerde yere düştü.
Önemli olan çocuğun bir birey olmasını sağlamak. Düştüğü gibi kalkmasını da öğrenecek. Eline yerden birşey aldığında, elinden çekip almadım. Oğlum bu kaka, pis at çöpe dedim. Böyle böyle öğrendi.
4 yaşındayken ablamlarla yeğenlerle pikniğe gittik. Oğlum başkalarının yerde bıraktığı pet şişeleri, poşetleri toplamaya başladı. Ablam ne yapıyor dedi. İzle dedim. Hepsini toplayıp çöp kovasına attı. Yanıma geldi ıslak mendil alıp ellerini sildi. Onu da çöpe attı. Ablam güldü ne çevreciymiş dedi
Bunlar birer örnek. Küçük yaşta başlanmalı. Nasıl birey olunacağına. Onlar birer çocuk ama aynı zamanda birer minik insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?